Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.630
Cevap
207
Favori
1.261.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istavrit59

    Denemedim. Ancak bir zamanlar araştırmıştım.

    İçeriğindeki Coal Tar (kömür katranı);
    1. Kanserojen olduğu
    2. Selenyum Sülfit kadar etkili olmadığı
    için elemiştim.

    Bunun dışında saçtaki inatçı kepeklenme konusunda başarılı olduğunu da birçok yerde okumuştum.

    Benim anladığım en çok cilt kanseri veya mesane kanseri riskini artırma şüpheleri varmış ama topikal uygulamada tehlikeli oran %5 miş ve bundaki oran %4.

    Kanserojen riskini eledim ama kafama takılan birr nokta var. Araştırırken yorumlarda saç derisi kuruluktan kaşınanların da, aşırı yağlanmadan dertlierin de memnuniyet belirtmesi. Gerçekten iki türlü de etki yapması mümkün mü?

    Aşırı yağlı saçlar için greasy hair çeşidi varmış ama onun içinde de coal tar yok. :(((



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lights.Out -- 7 Eylül 2016; 8:24:41 >




  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bununla ilgili birşey hatırlamıyorum. O dönemde yağlanma problemim olmadığından o konuya dikkat etmemiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    Malesef T/Gel konusunda bilgim bu kadar.
    Benim susma vaktim geldi :)

    (Aslında saç derisini dinginliğe kavuşturur gibi bişeyler hatırlıyorum ama net değil. Bunu reklam içerikli bir açıklamadan da hatırlıyor olabilirim)


    quote:

    saç derisi kuruluktan kaşınanların da, aşırı yağlanmadan dertlierin de memnuniyet belirtmesi. Gerçekten iki türlü de etki yapması mümkün mü?


    Bu soruyla ilgili T/Gel kullanan birileri yorum yazsa harika olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 7 Eylül 2016; 9:18:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istavrit59 İ kullanıcısına yanıt
    Maalesef yaşım 23.
    Sizin seboreik başlangıcınızla saç dökülmelerini< aynı dönemde mi başladı?
    Düşünce yapınız çok güzel gerçekten. fakat bir şeyler ilk başladığı an kim ne derse desin elde değil :)
    Anladığım kadarıyla selenyüm sülfit saç derisine aslında zarar veriyor. Bir şekilde gözenekleri tıkadığını düşünüyorum aslında.
    örneğin haftada 4 kez saç yıkıyorsak 2 selenyum sülfit, 2 başka bir sabun veya şampuanla yıkamak iyi gelecek sanırım. Bir dönem kaşıntıyı alması için Yeşil yulaf samanı kullandım. Baya da iiyi gelmişti. Sanırım tekrar onu uygulamaya başlayacağım aralarda da selenyum sülfit kullanacağım.

    Saç ekim olayı evet çağımızda baya uygulanır düzeye geldi fakat ellerime gelen saçlarımın yerine başka bir saç dokunmak istemiyorum be hocam




  • headshotçı kullanıcısına yanıt
    Saçlarım ilk kez üniversiteden sonra gerilemye başladı. Tahminen 20-21 yaşlarımda. Ancak bu tamamen genetikle alakalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T bölgesinde sd olup gözlük kullanan var mı ? Herhangibir etkisi oluyor mu gözlüğün ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Titanyum cerceveli gözlük kullanıyorum allerji yapmıyor demişleri bi etki ettiğini suana kadar fark etmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Gözlüğün buruna oturan pabuçları olumsuz etkiliyor.

    Normalde yüzümün diğer yerleri (sakal hariç) sadece kızarıp kabuklanırken, gözlük pabuçlarının oturduğu yerler sivilce gibi (ama çok küçük bir alanda) iltihaplanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 8 Eylül 2016; 14:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @istavrit59
    Bende de sadece buruna oturan yerleri etkiliyor.Bu yüzden kullanmıyorum.Yani iz değil artık orası değişik birşey oluyor dediğiniz gibi sivilce gibi birşey.
    @gmpmurat
    Titanyum çerçeveyi terden veya başka bir etkiden dökülmediğni için mi önerdiler acaba ?
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Direk olarak allerji yapmaz dediler hassas bi cild yapım var biliyorlar ondanmi dediler bilmiyorum ama alırken oyle demişler di

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler diyetle yendiğini söyleyen yabancılar ve türkiyeden insanlar varmış diyet listesi paylaşabilecek olan var mı?
  • ThousandNeedless kullanıcısına yanıt
    Bunu şeker diyeti diye indirip biraz düzenlemiştim.

    3 hafta kadar uygulayabildim. Uzun süren bir eğitim nedeniyle bıraktım tekrar başlayamadım. Sebebi evde yalnızken hem sıkı çalışıp hem de yemek hazırlayamıyordum :)

    Belki işine yarar : Haftalık menü

    Link 24 saat geçerliymiş. Baktığında bulamazsan ve bildirirsen tekrar upload ederim.

    Lütfen unutmayın. Diyet esnasında ÖĞÜN ATLAMAMAK ve ek vitamin desteği almak önemli.
    Diyet yaparken öğün atlarsanız, yeterli beslenmediğiniz için bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir ve SD'yi yok etmek isterken arttırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 9 Eylül 2016; 15:51:25 >




  • Yüzdeki T bolgesindeki seboreik icin sudocrem (bebek popo pişikleri icin kullanılan ilaç :) kullanmayı denicem,deneyen varmı daha önce ben denedikten sonra sonucları yazarım.


