Şimdi Ara

Seçim sonrası araç piyasası için beklentiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seçim sonrası piyasa ne yönde olacak ?

    Öngörüleriniz neler ?

    Kendi adıma, 0 km. Satışlarda düşüş bekliyorum, fiyatlar muhtemelen aynı kalacak.

    Yatırım amaçlı alma devri bitti bu şekilde de devam edecek gibi, ha bu arada ekstra vergiler gelirse, benzinde yüksek zamlar gelirse, faiz daha da artarsa ,ciddi daralma da yasanabilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 20 Mart 2024; 20:8:20 >



  • Dolar ve Euro %20 artar. Bir çok ürüne %30 zam gelir. Sıfır araç fiyatları da Euro ve zam yağmurundan nasibini alır %20 civarı da o artar. Krediler daha da kısılır, kredi kartı taksit oranları iyice düşer.

    Deeermişim.

    Allah'ın izniyle ülkemiz orta doğu ve başkanların en güçlü devleti olmanın ötesinde dünya liderliğine oynayacak. İnsanımız tüm dünya insanları için iyilik ve ahlak timsali olacak. Yazın bir kenara.
  • MTV bir artış yapmayacaklarını söylediler .Ötv için herhangi bir düzenleme için çalışma yada söylemde bulunmadılar .
    Nerdeyse A-B-C-D hepsi %80 ÖTV diliminde bu duruma güncelleme yapacaklarını düşünüyorum seçim sonrası .
    Matrah düzenlemesi yapıp.
    Egea -Clio B segmentini domine araçları %45 %60 gibi bir dilime düşürüp giriş seviye araçlarda düşüş yaşanabilir ,aynı şekilde C Premium C SUV araçları %80 den %100 veya %120 gibi ÖTV dilimine yükseltip lüks tüketimi iyice bitirebilirler .
    ÖTV açısından beklentim bundan ötesi değil .

    Dolar ve Euro artışı sert şekilde olacaktır . Altının 2500-3000 bandında kalmasını bekliyorum yıl sonuna kadar .Faiz için yarın eğer arttırıma gitmezlerse sabit kalırsa hazirana kadar bu şekilde devam edip , sonra ufak ufak faiz düşürmeye başlarlar .Bu durumda seçim sonrası dolar Euro için satış yapıp mala geçmek için iyi bir fırsattır hatta suanda ihtiyaç varsa ev araba almak 1 senelik süreçte kazandırır .
    Unutmayın Euro dolar emtia araç değildir kullanılamaz .İhtiyacınız olan en iyi evi arabayı aldıysanız zaten sizin için yatırım her zaman birikim olmuştur .Fakat araba ev ihtiyacı varken dolar Euro faiz de beklemek orta vadede aşırı üzecektir .

    Araba için son olarak .Aralık-Ocak tam bir fırsattı .Seçim öncesi araç almak hele 0 faiz kampanyası vb yine fırsattır . Haziran -Ağustos gibi üstüne faiz sabit olması yada düşüşü ile araba fiyatlarında yine yüksek artışlar göreceğiz fırsatçılık 0 üstü fiyatlar gelir mi sanmıyorum ama zaten 2 milyon altına C segment araç olmadıktan sonra pek bir anlamı kalmaz .
    Örnek :60.000 dolara aldığınız araç zaten her ay +80 bin TL zam koyuyor kur farkı diye bir şey kalmıyor kullandığınız da kar , seçim sonrası daha sert yükselişler ve 2024 yeni kasa işe makyajlı kasalar ile birlikte gerçek C D segment araçlar yerine o paralara insanları B suvcuk B cross araçlara alıştıracaklardır .
    980 gr olan salçanın 720 grama kadar düşürülüp sanki zam yapılmıyormuş gibi algı yaratılmaya çalışması gibi

    Not :Enflasyonun üzerinde faiz verilmedikçe TL faiz vermek kendini kandırmaktan öteye geçmez , faiz de bekleyip arabayı ucuza alacağını düşünmek insanın kendisine yaptığı en büyük ahmaklık olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 20 Mart 2024; 20:21:32 >




  • Dolar ve Euro %20 artar. Bir çok ürüne %30 zam gelir. Sıfır araç fiyatları da Euro ve zam yağmurundan nasibini alır %20 civarı da o artar. Krediler daha da kısılır, kredi kartı taksit oranları iyice düşer.

    Deeermişim.

    Allah'ın izniyle ülkemiz orta doğu ve başkanların en güçlü devleti olmanın ötesinde dünya liderliğine oynayacak. İnsanımız tüm dünya insanları için iyilik ve ahlak timsali olacak. Yazın bir kenara.
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

    Şahlana şahlana gidiyoruz evelallah Seçim sonrası araç piyasası için beklentiniz? 

  • Seçim sonrası araç piyasası için beklentiniz?

    Bu şartlarda vatandaşin işi zor fakat arac fiyatlari artmaya devam edecek dolar 40 tl yi gececek diyorlar

  • sinoplu kullanıcısına yanıt

    Hah işte bu koşullar duzelmeden araç fiyatları artamaz ki , dövize bağlı artışlar olur hatta yine sene sonuna doğru ellerindeki araçları satabilmek için kampanyalara yüklenmek zorunda kalırlar.

    Belediye seçimlerine rağmen sıkılaşma adımları atıldı, şimdi seçimlerde geride kalınca daha başka önlemlerle enflasyon ve talep dizginlenecek.

    Dövizi bi tur rahat bırakirlar, 35 36 olur dolar.,bi anda 40 olacağını sanmıyorum.

    Olsa dahi millette alim gücü kalmadı, kredi imkanı yok.talep mecbur düşecek.

    Mehmet Şimşek 2026 yi işaret etti ,bence bu yıl faizler de düşmeyecek.

