Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.436
Cevap
198
Favori
1.206.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    LÜTFEN zaman ayırıp okursanız sevinirim.İnşAllah yazacağım bilgiler 1 arkadaşımın dahi olsa işine yarayacaktır.

    Ben de 9-10 yıldır bu hastalığı çekiyorum.Kızamık geçirdim 12-13 yaşlarında.O kızamık hastalığının devamı olarak cildim ve vücudum aşırı zayıf düştü.Ansızın kızarmalar.Saç derisinden başlayarak ayak tabanıma kadar kaşınmalar,özellikle sinirlenince ve avazım çıktığı kadar bağırınca daha fazla etkisini gösterdi.

    Sonra neler oldu ?

    BURAYA DİKKAT ! SEBEPLERİYLE BERABER AÇIKLAYACAĞIM.Hayat zindan olacak diye düşünmeyin.Yasaklarla mutlu olabiliriz.Okumaktan zarar gelmez.

    Cola,gazoz gibi asitli içeceklerin (kafeinli içecekler) zararlı olduğunu anladım,yavaş yavaş terkettim.

    Buna kahve de dahildi.

    Cips,patates kızartması gibi ürünleri kesinlikle terkettim.Zaten Seboreik Dermatit yağ dengesini altüst edip kızarıklıklar oluşmasını sağlıyor.Bir de ekstra yağlanalım mı ?

    Aşırı şekerli ve aşırı tuzlu ürünleri terkettim.Şeker,vücuttaki kızarıklıkların ana sebeplerinden biridir.

    Kara lahana ve beyaz lahanayı terkettim.Cilt için zararlı.

    Portakal ve mandalina gibi narenciyeleri terkettim.Bebeklerde bile bunun alerjisi var.

    Çikolatayı terketmedim,azalttım.Hatta mümkünse sütlü çikolata ya da beyaz çikolata tüketiyorum ara sıra.O da canım çok çekerse.

    Meyve Suları içerken aşırıya kaçmamaya dikkat ediyorum.Şekeri çok fena.

    Süt bile tam yağlı olmasın.Yağ oranı %1 veya %0 olanları tercih ederseniz çok daha olumlu etkisini hissedeceksiniz.

    Klor dokunabilir.Havuza girerken dikkat.

    Tozda kötü geliyor.Bilgisayar monitöründeki,klavyedeki toz dahil olmak üzere.Uzak durmak lâzım tozdan.

    Acı ve ekşi besinlerden de kaçınmakta fayda var.

    Limonatalar asitli oluyor.Evde yapılmasını öneririm.

    Ketçap ve mayonezi mümkünse hiç kullanmayın.

    Ayranı tuzsuz için.Mümkünse evde yapın.İçim Light Yoğurt'tan yapılırsa çok daha iyi olur.

    Hamur yemeyin.Maya da zararlı.Kepekli ekmek,mısırlı ekmek çok iyi.

    Kolonyalı mendil ve ıslak mendil dahil olmak üzere;parfüm,deodorant, gibi ürünleri kesinlikle terkettim ve kullanan insanın yanında dahi durmamaya özen gösteriyorum.Boğaza bile zarar.

    Sigara dumanı aşırı zararlı.İçmeyen ve Seboreik Dermatit geçiren arkadaşlar daha hassas olurlar dumana karşı.(Ben gibi.)

    Bu hastalık bebeklerde de olur hatta zengin bebek hastalığı da denebilir çünkü,malûmunuz zengin bebekleri hep ıslak mendillerle silinirler,hijyen içindedirler ve kir içine girdikleri anda zayıf vücutları dirençsiz kalır mikroplara karşı ve olan olur.

    Ayrıca B Vitamini (Biotin) eksikliği olan insanlarda da oluyormuş.Lütfen aşağıyı dikkatli okuyun çünkü asıl bomba aşağıda ;

    Arkadaşlar ben çok hassas bir insanım.Hem vücut olarak,hem de yapı olarak.Sıkıntı,stres oldu mu hemen başlar.Ben de burun kenarlarında ve çenede oluyor.Cilt kuruyor,geriliyor,kızarıyor ve diken diken olup birkaç saat sonra kepek gibi beyaz şeyler atıyor.ALLAH kimseye vermesin.9-10 yıl içinde Ketoral'ından Elidel'ine Prednol'una kortizonlu,kortizonsuz birçok ilaç denedim AMA ;

    sadece Sebclair iyi geldi.

