Şimdi Ara

şehirler arası yolda 652 lira ceza yedim. Haram zıkkım olsun (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
19.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
277 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi tabelayı görünce frene basacaksın diğerleri gibi ben frene basarken solumdan yada arkamdan korna basıp son sürat geçmeyeceksin vardır bir sebebi, (yani daha önce orada kaza vs olmuştur) sınır gelir kapısı için koyulmadıysa bir tecrübe nedeniyle konulmuştur.

Benim şikayetimde şu: tamam hız sınırı var belli bir yerde 90-70-50 düşüyor ee belli biryerden sonra (/50) tabelası olması gerek yok ama sınır yandexte kalkıyor 90-110 oluyor ama yasak kalktı tabelası yok çoğu yerde yok 3 sene evvel acemiyken çok çektim sonra sınırın kalktığını matrax radyo programında şöyle öğrendim 50 hız sınır tabelasından sonra herhangi bir tabelayı görünce basın demiştiler bende öyle yapıyorum.

Bu arada sabit radar ve eds olan yerlerde mutlaka uyarı tabelası konur belli bir yerde o tabelayı görüpte halen frene basmayan enayidir ha tabela yoktur konmamıştır itiraz edebilirsin onlarda tabela koyduk görseydin der iki ucu b.klu deynek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 24 Mayıs 2021; 2:32:11 >

• devlet trafik cezası kesemez diyor 262 kişi yukarı çıkara basıyor. ülke bu yüzden kabus gibi bir halde. ters yönden giden, dönel kavşakta yol vermeyenlere bak devlet trafik cezası kesemezmiş! ama ehliyeti yoksa ceza kesecekmiş??? ne demek bu ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC005D310 -- 24 Mayıs 2021; 2:51:15 >
  • Geçenlerde yeni yapılan 2 gidiş 2 geliş yolda 70 ile gittiğim için ceza yedim. 230 TL civarı ödedim. Yol şehrin dışında toplasan 1 saatte 30 araba anca geçilen yol. Trafik resmen ceza yazmak için fırsat kolluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radar tam bi saçmalık. Bomboş yolda 70km. ya yolu komple kaldır hiç kullanmayalım ne gereği var.

• 10 yıldır araba kullanırım daha bir kere ceza yemedim, hayatımda sadece bir kere 120 yi geçmişimdir.O kadar sürate bence gerek yok, kaza testleri bile 60km hızla felan yapılıyor.O hızlarda mazallah bir kaza olsa kurtulma şansı çok düşük.Yavaş gidip sağlıklı gitmek en iyisi, ceza da yemezsniz hem.Sürat kötü birşey.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Aynı şey afyondan izmire giderken uşak civarlarında bi yerde başıma geldi. Adamlar birde mobeseyi çalı çırpının arkasına öyle bir gizlemişlerki ceza yemeden görmek imkansız kameranın olduğu yeri. Her geçişimde söver ve bakarım o yere. Kim bilir günlük kaç kişiye ceza kitliyorlardır öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Illusive Man

Aynı şey afyondan izmire giderken uşak civarlarında bi yerde başıma geldi. Adamlar birde mobeseyi çalı çırpının arkasına öyle bir gizlemişlerki ceza yemeden görmek imkansız kameranın olduğu yeri. Her geçişimde söver ve bakarım o yere. Kim bilir günlük kaç kişiye ceza kitliyorlardır öyle.

UŞAK trafik cezalarının anavatanı zaten..heryerde ceza yiyebilirsiniz uşak şehirlerarası yolda

• Cezayı 100 km süratin altında yedim. Konuyu okumanı tavsiye ederim

• sissil S kullanıcısına yanıt
    Konuyu okudum hız farketmez heryerde uyarı levhaları var, kurallar hepimiz için her ne kadar bazen saçma hız sınırları koydukları yollar olsada mecbur uymak zorundayız.

• Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.
    Trafik canavarı olmayalım.

