Şimdi Ara

Sedan mi SUV mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maddi bakimdan probleminiz olmasa Audi A8, BMW 7 veya Mercedes S gibi Luxury Sedan araclari mi yoksa Audi Q7, BMW X6 veya Mercedes M gibi SUV'lari mi tercih edersiniz? Sedan ve SUV'larin birbirlerine karsi avantajlari ve dezavantajlari nelerdir?

Not: Araci Istanbul icinde kullanacaksiniz.

♥ ♦ ♣ ♠ELVIS PRESLEY 1935-1977 ♥ ♦ ♣♠
  • Her ikisi de farklı segment ve farklı amaçlara yönelik üretilmiş araçlar olduğundan, bu konuda cevap vermek pek sağlıklı olmaz ancak ülkemizdeki yol koşullarını değerlendirecek olursak ortalama 60-70.000 TL arası bir parayı C segmenti dizel bir araca yatırana kadar dizel bir SUV bana daha mantıklı bir karar gibi geliyor.
  • normal şartlarda suv ye binenlerin oldukça zengin olduğu düşünülür.sonuçta bir q7 nin 450 bin lirayı bulduğunu ve ayda en az 2-3 bin tl götürüsü olduğunu kabul edersek haksız sayılmaz bu düşünce.ne varki zenginsiniz diye ara sokağın birine yolunuz düşmeyecek yada kaldırım kenarına dar bir boşluğa park etmeniz gerekmeyecek diye bir kaide yok.şehir içinde özellikle istanbulda suv helede x6 q7 gibi araçlar kullanmak bildiğin korkunç geliyo bana bilemiyorum.kaldıki ne kadar pahalı olursa olsun hiçbir suv bu kadar karizmatik olamaz bence
     Sedan mi SUV mu?

• Aracı ben kullanacaksam GL.

Sedan mi SUV mu?

Çünkü, (bizim ilden bahsedeceğim)
    Yolar hiç düzgün değil.
    Doğalgaz için eştiler, hala kapanmadı.
    Elektrikleri yerin altına aldılar, düzeltmediler.
    Bizim meydandan yukarısının kaplamasınını yol boyu söktüler, bahardan beri yeni yeni bitmek üzere; üstelik arnavut kaldırım döşediler zangır zangır gidip geliyorsun. (kıştan sonra ne olacak o bellisiz.)
    Kışın dağılan asfaltı geçen gün yamadılar (hâla ıslaklığı duruyor).
    Baharda yağmur yağdı, ana caddede 10 santim yüksekliğinde su yol boyunca aktı (TR'nin en düz caddesi : 2.8km) .
    Çocukların okulda dağılma vaktiydi, çocuklar çoraplarını çıkarıp karşı kaldırıma ancak geçebildiler.

(Bu dediğim il geçen açıklanan listeye göre Büyükşehir Belediyesi olacak )

"Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" K. Atatürk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tiguan mi,Tucson mu?
    9 yıl önce açıldı
    clio mu i20 mi ?
    6 yıl önce açıldı
    Duster mi Tucson mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle SUV

Audi Q7

Sedan mi SUV mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

TAM DESTEK
  • SW
    SUV seçseydim de Porsche Cayenne Turbo S seçerdim. Mercedes in suvlerine ısınamadım, x6 suv, sedan, hb.. karışımı bir şey, q7 nin de tasarımı çok güzel fakat hantal duruyor. Range Rover da bir seçenek fakat ben kullanacağım aracın sportif görünmesini de isterim. suvleri 2. olarak görmemin nedeni yere daha yakın otomobilleri sevmem ve belli bir hızdan sonra oluşan yol tutuşundaki problemler...

SUV var SUV var şimdi
  • Bütçem imkan verse ikisinin ortasını tercih ederdim, Audi Allroad serisinden birini yada muadil başka bir markanın başka bir aracı. Hem offroad özellikleriyle ülkemizin bozuk yollarıyla başedebilir, hemde bir SUV'ye oranla daha konforlu olur.