    Bu ilacı gece yatmadan sürün.Sabah kalkıldığında ise aşağıdaki linkteki temizleme jeli ile temizleyin;

    http://www.bakimstore.com/cilt-bakimi/makyaj-temizleyici/avene-gel-demaquillant-douceur.htm

    Ondan sonra da isteğe bağlı olarak benim kullandığım TEK nemlendirici olan şu ilacı ;

    http://www.eiksir.com/urun/avene-hydrance-optimale-riche-nemledirme-kremi_5391

    kullanın.Ve akşam tekrar temizlik yapıp tekrar Sebclair sürün.

    Ancak kendinde vitamin eksikliği görenler (özellikle B Vitamini) mutlaka ama mutlaka

    Multibionta Vitamin kullanın.

    Ben son 1 yıldır bu kombinasyonu yaptım.Çok param gitti.Yaklaşık 500 TL.Evet 500 TL nerdeyse harcadım ufak ufak.Ancak ciddi anlamda kontrol altına aldım.

    Rahat olmamız lâzım.Zor şey farkındayım.Stres hayatın her alanında.Ancak zoru başarmalıyız.Geçecek birgün.

    Yağ dengemiz birgün oturacak inşAllah.Ben 21 yaşındayım.ALLAH hepimize acil şifalar versin ve bu hastalığı vücudumuzdan tamamen atsın.

    AMİN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 5 Aralık 2009; 1:44:08 >




  • Ayrıca B Vitamini (Biotin) eksikliği olan insanlarda da oluyormuş ( Biotin Vitamin H'dır B vitamini ailesinde deildir bunu duzeltelim oncelikle..)

    bu hastalık yaşlandıkça etkisi azalıyor 30 yaşından sonra mesela...ayrıca kıl tuylu yer kelleştikçede azalıyor.. son yıllarda ılık suda ionize edilmiş bal'ında SD tedavisinde olumlu sonuçlar verdiği belirtilmiştir ben henuz deniyemedim imkanı olanlar deniyebilir.Nemlendirmek çok onemli pahalı kremleri alamıyanlar anti fungal etkisi olan cay ağacı yağı ve veya jojoba yağını kullanabilir.
  • MERHABALAR ARKADAŞLAR.
    BEN DE SİZ GİBİ SEBOREİK DERMATİT RAHATSIZLIĞINI 5 YILDIR ÇEKİYORUM.
    KULLANMADIĞIM İLAÇ KALMADI.
    RAHATSIZLIK BENİM YÜZÜMDE.
    BEN BU RAHATSIZLIKTAN İKİ HAFTADIR KURTULDUM DİYEBİLİRİM.
    NASIL DERSENİZ ANLATAYIM.
    BU RAHATSIZLIK SEBEBİYLE NELER ÇEKTİĞİMİ BEN BİLDİĞİM İÇİN SİZLERE DE YARDIMCI OLMAK İSTERİM.
    SİZLERE FAYDASI OLUR MU BİLMEM.
    ŞU AN YÜZLERİM ÇOK İYİ ESKİSİ GİBİ ARTIK.
    ÇÖZÜMÜMÜ ANLATAYIM.
    ÇÖZÜMÜM REÇETELİ İLAÇLARDA. REKLAM KOKAN BİR ŞEY DEĞİL.
    UZMAN BİR DOKTORA RAHATLIKLA YAZDIRABİLİRSİNİZ.
    ÇÖZÜMÜ BEKLİYORSUNUZ KUSURA BAKMAYIN ANLATIYORUM.

    1-SAF ZEYTİNYAĞLI SABUN (YÜZÜ TEMİZLEMEK İÇİN)
    2-ELOCON LOSYON (KORTİZONLU OLUP HASTALIĞI GERİLETMEK İÇİN)
    3-EXCİPİAL LİPO (NEMLENDİRME İÇİN)

    TRAŞ VE BANYO SONRASI SABUNLA YIKA. DURULA. BEŞ ON DAKİKA BEKLE. TEKRAR DURULA. ÖNCE LOSYONU SÜR. FAZLA BEKLETMEDEN HEMEN NEMLENDİRİCİYİ SÜR.

    NORMAL ZAMANLARDA (TRAŞ VE BANYO OLMAYAN ZAMANLARDA) İSE LOSYON ARDINDAN NEMLENDİRİCİ.

    DAHA İLK GÜNDEN FARKI GÖRDÜM.
    LOSYON KORTİZONLU OLDUĞU İÇİN BİR AYDAN SONRA DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK SEBCLAİR KREMİ KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ELİDEL DE OLABİLİR.DAHA KULLANMADIM AMA. ÇÜNKÜ BİR AY OLMADI DAHA.

    BUNLARI YAZMAYI BİR VAZİFE BİLDİM. UZATTIYSAM KUSURA BAKMAYIN.
    AYRICA BİR AKSİLİK OLURSA ŞUNLARI DA KULLANACAĞIM NASİPSE.
    PREBİYOTİK VE BİOTİN KULLANICAM. BAĞIRSAK FLORASININ DÜZELMESİ LAZIMMIŞ. BAĞIRSAKLARA MANTAR YERLEŞTİĞİNDEN FLORANIN DÜZELMESİ GEREKİYORMUŞ.

    ALLAH HERKESE ŞİFA VERSİN. ŞÜKÜR RAHATIM ARTIK.
    HERKESE SELAMLAR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzlukufku -- 16 Aralık 2009; 0:38:42 >




  • Ben de ilginçtir bu hastalık annemden genetik olarak bana geçti.Birkaç yıl sıkıntısını çektim, ketoral, nizoral, fungoral gibi şampuan ve kremleri kullandım hiçbir fayda etmedi.2 Senedir elidor'un kepeğe karşı etkili mavi kutulu şampuanını kullanıyorum inanılmaz derecede saçtaki kepek resmen yokoldu, burunda ise zaman zaman çıkıyor kaşlarda ise çok daha nadir çıkıyor..bu biraz havalarlayla da ilgiliymiş çok araştırma yapmıştım zamanında.Kuru havalarda bu hastalık nüksetmiyormuş, eğer nemli bir ilkime sahip şehirde oturuyorsanız nüksetme olasılığı daha fazlaymış, gerçi ben izmirdeyim 100 mt ötem sahil fakat gene de bu elidorun çok etkisini gördüğüm gerçeğini değiştirmez.
  • Zamanla doktorların verdikleri krem ya da şampuanlara karşı direnç ve bağışıklık geliştiren ..... hastalığıdır hadi saçlarımız gür çıksa yoluyorduk şimdide kaşlarda çıktı .....hastalığı ALLAH HEPİMİZE ACİL ŞİFA VERSİN ama dermanının olduğunu hiç sanmıyorum.ÖSS hazırlanıyordum şimdi üniversite 2.sınıftayım 2 yıldır beni benden etti bu hastalık.Allahüteale'nın zoruna gidecek kelam sarf etmemek için sabır ve dua okuduğudum BETERİN BETERİ var dediğim illet , İçimi döktüm yazdıkça yazasım geldi.
    D.n:KEsinlikle ilaç kullanmayın para tuzağı tek bir dirhem faydası yok bu yaz Sİnop'a gitmem vesilesiyle denie baya girdim ve memlket topragındandır belkide 0'a indi ma .... Uşağında yine azdı bu müsibet sert uçlu bir havluyla syun deriyi nasıl olsa merak etmeyin o geri gelecek :):):) havluda ki deri sanki bana bakıp To be continued,,, Coming soon diyor her bakışımda :D saçmalıyorum galiba ..:D ALLAH hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin...




  • @sonsuzlukufku 5 sene neden bekledin bunlari kullanmak icin kortizon uzun sure yan etki riski yuksek sebclair`e donmende fayda var yuz icin..


    ELidor ve diger market urunu sampuanlari ben kesinlikle tavsiye etmiyorum! Hicbir doktorda yazmiyor bu sampuanlari zaten SD icin.
  • Dostum beş sene neden bekledim ben de bilmiyorum Cahilliğe ver diyelim. Eloconu haftada iki kez kullanıyorum. İyice rahatlayayım yani içim raht etsin haftada iki kez elocon yerine sebclair kullanacağım. Teşekkürler tavsiyen için. Peki sen de bu problem var mı. Yoksa problemden kurtuldun mu.
  • yukarıdakı arkadasa katılmıyorum .bırkere sabun sampuan parfum gıbı kımyasallar kesınlıkle ve kesınlıkle yasak .ayrıca seboreik yaglı cıllt hastalıgıdır .cılt tıpıne gore degısıklık gosterır. bakın arkadaslar yazdıklarımı lutfen ıyı okuyun bende asa yukarı lıse cagından berı bunla ugrasıyorum zaman zaman alevlenme zaman zaman da ıylesme yavaslama oluyor.ben 38 yasında yuksek kımya muhendısı bırıyım.bırkere kesınlıkle kortızonlu ılaclardan uzak durun sadece gecıcı bır ıyılesme saglar ama vucuda zararı var bu kesın .doktorlar belırtıyı bulur standart ılacları yazar .bu bazen etkılıdır bazen etkısız.ıste bu hastalık kısıye gore degısken tedavı gerektiren uygulama gerektırır.neyse geleyım konuya.ben işim gereği süreklı yurtdısına gıdıyorum rusyaya .orda cok tesadufi olarak bır bir rus profla tanıstım .oraları soguk oldugu ıcın sogukta cıldım azıyordu bazen .hatta dayanılmaz oluyordu kasıntılar .demek farkettı kızarıklıgımı .ne ılac kullanıyorsun dedı .dedım bellı bır sey yok yanı ama kortızonlu ılk gunden berı kullanmadım.kendımce ıyı gelen seylerı kullanıyorum dedım .adresını verdı 3 gun sonra gel sana bır krem hazırlıyacam ve bunu kullan sadece ve cıldını temız tut dedı .ve 3 gun sonra almaya gııtım evıne bız bunu kullanırız bu hastalıkta ve cok ıyı gelır dedı.kortızonlu ılaclar yada reklam kokan pahalı bırsuru kremın yapamadıgını bu basıt ve ucuz krem hallettı tabı daha sonra gııtıgımde benım kımyacı oldugumuda bıldıgınden ıcerıgını ve oranlarını verdı kendın de bunu uygula ulkene gııtıgınde .dedı allaha sukur cok huzurlu ve rahatım 1 yıldır asa yukarı hıc kasıntı yada baska durum yok .ama tras olurken sabundan yada traş kopugu ve kımyasallardan uzak durmak ve bazı beslenme tarzı olusturmak ve bunu ıcten tedavıyle desteklemek .ben burdakı sıtede kı bır arkadsıma bu kremden yapacam ve ucret talep etmıyorum sonucunu 10 gun ıcınde gormeye baslayacak tebı kendısıne yapması ve yapmaması gerekenlerıde soylıyecem .kesınlık le aktar yada hıcbır bılgıye sahıb olmayan ot bıtkılerle ınsanları somuren ınsanlarla karıstırmayın.kesınlıkle vucuda zararı olamayan yuzdekı mantar ve bakterı olusumunuda engelleyen derının ph dengelerını duzenleyen ve koruyucu bır tabaka olusturan destekleyecı bır krem.dedım gıbı bu forumdakı bır arkadasıma hıc bır ucret talep etmeden bu kremı yapacam kullanacak ve sonuclarını gene bu forumda yazcak ıyı yada kotu .yada sonuc alamadım dıye ve sız bırbırınızı tanıyorsunuz uzun zamandır uye olan var burda .kendı aranızda belırleyın yalnız ben ıstanbuldayım .ıstanbuldan bır arkadas olması daha ıyı olur .ayrıca lux bır ambalaj yada kutu beklemeyın .herhangı temız bır bos kutuya koyacam yada bana yakın olan arkadas olursa kendı getırdıgı bır bos eskı nıvea krem kutuları olabaılır ısık almayacak sekılde ona koyar verırım .dener ve yazar .ben buraya fazla gırmıyorum sureklı dısardayım bana ulasmak ısteyen arkadasım robergylani@yahoo.com dan yazabılır yardımcı olurum allah herkese önce sağlık sonra mutlluk versın 2010 yılı butun turk ınsanımıza huzur barıs ve mutlulk getırmesı dılegıyle




