| 

Selamlar. 1 senedir Seiko NH35A otomatik mekanizmali bir saat kullaniyorum. Bu vakte dek saatim hic ileriveya geri kalmamisti, gunde 2-3 saniye sapiyordu. Harikaydi. Gecen gun havaalanindaydim, ucaga bindikten sonra fark ettim ki saatim 20 dakika geride. O vakte dek saatim montumun cebindeydi, 2 kez X-Ray cihazina girdi falan. Bu olaydan sonra saatin mekanizmasina baktim, normalde deli gibi saga sola rahatlikla donen zemberek artik anca 90 derece saga ve sola gidip gelmeye baslamis. Bu yuzden saat dogru duzgun zaman tutmuyor. Nedenini bilmiyorum ama zemberek yavaslamis, duzgun donmuyor. Su an yurtdisindayim ve saatci tanidigim yok. O yuzden foruma yaziyorum. Sizce bu konuda ne yapabilirim, bunu nasil duzeltebilirim? Zemberek zarar mi gordu bilmiyorum, neden 90 derece gidip geliyor anlamis degilim. Bir sebepten dolayi takilmis kalmis, duzelmiyor. Bu arada acaba saat manyetik alandan vs etkilendi mi diye baktim, Lepsi Geneve uygulamasini kullandim, herhangi bir manyetizma problemi cikmadi. Fikir vermesi icin asagiya agir cekimde kaydettigim bir videoyu da ekliyorum. Seiko NH35A mechanism (swing) rotates so slow like 90 degree left and right.
The video was recorded in slow-motion to understand how many degrees it rotates, and also what might be the problem with it. https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D1DEenPgSeHQ&q=EgQuLZpEGJGS0o4GIhBWXkSYUzzVJJcB-PzeqUDCMgFy< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 4 Ocak 2022; 20:50:53 >  | 

| 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı