Şimdi Ara

ŞASE KIRILDI :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
23.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 90 model serçe sahibi öğrenciyim aracımı alalı 5 ay oldu araç bana çok bela açtı en kötüleri :

1.) motor travesti çatladı.

2.) sol sase çatladı.

3.) sol şase gene çatladı.(piknik amacı ile kırlık bir alana gittik.) şimdi ne yapmalıyım bu aracı satın vs. demeyin ki böyle satmam araca bi 6-7 ay kullanıcam kalıcı çözüm önerilerinzi beklyorum.

Aracıma 1500 masraf harcadıktan sonra Bu sorunlar hariç aracımdan memnunum tek marşta alıyor tek problem yürüyende.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şase Kırılması: Bilgi Rehberi

İster küçük bir çarpışma ister ciddi bir kaza olsun, araba şase kırılması, araç sahipleri için önemli bir sorundur. Şase, aracın iskelet yapısıdır ve yapısal bütünlüğü sağlar. Şase kırılırsa, aracın güvenliği ve performansı önemli ölçüde etkilenebilir.

Şase Kırılırsa Ne Olur?

Şase kırıldığında, aracın yapısal bütünlüğü zayıflar. Bu, aşağıdakilere yol açabilir:

• Artmış Kararsızlık: Kırık bir şase, aracın yol tutuşunu ve dengesini etkileyerek sürüşü kararsız hale getirebilir.
    • Azalmış Güvenlik: Kırık bir şase, çarpışmalarda yolcuları koruma yeteneğini azaltabilir.
    • Diğer Bileşenlere Hasar: Kırık bir şase, frenler, süspansiyon ve motor gibi diğer bileşenlere hasar verebilir.

Kırık Şase Tamiri

Kırık bir şase, kalifiye bir tamirci tarafından onarılmalıdır. Onarım süreci tipik olarak şunları içerir:

• Hasar Değerlendirmesi: Tamirci, hasarın kapsamını değerlendirecek ve onarım planını belirleyecektir.
    • Kaynak: Kırık parçalar kaynak yapılarak yeniden birleştirilebilir.
    • Serçe Travers: Ağır hasarlı şaseler, serçe travers adı verilen bir destekleyici yapı ile güçlendirilebilir.

Şase Kırılmasını Önleme

Şase kırılmasını önlemek için aşağıdaki adımları atabilirsin:

• Dikkatli Sürüş: Çukurlardan ve diğer yol tehlikelerinden kaçın.
    • Düzenli Bakım: Aracını düzenli olarak servise götürerek şasenin ve diğer önemli bileşenlerin durumunu kontrol ettir.
    • Kazalardan Kaçın: Dikkatli sürmek ve defansif sürüş tekniklerini uygulamak kazaları önlemeye yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kaça aldınız serçeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

kaça aldınız serçeyi
    2500
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

Arkadaşlar 90 model serçe sahibi öğrenciyim aracımı alalı 5 ay oldu araç bana çok bela açtı en kötüleri :

2.) sol sase çatladı.

3.) sol şase gene çatladı.(piknik amacı ile kırlık bir alana gittik.) şimdi ne yapmalıyım bu aracı satın vs. demeyin ki böyle satmam araca bi 6-7 ay kullanıcam kalıcı çözüm önerilerinzi beklyorum.

Aracıma 1500 masraf harcadıktan sonra Bu sorunlar hariç aracımdan memnunum tek marşta alıyor tek problem yürüyende.

motor travesti?

Şaseye iyi bir usta kaynak yapar. O yaştaki araca yapacak çokta bir şey yok. Günü kurtarmaya bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ES3NT

quote:

Arkadaşlar 90 model serçe sahibi öğrenciyim aracımı alalı 5 ay oldu araç bana çok bela açtı en kötüleri :

2.) sol sase çatladı.

motor travesti?

Şaseye iyi bir usta kaynak yapar. O yaştaki araca yapacak çokta bir şey yok. Günü kurtarmaya bakın.

yanlış yazılmış kusura bakmayın travers olacak şase de sasi olacak ama üzüntüden

• quote:

Orijinalden alıntı: Eses26Es

quote:

Orijinalden alıntı: ES3NT

quote:

2.) sol sase çatladı.

motor travesti?

yanlış yazılmış kusura bakmayın travers olacak şase de sasi olacak ama üzüntüden

Alıntıları Göster
    Bu tofaşlara boşuna ölüm makinesi demiyorlarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

Bu tofaşlara boşuna ölüm makinesi demiyorlarmış

Alıntıları Göster
    Şasi kırldı dediğini bildiğin araba yeremi oturdu ortadan eğilip ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bujinin ucu kırıldı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

Şasi kırldı dediğini bildiğin araba yeremi oturdu ortadan eğilip ?

Alıntıları Göster
    Sanayide şasici diye bilinen kıyıda köşede dükkanları olan ustalar var. Genelde kazalı araçları düzeltirler. Onlara gidersen hem uygun fiyata hem de kesin çözüm bulursun.

Birde maddi durumun yok anlayabiliyorum ama o araçtan kurtul kardeşim bir an önce, Allah korusun canını taşıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Sanayide şasici diye bilinen kıyıda köşede dükkanları olan ustalar var. Genelde kazalı araçları düzeltirler. Onlara gidersen hem uygun fiyata hem de kesin çözüm bulursun.

