Bildirim
Sedanla Suv konfor olarak farkı ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Asfalt yolda her aman sedan iyidir SUV yerden yüksek bundan dolayı fazla rüzgar yer ve sürücüyü rahatsız eder sürat yaparken
Ama Q7 mi A6 mı dersen Q7 derim tasarımı çok hoşuma gidiyor içide yayla gibi -
Cevapları merak ettiğim bi konu olacak bizde X5 le 5.30D arasındayıs..... -
Ben suv her zaman daha konforludur.Bi kere oturma pozisyonu daha rahat genelinde... -
quote:
Orijinalden alıntı: Akhilleus
Ben suv her zaman daha konforludur.Bi kere oturma pozisyonu daha rahat genelinde...
Bencede suv araçlar daha konforlu dur -
suv da bir cukura gir veya hendege kafa direk catıda
sedan daha komforludur ama üstten bakmak cok guzeldir SUV da -
İkisini de kullanan sedanın daha konforlu olduğunu bilir .
-
quote:
Orijinalden alıntı: emret1907
sedan daha komforludur ama üstten bakmak cok guzeldir SUV da
Çukur dolu yollarda 80-90 km hızla gidiyoruz ama hafif sallantıdan başka bir şey olmuyor.Siz bu kafayı çatıya vurma olayını hangi suv da yaşadınız merak ettim. -
Bir ay kadar SUV araç kullandım, sedan araba da kullanıyorum (Mondeo), sedan kesinlikle daha konforlu. -
quote:
bizdede suv var ama hiç kafamız çetıya çarpımıyor aksi,ne suvlar yollardaki çukurları daha iyi emiyor bundan önce bizde opel vectra vardı her çukura girdiğimizde araçtan zonk diye sert süspansiyon sesleri geliyordu ama suvda öyle değil yolda istediğin çukuru gir hiç birşey olmuyor .... -
quote:
Orijinalden alıntı: Akhilleus
quote:
Çukur dolu yollarda 80-90 km hızla gidiyoruz ama hafif sallantıdan başka bir şey olmuyor.Siz bu kafayı çatıya vurma olayını hangi suv da yaşadınız merak ettim.
Eski makaslı Land Rover yada Jeeplerden bahsediyor heralde
Bence Suv ama kaliteli Suv
-
sedan/sw kasalar düzgün yollarda SUV' lerden daha konforlu ve stabil olur genellikle.
ancak bozuk yollarda büyük ve etli lastikler ve daha yumuşak kararkterli amortisör/süspansiyon takımları ile SUV' ler daha konforlu olabilir.
tabi karşılaştırılan sedan ya da sw kasa ile SUV aynı "ayarda" olmalı ki konu mantıklı olsun. -
Şimdi tiguan ile passatı kıyaslarsanız tabii ki cevap passat olur ancak bu kıyaslama touareg ile olursa durum değişir. Şimdi konfordan kastınız nedir öncelikle. Eğer sürüş rahatlığıysa her ikisininde kendine göre artı yönleri var. Şimdi suvlardaki yüksek oturma pozisyonu ve görüş rahatlığı pozitif bir yön. Ancak sedanlarında rüzgara karşı olan yol tutuş direnci ve hızlanma konusunda insana daha fazla güven vermesi pozitif bir yön. Çünkü hafif suvlar hızlanmalarda rüzgardan çok etkileniyorlar. Ancak ağır suvlarda böyle bir problem olacaını en azından hafif suvlar kadar etkileneceğini sanmıyorum. Eğer kastınız iç kalite ve rahatlıksa çoğu suvun iç kalitesinin sedanlardan farkı yok. Kaldı ki çoğu suv sedanın temellerinden doğuyor. Tiguan- golf, touareg- passat, q5- a4, q7- a6 şeklinde. Şimdi golfe binin bi de tiguana binin. Kalite olarak fark yok. Keza touareg- passat farkı yok. Demek istediğim iç kalite , iç donanım kalitesi açısından pek fark yok. Şimdi asıl mevzu bunların yerden yükseklik ve alt takım farkı. Bu açıdan sedanların daha yumuşak süspansiyonlara sahip olduğunu düşünebiliriz. Konfor mu? Kastınız ne? Eğer ki uzun yolda cruise controlla 120 sabit hızda giderkenki konforunuzsa hiç bir fark yok. Şehir içindeki sürüşse belkide suv daha konforlu. Yüksek sürüş pozisyonu pozitif bir nokta. Ancak yüksek hızlardaki sürüşlerde(160+) hafif suvlar insana bir tedirginlik vermiyor değil. Dediğim gibi konfor çok geniş bir kavram. Sınırları daraltmak lazım. Genel anlamda iki tarafında artı eksileri var.
-
suvlar artık mükemmel denecek durumda yol tutuşları açısından.... normal kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılıyorlar....
Bence yüksekte oturmanın ve trafiğe tepeden bakmanın verdiği konforu + güveni hiç bir sedan veremez... -
quote:
Orijinalden alıntı: JITEM
Cevapları merak ettiğim bi konu olacak bizde X5 le 5.30D arasındayıs.....
x5 gayet sessiz .5 serisini bilmiyorum kullanmak nasip olmadı. -
Güvenlikte SUV daha önde olabilir ama bence yukarıdaki Sedan otomobiller, eşleştirilen SUV'lardan daha konforlu. Bir de şöyle bir şey var: Yukarıdaki araçların hemen hemen hepsini kullandım, SUV'ları kendi aralarında kıyasladığınızda konfor açısından belirgin farkları yok ama Sedanları kendi aralarında kıyasladığnızda konfor açısından daha ayırt edici ve seçici olabiliyorsunz. -
quote:
Orijinalden alıntı: Şahbaba
Güvenlikte SUV daha önde olabilir ama bence yukarıdaki Sedan otomobiller, eşleştirilen SUV'lardan daha konforlu. Bir de şöyle bir şey var: Yukarıdaki araçların hemen hemen hepsini kullandım, SUV'ları kendi aralarında kıyasladığınızda konfor açısından belirgin farkları yok ama Sedanları kendi aralarında kıyasladığnızda konfor açısından daha ayırt edici ve seçici olabiliyorsunz.
Kaza yaptiginizda SUV belki daha guvenlidir ama onemli olan kazadan kacmak olduguna gore sedan bence daha guvenli. Ani manevralarda SUV lar takla atmaya cok daha yatkin. O yuzden ben onume aniden bir araba ciktigin bir sedan aracta olmayi tercih ederim.
Konfor derken ne beklediginize bagli. SUVlarda ki oturma pozisyonu daha rahat ve bel agrisi vs. cok daha az oluyor uzun yolculuklar da. Ama SUVlar sedanlara gore biraz daha fazla hissettiriyor diyebiliriz cukurlari falan ama belki onemsenmeyecek duzeyde. Cok virajli yollarda da biraz rahatsizlik verebilir SUVlar.
Ama surus zevkine gelirsek Sedan kesinlikle ondedir.
-
Asfalt yolda gitmesi için tasarlanmış bir otomobil, her yol koşuluna(kar,yağmurçamur,arazi) uygun olarak tasarlanmış yüksek arazi aracından, normal yol koşullarında kesinlikle daha konforludur. Otomobil süspansiyonları çok daha konforludur, suvler serttir, yolcuları uzun yolda yorarlar.
Yani bir golf, tiguandan daha konforludur
Bmw 3 serisi, x3 ten,
Bmw 5 serisi, x5 ten daha konforludur.
Dediğim gibi normal asfalt yollar baz alınarak kıyaslama yapılmıştır. Bu araçlara binip kıyaslama şansı bulmuş kişiler dediğimi iyi anlayacaklardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiç bir fark yok. Aksini iddia eden bu işden anlamıyordur. Net.
X5 de çok kullandim f10 520 zaten kendi aracım. X5 daha konforlu,yüksek hızda daha stabil. (Xdrive in etkiside var)
Golf-passat hiçbir fark yok. Aksine golfün 120 den sonra yalıtımı daha iyi. Passat 120 den sonra pöfür pöfür rüzgar sesi..
C ile D segment arasinda genel olarak hiçbir markada fark yok ztn.. Golf passat, astra insignia , octavia superb temelde hep ayni arabalar alt yapi ayni,sürüş aynı herşey aynı. Asıl fark D ile E arasında.
Yüksek araba konusunda da eskidendi o yüksek araba yol tutmaz muhabbeti bi x5 e x6 ya binin bakalim zimba gibiler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 26 Haziran 2017; 14:30:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mondeo ve Q7 anormal konforlu araçlar. Bu ikisi konfor açısından diğerlerinden çok üstün.
Birebir kıyaslamada sedanlar bariz üstün çıkar. Lakin Mondeo ve Q7 dışında diğer araçlar arasında anormal fark yok.
Crv makyaj öncesi berbattı hem yalıtım hem konfor olarak şimdi kabul edilebilecek seviyede
Ve evet bmw'ler o kadarda konforlu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 26 Haziran 2017; 14:37:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- en iyi motor yağı
- talisman kronik sorunları
- valeo baskı balata yorumları
- 5 30 yerine 5 40 yağ konur mu
- kontak açıkken akü biter mi
- yeni skoda octavia
- jaecoo fiyat
- togg renk
- en iyi yaz lastiği
- citroen ami özellikleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X