2019
    Türkiye'de 174 bin 896 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi.
    .

• Onca sene Bodrum'a gittim geldim,ulan bu sefer basayım dedim İzmir - Bornova da radara girmişi 313 TL. Mailime yollamışlar güzel sistem,işin komiği 10 dk önce gib de vergi ödüyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 24 Mayıs 2021; 9:13:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonra nyie trafik oluyor

• Şimdi bana gelip troll akp li fln diyecekler olacak ama neyse,

Hız sınırları devletin zevkine göre konulmuyor, konulan sınırların anlamları vardır, bu trafik kuralları insanları korumak için. Hız cezası yiyenleri , kırmızı ışıkta geçeni makas atanı... Bunlara hiç acimiyorum ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerdavader -- 24 Mayıs 2021; 9:31:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

3 Seritli duble yola 70 siniri koyulup ceza yeniyorsa, ana avrat sövulmesi de normal, sinirlenmekte nornaldir. Bilip bilmeden buraya 40 satir yazi yazip hakli cikmaya calismayin. O yolu bende biliyorum. Yol şehirler arasi yol bir kere. Insanin o yolda işi yok. 70 hız demek tamamen tuzak, ve eziyettir.

Bi de ben tuzaklanmadim bak hizli gidiyorum diye araya laf sikistirmissin. Diyorsun ki devlet oraya en hafif tabirle çakalligina tabela koyup tuzaga dusurdugunu kabul ediyorsun o zaman. Iyi o zaman devlet, yatak odasindaolmadigi surece hirsizi evde oldurmekte serbest diyor hadi evine hirsiz olarak gireyim de salonunda bana kahve davet et kuralci cocuk.

Insani sinir etmek teknderdiniz, bi gidin isinize. Bi siz akillisiniz evet evet.

Alıntıları Göster

Hahah sen bu forumda nasıl yöneticilik yaptın zamanında şaşırıyorum. Gerçi forumun şu anki hâline bakarsak şaşırmamak lazım, kalite belli.

Yazımı dikkatlice okusaydın bu yazacaklarının yarısını yazma zahmetinde bulunmazdın. Radar tabelası yoksa şikayet et demişim zaten. Uygulamaya karşı çıktığımı belirtmişim onu da görmemişsin. Anca saldırganlık.

Evet hızlı araç kullanırım ama nerede hız yapacağımı nerede yapmayacağımı bilirim. Tabelalara dikkat ederim. Şehir içinde de olsa şehirlerarası yolda da olsa ceza yeme riskim varsa hızımı düşürürüm. Bizim yolların hız limitleri yavaş onu zaten söylerim. Ama her ne olursa olsun insan tabelaları görmeli, dikkat etmelidir. Radar tabelasını gözünden kaçıran adam iki gün sonra sola dönüş tabelasını da gözünden kaçırır bir yerlere yuvarlanır gider Allah korusun.

Verdiğin örnek aşırı alakasız ve saçma, hani bir şeyden sinirlenmiş, kudurmuşsun ama buna benim sebep olmam imkansız. Ha sadece yazdığım yoruma kızdıysan senin adına üzgünüm. Biraz yardım alman lazım gibi uzmanlardan. Yapılan fiilin cezası neyse onu paşa paşa çekeceksin zaten. Bunda eve giren hırsızı öldürmekle sokakta birini taciz etmek de dahil. Her şeyin bir kalıbı vardır ve onu kalıbına uydurarak yaparsın değil mi? Kahve içeceğini zannederek gitme sen yine de kuralcı dediğin insanların evine, sonrası hoş olmayabilir sayın EMEKLİ yönetici.

• Devlet nezdinde haksız toplanan cezalara karşı, imkanı olanın "haydan gelen huya gider" yaparak kurtulma imkanı vardır. Bak, gene çıkardılar matrah artırımı yasası... Yüz bin, iki yüz bin vur. 30.000 matrah artırımı... Defteri kapat. Kimse ilişemez.

Ne oldu? Devlet baba için haydan gelen huya gitmiş oldu.

Diğer seçenek:
    Plakalı go-kart. 70km ile giderken 300 ile gidiyorum sanırsın. Yavaş yavaş takılırken maksimum adrenalini yaşarsın. Devlet baba hem ÖTV, hem MTV, hem trafik cezasından avucunu yalar. Hız sınırına uydun. 70 ile gidiyorsun.

