Şimdi Ara

Seat Leon 1.4 ACT 150HP Manuel, Olumlu ve Olumsuz ne varsa? (Tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün opel astra j edition aracımı sattım ve Seat Leon 1.4 ACT 150HP Manuel almaya karar verdim? Bu konuda olumlu veya olumsuz yorumları almak istiyorum tecrübeli arkadaşlardan. Alsam pişman olur muyum? yakıt tüketimi benim için önemli astra ocağıma incir ağacı dikmişti çünkü 9.5 lt tüketimle! A'dan Z ye her konuya açığım eleştirileri bekliyorum?

• Dün konuşmuştuk, dün ne söylediysem aynısını söyliyeyim.

Astra'dan inip Leon'a binmiştim ben de.

Tek eksi yanı sert süspansiyonlar dolayı konforun baltalanıyor olması ve görece hafif olduğundan sert rüzgarı hissettirmesi. Kalan herhangi bir konuda Leon önde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de fr var abi yol tutuşu felaket gram arkası atmıyor istediğin gibi gir viraja savrulmuyor fakat bana da bazen çok sert geliyor süspansiyonları ama napalım..

• Bir kere sür gaza sonuna kadar bastığın anda vazgeçmeyeceksin bir daha

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Benim alacağım modelin jantlar 18'' olacak sanırım bununda konfora ekstra negatif etkisi olacaktır yanılıyormuyum?
  • Dukeee D kullanıcısına yanıt
    Hocam peki şehir içi yakıt tüketiminiz nedir sizin?
  • Yol tutuşunu beğenmemiştim ben Esp çok müdahale ediyodu lastik kaynaklı olabilir, onun dışında 18'liklerle konfor beklemeyin sert bi araç zaten.Gördüğüm başka bir eksiği yok yürüyüşüyle yakıtıyla karizmasıyla F/P aracı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Hocam peki şehir içi yakıt tüketiminiz nedir sizin?

En son bu benzin 4.40 civarlarındayken 100 liraya her seferinde 300 km yol gidiyordum sadece şehiriçi çok agresif de değil çok yumuşak da değil.Litre hesabı bakmadım hiç ama ortalama 6.7 civarları.En son duruma göre yine 100 liralık aldım 280 anca gidebildim bugün benzin alıcam.Litre olarak hiç bakmadım inanın akşam bakıp yazarım.Yalnız benim arabanın süspansiyonlarında bir sorun olabilir, aracı aldım yaklaşık bir ay boyunca lastik hava basıncı 50psi olarak kullandım.Aldığım bayii hiç kontrol etmemiş bende etmedim açıkcası ve şu ara bazen sala sola dönüşlerde ön tekerlerin oradan sanki bir şey çarpıyormuş gibi tak diye ses geliyor.Başka sorunuz varsa elimden geldiğince cevaplarım.

• mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Leon tdi alacaksın,act mct insanları kandırıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Benim alacağım modelin jantlar 18'' olacak sanırım bununda konfora ekstra negatif etkisi olacaktır yanılıyormuyum?

2 ay sonra 18 leri satıp 17 ararsınız, örnekleri yaşandı çevremde.

Leon genel olarak iyidir ama ne bileyim sanki o konsol ve iç mekan o parayı hak etmiyor.

Ön tarafı zaten aracı çekici yapan tek yer.
  • Leon 1.4 tsi f/r DSG 3600 kilomtrede. Aracı eco modda ve gaza nerdeyse basmayarak çok sakin kullanımla akıcı trafikte 6.7 litre yaktı, ancak bu tüketim değerinin 1000 km boyunca elde edilmesi mümkün değil. Sport modda İstanbul trafiği nedeniyle gazlama denilemicek şekilde akıcı ve normal olarak kullanımla 9.2 litre yaktı. Biraz daha seri kullanımla tüketim 10.4 litre oldu. Ancak bu kullanmların hiçbirinde 30 saniye ve üzeri dip gaz yada arka arkaya gazı kökleyerek vites küçülttürüp gaza oturma vs yapmadım.
    Aracı tam anlamıyla gazlayarak ve 1 dakika civarı dip gazlar yaparak gerçekten hızlı ve seri kullandım ortalama tüketim 17.1 litreydi. Daha uzun süre dip gaz yaparak kullanılırsa bu 17.1 litrelik tüketimin artma potansiyeli var.

Özetlemek gerekirse insanların bu araç için yazdığı şehiriçi 6 litre ortalama tüketim rakamı İstanbul yada küçük şehir için sadece hayal. Buna sebep İstanbul'da aşırı sıkışık trafik ve küçük şehirlerde de gideceğiniz yere motor tam ısınmadan varma ve motorun ideal çalışma ısısını yakalayamamasıdır.

