Şimdi Ara

Seat Leon 1.4 ACT 150HP Manuel, Olumlu ve Olumsuz ne varsa? (Tavsiye) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Astra K'nın, Leon FR'a göre artıları hafifleyen kasası ve yenilenen motoru değil bunlar Astra K'nın, Astra J'ye göre olan artıları.
    Astra K = 1203kg, Astra J=1315kg, Leon FR=1231kg
    Astra K = 150hp, Astra J=140hp, Leon Fr 150hp
    Performans verilerine bakarsak:http://www.zeperfs.com/en/duel6050-4543.htm
    Görüldüğü gibi Leon performans konusunda önde.

Astra'nın önde olduğu konu ise donanım ve konfor, gerçi Astra'yı doldurunca fiyat ne oluyor ona da bakmak lazım.

Ama son dediğinize katılıyorum. Kasa değişmese bile 2017'de büyük bir makyaj yiyecek olan Leon karşısında ben de yeni ve konforlu Astra'yı tercih ederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konforsuz bir araba iç mekan tasarımı çok sade
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Anlatımı yanlış yapmışım. Dedikleriniz doğru. Leon fr lar halen daha hafif ve daha seri astra k ya göre. Bir çok arkadaşımda 140-150 lik leon lar var, yaptığımız roll denemelerinde fr lar önde bitiriyor.

Astra nın artıları dediğiniz gibi donanım fazlalığıdır, dynamic modelde bile birçok ekstra donanım var, çok da doldurmaya gerek yok.

Ayrıca astra nın tokluğu, iç mekan kalitesi, kabin içi gürültü - yol sesi, marka algısı fr a göre artıları dır.
  • Bütçeni ve kriterlerini belirtmemissin.onu söyle ki alternatif uretelim.ben,sana ne yakacagini söyleyeyim
    Sehir ici 8.5\10lt
    Otobanda 120ye sabitlemeyle 6.5 civari.
    Basarsan 8 ve uzeri.
    Arac cok keyifli,dizayn iyi,motor iyi,manuel sanziman iyi,fakat ici biraz kalitesiz.

• Benzin son zamla birlikte 4.90'a merdiven dayadı, daha da artacak gibi. Benzinli araca binilmez.

Bence sen altındaki Astra'ya LPG taktır. Lpg'nin litresi 2.20 - 2.0'larda geziyor.

• Leon'un tasarım ve motor haricinde güzel bir yanı yok. Astra J'den sonra öyle aman aman bir fark olmayacak. Golf, Megane, 308'e baktınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Astra K'nın, Leon FR'a göre artıları hafifleyen kasası ve yenilenen motoru değil bunlar Astra K'nın, Astra J'ye göre olan artıları.
    Astra K = 1203kg, Astra J=1315kg, Leon FR=1231kg
    Astra K = 150hp, Astra J=140hp, Leon Fr 150hp
    Performans verilerine bakarsak:http://www.zeperfs.com/en/duel6050-4543.htm
    Görüldüğü gibi Leon performans konusunda önde.

Astra'nın önde olduğu konu ise donanım ve konfor, gerçi Astra'yı doldurunca fiyat ne oluyor ona da bakmak lazım.

Ama son dediğinize katılıyorum. Kasa değişmese bile 2017'de büyük bir makyaj yiyecek olan Leon karşısında ben de yeni ve konforlu Astra'yı tercih ederdim.

Astra performans olarak leon un gerisinde değil aslında. Zeperf de test edilmiş model astranın ecoflex modeli. 230nm tork a ve daha uzun vites oranlarına sahip. Performansı daha kötü fakat daha az yakıyor.

Türkiye'de satılan astra 1.4 t ler 150hp ve 245nm tork a sahip ve start stopsuz. Performansı daha iyi fakat yakıt tüketimi biraz daha yüksek.

Astra K sahibinin biri scirocco 160 ile kafa kafaya gittiğini söylüyordu.

Kısacası performans olarak leondan geri kalacağını sanmam. Denktir hemen hemen. Cüzi bir fark olabilir. Zeperf deki gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 6 Ekim 2016; 20:25:23 >

• powermoon kullanıcısına yanıt
    Konfor konusunda geriye dahi düşeceği hakkında endişelerim var elbette fakat astra j oldukça hantaldı ve tüketim değerleri inanılmaz yüksekti (9.5lt). Golf ve megane a baktım golfün 2017 de yenilenecek olması ve yüksek fiyatı beni caydırdı açıkçası. Megane ise ne bileyim renault olduğundan bir türlü ısınamadım o arabaya ayrıca onunda fiyatı hiç de makul değil gördüğümüz üzere.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    astra j edition atmosferik araca lpg taktırırsam rampada bisikletlerle kapışırım herhalde bundan sonra
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediğiniz doğru ben de siz söyleyince fark ettim. Yalnız şöyle bir durum var ecoflex aracın 0-100 verisini fabrika 8.5 demiş, TR'de satılan düz modelin 0-100 verisini fabrika 8.3 demiş. 8.3sn'de 0-100 yapan araç 100km hıza çıktığı zaman diğer araçla arasında 6-7m mesafe oluyor yani 2 boy kadar; aslında öyle aman aman bir fark yok. Ama vites oranları farklıysa zaten dişli oranları kısa araç farkı açacaktır. Arkadaşınızın yürüdüğü Scirocco'da tahminen egzoz açıktır yada motor kondisyonu pek iyi değildir. Çünkü stock Sciroccolarla yürüdüğüm zaman 120km hıza kadar 1 boy olan fark 120km hızdan sonra yavaş yavaş açılıyor(Scirocco önde). Egsozu açık yada hor kullanılmış Sciroccolar da aynı şekilde ya 140-150ye kadar başa baş yürüyor yada 1-2 boy geride kalıyorlar(Leon önde).

