Şimdi Ara

Seat leon 1.2 tsi manuel alıyorum sizce doğru bir tercih mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar, İlk başlarda ne kadar 2. Elden haz etmesem de max 80 bin bütçeyle temiz bir 116i arayışına çıktık. Neyse uzun uzun yazmaya gerek yok, dolandırılmanın kıyısından döndük. Hal böyle olunca 2. el almaktan vaz geçtim. Manuel dizel c sınıfı arayışına girdim ama yine 75-80 bin bütçeye uygun güzel bir araç bulamadık. Forumdan bir arkadaş leon 1.2 tsi modelini önerdi. Dün neredeyse tüm markaları bayisine gittim. Leon baya hoşuma gitti. Kampanyalı fiyatı 74.400 olan araca 71 binden teklif aldım. İnternetten incelemelere ve yorumlara baktım. Yakıt konusunda da baya tatmin edici değerler gördüm. Dizel araçlar ile arasında dağlar kadar fark yok. Zaten yılda 12-15 kmden fazla yapmıyorum, genel olarak ankara trafiğimde okula gidip gelmek için kullanacağım. Test sürüşü de yapıp büyük ihtimalle 2 hafta içinde satın alacağım.

Sizce doğru bir karar mı? En fazla 3 veya 4 sene binmeyi planlıyorum, sonra istediğim premium aracı alacağım. görüşlerinizi merak ediyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar bilimcisi -- 20 Haziran 2017; 10:44:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 71binden daha ucuza veren yerler var. 69.500 duymuştum galiba.

• Dizel otomatik fluenceden golf 1.2 tsi manuel golfe geçen biri olarak şunu söyleyebilirim ş. içinde 2 lt daha fazla uzun yolda ise 1 lt filan daha fazla yakıyor.(hemen hemen hiç trafiği olmayan bir şehir için bu veriler)

• quote:

Orijinalden alıntı: double or nothing

71binden daha ucuza veren yerler var. 69.500 duymuştum galiba.

Neresi hocam? Ankara'da yaşıyorum. konya yolundaki doğuş otoya gittim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gü

Dizel otomatik fluenceden golf 1.2 tsi manuel golfe geçen biri olarak şunu söyleyebilirim ş. içinde 2 lt daha fazla uzun yolda ise 1 lt filan daha fazla yakıyor.(hemen hemen hiç trafiği olmayan bir şehir için bu veriler)

Ankara'd içi; bilkent ile batıkent arasında gidip geleceğim. Belli saatler dışında aşırı trafik olmuyor. Zaten gideceğim yerler ankaranın trafiği yoğun olan işlek yerleri değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar bilimcisi -- 20 Haziran 2017; 11:13:56 >
  • Bilgisayar bilimcisi B kullanıcısına yanıt
    Ankara doğuş diye hatırlıyorum ben de. Hatta sahibinden de gene 69kusure kırmızı style opsiyonsuz vardı.

• quote:

Ankara doğuş diye hatırlıyorum ben de. Hatta sahibinden de gene 69kusure kırmızı style opsiyonsuz vardı.

e ben dün gittim oraya. Niye bana fazla fiyat çekti ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3008 1.2 Sizce Mantıklı mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu dediğim fiyat 2 3hafta öncenin. Ama gene de en azından 70e zorla. Bu fiyattan almışlar falan de.

Bir de sen tek mi gittin yoksa yanında büyük biri var mıydı baban gibi? Sana son fiyatı vermemiş olabilirler. Baban giderse daha alıcı gözükur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 20 Haziran 2017; 11:21:21 >
  • quote:

Bu dediğim fiyat 2 3hafta öncenin. Ama gene de en azından 70e zorla. Bu fiyattan almışlar falan de.

Bir de sen tek mi gittin yoksa yanında büyük biri var mıydı baban gibi? Sana son fiyatı vermemiş olabilirler. Baban giderse daha alıcı gözükur.

Ben tek gittim ama alıcı gibi konuştum adamla. Neyse artık Bir de babamla gidip 70'e anlaşmaya çalışıcaz.

