Şimdi Ara

Satanizim çok saçma değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Madem şeytana tapıyorsun o zaman allahın var olduğunu biliyorsun ve şeytandan çok daha üstün olduğunu biliyorsun şeytan sana hiçbir ödül veremiyecek hatta cehennemde yanacaksın.Allaha tapıp cennete gitmek varken neden şeytana tapar bir insan?Ben ateistim bu benim yorumum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmpunk01 -- 23 Nisan 2020; 18:29:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Türüne göre değişebilecek bir durum bu. Mesela teistik satanistler tanrının veya tanrıların şeytandan daha üstün olduğuna inanmazlar. Eşit gibi görürler, bir iki yönlülük söz konusudur. Laveyan satanistler gibi olanlar ise tanrıya, öteki dünyaya ve hatta şeytana bile inanmazlar. Materyalisttirler. Şeytan onlar için bir semboldür sadece, inanılacak tapılacak bir şey değildir.
  • Türüne göre değişebilecek bir durum bu. Mesela teistik satanistler tanrının veya tanrıların şeytandan daha üstün olduğuna inanmazlar. Eşit gibi görürler, bir iki yönlülük söz konusudur. Laveyan satanistler gibi olanlar ise tanrıya, öteki dünyaya ve hatta şeytana bile inanmazlar. Materyalisttirler. Şeytan onlar için bir semboldür sadece, inanılacak tapılacak bir şey değildir.
  • Ateist kardeş satanistten ne farkın var ?
  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Ben şeytanada allahada hiçbirşeye inanmıyorum ama satanistler inanıyor madem inanıyorlar allah varken neden şeytan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten şeytana tapan satanist mi kaldı? Hepsi laveyan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 23 Nisan 2020; 22:12:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her daim derim atayizm cehaletten kurtulmak demek değildir..bazıları sadece özentiyle atayiz olur..
  • Şeytan varsa kul hakkı denen kavrama oturur. Şeytana tapmak kul hakkına doğru ifade ile hakkı olduğuna inandığı kadın denen nesneye ulaşma amacı güder.

    Yani ilah varken de ondan başka Bi yaratılış mümkündür ve anlamlıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanrı insanlardan bir şeyler bekler, şunu yap bunu yap der. Şunu yapmazsan ebediyen yanarsın der. Satanist ise şeytanı tutar çünkü şeytanın bir beklentisi yok. Bizi özgür kılmaya çalışıyor derler. Yani bu durumda asıl iyi onlar için şeytan, kötü olan tanrıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General Tao

    Tanrı insanlardan bir şeyler bekler, şunu yap bunu yap der. Şunu yapmazsan ebediyen yanarsın der. Satanist ise şeytanı tutar çünkü şeytanın bir beklentisi yok. Bizi özgür kılmaya çalışıyor derler. Yani bu durumda asıl iyi onlar için şeytan, kötü olan tanrıdır.
    Tanrının hem şeytana hem de insana haksızlık eden bir zorba olduğunu düşündükleri için olabilir. Şeytan ama klasik dini yoruma göre açıkça gurura kapılıp ayrıca insanları mahvetmeye çalışıyor hem tanrıya insan konusunda sadakatsizlik gösteriyor hem kibir hem de intikam güdüyor, kısaca kötü addedilmiş davranış, özellik ve hisleri temsilen şeytan "kötülüğün" birebir karşılığı. Satanistler şeytanın < açık kötülüğüne > sempati duydukları kadar bencil ancak hakkını arayan < iyi > yanını seviyor olabilir. Satanist de olabilecek bakış açısına göre gurur, kibir, intikamcılık gibi şeytana ait özellikler özellikle de kutsal kitapların acımasız ve sert tarzından yola çıkılarak tanrıya da yakıştırılabiliyor, bu tanrının etik anlamda meşruiyetini harabeye çeviriyor ayrıca her şey bir tarafa şeytan daha karizmatik. Bu arada satanizme kaydım ama satanist değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 24 Nisan 2020; 11:7:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sething S kullanıcısına yanıt
    Yoo ben dindeki mantıksızlıklar yüzünden ateist oldum.Yahudi doğsaydın %99 yahudi olarak ölecektin ama müslüman doğdun torpillimisin yani sen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezidiler için bütün semavi dinlerde şeytan olan mahluk bir tanrı-melektir. İnsanlara secde etmeyen Melek Tavus'u tanrının iradesinin elçisi olarak görürler. İnançlar enteresan altyapılara sahip. İyice irdelemek gerekiyor.
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Belki de tanrı denilen varlik kendi suçlarını şeytana attı, böylece bizi uyuttu. Böyle bir bakış açısı da mümkün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tüm dinler saçma.

    Ama illa da din olacak diyenlerin tecihi olacaksa satanizm de diğerleri kadar doğru.

    Sonuçta allah diyenler hikayeyi şeytandan dinlemedi. Seytan da gelsin derdini anlatsın, kim haklı karar verilsin. Belki de satanistler şeytani dinledi, haklısın dostum dediler.


