Şimdi Ara

Herkes Eminevim, Katılımevim, Fuzulevim ile araba alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevremde herkes bu firmalar aracılığı ile sıfır araba aldı. Ülkeye devamlı sıfır araç giriyor. Arabalar yok satıyor. Arabalar yenileniyor iyi güzel de günün sonunda bu paralar yurt dışına akıyor. Türkiye'de araba fiyatları başka ülkelere kıyasla çok ciddi paralar. Saray kısa vadede tonla vergi alıyoruz günü kurtarıyoruz diye seviniyor. Ama uzun vadede cari açığı patlatıyor. Bu işin sonu ne olacak? Yerli üretim araçlar belki daha cazip hale getirilmeli.

• Ben o sistemle araç aldım 1 milyon lira kullandım. 70 bin lira komisyon verdim. görünüşte 1070 çıktı cebimdem. GERÇEKTE KAR ETMEDİM. çünkü taksitlerimi tl olarak ödedim aracı alana kadar ki taksitlerim tl olarak birikti burdan bi zararım oldu. ayrıca seçtiğim araç 6 ay içinde iki defa zam yedi. bunları hesap ettiğimde her şey el ele baş başa geldi.

• Hep şunu düşünüyorum aracın alım fiyatlarındaki vergi düşerken yıllık ödenilen sahip olma vergisi baremlense maliyenin bütçesinde nasıl bir değişim olur.
    Ülkede en çok satılan araçlar genelde yerli oluyor. Araçtan ziyade yurtdışına en çok milli servetin aktığı alan ise enerji… cari açığı patlatan aziz milletimin %100vergi ile aldığı araba değil. Maliye o parayı zaten vergiden çıkarıyor. Uzun vadede cari açığı patlatan sebepler çok başka arabaya gelene kadar…
    Bu işin sonu ne olur bilmem de ülkenin cari dengesi arabayla çözülecek bir durum değil. Bugün farkında olmadan zaten o cariyi dengelemek için çok ciddi vergiler ödüyoruz. Bizim burada bir açık ekonomi mevcut ama ithal mal(arabadan bağımsız)bir şekilde çok sağlam vergi yiyor zaten bu sebeple bir yerde ucuza yerli almak zorunda kalan insan da çok. Emin fuzule insanların düşme sebebi de bu kadar yüksek faiz varken reel araba fiyatlarının gün sonunda ödenilen faizden daha az artışı olması.

Ben çok uzak birisiydim bu sistemlere ama annemin aracını yenilemek için bu sisteme başvurmak bana çok mantıklı geldi kredi çekmekten. Belki de bilinçli olarak buraya yönlendirme var üstü kapalı bilemiyorum. Ben de yakın zamanda gireceğim gibi görünüyor kredi çekmekten daha mantıklı bir seçenek.

Neyse bu iki konu birbirinden bir oranda bağımsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 26 Aralık 2025; 0:43:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ev yada araba almakta kararlısınız ama para biriktiremiyorsanız, sizde bu disiplin yoksa bu sisteme borçlanmak en mantıklısı.
    Borçlanmayan, borçtan korkan mal mülk sahibi olamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

katılım firmalarına da düzenleme yapılsın, 2 milyon lira üzerine vermesinler araç yerli değilse.

• Ben o sistemle araç aldım 1 milyon lira kullandım. 70 bin lira komisyon verdim. görünüşte 1070 çıktı cebimdem. GERÇEKTE KAR ETMEDİM. çünkü taksitlerimi tl olarak ödedim aracı alana kadar ki taksitlerim tl olarak birikti burdan bi zararım oldu. ayrıca seçtiğim araç 6 ay içinde iki defa zam yedi. bunları hesap ettiğimde her şey el ele baş başa geldi.

Kredi çekseydiniz daha mı iyi olacaktı. Ya da elinizde daha iyi bir opsiyon varmıydı? Vardıysa bir şey diyemem ama ben boşa koydum doluya koydum gün sonunda vardığım yer bu sistemlerin mantıklı olduğu. Kredi faizleri yüksekliği ve kredinin kıtlığını düşününce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 26 Aralık 2025; 19:59:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt

Peki doğru düzgün maaş alamayan (asgari ücret, hatta onunda altını alan) birisi bu sistemle araba alabilir mi?

Taksitleri neye göre nasıl ayarlıyorlar?

• ESER14 kullanıcısına yanıt

Ne disiplini hocam? Disiplin misiplin kalmadı artık bu topraklarda.

Biriktirdiğin paradan daha fazla artıyor alacağın ürün.

Saçma sapan bir noktaya evrildi çok uzun zamandır. Millet kafasına göre malına zam yapıyor.

Araç fiyatlarını anlarım. Kur yükselir, ötv değişir ona göre kdv tutarı değişir , bayi karı falan filan az çok anlayabilirsin, hesaplayabilirsin araç fiyatlarını.

Ev ,arsa, cılkı cıktı artık. Kim kime itelerse.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Enflasyon ortamında borçlanmaktan korkmayın. En fazla 3 sene zorlanırsın sonra taksitler çerez parası olur.

Bakınız bütün şirketler, firmalar, zenginler borç içinde yüzer.

Borç yiğidin kamçısıdır.

Not:Burada kredi çekip iphone alan eziklerden söz etmiyorum.

Olumlu düşünün. Nihayetinde bu sistem bir birikim yapmanıza vesile oldu. Sizi tetikledi.
    Bir yılda her ay bir cumhuriyet altını kenara koyabilseydiniz çok daha avantajlı olurdu ama bu iradeyi göstermekte herkesin harcı değil. Ben yapamıyorum en azından.

600 bin TL olan emin evim içinden sigorta + kasoko ücretini de kesmiş 575 bin falan var yani ordan gelecek + üstünü ben tamamlayacağım fakat üstünü tamamlama nasıl oluyor Güvenli ödeme ile mi 75 bin tl göndericem araç sahibine?

Egea veya Clio Türkiye'de üretiliyor diye yerli olmuyor, o da cari açığı artırıyor, üstüne senin kaynaklarını (içme suyu ve elektrik-doğalgaz) kullanıp sana daha çok zarar veriyor.

Araba işi özellikle alt kültürden gelen, sosyal medya delisi kadınlar için bir statü göstergesi oldu, bir şekilde alıyor ya da aldırıyorlar. Bu durum da çok tehlikeli.

Ülkede ki haksız kazanç ve kara para rekor seviyelerde, yakında helal para/mesai ile kazananlar iş bırakırsa, ülke o gün çöküşe geçer.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Geçen hafta ben de 800k ile sisteme girdim. Aslında birikimim ile istediğim arabayı alabiliyordum ama maliyet düşük olduğu için burayı tercih ettim. Örnek olması açısından ödeme planını da paylasayım. 56k katılım ücreti var onu 6'ya böldüler. İlk 6 ay katılım ucreti ile birlikte 25k ödeyeceğim. 7. Ay 184k ödeyeceğim. 8. Ayda paramı alıyorum. 8. aydan sonra ödemem de 40k olacak. Ara dönemde de zam alacağım için temmuzdan sonra 40k ödemek zorlamayacaktır. Basta düşük ücret ile baslayıp eldeki parayı degerlendirmeye devam etmek makul geldi

Noterden satış yapılacağı zaman eminevim size ödemenin 600 bin liralık kısmının bu sistem ile ödeceğini belgeyelen kağıt veriyorlar, güvenli ödeme sistemi dışına çıkıyor böylelikte ödeme.

Siz paranın kalan kısmını direkt havale eft ile karşı tarafa gönderirsiniz. Diğer kısım zaten eminevimden karşı tarafa yatacak.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.