  • burun kenarlari cene kisacasi yuzunde olan varsa bu kremi kullanin siddetle tavsiye ediyorum farki gorceksiniz 9 aydir kullaniyorum Alllaha sukur bisi kalmadi yuzumde normalde 1 ay gecerdi benimki butun sene cok kotu olurdu kullanan hemen farki gorceksiniz eczanelerde bulunur sanirim turkiyede ben yurt disindayim eczane den aliyorum
  • Arkadaşlar merhaba.
    24 yaşındayım ve 2015 nisanında sağlık personeli olarak işe başladım mayıs ayında sigarayı bıraktım ve hızla kilo almaya başladım. devamında Aradan 6 ay geçmeden saç derimde sivilce tarzında çıkmaya başladı.Başlarda önemsemedim fakat sonra çoğalmaya ve kaşımmaya başladı.
    Bir de buna saç dökülmesi de eklendi.
    Sonra çalıştığım hastanede bir doktora göründüm . Antibiyotik tarzı bir krem ve konazol verdi (ocak 2016)
    Birkaç hafta kullandım .bir süre bitti tamamen.Sonra geri başladı ilk başlarda yine umursamadım fakat geçenlerde bu kez farklı bir doktora gittim. Doktor rahatsızlığımın Egzema tarzı bir rahatsızlık olduğunu ve buna alışmamı , Kafamı kaşımamamı ve kafaya takmamam gerektiğini söyledi.Söylediğine göre stres kaynaklıymış .( saçımda kepek yok sayılır )
    Xyzal tablet , Nizoral şampuan ve m furo losyon yazdı.
    Losyondan bir kutu bitti fakat fazla bi etkisinin olduğunu söyleyemem.
    Kilo almaya bağlı olduğunu söyleyenler(2015 mayısında 74 kiloydum şu an 88 kiloyum , Strese bağlı olduğunu söyleyenler ( hastane işi elbet stresli fakat şu an istifa ettim ve tatil yapıyorum diyebilirim ) neler neler.En sonunda bi dhye bakayım derken buraya geldim
    Aslında dökülme sorununa kısmen çözüm buldum .haftada bir kantaron yağı sürüyorum baya iyi geliyor.Ve saçı canlandırıyor.Hindistan cevizi yağının da dökülmeye iyi geldiği söyleniyor ama Denemedim.


    Bayramdan sonra İyi bir dermatoloğa gitmeyi düşünüyorum.
    Bu arada xyzal , M furo bitti. Birer kutu dahA Aldım sizce devam etmeli miyim etmemeliyim . Şampuan olarak nizoral şampuan kullanıyorum.Ne rtavsiye edersiniz? Hastalığı tamamen geçireniniz veya böyle bir yakınınız var mı? Ne dersiniz ne yapmalıyım .
    Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler arkadaş.

    Kortizon en son çare.

    Momecon, Travacort, Daktacort vb. kortizon içerikli ilaçlardır. Bir çoğumuzun elma sirkesi kullanımı bu yüzdendir.

    Bu hastalık ile ilgili bildiğin ne varsa burda paylaşabilirsin.

    Hem bize, hem sana faydalı bilgiler çıkabilir
  • Sen yine imkanin varken farkli doktorlara görünmeyi ihmal etme.

    Seboreik kaynakli saç dökülmesi çok yazilmakta. Bende de var ama Seboreikten mi yoksa normal mi bilmiyorum.

    Ancak ilk kafamin sag ve sol yanlarinda belirdigi ve buralardaki saçlar dökülmediginden asagidaki gibi belkide çok saçma bir tahmin yapılabilir:

    "Seboreik dökülmeye programlanmis (irsi nedenlerden) saçlarin zamanindan önce dökülmesini saglayabilir"

    Selsun Blue Medicated veya Head&Shoulder Clinical Strength benzeri %1 Selenyum Sülfit içerikli sampuanlari deneyebilirsin.

    Buradaki bir çok kisi bu illeti tamamen bitirmenin yollarini aramakta (Ilaçlar, diyetler vb.).

    Güzel sonuçlar elde edenler var. Ancak tamamen bitti diyen henüz yok.

    Tavsiyem; Firsat buldukça bu forumdan geçmise dönük bir 20-30 sayfa okumaya çalis. Yasadiklarimizin bir çogunu geçmiste baskalari yasam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 9 Eylül 2016; 22:41:37 >




  • @s7il
    Sudokremi ben kullandım kullanır kullanmaz burnumda kabuk oluştu tavsiye etmiyorum.Ama geri sayfalarda olumlu yorumlar vardı .
    @istavrit59
    Hocam o diyet ne ya :D Çok aşırı bir diyet o bence normal ev yemekleri ve şekersiz bir hayat yeterli olur diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istavrit59 İ kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam
    Gelişmeleri buradan yazarım.
    Peki m furo kullanmayı doktora gözükene kadar bırakmalı mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @WinchesteeR
    teşekkürler sadece gece yatarken sürüyorum ayrıca coresatin sarı kremden kullanıyorum ama artık cokta etkisi olmuyor. Yaklaşık 7-8 aydır kullanan biriyim yüzüm artık o ilaca bağımlı gibi bişey oldu kullanmayınca dahada kötü oluyor bu sebeple yeni alternatif ilaçlar arıyorum tabi ki mümkün mertebe kortizonsuz olanlara değişik forumlardanda araştırmaktayım bu hastalığı ayrıca hekim desteğide alıyorum doktorlara pek güvencem kalmadıda diyebilirm.


    Bu kremi bilen varmı yüzdeki seboreik icin kullanan varmı türkiyede satılmadığı için bende almanyadan bi tandığım ile siparişini verdim bayramdan sonra elimde olucak Gören duyan kullananınız varmı ?




  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.