Sedan mi SUV mu?
  • Herkesin kafasında bir yanılgı var, bozuk yolda Suv iyidir diye. Asfalt varsa, bozuk da olsa normal araba daha iyidir. Suv'lar da asfalt araçlarıdır. 18-22" jant genişliği ile bir Suv'un lastiği de balon yapar, bir spor arabanın da lastiği balon yapar. İkisinde de amortisörler asfalt koşullarına göre yapılmıştır. Suv cüssesi gereği daha büyük yüklere maruz kaldığından amortisör ömrü daha kısa olabilir hatta...

Bir sedan ile Suv karşılaştırıldığında her zaman aynı sonuç çıkar:

Sedan daha konforlu, daha iyi yol tutuşlu, daha sessiz ve daha ekonomiktir.

Bir Q7 ile 4 çeker bir araç arasında kar performans farkı pek yoktur. Hatta hafif olanın her zaman frenleme avantajı vardır. Bu bağlamda bir Suv ile bir Sedanı kıyaslıyorsanız, 4 çeker sedan veya station alın kurtulun, SUV'a hiç girmeyin derim.

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Herkesin kafasında bir yanılgı var, bozuk yolda Suv iyidir diye. Asfalt varsa, bozuk da olsa normal araba daha iyidir. Suv'lar da asfalt araçlarıdır. 18-22" jant genişliği ile bir Suv'un lastiği de balon yapar, bir spor arabanın da lastiği balon yapar. İkisinde de amortisörler asfalt koşullarına göre yapılmıştır. Suv cüssesi gereği daha büyük yüklere maruz kaldığından amortisör ömrü daha kısa olabilir hatta...

Bir sedan ile Suv karşılaştırıldığında her zaman aynı sonuç çıkar:

Sedan daha konforlu, daha iyi yol tutuşlu, daha sessiz ve daha ekonomiktir.

Bir Q7 ile 4 çeker bir araç arasında kar performans farkı pek yoktur. Hatta hafif olanın her zaman frenleme avantajı vardır. Bu bağlamda bir Suv ile bir Sedanı kıyaslıyorsanız, 4 çeker sedan veya station alın kurtulun, SUV'a hiç girmeyin derim.

Hüseyin bey,bazı araçların, sırf lüx suv olmaları sebebiyle arazide mutlak başarılı olacağı düşünülür. Böyle bir şey yoktur. Bu anlamda bahsettiklerinize kısmen katılıyorum.

Fakat bir çok suv yerden yüksek yapısı nedeniyle asfalt dışında sedan otomobil yapısındaki araçların girmesinin mümkün olmadığı çamur kanalları ve tümseklerin üzerinden geçer gider. Sedan otomobil ise dibini vurur, hasar görür veya askıda kalır daha ileriye gidemez. Bozuk asfalt ve yol dışında suv bariz şekilde sedandan iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 10 Eylül 2012; 17:28:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat
    Bozuk asfalt ve yol dışında suv bariz şekilde sedandan iyidir.

Sedan Suv'dan iyidir demek mi istediniz? Tam anlamadım.
    -----------------------------------------
    Birçok Suv ve Sedan / SW / HB / Roadster kullanmış biri olarak benim bu konuda şahsi düşüncem ve gözlemim:

Amcam'ın arabası olan Audi Allroad'un aldığı asfalt, yol, rüzgar sesi kendisinden bir gömlek aşağıda olan Subaru Legacy'den ciddi miktarda fazla. Durum Allroad'da bile böyle. Bozuk zeminde SUV'da araca daha acımadan gidersiniz; ama Sedan daha az sarsar, zira çoğu sedanın amortisörleri daha yumuşaktır.

