Şimdi Ara

SUV mu Sedan mı? Çıldıracağım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
18.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk arabam sedan Passat'tı. Sonra satıp Sportage SUV aldım. Sonra tekrar BMW 3.20d alıp sedana dönüş yaptım. Sportage'ı henüz satmadım. 3.20d ile Sproatge'ı döüşümlü kullanıyorum ama ikisinin de srüş keyfi bambaşka.ç

    SUV'un Artıları:
    *Markadan bağımsız olarak konuşursak kasa itibariyle heybetli ve yüksek görüntüsüyle SUV, sedana göre daha fazla prestji sağlıyor. Ayrıca dünyada genel tbir SUV trendi var. SUV satışları artıyor ve BMW, Porsche, Maserati, Jaguar gibi üretciler bile SUV model çıkarma sürecine girdi.

    *Çarpışmalarda güvenlik açısında yüksek olan SUV yine sedana göre daha avantajlı.

    *SUV'un yüksek oluşu, arabaya iniş binişte eğilme bükülme derdini kaldırıyor ve adeta sandalyeye oturu gibi zorlanmadan araba biniyorsunzu ve iniyorsunuz.

    *Trafikte yüksekte olmak güzel bir duygu ve ayrı bir keyif

    Sedan'ın Artıları:
    *Çok daha iyi yol tutuş, virajlarda savrulmama, yüksek hızlarda daha konforlu seyahat.

    *Sürüş keyfi çok daha fazla.

    *Kapalı bagajdan dolayı, bagajdaki eşyların çıkardığı sesi duymama da bir avantaj.

    *Yakıt tüketimi açısından sedanlar daha ağır olan SUV'lara göre daha az yakıyor.

    SUV'un ve Sedan avantajları ve verdiği keyif bambaşka. Keşşke bir tane SUV bir tane de Sedan'ım olsa diyorum ama ikisinden birini satacağım mecburen.







  • sportage'ı sat gitsin..
    performans, yakıt tüketimi, yol tutuş, prestij, konfor... hepsi 3.20d'de..
  • C-Max gibi aşmış MPV'ler varken, Crossover'ları son derece gereksiz buluyorum... Çoğu 4x4 bile değil... Bir Sedanın konforunu asla veremezler diye düşünüyorum, kaldı ki sahibi oldugunuz araçların biri BMW, öbürsü KIA...
  • 3.20d aracınızı daha yeni aldınız diye hatırlıyorum ben. Bu ne hız yahu. Hele bi keyfine varın aracın
  • 320d yi yeni almamış mıydınız siz?

    sportage ı satın bence tabi suv keyfi iyidir hoştur ama şahsen ben sedan arabaları sevmişimdir hep 320d de sedan arabalar içerisinde en çok beğendiğim araçtır performans için kullanmasanız bile sakin kullanıldığında da yakıt tüketimi konusunda ciddi tasarruflar sağlar, performans için kullansanız bile aldığınız performansa göre ciddi derecede düşük bir yakıt tüketimi ile karşılaşırsınız ve şahsen ben bir bmw kalitesini kia ya değişmem ne kadar suv olsada. onun dışında bmw nin prestiji vardır gösteriş önemli değilse sizin için bu tabiki bir avantaj değildir ama bence bmw prestijini sportif görünümü teknolojisi ve performansıyla kat kat hak etmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    C-Max gibi aşmış MPV'ler varken, Crossover'ları son derece gereksiz buluyorum... Çoğu 4x4 bile değil... Bir Sedanın konforunu asla veremezler diye düşünüyorum, kaldı ki sahibi oldugunuz araçların biri BMW, öbürsü KIA...

    Aslında zor soru,

    hepsini kullandım, yani tip olarak kast ediyorum. Abimin de uzun zamandır Scenic'i var. Takip eden kasalarda (2 kasadır). Onlarıda kendimin olmamakla beraber kullanma ve yolculuk etme fırsatı buldum.