İstanbul şehiriçinde aşırı yoğun trafiğe kalmadan ve gerçekten sakin bir kullanımla önünüzdeki araçla en az 3 araç boyu boşluk bırakarak ve ilerideki akan trafiği gözlemleyerek gaz pedalini bilinçli bir kullanımla 1.4 TSI F/R araçla elde edeceğiniz ortalama tüketim 8.5 litre civarıdır. Seri kullanımda (gazlamalı kullanım değil ama) kesinlikle 10 litre üzeri tüketiminiz olur.

Son olarak farlarla ilgili bir bilgi aktarmak istiyorum. Aracın full led farları özellikle gündüz farları olarak çok şık görünüm sergiliyor. Ancak iş farların aydınlatma kalitesine gelince söyleyeceğim tek şey var: Berbat ötesi. Daha önce hiçbir otomobilde bu kadar kötü aydınlatan farlar görmedim. Özellikle karanlık yollarda yani şehir dışında çok çok kötü bir performansı ve aydınlatma kalitesi var. Yağmurlu havada ve ıslak kararmış asfaltta işler daha da kötüye gidiyor neredeyse hiç aydınlatmıyor. Leon F/R'da led far opsiyon olsa kesinlikle almazdım ancak yapacak birşey yok standart olarak geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 6 Ekim 2016; 10:56:17 >

• Hocam diğer konularda arkadaşlar anlatmış .

Kafanıza takilan yakitsa derdiniz o olsun.
    Bakın bayram tatiline giderken 660 km yolun son 200 km kalan kisminda depoyu doldurmustum.
    200 km gittim, orda 100-200 km şehir içi gezdim.
    Tekrar 630 km geldim. 3 gün de ise gidip geldim.
    1000 km yi geçti bir depo. Sonra benzin aldım.Hala deponun çoğu duruyor.
    Kurus hesabina girerseniz dizel lpg daha iyi alternatifler çıkabilir .

Ama bir depo ile 1 ay idare ediyorum ben şehir içi. Aylık 750 km yolum var. Hepsi kisa mesafe ev is çarşı. Ortalama aylık hız da 24 km.

Uzun yolda çok rahat 1100 km. Öyle 80,90 da değil. 110 a sabitleyin gidin.

Hele bunda act var. Az da olsa daha iyi olur.

• performans olarak her türlü tatmin eder. 200 km hıza kadar soluksuz hızlanır. sert araçtır. alacağın araçta bridgestone lastik varsa değişmelerini söyle. inanılmaz sert bir hamuru var bu yüzden lastik soğukken virajlarda gaza doknunduğun anda lastikler yüzünden ön tekerler bağımsızlığını ilan ediyor. 17" jant alırsan turanza, 18" jant için potenza modelleri gelebilir. conti,michelin, goodyear lastik takılmış bir araç tercih etmeye çalışın.
  • Bende 140'lık manuel FR var. 2 arkadaşımda da 140'lık Astra J Sport var. Biri manuel biri otomatik. Her iki araca da bindim hantal kaldıklarını rahat hissediyorsun FR'ın yanında.
    Astra'nın artıları konfor daha iyi, gerçi arkadaşların jantlar 16". Bir de hafif daha tok yapısı var.
    Yol tutuşları iki aracın da gayet iyi ancak FR'la artık araca alıştığımdan mıdır bilmem çok daha hızlı çok daha güvenli giriyorum virajlara.
    Yakıt tüketimleri arasında gözle görülür fark var. FR'ı kullanmayı öğrendiğinizde neredeyse dizellerle aynı yakarsınız.
    Performans olarak da FR ciddi önde. Yüksek hızlarda bile 2.0 veya daha büyük hacimli motor varmış gibi hızlanıyor araç.
    Tip göreceli ama ledleriyle tasarımıyla FR sınıfının en dikkat çeken aracı bence.

Beklentileriniz FR'ın önde olduğu konulardan yanaysa alın keyfine bakın. Ama konfor arıyorsanız FR spor daha sert bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Leon 1.4 tsi f/r DSG 3600 kilomtrede. Aracı eco modda ve gaza nerdeyse basmayarak çok sakin kullanımla akıcı trafikte 6.7 litre yaktı, ancak bu tüketim değerinin 1000 km boyunca elde edilmesi mümkün değil. Sport modda İstanbul trafiği nedeniyle gazlama denilemicek şekilde akıcı ve normal olarak kullanımla 9.2 litre yaktı. Biraz daha seri kullanımla tüketim 10.4 litre oldu. Ancak bu kullanmların hiçbirinde 30 saniye ve üzeri dip gaz yada arka arkaya gazı kökleyerek vites küçülttürüp gaza oturma vs yapmadım.
    Aracı tam anlamıyla gazlayarak ve 1 dakika civarı dip gazlar yaparak gerçekten hızlı ve seri kullandım ortalama tüketim 17.1 litreydi. Daha uzun süre dip gaz yaparak kullanılırsa bu 17.1 litrelik tüketimin artma potansiyeli var.