------
    Bana geçen özel köprülerden birinin cezasından icra yazısı geldi. İşin komiği tam kapanmanin başında geldi. Geçmişten kalma. Bizim mallardan biri kaçak geçmiş hayvan. Haber de vermemiş. Neyse, bizim iş yeri kapalı, çünkü ben tekim ve tam kapanma var.

Bizi bulamayınca muhtara bırakıyorlar. Kaçak göçek büroya gitmemiş olsam (evime en yakın eczane büromun karşısında ) ve şirket faal olsa icra tırt bir 1500tl değil, ciddi bir alacak olsa ayvayı yiyeceğim düşünsene... Böyle memleket. Tam kapanma var, evde dur, ama icra dairesi çalışıyor. İş yeri adresine ödeme emri gidiyor ve gün saymaya başlıyor. Süper.

Gerçi benim şirkette mal mülk kalmadı. İcra ödemesini de yapmadım. Bakalım parasını nasıl alacak? sermayesi ödenmiş a.ş.'de şirket borcundan ortaklara yürüyemez. Şirketin malı mülkü yok. Parası yok. Alsın bakalım parasını, nasıl alıyor? artık böyle. Biz de şerefsiz olacağız, itin uğursuzun önde gideni olacağız...

Rakamla şirket kurulabiliyor mu? Sevdim ben bu "kapattık, battık" muhabbetini. "Kardeşler 1 Aş.", "Kardeşler 2 Aş.", "Kardeşler 3 Aş"... Mümkün mü bu? bir de kendimize imza yetkilisi olacak bir gariban bulacağız... Tercihen dördüncü evre kanser... Vur Allah vur. Vefat ettiğinde mirasçıları reddi miras çekecek. Hobaa...

Şaka lan şaka. Yapmam ben böyle şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Mayıs 2021; 10:26:34 >

• 70km limit koyuyorlarsa elbet bir bildikleri vardır bizim mersinde sahil yolunda hız limiti 70km çünki kedi geçiyor köpek birden yola çıkıyor yayalar falan fistan.

• Bu duble yollardaki ani değişiklikler ve doğru şekilde yapılmamış işaretler yüzünden çok ceza kesiliyor, tuzak kurur gibi radarlar ile birleşince, kasıtlı olarak birşeylerin ihmal edildiği anlaşılıyor.
    Ama hukuk devletinde yaşamıyoruz malesef, 600tl lik xwcaya itiraz için bin küsür TL harcamanız lazım.

Geçmiş olsun

• Geçmiş olsun kardeşim.  

• NOT : Konunun tamamını okumadım, mesajım ilk mesajı atan arkadaşla ya da yaşadıklarıyla ilgili değil.

Şehirler arası yollarda gerçekten çok fazla 70-50 düşüşleri var; bundan ben de rahatsızım. Ancak bu tabelaları hiç takmayan, sanki tabela yokmuş gibi davranan o kadar çok sürücü görüyorum ki, keşke hepsine ceza kesilse. Adam 100 km/s hızla gidiyor; 110 km/s hızla solluyorum ve az sonra bir kasaba/köy geçişi geliyor, tabelalar 50km/s hız sınırı gösteriyor; ben 50'ye düşmesem de 70 km/s civarı bir hıza düşüyorum ve az önce solladığım araç yanımdan 100 km/s hızla geçip gidiyor. Sanki orada hiç tabela, köy/kasaba yokmuş gibi gazdan ayağını bile çekmeden aynı hızla devam ediyor. Kimse kusura bakmasın böyle "mallara" her türlü ceza müstahak. Belli periyotlarda Ankara-Antalya güzergahını kullanıyorum ve durum her yolculuğumda onlarca kez yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 24 Mayıs 2021; 10:58:3 >

• devlet vatandaşını böyle sömürmemeli. ben de arada sırada saçma sapan cezalar yiyorum. cezaların sıklığı ve adaletsizliği çok arttı. abarttılar artık. bi gitseler de kurtulsak şunlardan...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.