    Ikincisi ise allah seytanla kendini eş tutuyor. Ona karşı savaşıyor. Bu durumda ortada tanrı varsa şeytan da allah da tanrı kabul edilir, ortada tanrıların savaşı var denilebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 24 Nisan 2020; 15:53:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satamizmde şöyle bir olayda duymuştum.

    Denilene göre aslında şeytan iyi bir tanrı . Semavi dinlerin tanrısı ise kötü. Semavi dinler aracılığı ile bu kötü tanrı yeryüzüne yslsnlar yayarak aslinda iyi olan şeytanı insanlara kötü olarak göstermiş. Ayrıca bu dinler yolu ile dünyada oluk oluk kan dökülmesini sağlamışlar.

    Bu teze göre zaten semavi dinlerin tanrısının kötü olması onun cehenneminde kaynaklanıyor. İnsanları sırf ona inanmadıkları için en sadistce işkenceler ile öldürmeyi tasarlayan bir varlık iyi bir tanrı olamaz. Şeytanın ise hickimseyi yakmak veya işkence etmek gibi bir vaadi yok.

    Öte yandan şeytan eski dinlerdeki adı buna kanıt olarak gösteriliyor. Mesela Lucifer sözcüğünün anlamı ışık getiren demekmiş. Bu kadar kötü ve gaddar bir varlığın adı neden ışık getiren olur keza şeytan ( satan) sözcüğünün sanskritcedeki anlamı da ebedi - mutlak gerçek demek.

    İşte bu noktada kafalar karışıyor. Habis , kötü , iğrenç bir varlığa insanlar neden ebedi , mutlak gerçek veya neden ışık getiren desinler ?

    Satanistlere göre asıl iyi olan Tanrı şeytan Allah ise şeytanın yanında bulunan kötü niyetli bir varlık. Bu varlık semavi fonler ve sahte peygamberler yoluyla insanları saptirarak aslında iyi olan şeytana karşı kışkırtıyor. Ona hacda taş atılarak eziyet edilmesi veya yahudi inancında geçen Allah tasvirini. Tarafsız bir bakış svisiyla açıkça kötü bir tanrı izlenimi vermesi buna kanıt olarak sunuluyor .

    Yani kimse cehenneme gideceğini bile bile şeytana tapacak kadar gerizekalı değil.

    Onlara göre asıl gerçek ve iyi tanrı Seytan. Bizim inandığımız , Allah - Tanrı - Yehova ise Şeytana iftira atarak dünyaya kaos ve kötülük getirmek isteyen negatif bir varlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesela Yahudi , Hristyan ve Müslüman aynı Tanrının dinine inanıyor . Fakat bu 3 dinin mensupları aynı tanrıya inanmalarına ragmen dünyada birbirlerini en çok katleden topluluklar. En nefret eden topluluklar.

    Çünkü bizim inandığımız Tanrı bu dinleri bizi birbirimize kırdırmak için yolladı en başta. İyi bir tanrı neden 3 din yollayıp kendisine inanan insanların birbirlerini katletmesini izlesin.

    Tabi bu satanistlerin tezleri .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde son olarak Adem ve Havva in yediği yasak meyve bilgelik ağacının meyvesidir. Şeytan insanları bu meyveden yemek için teşvik ederken Allah ise bunu engellemek istemiştir.

    Tevrat ve İncil de o ağaç bilgelik ağacı olarak geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela Tevrata bakarsanız . Allah'ın peygamberleri arasında katiller , tecavuzculer , karısını satanlar , ensest ilişkiye girenler vardır. Bu kitapta açıkça yazar . İnanmayan kişiler tevrati okuyabilir.

    Hristyanlikta İsa çarmıha gerilen son saniyede Tanrım beni neden bıraktın. Beni neden terkediyorsun der ( bu söz incilde geçer). Çünkü Tanrı denilen varlık aslında İsayi kandırmış ve onu acı bir ölüme sürüklemiştir.

    Müslümanlıkta hac ibadetinde. Müslümanlar her yıl temsili olarak Şeytani taslayarak oldururlr. Yani Allah şeytanı recm yoluyla her yıl kullarına oldurtturmeye azmeder. Buda Allah'ın şeytana karşı büyük bir kin duydugunun göstergesidir. Kendine inananları şeytana işkence yaparak onu öldürmeye sevkeder. İsa'nın çarmıha gerilmesi gibi .

    Tabi bu satanistlerin tezleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Nisan 2020; 17:2:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Tevratta şeytan, iblis, melek falan yoktur aslında. Adem'i kandıran da bildiğimiz yılandır.

    Sonraki dönemde Yahudiler şeytan ve melek kavramlarını katmışlar dinlerine.

    Şeytan taşlamak Kur'an emri değildir ve din dışıdır, büyük ihtimalle Arap adetidir. Bunu da belirtmeden duramayacağım izninle. Kur'an a göre bizim cinlerle iletişime geçmemiz söz konusu bile değil.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Aslında Tevrat'tan çok daha önce yazılmış Hz. İdris'in kitabında geçiyor düşmüş melekler vb. yani semavi dinlerde melek kavramı sonradan yahudiler tarafından icat edilmiş değil. Tevrat bir kitaptan ziyade o dönem yazılmış kitaplar bütünü. Bazılarını Tevrata alıyor bazılarını almıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.