SUV'lar kendi sınıfındaki otomobillere göre genelde daha az iç mekan verirler. Bazı durumlarda içi daha ferah ve daha aydınlık olabilir. Bu tamamen araç dizaynı ile alakalıdır. Ancak genelde kendi sınıfındaki otomobillerden daha az iç mekana sahiplerdir. Tavan yüksekliği gibi kullanılamayan iç mekanın pek bir önemi yoktur. Diz mesafesi, bagaj hacmi, koltuk eni gibi unsurlarda modern SUV'lar genelde daha az hacim verirler. Dikkat ettiyseniz, konsüller, kapı kaplamaları yeni SUV'larda şişkincedir. Yüksekte oturmanın ve yüksek momentin yarattığı kaza güvenliği zaafiyetlerini engellemek içindir. Bu tarz olaylar iç mekanı kısıtlayan faktörlerdir.

İstisnasız bir otomobil kendi ile kıyaslanabilecek bir SUV'dan daha iyi yol tutar. 4 çeker bir Range-Rover ile önden çeker bir A6 yol tutuş konusunda dalga geçebilir (yüksek hızda viraj dönme). Dört çeker bir A6'nın neler yapabileceğini söylememe gerek yok.

Büyük çoğunlukla bir SUV kendisi ile aynı sınıftaki otomobilden daha çok benzin yakar ve daha hantaldır. İşin bu kısmı benim tahammül edemediğim kısmıdır. Bana göre çok yakacaksa, çok kaçsın. Yaktığına değsin... Yüksek hızda giderken yaktığımız benzinin %50'sinden fazlasını rüzgar direncini kırmak için yakıyoruz. Bir SUV'da rüzger direnci daha fazla olduğuna göre... Üstelik genelde daha ağır...

Ancak bir Suv'un temel özelliği altının yerden yüksek olmasıdır. Bu özelliği kullanacak iseniz, yani 100.000TL'den fazla para verdiğiniz aracınızı böyle alanlara sokabilecek iseniz ve sokmanız gerekecekse SUV alın. Bana göre arazi şanzımanı olmayan bir SUV almak zaten luzumsuz birşey. High-Low seçimi yapılabilen, delikanlı SUV düşünülebilir seçenektir. Yoksa sadece yükseklik farkına hiç değmez. Zira ilk gerçek zorlanmada kalır yolda. Arazi şanzımanlı bir SUV çok daha zor yolda kalır. Bir de dif. kilidi olsa dadından yenmez... Sadece yüksekte oturuyor olma hissiyatı için SUV düşünüyorsanız boşverin. Onun yerine Ford S-max gibi araçları gözüm kapalı öneririm. Daha büyük, daha geniş, daha konforlu...

Ben Sedan / HB / SW / Roadster / SUV uzunca süreler kullanmış biri olarak, SUV kullanırken tek sevdiğim şey arazi şanzımanını kullanmak ve trafik tıkandığında refüj atlayıp U çekebilmekti. Bunun dışında benim için ne kadar alçak, o kadar iyi. Yükseldikçe enteresandır, uzun yolda yoruluyorum... Oturuş pozisyonu yüksek arabalardan da en hoşuma giderek kullandığım S-max'dı... Allroad, içindeki aura'sı ile S-max'a ağır basar; ama "150-160 sabit hızla hangisini 5 saat kullanırsın?" deseler S-max derim. 180-200 ile 5 saat yapacaksak, zaten yorulacağım, tabii ki Allroad derim, 4 çekeri işime yarar... Ancak bir Range-Rover hiçbir zaman tercihim olmaz. SUV işini çok iyi tartmak lazım kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Eylül 2012; 17:57:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -ASTON MARTIN-