Birde maddi durumun yok anlayabiliyorum ama o araçtan kurtul kardeşim bir an önce, Allah korusun canını taşıyorsun.

Alıntıları Göster
    araç şu an çalışıp yürüyor dışardan bişy belli olmuyor ama altına eğil durum içler acısı yolda giderken çok vuruyor sanki 4 amentisörde patlak gibi ustalarda görünen ortada özenmiyor en sonunda ben bi kaynak makinesi alıp gireşeyim diyorum.

• Kaynak yapmak göründüğü kadar kolay değildir
    Sakın kendiniz kaynak yapmayın daha kötü hale gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

Kaynak yapmak göründüğü kadar kolay değildir

2- 3 kere kaynak yapmıştım ona dayanarak konuştum ama emin değilim araç şasesi zor bir iş gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

Kaynak yapmak göründüğü kadar kolay değildir

2- 3 kere kaynak yapmıştım ona dayanarak konuştum ama emin değilim araç şasesi zor bir iş gibi.

Alıntıları Göster
    Sanayideki ustalara sat kurtul bence.
  • volkan3156 kullanıcısına yanıt
    sanayideki ustalara satacağına hurdacıya verse daha çok para alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

sanayideki ustalara satacağına hurdacıya verse daha çok para alır.
    şase kırıldı ????

''piston aşağı indi'' gibi bir şey olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen58

şase kırıldı ????

''piston aşağı indi'' gibi bir şey olmuş

Alıntıları Göster
    şu salak saçma yorum yapanlar çıksın gitsin şu forumdan. size adam kaça satarım diye sormamış.

şase kırıldı demiş. daha okduğunu anlamaktan aciz adamlar kalkmış birde fikir veriyolar.

siz kimsiniz ? size mi soracak

satmıyor adam kardeşim devlet elinden elene kadarda binecek.

kırıldıkcada yaptıracak !!!!

böyle 2 3 tanede istanbul yolunda oluyor. selektör atarız yol vermezler aracımız kötü diye. sonra bariyerlere yapıştırdım bir kaç tanesini o korkuyla daha töve sol şeriti kullanmazlar.

size herşey müstehak.

• Babam kabortacı söyledim altı çürük değilse şase yapılır dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

şu salak saçma yorum yapanlar çıksın gitsin şu forumdan. size adam kaça satarım diye sormamış.

şase kırıldı demiş. daha okduğunu anlamaktan aciz adamlar kalkmış birde fikir veriyolar.

böyle 2 3 tanede istanbul yolunda oluyor. selektör atarız yol vermezler aracımız kötü diye. sonra bariyerlere yapıştırdım bir kaç tanesini o korkuyla daha töve sol şeriti kullanmazlar.

size herşey müstehak.

+1 desteğiniz içn

aracın önceki sahibi çürük olduğu gerekçesiyle tavan sacını 4 kapıyı tabanı vs hepsini değiştirmiş tek sorun şase satın vs demeyin ben araçtan gayet memnunum tek problem şase kırık olduğundan araç geziniyor onuda 10 gün sonra kaynak makinesi alıp flex ile şasenin çürüklerini temizleyeceğim sonrada içi dolu demir alıp hem travers hemde şasenin üstüne kaynatıcağım en iyi çözüm bu gibi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

size herşey müstehak.

+1 desteğiniz içn

aracın önceki sahibi çürük olduğu gerekçesiyle tavan sacını 4 kapıyı tabanı vs hepsini değiştirmiş tek sorun şase satın vs demeyin ben araçtan gayet memnunum tek problem şase kırık olduğundan araç geziniyor onuda 10 gün sonra kaynak makinesi alıp flex ile şasenin çürüklerini temizleyeceğim sonrada içi dolu demir alıp hem travers hemde şasenin üstüne kaynatıcağım en iyi çözüm bu gibi...

Alıntıları Göster
    Şase onarılır ama sıkıntı çıkarma ihtimali var, metal yorgunluğu nedeniyle kaynak tutması zorlaşır, kaynak yerinden olmasada yakın yerlerinden yine kırılabilir, Allah korusun ufak bir kaza felakete dönüşebilir dikkatli olmanızda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Şase onarılır ama sıkıntı çıkarma ihtimali var, metal yorgunluğu nedeniyle kaynak tutması zorlaşır, kaynak yerinden olmasada yakın yerlerinden yine kırılabilir, Allah korusun ufak bir kaza felakete dönüşebilir dikkatli olmanızda fayda var.

90 model araç kaç kere onarılmıştır bilinmiyor onun için eski şasenin üstünü kazıyıp yeni istelet kaynatmayı düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

90 model araç kaç kere onarılmıştır bilinmiyor onun için eski şasenin üstünü kazıyıp yeni istelet kaynatmayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Avrupada şasesi zarar görmüş araç perttir ve trafiğe çıkması yasaktır. HAdi kendi canınızı önemsemiyorsunuz.. Ancak o araçla yola çıktığınızda en iyimser ihtimal 70-80 e kadar çıkıyorsunuzdur.. O hızda geziniyor diye tabir ettiğiniz aracın şasesi sebebiyle araç kontrolünüzden çıksa bir başkasının canını tehlikeye atacaksınız. Niye? Sadece maddi imkanınız az olduğu için.. Sadece gerisinden memnun olduğunuz için.. Hakkınız yok buna!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.