• bende zamanında 1.2 tsi otomatik ibiza kullanmıştım şehir içi ortalama 6 litre yakıyordu sakin kullanımda gayet ekonomik bir araç ama 1.2 benzinli arabaya 70 bin tl vermekte benim içime sinmez açıkcası bütün arabalarda mı fiyatlar böyle?
    Senin yasi küçük gördüğü için en dip fiyatı vermemiştir. Babanla gidin 69diyin en kötü 70e alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

bende zamanında 1.2 tsi otomatik ibiza kullanmıştım şehir içi ortalama 6 litre yakıyordu sakin kullanımda gayet ekonomik bir araç ama 1.2 benzinli arabaya 70 bin tl vermekte benim içime sinmez açıkcası bütün arabalarda mı fiyatlar böyle?

hocam dizel c sınıfı araçlar 100 binden başlıyor. dizel leon 93 bin lira. aradaki 23 bine değmez ki. allah'ın golfü 135 bin lira. araba fiyatları uçuk maalesef. zaten bu araç çok fazla yakmıyor. ben okula gidip gelmek için kullanacağım genelde. yılda 15 bin kmyi geçmem. o yüzden aradaki uçuruma değmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar bilimcisi

quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

bende zamanında 1.2 tsi otomatik ibiza kullanmıştım şehir içi ortalama 6 litre yakıyordu sakin kullanımda gayet ekonomik bir araç ama 1.2 benzinli arabaya 70 bin tl vermekte benim içime sinmez açıkcası bütün arabalarda mı fiyatlar böyle?

hocam dizel c sınıfı araçlar 100 binden başlıyor. dizel leon 93 bin lira. aradaki 23 bine değmez ki. allah'ın golfü 135 bin lira. araba fiyatları uçuk maalesef. zaten bu araç çok fazla yakmıyor. ben okula gidip gelmek için kullanacağım genelde. yılda 15 bin kmyi geçmem. o yüzden aradaki uçuruma değmiyor.

yılda 20 bin km yi geçmeyecekseniz başka şansınız yok o zaman bu aracı alın derim.

• Maalesef fiyatlar artık bu seviyelerde . En son 3_4 yıl önce araba alıp piyasayı takip etmeyenlere fiyatlar çok pahalı geliyor ama fiyatlar böyle kabul etmek gerek

• Hocam çevre illerdeki seat satıcılarını arayın ve fiyat alın, durum böyle böyle ne kadar dersiniz.Daha ucuza da gelebilir.

• Gayet mantıklı bir tercih. Leon güzel arabadır, kalitesiz falan da değil. 1.2tsi motor zaten hem çok konforlu hem iyi çekişli ekonomik bir motor. Manuel şanzıman ile memnun mesut kullanırsınız.

Bir diğer tavsiyem peugeot 308 için ankara görallar bayisini arayıp fiyat alın. Hele ellerinde 2016 model kalmışsa liste fiyatının ciddi altında indirimle size verebilirler ki o da gayet güzel bir arabadır.

3-4 sene sonra ikinci eli önemliyse büyük şehirlerdeki vw bayilerinin hepsini arayıp fiyat alın makyajlı 1.0 veya makyajsız 1.2 midline plus için fiyat sorun. 80 civarına veren çıkabilir. Ki midline plus eskisi kadar kabak donanım değil. Motorları zaten iyi, 3*4 sene sonrada yine leon ve 308den bariz daha iyi fiyata ve daha hızlı satılır. Ayrıca genel olarka iki modelden de daha kaliteli bir araç.

Bir başka alternatif astra 1.4t. 150hp, tork konvertörlü şanzıman. Güzel kombine. Enjoy donanım bütçenize giriyor ki bayiler o paraya dynamic bile verebilirler size. Alternatifiniz bol hemen leon diye karar vermeyin o yüzden.

Ayrıca sakın bir bayiye gidip fiyat alıp da vazgeçmeyin, bir bayi 500lira inip daha inemem derken, hiç beklemediğiniz kütahyadan bir bayi 3-4bin indirim yapabiliyor. KAralı olup her bayiyi aramak lazım. Elde 2016 model kalmış oluyor, tek araba kalmış oluyor sağlam indirim yapabiliyorlar. Zaten şu anki fiyatlar zorlama şişirme illaki indirim yapmak zorundalar, bu liste fiyatlarıyla kimseye araç satamayacaklarını kendileri de biliyorlar.

Benim bunlar arasında sıralamam astra, golf, 308, leon olurdu almak için. Astra motor, donanım, şanzıman olarak o fiyata çok iyi araba.

• Her türlü alınır bence de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.