İkisi arasında kalsaydım, kendim kullanmak isterdim ve Aston Martin Rapide Luxe seçerdim(aslında sedan değil karşılaştırmanın dışında tutulabilir).
    Sedan-SUV karşılaştırmasına göreyse Maybach 62S seçerdim. Fakat aracın tadı önünde şoför varsa çıkıyor, kendim kullanacaksam yukarıdaki tercihim.
    SUV seçseydim de Porsche Cayenne Turbo S seçerdim. Mercedes in suvlerine ısınamadım, x6 suv, sedan, hb.. karışımı bir şey, q7 nin de tasarımı çok güzel fakat hantal duruyor. Range Rover da bir seçenek fakat ben kullanacağım aracın sportif görünmesini de isterim. suvleri 2. olarak görmemin nedeni yere daha yakın otomobilleri sevmem ve belli bir hızdan sonra oluşan yol tutuşundaki problemler...

BMW 750Li'nin $90.000 oldugu yerde Aston Martin'e $226.000 vermem ben sahsen. Onun yerine $10.000 daha ekleyip Rolls Royce Ghost alirim. Sizce de bir tarafta Rolls Royce dururken Aston Martin'e o kadar para vermek mantikli mi?

Ben de sizin gibi Aston Martin faniyim. Ancak butun Aston Martinlerin overpriced olduklarini dusunuyorum. Bilmem siz bana katiliyor musunuz?

Amacim kavga cikarmak degil. Sadece sizin dusuncenizi merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat
    Bozuk asfalt ve yol dışında suv bariz şekilde sedandan iyidir.

Sedan Suv'dan iyidir demek mi istediniz? Tam anlamadım.
    -----------------------------------------
    Birçok Suv ve Sedan / SW / HB / Roadster kullanmış biri olarak benim bu konuda şahsi düşüncem ve gözlemim:

Amcam'ın arabası olan Audi Allroad'un aldığı asfalt, yol, rüzgar sesi kendisinden bir gömlek aşağıda olan Subaru Legacy'den ciddi miktarda fazla. Durum Allroad'da bile böyle. Bozuk zeminde SUV'da araca daha acımadan gidersiniz; ama Sedan daha az sarsar, zira çoğu sedanın amortisörleri daha yumuşaktır.

SUV'lar kendi sınıfındaki otomobillere göre genelde daha az iç mekan verirler. Bazı durumlarda içi daha ferah ve daha aydınlık olabilir. Bu tamamen araç dizaynı ile alakalıdır. Ancak genelde kendi sınıfındaki otomobillerden daha az iç mekana sahiplerdir. Tavan yüksekliği gibi kullanılamayan iç mekanın pek bir önemi yoktur. Diz mesafesi, bagaj hacmi, koltuk eni gibi unsurlarda modern SUV'lar genelde daha az hacim verirler. Dikkat ettiyseniz, konsüller, kapı kaplamaları yeni SUV'larda şişkincedir. Yüksekte oturmanın ve yüksek momentin yarattığı kaza güvenliği zaafiyetlerini engellemek içindir. Bu tarz olaylar iç mekanı kısıtlayan faktörlerdir.

İstisnasız bir otomobil kendi ile kıyaslanabilecek bir SUV'dan daha iyi yol tutar. 4 çeker bir Range-Rover ile önden çeker bir A6 yol tutuş konusunda dalga geçebilir (yüksek hızda viraj dönme). Dört çeker bir A6'nın neler yapabileceğini söylememe gerek yok.

Büyük çoğunlukla bir SUV kendisi ile aynı sınıftaki otomobilden daha çok benzin yakar ve daha hantaldır. İşin bu kısmı benim tahammül edemediğim kısmıdır. Bana göre çok yakacaksa, çok kaçsın. Yaktığına değsin... Yüksek hızda giderken yaktığımız benzinin %50'sinden fazlasını rüzgar direncini kırmak için yakıyoruz. Bir SUV'da rüzger direnci daha fazla olduğuna göre... Üstelik genelde daha ağır...

