Şimdi Ara

Peugeot 208 almali miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
9.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ehliyetim yeni sayilir bir kac aydir aktif olarak arac kullaniyorum.Kullandigim arac 1.4 benzinli Citroen C3 manuel.Annemin araci bu,beraber kullaniyoruz.Ben de kullanmaya baslayinca yakiti rahatsiz etmeye basladi.Devrine dikkat ederek kullansam da 8 litre yakiyor en az.%80 sehir ici tabii ki.Annem kullaninca ortalama yukseliyor.Ben de ya tuplu ya da dizel bir arac bakalim dedim cunku seneye okulum daha da uzakta olacak.

Suan ilgimi ceken arac Peugeot 208 dizel-otomatik.Fiyatlari uygun gibi kendi aracimizin ustune 8-10 bin lira koyarak alabiliyoruz yaklasik(tam fiyat arastirmadim acikcasi.)Bu arac da 1.4 70bg fakat dizel o yuzden benimkinden daha seri olacagini dusunuyorum.Hiz yapmiyorum,rampada bayilmamasi sollarken 90 dan 110 lara daha seri cikmasi onemli sadece.C3 aninda yamuluyor rampa gorunce.

Bu arac hakkinda yorumlariniz nelerdir?Gecmeye deger mi?Yari otomatik sanziman ne kadar kotudur veya cok mu farklidir?Yakit tuketimi sizce 5 litre civarlarini bulur mu?Her turlu yorumunuzu bekliyorum.

Ornek ilan:2012 MODEL HATASIZ 73000 KM DİZEL OTOMATİK
    İlan No: 394746603
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2012-model-hatasiz-73000-km-dizel-otomatik-394746603/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_kaan -- 4 Şubat 2017; 14:17:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam clio tavsiye ederim..hem 208 hemde clio kulladım.. clio daha oturaklı bir his veriyordu.. birde edc,208 in şanzımanından daha kaliteli geldi bana..208 in vites değişimlerini hissediyorsunuz, bu çok önemli bir detay değil aslında, ama aracı bir a noktasından b noktasına ulaşım amacında görüyorsanız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logan1990 -- 4 Şubat 2017; 14:18:39 >
  • Cliolarin fiyatlari daha yuksek gibi geldi gozume.Bugun bir araca bakacagiz 10 bin tl hasar kayitli ama fiyati 41 civari.Annemle ben kullanacagim icin uzun sure bizde kalir hasar kaydi cok kasmiyoruz.Babamin araclari surekli degisiyor mesela ama c3 bir kac yildir bizde.

• 208 tavsiye ederim ama otomatik vites alacaksaniz otomatigi cok iyi degildir bunu bilerek alin . Kendimde 208 1.4 dizel manuel kullanicisiyim acikcasi memnunum yakit tuketimide kis sartlarinda biraz agresif kullanimla 5.5-5.7litre falandi ( yanlis hatirlamiyorsam ) yani parasini hak eden bir arac diyebilirim Sehiricinde de bazen annem kullanir o zamanda 6 litre civari yakiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 4 Şubat 2017; 14:27:35 >

Daha Fazla Göster
  • yakıt tüketimi 5lerde gezer, vitese zamanla alışırsın sorun olmaz, ama bence geçmeye değmez

Bu butcelere baska tavsiyeniz varsa bakabilirim cidden.

• 1.4 70 olan 1.4 hdi buyuk ihtimal. otomatigi etg6 diye hatirliyorum yari otomatik vites gecislerini hissettiren. motor emin ol simdiki arabadan az yakacaktir ama performansa gelirsek oyle fazla bi sey beklememek lazim. sollamalarda uzmez ama oyle fazla uzamaz da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Suan ki arac ufacik egim varsa 90 i gecemiyor otoyolda falan.Rampa asagi dip gaz 130-140 gordu ustune cikmadim.Acikcasi hiza ihiyacim yok cok sadece aninda gucten dusmesin benim icin yeterli.Bir de c3 cok yakip gitmiyor.Az yakip gitmese sikinti yapmam

yerinizde olsa 208 yerine 308 bakarım
    ben aldım gayet memnunum
    istanbul şehir içi ortalamam kış ayında 5,7-6 lt aracım bakımsız onuda belirteyim
    yazın 5 litrelerde geziniyorum şehir dışı 4,5 lt

dipnot olarak şuraya şunuda yazayım: anladığım kadarıyla şimdiki aracınız çok yakıp gitmeyen cinsten :) 308 hem yakıtı az yakar hemde rampada çok can yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_MuKa -- 4 Şubat 2017; 16:15:16 >

• 3 aydır kullanıyorum, çok araştırdım hepsini test edip aldım şuanda 3 ayda 9.000 KM yaptım. Araç 65.000 Km ye geldi. Benimki 1.2 Vti otomatik şehir içi sürekli köprü trafiği ve çevre yolu sakin kullanım 6.3 litre. Genel ortalamam 5.8 LT. Şehir dışında 3.6 Litrelere kadar düşüyor.

Clio ile kıyaslayacak olursak benimki de otomatik ancak alıştıktan sonra rahatsız etmiyor ki herhangi bir arıza durumunda çıkaracağı masrafın manuel bir araçla aynı olması içimi de ekstra rahatlatıyor.

Güven verme konusuna gelecek olursak Clio da kullandım ancak 208 virajlarda çok çok iyi. Benimki ekstra opsiyon olarak Esp var virajları severim şimdiye kadar 2 kere devreye girdi.

Kuzende 2011 yeni kasa C3 var, onunkine binince ondaki salınım çok daha fazla, sağa sola yattığını hissediyorsun ki viraja girince aracın kontrolü zorlaşıyor.

