Şimdi Ara

Seat leon 1.4 ACT mi TDI mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba abiler. Yaşım 19 babam araba alma arafesinde. Haftasonu seat leona baktık. Uzun zamandır ailede konuşulan bi arabaydı zaten. Ataşehir seata gidip leonlara bir göz gezdirip fiyat aldık. TDI da dsg li 109.000 manuel 97.500 fiyat verdiler. Bide 1.4 ACT Fr 150 bg leonu sorduk. Yakıtı benzinli olmasına rağmen çok düşük 7 litreyi geçmiyor zaten ACT teknolojisi de yakıt tasarrufu olsun diye üretilmiş bi teknoloji dedi bayideki bayan. Buna da dsg 88.500 manuel 80.000 lira fiyat verildi. Ben her halükarda manuel istiyorum. Ama dizel mi daha karlı olur yoksa benzin mi kararsızım. Varsa her iki motoru da kullanan abilerim tavsiye verirlerse, yardımcı olurlarsa çok minnettar olurum. Bu arada evim beylikdüzünde okulum küçükyalı da. Bu sene hazırlık okuduğum için her gün gidip geliyorum. Bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler, hayırlı akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her gün o yol eğer trafiğin yoğun saatinde gidip gelinecek ise eğer,

Bırak tsi veya tdi işini. Ordan ev bak sen ev.

Ha bu arada ı trafikte leon tsi 7 lt falan yakmaz.

• Benzinli olanı şehir içi kullanımda 8-10 lt gibi yakıyor, şehir dışı kullanımda 5.5-7 gibi değerler görüyorsunuz. Nasıl kullandığınıza bağlı tabi bir de. Hangisinin karlı olacağına gelirsek manuel için konuşuyorum aradaki fiyat farkı 17.500 tl. 240 liraya depo dolduğunu düşünürsek 72 depo eder. Her ay bir depo harcarsanız 72 ayda ancak yakalayabiliyorsunuz dizel farkını. Bu da 6 yıl eder. Ben olsam benzinli düşünürdüm. Ha tabi yılda kaç km yaptığınız önemli.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sene okulumun bitmesine 3 ay kaldı. Yani 3 ay daha haftasonları hariç haftaiçi hergün beylikdüzünden bostancıya gitmem gerekicek, yani oda 160-170 km ye tekabül ediyor. Bu şekilde düşünürsek durum nasıl olur? Ayrıca 8-10 lt yakar benzinlisi diyosunuz. Fabrika verisi hiç bi zaman tutmaz bunu biliyorum ama bayan 7 litreyi geçmiceğini söyledi, üstelik internetten araştırdığımda da 7 litrenin üstüne çıkan kullanıcı yorumu fazla görmedim? Yardımınız için teşekkürler. Bi üstteki kullanıcı da ev bakmamı söylemiş. Önerisi için teşekkür ederim. İlk sene ailem izin vermedi. Gider gelirsin dedi. Ama sıkıntısı inanın çok büyük. Dayanılmıyo. Bende ilk seneyi bitirip ıspartaya lise arkadaşımın yanına yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Forumda mention nasıl oluyor bilmiyorum. Umarım bu mesajı görürsünüz. Tekrar çok teşekkürler.

• İstanbul'da manuel iyi cesaret

• autopilotlu araç bile alsan sen o trafikte çıldırırsın.Servisi falan yok mu okulun.
  • RocknRoll@ R kullanıcısına yanıt
    Hocam var ama beylikdüzüne yok malesef üsküdara ümraniyeye kadıköye falan var, onlarda benim bi işime yaramıyo malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Leon FR mi Golf 6 mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İsterse tek silindirle gitsin TSI ve muadili turbo araçlar İstanbul trafiğinde 8 lt'den aşağı inmez
    Tabi iki motor arasında fiyat farkından ötürü TSI olanı seçerdim fakat yoğun trafik ve DSG ikisi barışık kelimeler değil; manuel de İstanbul trafiğinde çekilmez.Uzun vadeli kullanılmayacaksa 1.4 TSI DSG tercih edin derim.
  • BisikletJantı B kullanıcısına yanıt
    Dostum o zaman dizel almak daha mantıklı geliyor. Ben olsam dizelde kendini daha çok kanıtlamış olan megane a bakardım. Astra da olabilir tabi.

Yakma konusuna gelince de şöyle söyleyeyim, benim aracım astra k 1.4 150hp turbo. Bursada yaşıyorum ki buranın trafiği istanbul gibi değildir dur kalk çok nadirdir, genelde vitesi 2000 devirde falan atarım, ben 7.2 lt tutturabildim. Eğer vw grup süper bir icat yapmadıysa istanbul trafiğinde 7 lt yakalamak çok zor ki kullandım ayrıca o arabayı. O tarz yorum yapanlar arabasını kötülemek istemeyen arkadaşlar genelde. Çok dikkate almayınız derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 7 Mart 2017; 20:58:35 >
  • kardeşim 2016 modellerin fiyatı mı bunlar 2017 nin fiyatlarını mı verdiler?
  • Cakma golfe çok para ama tidiay almaya calis.