Ancak bir Suv'un temel özelliği altının yerden yüksek olmasıdır. Bu özelliği kullanacak iseniz, yani 100.000TL'den fazla para verdiğiniz aracınızı böyle alanlara sokabilecek iseniz ve sokmanız gerekecekse SUV alın. Bana göre arazi şanzımanı olmayan bir SUV almak zaten luzumsuz birşey. High-Low seçimi yapılabilen, delikanlı SUV düşünülebilir seçenektir. Yoksa sadece yükseklik farkına hiç değmez. Zira ilk gerçek zorlanmada kalır yolda. Arazi şanzımanlı bir SUV çok daha zor yolda kalır. Bir de dif. kilidi olsa dadından yenmez... Sadece yüksekte oturuyor olma hissiyatı için SUV düşünüyorsanız boşverin. Onun yerine Ford S-max gibi araçları gözüm kapalı öneririm. Daha büyük, daha geniş, daha konforlu...

Ben Sedan / HB / SW / Roadster / SUV uzunca süreler kullanmış biri olarak, SUV kullanırken tek sevdiğim şey arazi şanzımanını kullanmak ve trafik tıkandığında refüj atlayıp U çekebilmekti. Bunun dışında benim için ne kadar alçak, o kadar iyi. Yükseldikçe enteresandır, uzun yolda yoruluyorum... Oturuş pozisyonu yüksek arabalardan da en hoşuma giderek kullandığım S-max'dı... Allroad, içindeki aura'sı ile S-max'a ağır basar; ama "150-160 sabit hızla hangisini 5 saat kullanırsın?" deseler S-max derim. 180-200 ile 5 saat yapacaksak, zaten yorulacağım, tabii ki Allroad derim, 4 çekeri işime yarar... Ancak bir Range-Rover hiçbir zaman tercihim olmaz. SUV işini çok iyi tartmak lazım kısaca.

örneğin;
    audı a4 veya a5 mı daha konforlu yoksda suv Q5 mı daha konforlu?
    ya da;
    bmw 3 serısı mı x3 mu?...

• Benim tercihim suv dan yana olur

Suv ve sedan araclardan kullandiklarim arasinda

1) chevrolet tahoe
    2) mercedes s500
    3) mercedes cls (jagur gibi eski kasasi, yenisi ise super)
    4) q7

Bunlari kullandim, aralarinda en rahati tahoe, sonrasinda s500

Yolcu koltugunda ise, s500 sonrasinda tahoe gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GooodJob

quote:

Orijinalden alıntı: -ASTON MARTIN-

İkisi arasında kalsaydım, kendim kullanmak isterdim ve Aston Martin Rapide Luxe seçerdim(aslında sedan değil karşılaştırmanın dışında tutulabilir).
    Sedan-SUV karşılaştırmasına göreyse Maybach 62S seçerdim. Fakat aracın tadı önünde şoför varsa çıkıyor, kendim kullanacaksam yukarıdaki tercihim.

BMW 750Li'nin $90.000 oldugu yerde Aston Martin'e $226.000 vermem ben sahsen. Onun yerine $10.000 daha ekleyip Rolls Royce Ghost alirim. Sizce de bir tarafta Rolls Royce dururken Aston Martin'e o kadar para vermek mantikli mi?

Ben de sizin gibi Aston Martin faniyim. Ancak butun Aston Martinlerin overpriced olduklarini dusunuyorum. Bilmem siz bana katiliyor musunuz?

Amacim kavga cikarmak degil. Sadece sizin dusuncenizi merak ettim.

Evet Aston Martin olması gerekenden daha uçuk fiyatlara otomobiller üretiyor, buna katılmamak elde değil :) Fakat konuyu açan arkadaş belirli bir limit koymadığı için Aston Martin yazdım. Bentley, Maserati, Rolls Royce ve Porsche nin aynı sınıfta otomobilleri mevcut. Eğer belirli bir sınır olsaydı ben de sizin gibi Ghost seçerdim. Fakat param Aston Martine yetiyorsa hiç düşünmezdim..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.