Şimdi Ara

Seat Leon 1.0 vs FR - Xcellence alındı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
18.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Saolun. Bu sabah 4:30'da dışarı çıktım ve her yer bomboştu. 2 saat falan sürmüşümdür durmadan. Virajları çok iyi alamayıp biraz geniş falan alabiliyordum bu sefer nerede ne kadar ara sokak viraj falan varsa hepsine defalarca girdim. Şimdiden hakimiyetim arttı hatta düşündüğüm kadar zor falan değilmiş oldukça eğlenceli.
  • hayırlı olsun hocam güle güle kullan. renk nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffreshblood

    Saolun. Bu sabah 4:30'da dışarı çıktım ve her yer bomboştu. 2 saat falan sürmüşümdür durmadan. Virajları çok iyi alamayıp biraz geniş falan alabiliyordum bu sefer nerede ne kadar ara sokak viraj falan varsa hepsine defalarca girdim. Şimdiden hakimiyetim arttı hatta düşündüğüm kadar zor falan değilmiş oldukça eğlenceli.

    Arabaya alışıp bütünleşince herşey daha kolay olur. Aracın karakterini çözmek ve onunla anlaşan bir sürüş şekli geliştirmek önemli.



    Trafik sürüş kurallarına riayet edildiği sürece herşey düzgün yürüyecektir.



    *Trafikte sadece önüne bakanlardan olmayın, biraz geniş açıdan bakmayı öğrenmek ve sakin durmak çok fayda sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz renk tercih ettim.
  • Öncelikle merhaba bende aynı aracın 1.0 dsg style modelini aldım ve 1 aydır kullanıyorum. Aracın hemen hemen herşeyinden memnunum.

    25 senelik bir soför olarak ve arabandan anlayan biri olarak şunu demek isterimki adamlar yapmış, ha daha iyisi varmıdır, ee tabiki ama 78 bin liraya sıfır daha iyisini ben bu segmentte görmedim, tek golf le kıyaslarım oda aynı pakkette 10-15 bin lira gibi bi fark var.

    1.6 toyota aurisden buna geçince sanki kendimi 20 bin 30 bin lira daha pahalı bi araca geçmiş gibi hisettim, şunuda ekleyim 1.6 aurisden hem çekiş hem gidiş olarak daha iyi daha güçlü 5 kişi binerse çekmez uzun yolda gitmez diyen arkadaşların hepsinin altında 2500-3000 motor subaru bmw var sanırım

    Bi örnek veriyim aurisden öncede volvo c30 1.6 benzinli aracım vardı antalyaya aynı ekip leonla ve c30la 5 kişi 1 bebek gittim leonun çekişi volvo dan daha iyi geldi çünkü leon 200 tork. Yakıttsa volvo 6.1 gösteriyodu bunda 5.5 üzerine çıkmadı.


    Aracın konforundan ve yakıtından cok memnunum sorusu olan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Merhaba, ben de aynı leonlar arasında kaldım. 1.0 ya da 1.4 xcellence düşünüyorum. 3 ay olmuş aracınızı alalı, izlenimleriniz nasıl bana çok yardımcı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Pierre loti tepesine doğru dik yokuşları çıkarken arkamdaki taksinin çıkamadığını görünce 1.4 almak fena olmamış dedim. Acaba 1.0 motor nasıl olurdu onu bilemedim. Büyük ihtimalle o da çıkardı fakat 1.4 daha rahat çıkıyor bu gibi durumlarda ama yine de bu kadar dik yokuşlar çok nadiren karşılaşacağınız durumlar. Advance paket ile 1.4 Xcellence arasında 5000-6000 lira fiyat farkı var. Seçim size kalmış

    Ben Arka kamera, ön park sensörü ve act motor nedeniyle Xcellence aldım. Eğer arka kamera ve act motor önemli değilse FR modelde seçilebilir. Diğer araçlarla kıyaslayamıyorum zaten yeni araç kullanan biri olarak. Birde ACT'li FR modeller de var.
  • 1.0 Motor Leon alacak arkadaşlar eğer gitmez çekmez diye düşünyorsa hiç teredüt etmesin fakat aynı ölçüde yakıtıda yakıyor meret sanmayınki az yakarım çok süper giderim...

    Ne kadar Köfte o kadar ekmek Basınca gitmemde demiyor yakmamda demiyor.

    ÖNEMLİ: Birde şundan bahsediyim alacak arkadaşlara Aracın Amartisörleri özelikle bozuk yollarda çok kötü kulandıkça daha rahatsız oluyorsunuz. Yani o kadar kötükü 5-8 senelik forda binin üzülüyorsunuz sıfır araça bu kadar kötü amartisör takılırmı die...
  • Yaklaşık 3 senedir 1.0 eco tsi kullanan biri olarak görüşlerimi tarafsız yazıyım... Okuyan biri olursa izlenim sahibi olsun.


    araç şehir dışında yani uzun yolda dizellerden daha az yakıt tüketiyor o kadar tasarrufluki 4.1 4.0 değerlerde çok kolaylıkla elde ediyorsunuz 120 km hızla giderken cruse controle alınca sadece 4.1 yaktı her seferinde. fakat durum şehir içinde öyle deyil. eğer bol yokuşu olan ankara gibi bi şehirde yaşıyorsanız rahat 7 litreyi buluyo ha üstüne çıkıyormu 6 7 nin üstüne hiç çıkamadım ben altına yaktırmakta pek mümkün olmadı.

    Araç eski 2000 bin motor araçlarla aynı performansta hatta daha güçlü ( bilmeyen arkadaşlar hadi ordan diecek eminim ) şöyle açıklayım mesala eski kasa bir opel vektra 2.0 gls nin motoru 120 beygir 185 nm tork üretiyordu. 1.0 eco tsi leon motoru ise 115 beygir 200 tork ve aynı zamanda vektra bu gücü yani torku 4500 devirde anca veriyordu ama leon 2000 devirde 200 tork veriyorki durum şöyle oluyor, mesela bi yokuş çıkacaksınız eski 1600 motor araçla aracı ne kadar bağırtırsanız anca o yokuşu çıkıyordunuz, leonda o kadar altan veriyorki gücü aracın motorunu duymadan ve zorlanmadan en zor yokuşu araç doluyken bile rahatça çıkıuorsunuz.

    Öncedende belirttiğim gibi aracın bana göre tek eksisi amartisörleri o kadar sert ki, diyosuynuzki bu kadar teknolojik araca bu amartisör konurmu kardeşim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.