    Ben pek MPV tarzı araçlardan pek hazzedemiyorum. Yani sürüş keyfi bir sedan veya hatchback kadar yok. E hacim ve konfor sedenizde o da SUV'da var. Bir de sosyo kültürel tercihler var. (bende dahil) Avrupalı kadar fiyat ve fayda gözetmiyoruz. Örnek Stationların tercih edilmemesi gibi. Kısaca ben bu markalar arasında elbette 3.20 D derim, prestij, yol tutuş, konfor, tüketim, performans sadece yüksek diye sportaga binilmez. Eğer astra focus ve golf mu yoksa sportage mı deseydiniz tercih bence ortada olurdu.
    Birde şahsi kanaattim: sportage ların son tasarımı pek beğenmiyorum. Prestiji çok tırmalayan çok küçük bir havası var. Bence D sınıfı aracları prestijde geçemez. Aynı kasa olmasına rağmen ix 35 ler daha güzel görünüyor.




  • trafikte suv uzunyolda sedan uzun yolda suvden zevk alamıyorum trafiktede sedandan
  • Çocuk varsa SUV çok avantajlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam suv deyipte sportage almak olmamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Çocuk varsa SUV çok avantajlı.

    Haluk Ağabey, affına sığınarak soruyorum;

    Bir Ford C-Max veya yine bu sınıfta cok begendigim bir model olan Renault Grand Scenic varken, crossoverlar ne derece mantıklı ki... (( bence ))
  • Sizin araçlarınız için 320d zaten çok daha üstün o yüzden yoruma pek gerek yok.
    Genel olarak konuşmak gerekirse yüksek hızlar ve virajlarda sedan,
    şehir içinde rahatlığı,eğlenceli sürüşü ve heybetiyle SUV benim için bir adım öndedir.
  • Crossover araçların çoğu 4x2 ama yol tutuş ve konfor konusunda birçok sedandan başarılıdır. Yüksek sürüş, güvenlik, fazladan bagaj hacmi. Bir çok sürücünün kabusu olan yollardaki yükselti ve çukurun tedirginlik yaşatmaması, haftasonu gezilerinde karşılaşılabilecek hafif arazi koşullarında pratik olması gibi farklar yaratıyor. Kabin ferahlığı bambaşka bir rahatlık. Amerika ve Avrupa ülkelerinde suv, sw, crossover yaygınlığı da kanımca bundandır. Daha fazlası varken neden az olanı tercih edeyimki ? Crossover ve sedanı bir arada kullanan biri olarak benim düşüncem budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 7 Ocak 2012; 15:31:48 >
  • İkisinide sat x6 al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 7 Ocak 2012; 15:34:18 >
  • şahsi görüşüm, çıldıracak kadar vahim bir durum yok... :-) ..eski seat leon, skoda superb 1.4 tsi, yaklaşık 6-7 aydır Hyundai ix35 1.6 kullanıcısı olarak, kısa süreli honda crv, kia sportage binmiş biri olarak,kesinlikle sedan diyorum. amaç konfor ve keyif ise asla SUV tarzı araç almam bir daha. bence otobomil keyif işidir, trafikte yüksekte olmak, oturma pozisyonu vs.. bir çok arkadaşımın hoşuna gidebilir, ama bana göre değil ,bana o keyfi vermiyor.okey masasında, sandalyede oturuyormuş gibi bir pozisyon var. heleki sedan araba 3.20 d ise..pek düşünmezdim açıkcası.
  • İkisinin de keyfi ayrıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: günerkanat

    Crossover araçların çoğu 4x2 ama yol tutuş ve konfor konusunda birçok sedandan başarılıdır. Yüksek sürüş, güvenlik, fazladan bagaj hacmi. Bir çok sürücünün kabusu olan yollardaki yükselti ve çukurun tedirginlik yaşatmaması, haftasonu gezilerinde karşılaşılabilecek hafif arazi koşullarında pratik olması gibi farklar yaratıyor. Kabin ferahlığı bambaşka bir rahatlık. Amerika ve Avrupa ülkelerinde suv, sw, crossover yaygınlığı da kanımca bundandır. Daha fazlası varken neden az olanı tercih edeyimki ? Crossover ve sedanı bir arada kullanan biri olarak benim düşüncem budur.

    D sınıfı vs. crossover konusunda tam tersi diyorum ben.
    Özelliklede yol tutuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    İkisinide sat x6 al.

    bencede x6 al yanınada bir passat bu arkadaş gibi ohh tadından yenmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.