Donanım olarak zaten aynı fiyata alınabilecek en iyi F/P araçlarından birisidir. Kalitesi de gayet hoş. Ben aldığım için hiç pişman değilim ayrıca çokta güzel bir seçim yaptım diye kendimi takdir ediyorum.

Bence kafanızı çok fazla karıştırmadan değiştirin. Her şekilde tavsiye ederim.

Kocaeli University
    Mechanical Engineer

• quote:

Orijinalden alıntı: omcool

3 aydır kullanıyorum, çok araştırdım hepsini test edip aldım şuanda 3 ayda 9.000 KM yaptım. Araç 65.000 Km ye geldi. Benimki 1.2 Vti otomatik şehir içi sürekli köprü trafiği ve çevre yolu sakin kullanım 6.3 litre. Genel ortalamam 5.8 LT. Şehir dışında 3.6 Litrelere kadar düşüyor.

Clio ile kıyaslayacak olursak benimki de otomatik ancak alıştıktan sonra rahatsız etmiyor ki herhangi bir arıza durumunda çıkaracağı masrafın manuel bir araçla aynı olması içimi de ekstra rahatlatıyor.

Güven verme konusuna gelecek olursak Clio da kullandım ancak 208 virajlarda çok çok iyi. Benimki ekstra opsiyon olarak Esp var virajları severim şimdiye kadar 2 kere devreye girdi.

Kuzende 2011 yeni kasa C3 var, onunkine binince ondaki salınım çok daha fazla, sağa sola yattığını hissediyorsun ki viraja girince aracın kontrolü zorlaşıyor.

Donanım olarak zaten aynı fiyata alınabilecek en iyi F/P araçlarından birisidir. Kalitesi de gayet hoş. Ben aldığım için hiç pişman değilim ayrıca çokta güzel bir seçim yaptım diye kendimi takdir ediyorum.

Bence kafanızı çok fazla karıştırmadan değiştirin. Her şekilde tavsiye ederim.

Benim C3 de 2011 yeni kasa diye geçenden.Virajlara düşük hızlarla giriyorum çok güvenmediğimden.Zaten hala kendimi acemi şöfor olarak gördüğüm için arabanın sınırlarını çok zorlamıyorum.Sizin aracınız benzinliye göre gayet iyi yakıyormuş açıkcası dizel yerine onu bile düşünebilirim.Aracınızda acaba ekran var mı?Bu ekranın işlevi var mı araçta?Ben biraz teknolojiyi seven bir insanım eğer spotifyla falan rahatça bağlanıyorsa ekran ekranlı araçlardan alayım.

• 6 yıl 206 1,4 manuelden 208 dizel otomatiğe geçmiştim ve yaklaşık 20 ay kullandım

Öncelikle yakıta harcadığınız para neredeyse yarı yarıya düşecek

206 benzinli olduğu için ilk kalkışı daha atik ama 2.vitesten sonra 208 durumu toparlıyor.Ama seri bir araç değil.

Vites geçişleri belirgin ama çok rahatsız edici değil.3 ten sonrası iniş ve çıkışları güzel

Rampa performansı 68hp olmasına rağmen gayet güzel.Vites düşürdüğümü hatırlamıyorum.c3 ten sonra yakıt farkıyla beraber farkedeceğiniz en önemli durum rampa performansı.206 ile 5 e atamadığım rampada çok daha öncesinden 5 e attığım rampalar var

İstanbul'da uzunçayır rampası ve Dilovası rampalarında hiç zorlanmadan vites indirmeden çıkıyor.

Bu arada 2012 dizel otomatiklerde esp var,donanımı iyi.

Ekranli ve F1 vitesli bir arac dusunuyorum.Yari otomatigin kafasi karistigi anlarda ben ayarlarim Zaten annem ve ben kullanacagiz,annem hala sol seride gecis yapamadi bir tek ben daha hizli kullaniyorum ama yeterli olacaktir muhtemelen.Yakmasin da gerisi cok onemli degil

Otomatikler f1 li zaten.Ekranlı olması daha modern ve güzel.Şehiriçi rampalarda f1 işe yarıyor.Tavsiye ederim.20 ay boyunca bir depo ile 1000 km nin altına inmedi.Benim yakıt ortalamam 4,3-4,5 arasıydı.

1,6 92 lik allure larıda var ama sanırım o fiyata inmezler

Orijinalden alıntı: icemy

Otomatikler f1 li zaten.Ekranlı olması daha modern ve güzel.Şehiriçi rampalarda f1 işe yarıyor.Tavsiye ederim.20 ay boyunca bir depo ile 1000 km nin altına inmedi.Benim yakıt ortalamam 4,3-4,5 arasıydı.

1,6 92 lik allure larıda var ama sanırım o fiyata inmezler

1.6 ya gerek yok gibi.Ben azcık hasar kayıtlı donanımlı 1.4 lerle ilgileniyorum şu sıralar.Hatta babamın arkadaşı da alacak 2 tane arıyoruz benzer araç.Onların aciliyeti var ilk onlara alacağız,sonra denk gelirse annemle benim için alıcaz.Yakıtı gerçekten çok güzelmiş,seneye şehir dışı yazarsam arabayı ben götürürüm harbi az yakıyor.

Bir de servis masraflarını sorayım hocam size?Bu arada sanayide de yaptırabilirim pahalıysa garanti derdi olmayacak zaten.

• 2013 sonunda ilk bakım 280,2014 sonunda ise 350 idi sanırım.Ben kampanya dönemine denk getiriyordum:)

Şimdi sanırım 400-450 civarıdır.308 i yeni bakıma soktum,adblue dahil 500 tl tuttu

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.