Şimdi Ara

Seagate : İkinci güncelleme çökmeyi engelliyor(7200.11 serisi HDD'ler) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
3
Favori
65.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: montana_35

1.5 Tb freeagent xtreem ST315005FPD2E3-RK kodlu harici harddisk alıyordum forumda arastırma yapınca biraz konuya rastladım

Sizin adınıza bende üzüldüm sorunları görünce tam bir rezalet ne yapayım şimdi kesınlıkle almayayım degılmı bu Hdd yi ?

Harici disklerde bu sorun yok hocam alabilirsin gönül rahatlığı içinde
    Seagate bir tane sorunlu seri çıkardığı için bu kadar acımasız olmamak gerek, sonuçta yıllardır Seagate Barracuda kullanıyorum ve en ufak sorunum yok. Ayrıca 7200.12 serisiyle tüm sorunlar tamamen çözülmüş durumda. Ama 7200.12 serisinin 1 TB'lık modeli şu an Türkiye'de yok yalnız 500 GB'lık modeli var. Bu model okuma yazma hızlarında Caviar Black'den gözle görülür şekilde daha iyi, aynı şekilde çok sessiz ve serin olduğunu kullanan arkadaşlar söylüyor. Caviar Black ise erişim süresinde Seagate'e göre önde yer alıyor.
    Birde 1,5 TB'lık modelini kullanıp şikayet eden görmedim. Genelde şikayetler 1 tb'lık model için var.

• quote:

Orjinalden alıntı: falca

ST3500320AS 500 GB harddisk kullanıyodum ben de.bu sabah harddisk gorunmuyor.seagateın Allah belasını versın dedıkten sonra sunu sormak ıstıyorum
    Firmware guncelleme ısını harddıskı gormuyoken nasıl yapıcaz onu anlamadım?

O durumdayken firmware güncellemesi yapamazsın. Çökmeden önce yapmalıydın.. Yerinde olsam hiç uğraşmam direkt servise yollarım. Aynı durum benimde başıma geldi. Servise verdim, 3 haftalık bir bekleme süresinden sonra sd1a firmware yüklü yeni bir disk yolladılar..

Ben hala ikilemdeyim acaba harddisk'in içindekileri kurtarmaya kassam mı diye

Bir de bundan sonra seagate'in yüzüne bakmam ben.
  • şimdi arkadaşlar bendede böyle bi sorun oldu arkadaşımdan 500 gb almıştım garantiliydi ama sonra sapıtmaya başladı 31 mart itibariyle servise verdim 15 nisan itibariyle birebir değişip geldi ama 7200.11 serisi ile eve geldim sistemi kurdum sadece 1 gün dayandı eski hdd ile 1 hafta dayanıyodu bu sefer 1 gün dayandı 2. hdd oldu benimle aynı dertten muzdarip olan arkadaşlara soruyorum 7200.11 den sorunu olupta 7200.12 serisi ile yenilenen diskleri kullanan arkadaşlar varmı 7200.12 de almıştım arkadaşa 2 aydır problem yok sistemde zaten prblem olsa ben ayvayı yedim tüm yedeğim o diskte seagate e güvenim hiç kalmadı artık bundan sonraki sistem toplamalarımda WD diye düşünüyorum servisten 7200.12 ile değişim gören buraya yazarsa çok makbule geçer
    Desktop: AMD A10 7870K // Cooler Master Hyper 212 // MSI A88X-G45 GAMING // 4x4GB G-Skill RipjawsX 2133 MHZ // 250 GB SAMSUNG 960 EVO //3 TB WD RED HDD // Cooler Master HAF 912 Basic // Seasonic M12 II 620W // INTEL AX210 WIFI6E AX Adapter *---* Media: AMD A6 7400K // MSI A88XI AC(v2 bios mod)// 2x8GB Kingston HyperX Fury White 1866 MHZ //500 GB WD Scorpio Black// Dark Modern 150 Watt Mini-ITX
  • quote:

Orjinalden alıntı: Temren

şu an benim elimde de çökmüş bir 500gb seagate var. Garantiye gönderince yenisi mi geliyor şimdi?

Tamiriyle uğraşmıyor servis, yenisiyle değiştiriyor..

Orjinalden alıntı: aceleciburak

şimdi arkadaşlar bendede böyle bi sorun oldu arkadaşımdan 500 gb almıştım garantiliydi ama sonra sapıtmaya başladı 31 mart itibariyle servise verdim 15 nisan itibariyle birebir değişip geldi ama 7200.11 serisi ile eve geldim sistemi kurdum sadece 1 gün dayandı eski hdd ile 1 hafta dayanıyodu bu sefer 1 gün dayandı 2. hdd oldu benimle aynı dertten muzdarip olan arkadaşlara soruyorum 7200.11 den sorunu olupta 7200.12 serisi ile yenilenen diskleri kullanan arkadaşlar varmı 7200.12 de almıştım arkadaşa 2 aydır problem yok sistemde zaten prblem olsa ben ayvayı yedim tüm yedeğim o diskte seagate e güvenim hiç kalmadı artık bundan sonraki sistem toplamalarımda WD diye düşünüyorum servisten 7200.12 ile değişim gören buraya yazarsa çok makbule geçer

Eski 7200.11 diski garantiye göndermiştim... Yaklaşık bir ay önce 7200.12 sürüm disk geldi ve taktım... Reallocated sector ilk taktığımda
    4167 gözüküyordu.. Hemen ss aldım ve bir yere kopyaladım.. Üç haftadan beri bakıyorum.. Reallocated sector değeri 4167 olarak
    kaldı... HD sağlam ve hızlı çalışıyor.. Sanırım o değer uzun bir süre artmayacak.