Özetlemek gerekirse insanların bu araç için yazdığı şehiriçi 6 litre ortalama tüketim rakamı İstanbul yada küçük şehir için sadece hayal. Buna sebep İstanbul'da aşırı sıkışık trafik ve küçük şehirlerde de gideceğiniz yere motor tam ısınmadan varma ve motorun ideal çalışma ısısını yakalayamamasıdır.

İstanbul şehiriçinde aşırı yoğun trafiğe kalmadan ve gerçekten sakin bir kullanımla önünüzdeki araçla en az 3 araç boyu boşluk bırakarak ve ilerideki akan trafiği gözlemleyerek gaz pedalini bilinçli bir kullanımla 1.4 TSI F/R araçla elde edeceğiniz ortalama tüketim 8.5 litre civarıdır. Seri kullanımda (gazlamalı kullanım değil ama) kesinlikle 10 litre üzeri tüketiminiz olur.

Son olarak farlarla ilgili bir bilgi aktarmak istiyorum. Aracın full led farları özellikle gündüz farları olarak çok şık görünüm sergiliyor. Ancak iş farların aydınlatma kalitesine gelince söyleyeceğim tek şey var: Berbat ötesi. Daha önce hiçbir otomobilde bu kadar kötü aydınlatan farlar görmedim. Özellikle karanlık yollarda yani şehir dışında çok çok kötü bir performansı ve aydınlatma kalitesi var. Yağmurlu havada ve ıslak kararmış asfaltta işler daha da kötüye gidiyor neredeyse hiç aydınlatmıyor. Leon F/R'da led far opsiyon olsa kesinlikle almazdım ancak yapacak birşey yok standart olarak geliyor.

Farlarının kötü olduğunu biliyodum da tüketim cidden bu kadar yüksek mi ben en tutumlu TSI'lardan biliyodum bu araçtakileri

• C segmentinin ön tasarım olarak en karizma aracı. Bu aracı kesinlikle led farsız almayın, aldırmayın zaten fr'da standart geliyor. Bir kez kullanma şansım oldu araçta ünlü potenzalar vardı ve araç ciddi kafadan kayma eğilimine sahip. Kafadan kaymayı ESP vs. kolay topluyorsunuz fakat biraz daha zorlarsanız bu sefer de arkayı çok sert açıyor ben ilk yaşadığımda internete çok söylendigi için şaşırmadım hatta zevk bile aldım diyebilirim fakat biraz kontrolsüzdü hazırlıksız yakalarsa üzebilir o anda ESP fazla yardım etmiyor . Araç beklenilen gibi çok sert ben 18lik jantla kullandım boya vs. Her şey kabinde. Bana göre f/p aracı bu aracı 150 fr manuel olarak alırsanız yapacağınız ilk şey potenzalardan kurtulmak olsun kafadan kayma eğilimi çok daha azalacaktır o lastik o tork beygirle baş edemiyor.

• Benim eski aracım astra j edition 1.6 115hp idi ve Bursa'da şehir içi ortalama tüketimim 9.5 tl'ydi. İster ekonomik kullanın ister sert ne artıyor ne azalıyordu? 100 tl benzin 200 civarı götürüyor düşük performans yüksek yakıt yani! Astra j 1.4 T almayı düşündüm başta ama 150 beygirin hakkını vermediğini düşünüyorum ve yakıt tüketimi yine yüksek. Ben aracı yine bursada kısa mesafe olarak kullanacağım.
    Lastik konusuna gelince aracı zaten ayırttım bana gelecek araç belli değiştirme şansım yok maalesef.
    Farların kötü olmasına şaşırdım beklemiyordum çünkü oldukça güzel görünüyordu dışardan.

Benim kıyaslamalarım astra j editiona göre olacak o yüzden bilgisi olan arkadaşlar bunu da hesaba katarlar mı rica etsem?
  • Efective kullanıcısına yanıt
    tavsiyeniz nedir peki hocam potenzalar yerine varmıdır daha kullanışlı ve tutuşu yüksek bilinen bir lastik ?
    Hocam şu iki seçenekten başkasına yönelmeyin derim:
    Continentalcontisportcontact 5
    Goodyear EfficientGripPerformance
    Bu iki lastik performanslı sürüş için harika lastikler özellikle goodyer egp çok hızlı ısınıyor.
    Bence lastik değiştirilecekse arac bayiden çıkmadan değiştirilmeli. Hem lastik sıfır olsun hemde değiştirme parası vermezsim. Beleşe hallederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 6 Ekim 2016; 13:12:19 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.