• Metrobüs + metro devam derim. Arabayı yine al da, o trafiğe ne senin benzinin dayanır ne de arabanın benzini

• quote:

Orijinalden alıntı: UssuzAdam

Metrobüs + metro devam derim. Arabayı yine al da, o trafiğe ne senin benzinin dayanır ne de arabanın benzini

• Fiyat farkı çok fazla. Bende 125 lik tsi var. O bile dizele yakın yakıyor. Keşke golfte de act dizelden bu kadar ucuz olaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: Beetle Juice

Dostum o zaman dizel almak daha mantıklı geliyor. Ben olsam dizelde kendini daha çok kanıtlamış olan megane a bakardım. Astra da olabilir tabi.

Yakma konusuna gelince de şöyle söyleyeyim, benim aracım astra k 1.4 150hp turbo. Bursada yaşıyorum ki buranın trafiği istanbul gibi değildir dur kalk çok nadirdir, genelde vitesi 2000 devirde falan atarım, ben 7.2 lt tutturabildim. Eğer vw grup süper bir icat yapmadıysa istanbul trafiğinde 7 lt yakalamak çok zor ki kullandım ayrıca o arabayı. O tarz yorum yapanlar arabasını kötülemek istemeyen arkadaşlar genelde. Çok dikkate almayınız derim.

Paylaşırım yakışımı. Tsi başka astra turbo başka

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    İlk cümleyi anlayamadım hocam. Doğrudur tsi ile astra turbo başka, ancak istanbulda dur kalk trafikte 7 lt gibi bir değer yakalaması imkansız gibi bir şey hocam yanlış mıyım? Leon fr bence tip olarak ta motor olarak ta çok güzel bir araba. Ancak ben leounu daha az trafiği olan şehirlere yakıştırıyorum. Hem hakkını verir hem de az yaktırır.
  • Çok yol yapıyorsan, LPG uyumsuz benzinli arabadan uzak durmak gerekir kesinlikle. Gerçek şehir içi trafiğinde 7 litre yakması imkansız zaten. Act teknolojisinin avantajı uzun yolda, çevre yolu gibi sabit hızla gidilen yıllarda ortaya çıkar. Bu durumda bence dizel daha iyi olur.

• quote:

İlk cümleyi anlayamadım hocam. Doğrudur tsi ile astra turbo başka, ancak istanbulda dur kalk trafikte 7 lt gibi bir değer yakalaması imkansız gibi bir şey hocam yanlış mıyım? Leon fr bence tip olarak ta motor olarak ta çok güzel bir araba. Ancak ben leounu daha az trafiği olan şehirlere yakıştırıyorum. Hem hakkını verir hem de az yaktırır.

ben istanbul'da kullanıyorum ve bu rakamları yakalıyorum. yalnız bu arkadaş boğaz trafiğinden falan da geçecek sanırım. o zaman 8 lt filan olur. şöyle söyleyeyim boğaz trafiğinde ortalama 17 km hızla gidiyor ve 9 lt yakıyorum. bu tsi gerçekten çok az yakıyor. bir de tabii golf 7'nin kasası hafif + start-stop var. bunların da etkisi vardır sanırım. ben böyle az yakan benzinli araç görmedim. çok memnunum. şimdi bir de 1.0 golf geldi. onun yakışı hepten efsane. keşke ben alırken olaydı 1.4 yerine 1.0 alırdım. zira devir ekonomi devri. act daha da az yakıyor. gerçi act akıcı trafikte etkili olan bir sistem. dur-kalkta bir etkisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

ben istanbul'da kullanıyorum ve bu rakamları yakalıyorum. yalnız bu arkadaş boğaz trafiğinden falan da geçecek sanırım. o zaman 8 lt filan olur. şöyle söyleyeyim boğaz trafiğinde ortalama 17 km hızla gidiyor ve 9 lt yakıyorum. bu tsi gerçekten çok az yakıyor. bir de tabii golf 7'nin kasası hafif + start-stop var. bunların da etkisi vardır sanırım. ben böyle az yakan benzinli araç görmedim. çok memnunum. şimdi bir de 1.0 golf geldi. onun yakışı hepten efsane. keşke ben alırken olaydı 1.4 yerine 1.0 alırdım. zira devir ekonomi devri. act daha da az yakıyor. gerçi act akıcı trafikte etkili olan bir sistem. dur-kalkta bir etkisi yok.

Hocam benim değerlerim de bu şekilde ancak forumdan edindiğim bilgiye göre sanırım sapma var bilgisayarda ;

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Hocam benim değerlerim de bu şekilde ancak forumdan edindiğim bilgiye göre sanırım sapma var bilgisayarda ;

ben bizzat ölçtüm depodan da.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.