• Aynen dediğiniz gibi yanlış bir değerlendirme olmuş astra yenilenerek ağırlık bazında leonu yakalayabildi ancak. Astra k diyorsunuz ama bu araba bu kadar yüksek fiyatını hak ediyor mu emin değilim hatta etmediğini düşünüyorum. Ayrıca astra k alacaksanız en kötü dynamic almak zorundasınız çünkü daha aşağısının içi 20-30 bin tl lik araçlar ayarında. Dynamic aldığınızda da 6.500 tl gibi bir fark oluyor leonla arasında. Leonun donanım özellikleri saymakla bitmezken astrayı sorunca yalnızca daha konforlu ve rahat olduğu söyleniyor. Konfordan birazcık ödün vererek onun dışında her konuda daha üstün bir arabaya binmek daha mantıklı değilmi?
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Hocam astra j edition ile 110 a sabit yaklaşık 7lt yakıyordu araç motor sesi alımı çok yüksek ve 120 çıktığınız anda aniden tüketim artıyordu. Dediğiniz gibi lpg olmadan binilecek bir araç değil. Eğer bir bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz Leon fr ya lpg takılabiliyormu?
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Hocam 308 1.2 Puretech 130HP'lere de mutlaka bakın.
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Sanırım sizin araçta astra K 150hp. Dynamic mi donaımı? Astra K konusunda bir arkadaş yazmıştı kafa kafaya gittiğini. Şahsen tanımıyorum kendisini.

Testlere baktığım zaman dynamic donanımlı astraların 0 100 leri daha iyi görünüyor. Mesela 136hp lik motorun fabrika verisi 9.6 sn fakat testlerde 9- 9.2 sn civarında görünüyor.
    Acaba 150lik dynamiclerde daha iyi performans veriyor mu diye aklıma takıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 6 Ekim 2016; 21:40:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Hocam astra j edition ile 110 a sabit yaklaşık 7lt yakıyordu araç motor sesi alımı çok yüksek ve 120 çıktığınız anda aniden tüketim artıyordu. Dediğiniz gibi lpg olmadan binilecek bir araç değil. Eğer bir bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz Leon fr ya lpg takılabiliyormu?

Leon fr LPG için uygun değil. Fiyatı 8.000 TL olan kitler var ancak benzinle LPG beraber çalışıyor, %70 LPG ve %30 benzin şeklinde çalışıyor, sistem kendini çok uzun sürede amorti ediyor ve Astra J 1.6 atmosferik araca takılan sıralı LPG sistemi kadar sorunsuz vede verimli değil.
    Prins markasının likit LPG sistemi var ancak yine atmosferik Astra'ya takılan kadar verimli değil ve yine çok pahalı bir sistem.
    Leon FR alıyorsanız benzinle bineceksiniz. Tüketim konusunda sıkıntı duyacağınızı düşünüyorsanız ya mevcut aracınıza LPG takın yada dizel seçeneklerini değerlendirin.

• mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Orta-spor donanım olarak konumlandırılan dynamic versiyonunun leon a göre birçok donanımsal artısı bulunmakta. Bunlardan bazıları; otomatik el freni, şerit takip sistemi, ön park sensörü, çarpışma ikazı-otomatik fren, anahtarsız giriş çalıştırma, ön araç takip mesafe sistemi, trafik levha okuma sistemi, Android auto Apple car play...

Bunun yanında fr ın da artıları var; cam tavan, led farlar, otomatik kapanan aynalar,daha iyi standart ses sistemi..

Bunlara göre kıyaslama yapacak olan sizsiniz , mümkünse 2 araca da binin ve test yapın. Ben 2015 sonunda dynamic+ sunroof lu astra k yı leon fr 150 hp ye göre daha uyguna almıştım. Şu anda dynamic in 6500 tl fazla olacağını sanmıyorum. Liste fiyatlarına bakmayın , seat a göre çok daha fazla indirim yapıyor opel.
  • bu aracın bursa içi ortalama tüketimin 8 lt'nin üstüne çıkacağını hiç ihtimal vermiyorum.

2000 km boyunca sadece istanbul içi olmak üzere a3 sedan 1.4 tfsi 140 hp s-tronic kullandım, ortalama tüketimim 8 lt/100 km idi. hiç öyle sağ şeritten de gitmedim devamlı sol şerit ve trafiğe uygun hız.

benzer özellikte bir motor, hatta daha da iyi 150 hp act. bu yüzden maksimum 8 lt gibi düşün bence tüketimi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.