Şimdi Ara

Seat Leon 1.0 vs FR - Xcellence alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
18.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Otomatik vitesli ve benzinli sıfır araç bakmaktayım.

    Seat Leon 1.0 2017 modeli fiyat,yakıt ve düşük yıllık vergi nedeniyle düşünüyorum fakat bazı arkadaşlar 5 kişilik yolculuklarda 1.0 motorun yüksek hızlarda sollama yapmak için pek yeterli olmayacağını ve de satarkende 1.0 motor önyargısından dolayı da sorun yaşanacağını o nedenle de 1.4 FR paketi önderdiler. Sizce 5 kişilik yolculuklarda tork ve hız konusunda sıkıntı yaşatır mı ?

    İncelediğimde Opel Astra 1.4 Dynamic versiyonun motor değerleri gayet uygun gözüküyor fakat şehir içi yakıt tüketimi 7.2 litreyken Leon FR'ın 5.8 litre ve 1.0 motorun ki daha düşük. Tek dez avantajı yakıt gibi duruyor. Astra ile kıyaslarsanız fikriniz ne olur ?

    Astra -http://www.arabalar.com.tr/opel/astra/2017/1-4-dynamic-at

    Kısa zamanda araçları incelemeye gideceğim. Alternatif marka ve model önerilerine de açığım.

    Tavsiyeleriniz etkili olacaktır alacağım araçta. Yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffreshblood -- 7 Nisan 2017; 0:50:14 >







  • 115 HP yeterli olur sana onu söyleyen arkadaşlar devamlı 160 ile giderken sollamaya çıkıyor herhalde .. 1.0 turbo motor hem şehir içinde atik olucaktir hemde az yakacaktir.. Uzun yolda 5 kişi giderken de yavaş git biraz can taşıyorsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 1.0 yeter artar... İmkanın varsa test sürüşü yap ikna ol sonrasında da hayırlı olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VipLife

    Bence 1.0 yeter artar... İmkanın varsa test sürüşü yap ikna ol sonrasında da hayırlı olsun..

    bence de bir test sürüşü yap

    leon heçbek bir araba aile genişse bagaj önemli olabilir

    küçükse sedan bir araba düşünebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 skoda octavia sürdüm . 0-100 güzel gerisinden çok beklentin olmasın
  • Test edin hocam. 1.0 motorlar ülkemizde yeni ve cok bilgi sahibi değil insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya kaç kere 5 kişi binicen ? C sınıfı hb arabayla 5 kişi uzun yola falan çıkılmaz. Böyle ütopik ihtimaller araç seçiminde kriter olmamalı. Kız kardeşimde 1.0 ibiza st ecotsi var. Babamın focus 3 1.6 atmosferiğine tozunu yutturuyor. Motordan yana şüphen olmasın, niyetin varsa al ama 1.2 tsi dan az yakmıyor bilgine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1.0 ecomotive dsg yi test ettim.



    78.800 lira fiyat aldim



    Araba gayet guzel performansi yerindeydi 3 silindirli motorun sesi falan cok hos.



    Sakin bi surucuyseniz rahatlijla yeterli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 turbo motorun mevzusunu göstereceği yer şehir içidir. Uzun yolda 5 kişi yazmışsın iki defa, sürekli uzun mesafede, yüksek hız sürüşlerde bütün verimliliğini kaybeder bu motorlar. Seçim senin kullanımına bağlı, uzun yol ve mesafe yapılıyorsa 1.4t altına düşmemen yararına olur, geneli şehir içi kullanılıyorsa 1.0t motorlar yeter de artar, hele ki Leon gibi hafif bir araçta.
  • 5 kişiyle sollamada biraz yavaş kalabilir evet, motorun 0-100 değeri iyi ama yüksek hızlarda nefesi kesiliyor biraz. Ama sürekli 5 kişiyle sollama yapacak değilsiniz herhalde bence 1.0 gayet de iyi olur, standart kullanıcı için fazlasıyla yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarj dinamosu kadar motor.
  • Aracı çoğunlukla şehirlerarası yol ya da otoban gibi yerlerde kullanacaksanız 1.0 mantıklı değil. Bu tür kullanımlarda büyük hacimli motordan daha fazla yakarsınız. Şehiriçi kullanım için ideal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçe varsa 1.4 ecoTSI.
  • FR'ın tadı başka ama 1.0 TSI motor da gayet yeterli performans sunuyor her koşulda. Aynı motor 150 bin liralık A3'te de kullanılıyor. Yetersiz bir motor olsa premium segmentte kullanılmaz. Paranız varsa FR alın, o kadar açılmaya gerek yok diyorsanız 1.0 TSI motorlu Leon'unuz hayırlı olsun.
  • 1.0 tork ve bg değerleri gayet güzel.
    yalnız 1.4 motor ile büyük sarfiyat farkı yok.
  • Fr olsun 3 fazla olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbiza 1.0 kullanıyorum. Yetmez diyenlerin ağzına vurasım geliyor yokuş yukarı çıkarken bile solluyorum daha ne olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yolda büyük motor daha avantajlı olur bence 1.4 150 lik astrayıda deneyin vergiler bakımından 1.0 avantaj olsada performans bakımından astra yanlız 1.5-2 litre tsi daha az yakar buda km 8 kuruş eder senede 12 bin km yapsanız bin tl kar edersiniz aracı 5 seneden fazla kullanmayacaksanız ASTRA derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal kullanıcı ve kullanım için gayet yeterli. 1.0T nin kabullenilmesi de uzun sürmez, 1.2T de aynı süreçlerden geçti.

    Golf, Octavia, A3 vs. de kullanıma sunuldu, zamanla alışılır. Zaten 1.2 TSI dan daha verimli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    FR'ın tadı başka ama 1.0 TSI motor da gayet yeterli performans sunuyor her koşulda. Aynı motor 150 bin liralık A3'te de kullanılıyor. Yetersiz bir motor olsa premium segmentte kullanılmaz. Paranız varsa FR alın, o kadar açılmaya gerek yok diyorsanız 1.0 TSI motorlu Leon'unuz hayırlı olsun.

    Hocam durumlar iyi bütçem var. Kafama takılan aradaki 17 bin liralık fark için ne elde edeceğim konusunda ikna olabilmek. Evli falan değilim genellikle 1-2 kişilik şehir içi kısa mesafeli kullanımlar olacak nadirense istanbula dışındaki yakın yerlere 5 kişi gideceğimiz durumlar olacaktır. Memleket Adana'da bir gün o araçla 2 kişi ile 1000km'lik yolu gitmek istersem nasıl olur ? Bu ancak 2 kişilik bir yolculuk olur ve de 1-2 yılda bir kez olur bu durumda 1.0 ne kadar sıkıntı çıkarır bilmiyorum. Aracı sakin süreceğim öyle 130'un üzerine falan çıkmayı düşünmüyorum. Anladığım kadarı ile FR pakette ön farlardaki şık led aydınlatmalar var. Hakikaten şık ve güzel. Gidip görüp kardeşlerimle bir karar vereceğim.

    Araç kullanma deneyimim yok o yüzden nasıl bir araba aradığımı ben de pek bilemiyorum :) . Kaza yapmaktan çekiniyorum umarım kısa sürede acemiliğimi aşarım.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.