  • seboreik dermatit e kesin ve yan etkisiz çözüm.now foods biotin 5mg 120 kapsül 55tl.now foods b-50 b complex vitamin 250 kapsül 60tl.sadece bunları kullanarak kurtulabilrisiniz.hoobastak__06@hotmail.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kormi

    yukarıdakı arkadasa katılmıyorum .bırkere sabun sampuan parfum gıbı kımyasallar kesınlıkle ve kesınlıkle yasak .ayrıca seboreik yaglı cıllt hastalıgıdır .---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ben buraya fazla gırmıyorum sureklı dısardayım bana ulasmak ısteyen arkadasım robergylani@yahoo.com dan yazabılır yardımcı olurum allah herkese önce sağlık sonra mutlluk versın 2010 yılı butun turk ınsanımıza huzur barıs ve mutlulk getırmesı dılegıyle


    malzemeleri söyleseniz biz kendimiz yapamaz mıyız? zor mu yapması?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergin0686

    seboreik dermatit e kesin ve yan etkisiz çözüm.now foods biotin 5mg 120 kapsül 55tl.now foods b-50 b complex vitamin 250 kapsül 60tl.sadece bunları kullanarak kurtulabilrisiniz.hoobastak__06@hotmail.com

    kardeş forumda mısın ? girince bana özel mesaj atar mısın ?
  • Bu Sebclair'i Türkiye'de eczanelerde bulabilir miyiz ?
  • Sebclair tüm eczanelerde mevcut dostum. Yalnız reçeteli mi bilmiyorum. İnternetten reçeteli olup olmadığını öğrenebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzlukufku -- 16 Ocak 2010; 20:50:05 >
  • Sebclair para ile satılmaktadır.Ben,yaklaşık 2-3 hafta önce 28,50 TL'ye aldım.Etkili bir ilaç.Allah hepimize kalıcı şifalar nasip etsin.Amin.
  • Kardeş sana tavsiyem sebclair tek başına kullanma yüzü kurutuyor. Excipial lipoyu hemen ardından bekletmeden sür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonsuzlukufku

    Kardeş sana tavsiyem sebclair tek başına kullanma yüzü kurutuyor. Excipial lipoyu hemen ardından bekletmeden sür.

    Peki Sebclair + Excipial lipo ile cildin kızarmadan, soyulmadan, kaşınmadan, yanmadan ne kadar dayanabiliyor en fazla ?
  • KUSURA BAKMA YANLIŞ ANLAŞILDIM GALİBA. BEN ŞU AN SEBCLAİRE DAHA GEÇİŞ YAPMADIM. YÜZÜM BİRAZ TOPARLANSIN. HEMEN SEBCLAİRE GEÇİCEM. (Kardeşim bilmiyorsan niye söylüyorsun deme. Etkileri aynı.)

    SEBCLAİRİ DAHA ÖNCE BİR GÜN KULLANDIM SADECE. CİLDİMİ DÜZELTTİ. FAKAT AKŞAMINA YÜZÜMÜ AŞIRI GERDİRİP KURUTTU. NEMLENDİRİCİ KULLANMADAN SÜRDÜĞÜM İÇİN OLDU. TEK BAŞINA KURUTUYOR.

    ELOCON LOSYONU DA TEKBAŞINA KULLANINCA AKŞAMA GELİNCE AYNI ETKİYİ YAPIYOR. AMA LİPO SÜRÜNCE OLMUYOR.

    ESKİDEN GÜNDE BELKİ İKİ DEFA YÜZÜMÜ TEMİZLER KREM SÜRERDİM. ŞİMDİ NASILIM DERSEN. SADECE TRAŞTAN TRAŞA (ÇARŞAMBA VE PAZAR GÜNLERİ) ELOCON SÜRÜYOM.ARDINDAN LİPO. BÖYLECE 4 GÜN GİDİYO.

    BEN ÖĞRETMENİM. TATİL OLURSA EĞER. TRAŞ OLMASSAM 1 HAFTA HİÇ BİR ŞEY OLMUYOR.

