Şimdi Ara

Seagate : İkinci güncelleme çökmeyi engelliyor(7200.11 serisi HDD'ler) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
3
Favori
65.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu başlığın 5. sayfasında resimli olarak vermiştim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_29127816/mpage_5/key_//tm.htm#29339017

everestte dili türkçe olarak ayarlı iken aldığım ekran görüntüsü. sizde aynı yerden görebilirsiniz (seri numaraları silinmiştir):

Seagate : İkinci güncelleme çökmeyi engelliyor(7200.11 serisi HDD'ler)

quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

arkadaşlar ben geçen hafta 1tb maxtor harici aldım forumlarda okuduğum kadarıyla içerisinde 7200.11 hdd varmış ancak ben everestte falan göremiyorum içinde hangi hdd olduğunu veya firmware ini bunu hdd in içini açmadan nasıl görebilirim bir program var mıdır?

• Arkadaşlar güncellemeyi yaptım ve daha dün hiç birşey olmayan disk de bugün reallocated basladı
    Diger harddiskte aynı durumda (hatta daha beter)
    Ne dersiniz 4. kere servise yollıyayım mı,bad sctr büyürmü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seopast -- 28 Mart 2009; 1:21:10 >

Orjinalden alıntı: Seopast

Arkadaşlar güncellemeyi yaptım ve daha dün hiç birşey olmayan disk de bugün reallocated basladı
    Diger harddiskte aynı durumda (hatta daha beter)
    Ne dersiniz 4. kere servise yollıyayım mı,bad sctr büyürmü ?

dostum bu programın adı nedir?

Orjinalden alıntı: Seopast

Crystal Disk Info
    http://crystalmark.info/?lang=en

program için teşekkürler bende problem yok gibi ara ara kontrol edeceğim

• Sürekli bende neden Reallocated oluyor bi cözebilsem? (birde neden yanlız seagate 500lüklerde oluyor)

Orjinalden alıntı: hdblack35

Diski makine hiçbir şekilde görmüyor. Göçüp göçmediğini bilemiyorum. Biostada göremiyorum. Ayrıca HDD takılı iken makine zaten açılmıyor.
    Bende USB den bağlıyorum ama yinede olmuyor...

quote:

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

quote:

Yardımcı olabilecek arkadaş yokmu?

quote:

Ben gerekli FW dosyasını Seagate web sitesinden indirdim. Ama açılışta harddisk modelini seçmeme rağmen HDD'yi bulamadığı için hata veriyor. Harddiski hiçbir şekilde gösteremiyorum, makine görmüyor.
    Ne yapmam gerekiyor?

Diskin tamamen çökmüş durumdamı yoksa fw yüklerkenmi sorun yoşuyorsun ? Eğer diskin tamamen göçtü ise ya garantiye vericeksin veya kendine güveniyorsan aşağıdaki linkteki anlatıma göre kurtarmaya çalışacaksın..

http://forum.donanimhaber.com/m_29592162/mpage_1/key_//tm.htm#29592162

O zaman servis yolu gözükmüş sana

• ST3320620AS 3.AAK FW li HDD kullanıyorum.
    Uzun süredir mavi ekran sorunu yaşamaktayım.
    Buradaki başlığı görünce derdime çare olması ümidi ile 3.AAM FW yi indirip yükledim.
    Aslında mavi ekran sorunu olanı okuyabildiğim kadarı ile görmedim.
    Bazen flash dosyayı bile gösterirken mavi ekran çıkıyordu.
    Özellikle utorrent ile dosya indirirken grafikli herhangi birşey (flash,oyun,google earth vb) açıldığı anda pc takılmaya başlayıp mavi ekran çıkıyor.
    Mavi ekrandaki hataya baktığımda her seferinde başka bir dosya gösteriyordu.
    Ekran kartı,ram değişikliği yaptım.
    Seagate HDD yi çıkarıp Samsung ile kullanınca bir sorun olmadı.
    Aklıma HDD sorunu gelsede açıkçası bu başlığı görene kadar HDD olabileceğine tam kanaat getirmedim.
    Üst üste 6 sefer mavi ekran çıkıp her resetleme de windowsu bile göremeden yeniden mavi ekran ekran çıkıyordu.
    Format attım ve windows ilk açılış anından önce mavi ekran çıktı.
    Windows XP,sp2 li ,sp3lü,vista sp1 li hiçbirinde farketmedi.
    Buradan indirdiğim firmware hata vermesine rağmen güncelledi ve sorunsuz açılış oldu.
    Kullandıkça bakacağım,inşallah bu mavi ekrandan kurtulurum.
    PC yi pencereden atayım dedim ama maliyetli olacağı için her parçasını ayrı ayrı satıp hırsımı alayım diyecek seviyeye geldim.
    Burada çözüm yaratan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
    İnşallah sorunum düzelirde kafayı yemekten kurtulurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgin72 -- 28 Mart 2009; 23:28:34 >

• arkadaşlar maxtor onetouch4 plus 1tb programla baktım bir sorun var mı bir şey yapmama gerek var mıdır?

Orjinalden alıntı: emrecelik

arkadaşlar maxtor onetouch4 plus 1tb programla baktım bir sorun var mı bir şey yapmama gerek var mıdır?

