|
|

1 Mobil
|
|
motor sorunu ve kronik sorun duymadım, motoru lpg'ye uygun düz turbosuz atmosferik motor, yağını-suyunu zamanında bakımı olduğu sürece uzun müddet binilir.
2018 yılından itibaren tam otomatik şanzıman 6 ileri olarak geliyor, bu oldukça avantaj sağlıyor bence nitekim benzer araç kuzeni hyundai i20 hâla 4 ileri otomatik o yüzden daha fazla yakıyor. sıfır km olarak B segmenti benzinli ve 6 ileri tam otomatik şanzımanlı araç arayanlar için şuan en doğru seçenek budur. birde 2019 model opel corsa var 6 ileri tam otomatik olarak ancak fiyat bi tık daha yukarda. aradaki fiyat farkına dolu rio tercih edilir boş corsa yerine. şu aralar kia'da indirim kampanyası vardı rio'lar için, elegance paketi hurda indirimi ile 95bin lira civarına veriyorlar hocam. |
|
Kardeşimde var, Mart ayında aldırdım. Çok memnun, 6 ileri olması güzel beklediğimden daha sessiz, geniş ve konforlu bir araç. Yukarıda bir arkadaşımızın yazdığına aynen katılıyorum. "B sınıfında otomatik benzinli araç alacak olsam ilk tercihim Rio olur". Bagaj hacmi güzel (325 lt di sanırım), iç hacmi de küçük aileye dahi yeterli. Perde hava yastıkları tüm paketlerde standart (mesela kuzeni İ20 de sadece elite pakette var sanıyorum). Motoru klasik atmosferik, kronik sorunu olmayan bir motor. Keza şanzımanı da tork konvertörlü 6 ileri tam otomatik. Piyasadaki en sağlam şanzımanlardan.
|
|
2018 Model 5 aydır kullanıyorum. Öncelikle 6 ileri olduğu ve Hyundai İ20 den daha kaliteli hissettirdiği için satın aldım. İçi, direksiyonu çok daha şık. Süspansiyonu konforlu aynı zamanda yol tutuşu da güzel. Direksiyon tepkiler güzel. Motor 4 bin devre kadar sessiz. 3000 devirde 6.vites 130 km hız yapıyor. 1500 ~ 2000 devirde de rahat çekişi var. Vites değişimleri hızlı (astra 6 ileri de böyle 2016 model). Trim sesi hiç duymadım 7600 km de araç. Ankara da kullanıyorum en son full doldurarak baktım 6.40 litre benzin yaktı yazın. Ekran 6 ile 7.3 arasında gösteriyor aldığımdan beri. Uzun yol 5.3 yaktı. Kullanımı zevkli, yumuşak direksiyon ve pedallar. Ses sistemi yeterli. Ben ön arka kameralı dokunmatik ekranlı multimedya da taktırdım. Brc comford lpg taktırdım 3750 km de iken. Motor Trigeri zincirli, 6 ileri otomatiklerde şanzıman yağı kontrol çubuğu yok, yağ değişimi de yok. Manuele alıp alıp 2. vites ile kalkabiliyor dik yokuşda yağmurda işime yaradı (kumho yaz lastikleri bir tek burada 1. viteste patinaj yaptı). Karlı buzlu yerlerde kullanabilirsiniz 2.vitesi. Motor sorunlu bir motor değil. Hyundai nin 1.4 motoru değişken subap zamanlama sistemine sahip, toyota ve honda motorları gibi. Turbo yok dpf yok, düz atmosferik motor. Zaten sorunsuzluk, lpg uyumu ve tam otomatik olduğu için tercih ettim. Bu motoru en çok taksiciler tercih ediyor. Hyundai elentra, era, blue, Kia cerato vs.
|
Kia Rio 1.4 CVVT 6 İleri Otomatik: Kapsamlı Bir İnceleme
Kia Rio 1.4 CVVT 6 ileri otomatik, kompakt hatchback segmentinde öne çıkan popüler bir modeldir. Bu araç, özellikleri, performansı ve yakıt verimliliği ile dikkat çekmektedir.
Motor ve Performans
Kia Rio 1.4 CVVT, 100 beygir gücünde ve 133 Nm tork üreten 1.4 litrelik benzinli bir motora sahiptir. Motor, 6 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir ve yumuşak ve hassas vites geçişleri sunar. Araç, 0'dan 100 km/sa hıza yaklaşık 11,9 saniyede ulaşabilmektedir.
Yakıt Verimliliği
1.4 litrelik motor, etkileyici yakıt verimliliği sunar. Kia Rio 1.4 CVVT otomatik, şehir içinde 7,5 litre/100 km, şehir dışında 5,1 litre/100 km ve ortalama olarak 6,0 litre/100 km yakıt tüketmektedir.
Özellikler ve Donanım
Kia Rio 1.4 CVVT Elegance, geniş bir özellik yelpazesine sahiptir. Standart donanım arasında klima, elektrikli camlar, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, Bluetooth bağlantısı ve dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi yer almaktadır.
Yorumlar ve Değerlendirmeler
Kia Rio 1.4 CVVT otomatik, kullanıcılar tarafından genel olarak olumlu yorumlar almaktadır. Sürücüler, aracın yakıt verimliliği, geniş iç alanı ve güvenilir performansına övgüler yağdırmaktadır. Ayrıca, otomatik şanzımanın sorunsuz çalışması ve konforlu sürüşü de takdir edilmektedir.
Sonuç
Kia Rio 1.4 CVVT 6 ileri otomatik, kompakt hatchback arayanlar için mükemmel bir seçimdir. Yakıt verimliliği, özellikleri ve performansı ile bu araç, hem günlük kullanım hem de uzun yolculuklar için ideal bir seçenektir. Kullanıcı yorumları, Kia Rio 1.4 CVVT'nin beklentileri karşılayan ve sınıfında öne çıkan bir araç olduğunu göstermektedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.” ![]() |
|
|
|
|
|
|