< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Ben Pers dilinde olmayıp da Kürt dilinde olan yetenekleri merak ediyorum. |
| _____________________________ |
|
Tabii canım hatta Kürtçe ve Kürdistan vardı sonra Persler Sasaniler ve İran oluştu .. Olsun en azından Anadolu'dan uzak olduğunu kabul ediyorsun . Yine inat ediyorsan bir tek eser göster, mezar göster ,anıt göster Anadolu'da Kürtçe yazılmıs < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kürdistan lafini da Selçuklu hükümdarı söylemiş bir arkadaş demiş farscada kürt demek dağ göçebesi demektir diye.Gayet mantıklı , kürt denilen gruplar İslamı kabul etmekte zorlanan Zerdüştlükten esinlenmiş değisik dinleri yaşıyorlar ezidilik Kürtlerin asıl dinidir Zazalar Zerdüştür goraniler yine bir din yaratmış bir kişiye tabidir soranice konuşanlar muhtemelen ezididir değişik İran'ı gruplar muhtemelen vardır benim bildiğim sadece 4 tanedir . İran'ın dağlık kesimlerinde yaşayan farklı dinlere sahip gruplarda muhtemelen vardır Osmanlı zamanı Safeviler doğudaki alevileri ayaklandirdi Osmanlı Türkmen alevileri öldürdü bu durumda doğuda hristiyan Ermeniler dışında nüfus kalmadı İranî gruplar bu zamanda geldiler muhtemelen. 1915 sonrası da Ermeni , Süryani ve nasturiler ayaklaninca ezidilerden bile silahlı kuvvet oluşturuldu Hristiyanlarda gidince doğuda İranî gruplar çok oldu . Böyle olunca sanki binlerce yıldır orda olduklarını zannediyorlar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Ocak 2024; 16:2:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ocak disisin.. Kara cahil Yanimda olsan cikarip gosterecem.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 5 Ocak 2024; 16:13:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|