  • Evet geldi +5 faiz artışı, hemde seçime 10 gün kala.

    Demek ki iş ciddi , dövizin yükselmesini merkez bankası istemiyor, spekülasyonlara, döviz patlayacak goy goyundan rahatsız. Dövizi satışı yetmedi faizi de artırıldı.

    Mehmet Şimşek oldukça, sadece cebinde hazır parası olanlar araç alabilecek.
    Kredi işi bitti.
    Bu yıl böyle devam edecek.
    Kesinleşti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 21 Mart 2024; 17:3:41 >
  • ya iner ya çıkar ya da yatay gider. 3 ihtimalli bol gollü

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Yatırım amaçlı alanlar,her gün kendi kalesine golleri yiyor. Seçim sonrası araç piyasası için beklentiniz? Bi gün altından, bi gün dövizden, bi gün faizden ....Seçim sonrası araç piyasası için beklentiniz? 

  • Faizler böyle olursa millet daha az faiz yiyip daha az günah kazanıyor.Bizim nas profesörü de sevinmesi lazım.Faiz düşük olursa dindar,muhafazakar milletimiz arabalara,evlere saldırıyor.Çatır çatır faiz yiyorlar
  • Krediye ulaşımın zorlaşmasıyla döviz bazında yüzde 22-29 arasında araç fiyatlarında düşüş bekliyorum özellikle Mayıs Haziran aylarında.
  • Twitter ve bu tarz forumlara bakarsan, evi arabayı satıp ya da hiç almayıp borsa kağıdı almanız lazım, sonra otobüs veya metrobüste hisse kağıtlarına bakarsınız.



    Gerçeğe gelecek olursak, muhtemelen devalüasyon adı altında çoğu kişiyi iflas ettirecekler ve bize muhtaçsınız diyerek 1/1.5 sene içinde yeni bir erken seçim + anayasa referandumu yapacaklar ve ülkenin sistemi değişecek.


    Kısaca 1 Nisan'dan sonra çoğu kişi ayvayı yedi, ülke ayvayı yedi.

  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Mehteri sağlam veriyorlar, hüloooğğğğğ!
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Faiz arttıkça borsayı da aşağı çekiyor, sadece bankacılık hisseleri olumlu, gerisi sürünüyor şu anda.

    Devalüasyon gelecekse, neden 10 gün kala faiz arttı?

    Bu kriz ortamında, ekonomi düzelmeden yapılan seçimde, rte bile Kurtaramaz bu defa akp yi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 21 Mart 2024; 19:32:52 >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    görüşlerim benzer , uçacak kaçacak diyerek ,tam dolarizasyondan kurtulurken tekrar hortlatmaya çalışanlar vardı Şimşek sağlam cevap verdi


    ne demişti doların ne artmasını nede düşmesini istiyoruz stabil ve öngörülebilir olsun ve o ortamı sağladı ,dolar uçacak kaçacak diyenlere hemde seçim öncesi iyi kapak oldu Seçim sonrası araç piyasası için beklentiniz? 


    demek ki seçim sonrası isteseler 29 lara bile çekerler dolar düşünenler ona göre hesap yapsın Seçim sonrası araç piyasası için beklentiniz? 


    avrupadaki regülasyon değişikliğininde etkisiyle oradaki kalan araçlarıda bizim pazara getirilerse , 2024 de çinlilerin ve avrupanın baya baya yeni modellerinin de gelmesiyle ,kredi yollarının da kapatılmasıyla

    yavaşlayan sıfır piyasasında şu iki üç aylık balonun söneceğini , fiyatların ocak 2024 belkide aralık 2023 e yaklaşacağını düşünüyorum


    mesela megane icon 1.160.000 aralık 2023 - mart 2024 1.450.000 , bu fahiş artışın açıklaması yok diğer tüm markalarda aynı 408 1500 lerden 1800 lere ...





  • Milletin avutma bahanesi belediye seçimi olmuş. Bekliyorlar hala easy egealar 1m olacak. Beklemeye devam ondan sonra kurban bayramı beklenir falan filan.

  • Seçim, Bayram ve Baharın gelmesiyle 2023 Hazirandan beri devam eden Düşüş, yerini "kararsız alıcıların" tercihlerini alımdan yana kullanmasıyla piyasa yaklaşık 1 aydır yataya bağlamıştı.


    Merkez Bankasının Faiz artışıyla beraber trendin yönü tekrar aşağı olacak gibi. Ayrıca bu artış "yakında-seçimden sonra vb.. faiz indirimleri başlar, 2.el yukarı patlar" beklentilerini dillendirenlerin hevesini kursağında bırakmıştır.


    Euro/Dolar bazlı sıfır araçların fiyatı Matrah güncellemesi gelmedikçe yukarı gidecektir.


    Ancak bu cümle "otomobil dövizle geliyor- döviz yükselirse sıfır yükselir. - sıfır yükselirse 2.el yükselir" diyenlere hitap etmiyor. (bknz. 6 ay önce dolar 27)


    Ez cümle,

    Para sıkılaşması devam ettiği sürece,

    (Faiz ve Kredi çözülmezse) ikinci el yükselmez.





  • tl bazli bir miktar artis bekliyorum, doviz bazli dusecek tabii ki.

  • Kredi almak zorlaştı bankalar kolay kolay kredi vermiyor o yüzden istediği kadar yükselsin araç piyasası satılmadıktan sonra istediğiniz rakamı yazın oturur beklersiniz aylarca arayan soran olsada pazarlık yapsak diye zira şuan galeri al sat yapan ayakçı tayfa isyanlarda
  • Devlet krediye faize kırbacı vurdukça piyasa aşağı doğru gidiyor. Çünkü alım yok satış yok kimsede nakit yok duba yok

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.