Bu güncelleme SD15, SD16, SD17, SD18 ve SD19 firmware yüklü olan hdd'ler için geçerli.

kargo benden yapana 20 tl yatircam banka hesabina

yapamazsaniz da para vermem sorunda degil
    onemli bilgi yok icinde

pm lutfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 31 Mart 2009; 7:58:00 >
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler [email protected] tarafından onay almıştır!
  • Arkadaşlar yazdıklarınızın ilk 5 sayfasını okudum. İki sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.
    1. Bir buçuk sene önce aldığım ST3500630 AS 7200.10 seri nolu 500'lük HDD'dem var.
    Bu model 7200.10 serisi olduğı için kara listede yer almıyor. Ancak bu durum HDD'de sorun olmadığı
    ve ileride güncellemeye dair bir sorun yaşamayacağım anlamına geliyor mu?
    2. Şu an piyasada satılan ve sorunlı HDD'ler arasında yer alan Barracuda 7200.11 uzantılı
    ST31500341AS kodlu 1.5 TB HDD'ler ileride güncelleme ile sorun çözülse bile yine de alınabilir
    bir ürün müdür? 1 TB Caviar Black veya Samsung HDD yerine 1.5 TB Seagate almak ölü bir tercih midir?
    Yorumlarınız için teşekkürler ...
    Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz/MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3/GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V/SAMSUNG 128GB 840 PRO SATA 3.0/WD 4TB Red/WD Caviar Green 2TB/Samsung 2TB HD203WI/ CORSAIR 400R 80PLUS 750W/ASUS HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit/ASUS DRW-24B5ST 24X/S-LINK SL-525 5.25"/HP w2207/LOGITECH G105/LOGITECH G500/THERMALTAKE TT eSPORTS PYRRHUS MEDİUM/POWERCOM BNT-1000AP 1000VA LINE INTERACTIVE/LOGITECH Z5500/WD 3,5" 3TB+5TB My Book USB3.0 -/WD 3,5" 2TB Elements USB 2.0/
  • Merhaba arkadaşlar. Seagate 320GB ST3320620AS modeline sahibim. Dün akşam işletim sistemim hata mesajı verdi. Diskte arıza olduğunu ve yedekleme yapmamı tavsiye etti. Sabaha kadar oturdum bir yandan yedekleme yaparken diğer yandan çözümlerini araştırmaya başladım. SeaTools ile testler yaptım SMART, Short DST, LONG DST "Fail" çıktı sonucu. Bu modelle ilgili sorunla karşılaşan arkadaşlar diğerlerine oranla çok daha az sanırım. SeaGate herhangi bir firmware yayınlamamış bu sorunla ilgilenmek için. Firmware versiyonum 3.AAE. Bu konu ile ilgili bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. SeaGate'e güvendim bundan sonra Western Digital ya da Samsung tercih edeceğim, tavsiyelerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borowitz -- 5 Nisan 2009; 12:44:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: borowitz

Merhaba arkadaşlar. Seagate 320GB ST3320620AS modeline sahibim. Dün akşam işletim sistemim hata mesajı verdi. Diskte arıza olduğunu ve yedekleme yapmamı tavsiye etti. Sabaha kadar oturdum bir yandan yedekleme yaparken diğer yandan çözümlerini araştırmaya başladım. SeaTools ile testler yaptım SMART, Short DST, LONG DST "Fail" çıktı sonucu. Bu modelle ilgili sorunla karşılaşan arkadaşlar diğerlerine oranla çok daha az sanırım. SeaGate herhangi bir firmware yayınlamamış bu sorunla ilgilenmek için. Firmware versiyonum 3.AAE. Bu konu ile ilgili bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. SeaGate'e güvendim bundan sonra Western Digital ya da Samsung tercih edeceğim, tavsiyelerinize açığım.

Senin disk 7200.10 serisinden. Bu başlık altındaki bahsi geçen sorunlu seriden değil. Sanırım diskte hatalı sektörler var. Firmware güncellemesi olsa bile bir işe yaramaz. Garantiye verirsen değişecektir. Tabi önce örneğin HD Tune yazılımı ile kaç tane hatalı sektör olduğunu tespit edip bir kağıda karşılaştığın sorunlarla beraber yazarsan değişim daha kolay olacaktır.

• 1.5 Tb freeagent xtreem ST315005FPD2E3-RK kodlu harici harddisk alıyordum forumda arastırma yapınca biraz konuya rastladım

Sizin adınıza bende üzüldüm sorunları görünce tam bir rezalet ne yapayım şimdi kesınlıkle almayayım degılmı bu Hdd yi ?
  • Bende tam 1 tb Caviar Black siparişini veriyordum, 1,5 tb seagateleri gördüm aaa uygunmuş derken buradaki yazıları gördüm, tamamen karışık vaziyetteyim şuan Ve bir çok kişide sanırım 1,5 tb'lık seagateler için çekimser durumda.
    Amd Ryzen9 5900x (DARK X127), MSI B550 Gaming Edge Wifi, Gskill 32GB DDR4 3600mhz CL16, SAPPHIRE NITRO+ RX 6900 XT SE, GIGABYTE M32U 4K 144hz, PNY CS3040 2TB, Samsung 970 Evo Plus 500 GB, Corsair 780T White, EVGA Supernova 1300w G2, Adata XPG Summoner Red switch, Asus Rog Pugio II.
  • Birkaç ay önce aynı problem benim başıma geldi. Servise gönderdim. Gönderirken bobinini kırmışlar herhalde HDD min kullanıcı hatası diye geri gönderdiler. Yeni HDD almayı düşünüyodum ama yaşadığım problemden ve bu haberi görmemden dolayı şu anda ya western digital caviar black yada samsung 1 TB alacağım. Acaba hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falca -- 10 Nisan 2009; 11:00:19 >

Orjinalden alıntı: Blind Evil

Birkaç ay önce aynı problem benim başıma geldi. Servise gönderdim. Gönderirken bobinini kırmışlar herhalde HDD min kullanıcı hatası diye geri gönderdiler. Yeni HDD almayı düşünüyodum ama yaşadığım problemden ve bu haberi görmemden dolayı şu anda ya western digital caviar black yada samsung 1 TB alacağım. Acaba hangisini önerirsiniz?

western digital caviar black tabiki dostum...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.