• arkadaşlar ST3500320AS (9QM2LEG2) hdd yi kullanıyorum.cd ye yazıp fw update yapmaya calıştığımda freedos yazıyor ve ekran kalıyor.2-3 kere cd ye yazdım hep aynı sorunla karşılaştım.cevaplarınız bekliyorum

Orjinalden alıntı: jyotish

arkadaslar benim de elimde çökmüş bir ST3500320AS garantiye gidince ne yapıyolar yenimisini gönderiyolar yoksa formatlayıp falan gerimi gönderiyolar

7200.12 olandan gönderiyorlarmış...

eğer içindekileri kurtarmak istiyorsan şu konuyu iyice incele : http://forum.donanimhaber.com/m_29592162/mpage_1/key_/tm.htm

Orjinalden alıntı: caprinx

quote:

arkadaslar benim de elimde çökmüş bir ST3500320AS garantiye gidince ne yapıyolar yenimisini gönderiyolar yoksa formatlayıp falan gerimi gönderiyolar

Bana SD1A frimware yükle 7200.11 gönderdiler..
  • Sayın Arkadaşlar, benimde elimde SD15 Yüklü ST3500320AS'den iki tane var sitesinden seri nosu ile baktırdığımda problem olmadığı belirtiliyor. İkisinide ayrı ayrı baktım bu durumda benim FW yüklemem gerekmez herhalde bu konuda bilgisi olan arkadaşlara bir danışmak istedim diskleri, alalı birisi 1 yılı geçti diğeri 6.5 ay olmuş. Şimdiye kadar ( şeytan kulağına kurşun ) bir falso vermediler disklerde full dolu çok emek vererek elde ettiğimiz film verileri insan düşündükçe üzülüyor uğraş dur bende yeni haberim oldu bu topikten. Saygılar sunar bilgilerinizi beklerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

quote:

quote:

banada aynı şekilde sd1a olanı gönderdiler oda dün bozuldu gönderdim garantiye bakalım ne olacak

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

quote:

quote:

banada aynı şekilde sd1a olanı gönderdiler oda dün bozuldu gönderdim garantiye bakalım ne olacak

Bu frimwarenin patlak verdiğini ilk defa duyuyorum. Eminmisin sd1a olduğuna ? Eğer öyleyse vay halimize..

• eminim hatta bi ara burda satmaya kalkmıştım kimse almadıgı için raide kattım onun sayesinde 1,5 tb gümledi :)

• firmware güncellemek tam çözüm değil arkadaşlar
    benim anlatımı hazırlarken yabancı forumlarda falan güncellenen hdd lerin hala sıkıntılı olduğunu okumuştum
    burdada bazı arkadaşlarda güncellemeye rağmen reallocated sector gösteren hdd ler var bilginize
    yani sakın arşivinizi bu harddisklere yüklemeyin ben sadece işletim sistemini kurdum

Orjinalden alıntı: ahmedov

firmware güncellemek tam çözüm değil arkadaşlar
    benim anlatımı hazırlarken yabancı forumlarda falan güncellenen hdd lerin hala sıkıntılı olduğunu okumuştum
    burdada bazı arkadaşlarda güncellemeye rağmen reallocated sector gösteren hdd ler var bilginize
    yani sakın arşivinizi bu harddisklere yüklemeyin ben sadece işletim sistemini kurdum

bu bahsedeilen deger 1-2 saatönce 1di ne olduysa birden 70 e fırladı zaten raid cöktü gitti tekrar raid yaptım raidli olarak kullanan bililer intel cipsettinde hddnin yanında kırmız ı bi renkde uyarı vardı raid 0 ve 5 yaptım nafile windows kurulmuyor kurulması saatler alıyor yada bende hddyi garantiye gönderdim umarım yeni seriden göndeririler

• bende dun 1.5 tb lik sg hdd siparis vermisdim simdi o hangi version cikarsa rahat ola bilirim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRML_KNN -- 23 Nisan 2009; 17:58:19 >
    {Gecikmeli Yazma Başarısız} Windows, D:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı; veri kaybı oldu. Bu hataya aygıtın kaldırılmış olması veya medyanın yazmaya karşı korumalı olması neden olabilir.
    bu hataları aldıktan sonra tekrar fw update yaptım.
    \Device\Ide\iaStor0 aygıtı, zaman aşımı bitiminden önce tepki vermedi.

bu hatayı aldım.bu sorunu nasıl .çözebilirim?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.