Şimdi Ara

Airbag açmış araç alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. 2011 model 68 bine dizel manuel c3 buldum. Araçta yaklaşık 12 bin tl hasar kaydı var. Araç ilk sahibinden ve tüm hasarları bakımları lastik değişimleri dahi citroen yetkili servisde yapılmış. Sahibine göre araç karda kayıyor ve bariyere vuruyor. Aracın kaputu, çamurluğunda bir şey yok. 5664'e göre de, far takımı, tampon, çift airbag, çift emniyet kemeri, ön göğüs değişiyor.

    Şimdi sorum bu araç alınır mı? Araba çok temiz gözüküyor, sahibi de güven verdi yalan yok. Aracın her şeyi yetkili servisde yapılmış. Sahibi araç alınmadan beraber servise gidip, istersem kayıtları benimde görebileceğimi belirtti. Aracın yazlık kışlık lastikleri bile serviste kalıyormuş.

    Bu piyasada başkada bu fiyata araba bulamadım. Şehir içinde kullanmak üzere evin 2. aracı olacak


    Edit: arkadaşlar aracı tanıdık ustaya kontrol ettirdim, Şasilerde hiçbir şey yok onlar da alınır dedi. Bende bugün aracı satın almış bulunmaktayım. Aslında bir yandan da iyi oldu, emniyet kemerleri düzgün topluyor, göğüs tertemiz falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 23 Temmuz 2020; 23:46:23 >







  • Arkadaşlar yorumunuz önemli yarın aracı satın alabilirim
  • Benim sahsi gorusum, yetkili serviste bile yapilsa acilan hava yastiginin tamirden sonra fabrikasyon gibi calisacaginin garantisi yok. Ha goguse entegre komple degisiyorsa gogusle birlikte onu bilemem. Ama ben yine de almazdim
  • Güvenlik sizin için önemli ise alınmaz. Emniyet kemeri patlatmış araç neticede. Ama iş görsün diye alacaksanız tercih sizin.
  • Alınır dostum. Serviste de kontrol et sorunsuz çalışır. Bilen bilmeyen yorum yapmış
  • Alınır.Benim aracın da airbag fişeği garantiden serviste değişti (teknik olarak ellendi) ama orjinal sonuçta fabrika çıkışındaki durumunda şuan ... Kendim 2.el de hafif bir kazadan airbag i değişmiş (fotoğraflı/serviste yapılacak/tramer tutarı kazayla orantılı olacak) araç alırdım ... Şasi de çizik varsa bulaşmazdım
  • Piyasanın altında alıyorsan alınabilir şuan 2.eldeki araçların çoğunda airbag yok direnç atılmış zaten.
  • Normalde bu araç kaskodan serviste yapılmamış olsa, biri bana çok güzel kardeş sadece tamponda boya var diye yedirebilirdi. Değişenler dediğim gibi emniyet kemerleri, airbagler far takımı ve ön tampon ile aksesuarları.

    İşin aslı aracı kullandım fena değil beğendim (2010 C3). Satarken bu bana problem olabilir. Şimdi aynı fiyata başka var derseniz corsalar var. Onlarda da adam yazmış kağut değişmiş, çamurluklar değişmiş, airbag orjinal demiş. Şimdi böyle bir araçmı daha makbul yoksa bahsettiğim c3 gibi mi?

    Bu arada aracın dış yüzeyinde kozmetik olarak birşey yok çok temiz duruyor. Sahibi anlatıyor, bir aracın yanından geçerken biri kapıyı açtı, sağ kapıyı gittim serviste yaptırdım, lokal boya var. En ufak çiziği bile orjinal serviste yaptırmış. Böyle olunca ufak tefek çok kaza hasar çıkıyor ama bir yandan da gizli saklısı yok, güven veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sukulented