    SABUNA KARŞI ARKADAŞLAR TAMAM DA. BENİM TAKTİĞİM BELLİ.
    ZEYTİNYAĞLI SABUN-LOSYON-LİPO (HAFTADA İKİ KERE)
    SADECE LİPO (DİĞER GÜNLER)

    YAKINDA SABUN-SEBCLAİR-LİPO ŞEKLİNDE OLUCAK.

    DİĞER KISIMLAR (TECRÜBELERİM)
    STRES YOK
    HER ŞEYİ YİYEBİLİRSİN(YEMEK)
    ELEKTRONİK ARAÇLARDAN BİRAZ UZAK DUR
    GEZ
    TOPLUMLA KAYNAŞ
    EVLEN:)




  • seboreik dermatit hastaları size sesleniyorum;yaş kaç ? Ben başlayayım;22.

    25-26 yaşlarında yağ dengemizin %85-90 oranında oturacağını ve aynı oranda iyileşeğimizi umuyorum.
  • Üç sayfalık formu baştan aşağı okudum. Burda resmi olan adı geçen ürünlerin hemen hemen hepsini kullandım. Sorunun adı seboreik dermatit. Benimki saçlı deride. Aşırı yağlanma, kaşıntı, sivilcelenme, saçta dökülme. Klasik şikayetler..
    Yıllarca çektim, hala kısmen de olsa çekiyorum. Kaşıntıyı kesen Ketokonozol içerikli şampuanlar. Nizoral vs. Yağlanmaya karşı çok etkili olan bir ürün yok. Sadece bir üründen kullandığım sürece % 100 fayda gördüm. aslında kesin çözüm diyebilirim. Ama ürünü kullandığınız sürece. 101B formula. Ürün zhanguang firmasının ürünü ve 10 un üzerinde ödül almış. Diğer 101 saç toniklerinin bir çeşidi. 101B seboreik dermatit için hazırlanmış formül. Türkiyede 2004 2005 yılına kadar ithalatçı tarafından getiriliyordu. ithalatçının vefatı ile ürünün ithalatı durdu. Ve sonra üretici firma formül değişikliğine gitti. Daha çok saç için faydalı olacak bir formül geliştirdi. Ve ürün seboreik dermatite cevap vermeyen bir ürün oldu. Neyse en sonunda stoktan eski formül 101b 5 tane satın aldım .Haftada üç kez kullanıyorum. Kesinlikle bu ürünün üstüne bu konuda ürün tanımam.
    Elimdeki ürün bitince ne yapacağım şimdiden kara kara düşünüyorum.
    Şundan da çok eminim; Yağlı yiyecekler şikayetlerin artmasında %100 etkili. O yüzden yağlı yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçıyorum.
    Allah herkese şifa versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 6 Mayıs 2013; 22:44:01 >




  • tirnaklarinizi kesin,cunku uzun tirnak kasidiginiz bolgeleri cok daha tahrip ve tahris eder

    baharatli ve aci yiyicekleri az tuketin

    cinko ve a vitaminini gunluk karsilayabilecek bir vitamin alin

    sapka kullanmayin

    eski havlularinizin yerine yeni ve anti-bakteriyel olanini bulup almaya calisin

    saclarinizi tarakla sert taramayin,onlari incitmeyin kibar olun ki oda size karsilik versin:)

    scaling yapan ufak bir alet var bunuda sert bastirarak kullanmayin hatta hic kullanmayin,parmaklarinizla hafif masaj yapin

    forumlardaki arkadaslar ve bendede gordugum ortak ozellik duzensiz hayat bicim,ve uzun sureler bilgisayar basinda oturmamiz,sosyal olarak biraz daha aktif olmaliyiz,en azindan haftada bir kere arkadaslarimiz veya ailemizle sosyal aktiviteler yapmak,bu stresimizi de azaltacaktir

    ve bunlarin yaninda hem kilolarimiz hemde saglimiz icin bir spor salonuna baslamak
    mumkunse bir arkadas veya esle yani sana eslik edebilecek birisiyle baslamak

    aksama dogru yapacaginiz spor sizi hafif yorar dusunuz alip erkenden yatmak isteyeceksiniz,dolayisiyla gecelere sarkmayan gunleriniz olup daha duzenli olarak yasayabileksiniz,

    bunlar benim tespit ettiklerim hepinizi gecmis olsun




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.