Yarbay
09 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 175 (Bu ay: 8)
Gönderileri

Dizeller benzin motorlarına göre çok daha uzun ömürlü.Milyon kilometreleri aşan 1.3 multijetlere ,Dci'lara aşinayız.Peki altında yatan sebepler nedir hiç düşündük mü

1-Dizeller yüksek kompresyona sahip olduğundan alüminyum benzin motorlarına göre dökme demir parçalar fazlaca kullanılıyor.Bu da ekstra mukavemet sağlıyor.Silindir duvarları da daha kalındır mesela.

2-Daha düşük devirde çalışıyorlar bu sebeple segmanlar,valf yuvaları gibi parçalar daha az aşınıyor.

3-Dizel doğuştan yağlayıcı.Benzinin aksine çalışırken valfleri,segmanları yağlıyor.Benzin motor 200000i geçince yağ yakmaya başlıyor ama dizelin bakımı düzenli yapıldıysa 500000'de bile aynı rafinelikle

çalışmaya devam ediyor.

4-Vuruntu çok az rastlanır.

Kısaca Dizel candır diyorum.

Bugün işteyken son honda civic tanıtımı ile aklıma geldi nedense.Avrupalı modeller golf,308,megane vs gibi araçlar ortalama 8 senede kasa değiştiriken japonlar mazda olsun honda olsun 4 bilemedin 5 senede yeni kasaya geçiyor.Şahsi düşüncem japonları sevsemde araçları avrupalı rakiplerinden 1 - 1.5 jenerasyon geriden geliyor.E haliyle adamlar her seferinde sil baştan kasaya geçiyor.Japon araçlarının koltuğuna ne zaman oturam bir olmamışlık,bir çiğlik seziyorum.Hem motor hem vites hem de kokpit anlamında bu.Batılı araçlardaki rafinelik,tokluk yok malesef.Bu dediklerimi fuarlara gidip hemen hemen bütün büyük markaların araçlarını sırasıyla inceleyenler daha iyi anlayacktır.Sizlerin düşünceleri neler bu konuda merak ediyorum.

Peugeot tasarım ekibinin başına atandığı günden itibaren firmanın kaderini değiştiren yeni 308,508,3008 gibi klasikleşen çarpıcı tasarımlara imza atan Gilles vidal instagram hesabından firmadan ayrıldığını açıkladı.Peugeot'dan henüz bir açıklama gelmedi.Şahsi fikrim peugeot için önemli bir kan kaybı oldu bu.Peter Schreyer kia için neyse bu adam da Peugeot için oydu.
Arkadaşlar merhaba.

Araç alma arefesindeyim.İki araç arasında gidip geliyorum.İkisi de 2016 blue hdi.Fiyat skalası 100 bin seviyesinde dolanıyor.308 Allure olduğundan biraz daha donanımlı.Cam tavan led farlar gibi artıları mevcut.508 ise active olmasına rağmen dolu sayılır.Kör nokta,elektrikli koltuklar vs.Birde d sınıfı olması tabi ki.Sizce hangisi tercih edilir?
Japonlar mazda 3'ün kabin içi gürültüsüne çare olarak 2019 mazda 3'te bağımsız süspansiyonu terkedip,torsiyon çubuğu kullancaklarmış.Açıkçası torsiyon çubuklu cx 3'ü test ettim.Malesef mazda 3deki sesten daha fazla ses alıyordu içeri.Sanki sıkıntı süspansiyonlarda değilde başka biryerlerde bence.Ancak mazda dediğini başarıp,avrupalı rakipleri kadar sessiz bir otomobil ortaya koyarsa pek çok insan bu durumu memnuniyetle karşılayabilir.Konfordan ödün verip,sessizliği tercih edebilirler.Şahsen torsiyon çubuklu bir aracı kullanırken önde rahatsızlık duymuyorum ama arkada oturunca aşırı irite oluyorum.https://www.carsguide.com.au/car-news/2019-mazda-3-to-adopt-torsion-beam-rear-suspension-for-refinement-58696
Dostlar şöyle bir bakıyorum seçim arefesindeyiz, ekonomik durgunluk devam ediyor.Tıpkı 2009 senesinde olduğu gibi.O zaman da 2008 krizinin içindeydik, Yerel seçimlere 1 hafta kala ötv indirimi gelmişti.Şartların olgunlaştığını düşünüyorum. Haziran ayında bir ötv indirimi bekliyorum. At fava bekle.
Elimde son 1er adet kalan cilaları satıyorum.Fazla söze gerek yok.İkisi de dünayanın en iyi cilalarından.Market cilalarıyla karıştırmayın.Collinite açık renk araçlar içindir.
Ürünler orijinal pakedinde açılmamış durumdadır.

fk1000p 412 gr 200 tl
collinite 476s 266 gr 180 tl
[simage][/simage]

Arkadaşlar selamlar.
Aracıma bir süre önce yurtdışından kamera almıştım.Ortalıkta gezinen kabloları sevmediğimden kablo saklama yaptırmak istedim.Fakat oto elektrikçisi arkadaş çakmak adaptörünü devreden çıkartıp direk 12v tavan lambasına bağlayınca duman çıkartıp yandı.Kamerayı açıp baktığımda şu parçanın yandığını gördüm.Fakat araştırmalarım sonucunda ne olduğunu çözemedim.Sizlerin yardımı gerekli...
Önceki nesil mx-5 üstünden hesaplama yaparsak ;
aracın fiyatı 108750 2.0 vergi diliminde

108750/118*100=92161 ötvli fiyatı

92161/190*100=48505 aracın çıplak fiyatı

şimdi yeni mx-5'e 1.5 vergi dilimini uygularsak:

48505*1,45=70330*1,18=82990 hadi 83000

birde mazda Türkiye lansman fiyatı yapsa 80000'e alınır bu araç.Tek sıkıntı hard top'un gelip gelmeyeceği.
Bir süre önce konuşulan windows 8'in xbox live entegrasyonu kesinleşti.Hadi gözünüz aydın.
http://majornelson.com/2011/09/13/xbox-live-and-windows-8/
Hakkında
Meslek: finans
Forum İkinci El İmzası:
Referanslarım:
S. YıLDıZ,wNchstR.NEGA,darkd66,Witchdoktor,ysnn2,jakooo23,trusen,raymanallstar,ssesli,meos_grmny,manoth,gufil,Zool
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.048
İkinci El Bölümü Mesajları: 174
Konularının görüntülenme sayısı: 152.628 (Bu ay: 1.107)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 789 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.