    Benim sahsi gorusum, yetkili serviste bile yapilsa acilan hava yastiginin tamirden sonra fabrikasyon gibi calisacaginin garantisi yok. Ha goguse entegre komple degisiyorsa gogusle birlikte onu bilemem. Ama ben yine de almazdim
    hocam komple göğüsle beraber değişmiş, o yüzden hasara 12 bin yazmışlar.
  • Prestor kullanıcısına yanıt
    Piyasaya hakim değilim ama araç dediğiniz gibiyse kesinlikle alınır genelde kaput ve çamurlukları boyalı tertemiz galeri arabalarının airbag leri dirençli oluyo sizinkinin her şeyi kayıtlı avantaj bence
  • Airbaglerin patlama garantisi verilen ömürleri 10 sene. Daha uzun sürede içindeki kimyasal bozulabiliyor ve patlamayabiliyor. Yeni iyidir, patlamış olduğunu bilmek de iyi bir şey, hatasız diye taklalı araba almaktan iyidir. Kaydı kuydu da var sıkıntı olmaz.
  • Prestor kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi, çoğu araç dirençle geziyor airbagsiz ve çoğunun sahibi de habersiz maalesef. En azindan bu araç serviste yapılmış belli, açma ihtimali olan bir airbagi var. Piyasanin altında alıyorsanız alınır. Ben olsam alırdım, hemen satma niyetiniz yoksa da sorun çıkmaz ne mallara ne araçlara ne alıcılar çıktığını gördü bu gözler merak etmeyin elbet satılacaktir.
  • Hocam araç alınır, alınır ama nasıl alınır. Normal orijinallerinden en az 6-7 bin aşağısına ise alınır çünkü sende satarken zarar edeceksin
  • Hocam bence alınır şaside direklerde problem yoksa, niye derseniz aracın kaporta aksamındaki bütün her şeyi ve airbag leri üstelik bir de emniyet kemerleri dahi yetkili serviste orijinal parçalar kullanılarak yenilenmiş, ve de her şeyi resmi bir şekilde kayıtlı, yani gidip de boyası hatası olup hasar kaydı olmayan araba (yani dışarda ne idüğü belirsiz tamirhane veya sanayi köşelerinde çıkma parçalar kullanılarak ve airbag leri tamirli dirençli ve emniyet kemerleri direnç atılmış bir araba) almak yerine, değişen en ufak parçasına kadar orjinal parçalar kullanılarak ve de bunların hepsini hasar kaydında da resmi belgelerle göstererek alıcıya belgeleyen araçlar daha alınabilir bence kesinlikle .


    Üstelik kaportasında hasar olup yani kaza yapıp hasar kaydı olmayan arabalar daha sıkıntılı arabalardır yukarıda belirttiğim direnç atma ve çıkma eski parça kullanma mevzularından dolayı.

    Kaportasında hasar olup yani kaza yapıp yetkili serviste yapılan ve hasar kaydı olan araba daha tercih edilesi arabadır, çünkü yetkili serviste orijinal parçalar kullanılarak yapılmıştır ve yetkili serviste değişen her parçanın ve yapılan her işlemin kaydı resmi bir şekilde belgelidir ve bu bilgiler alıcıya araç hakkında net bilgiler verir.

    Bu araçlar(yetkili serviste yapılmış ve hasar kaydı olan) diğer araçlara göre daha pahalı bile olsa kesinlikle tercih edilmelidir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 23 Temmuz 2020; 0:59:26 >




  • Konunuzu ilk gördüğümde kesin alınmaz derdim ama şu konuyu görünce arkadaşların dediği gibi komple değiştiyse alınır diyorum
    Kaza olmadan airbag açıldı deseler inanmazdım

    https://forum.donanimhaber.com/erdek-belediyesinin-yollari-hava-yastiklari-patladi--144658767
  • satıcı açıkça anlatmış, fiyatını da ona göre yazmış. araç da yetkili serviste toplanmış galiba. bence kesinlikle alınır. içiniz rahat olsun.
  • Her şey orijinali ile değişmişse fiyatı da temizlerine kıyasla olması gerektiği kadar uygunsa alınır.
  • Airbag açmış araç alınacaksa tam bu şekilde alınır. Ne direnç atılmıştır ne de torpido yapıştırıcıyla kapatılmıştır. Yetkili serviste tertemiz tamir edilmiş araç, kaza fotoğrafları da varsa süper olur.

    Araç sahibiyle gidince servisten bütün bakım kayıtlarını, kazada değişen parçaların bilgisini alabilirsiniz.
  • Bu soruya en güzel cevaplardan biri daha önce airbag açmış araç almış olan sonra yaptığı kazada aracı tekrar olması gerektiği gibi airbag açan biri verebilir gibi geliyor bana.
  • Asıl böyle dürüst adamlardan alınır araçlar. Ben de aracımı alırken sağ 2 kapısı kaskodan değişmiş araç aldım gayet memnunum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.