Raijintek PONOS MS 4x12cm Adreslenebilir ARGB LED Fanlı, Mesh Ön Panelli ATX Kasa | Teknobiyotik Arkadaşlar merhaba kasanın içinden garip bir ses geldiği için çalışır halde yan paneli açtım. Sorunu düzelttikten sonra camı yerine takmaya çalışırken cam birden patladı. Hiçbir şekilde yere değme veya düşme olmadı ki taktığım mesafeden normal cam düşse çizik bile olmaz. Kasa daha yeni 1 aylık. Ne yapabilirim? ![]() ![]() |
Kasanın camı patladı

-
-
Geçmiş olsun, satıcı Teknobiyotik olduğu için sizin açınızdan pek olumlu bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
-
Böyle cam patlamaları banyo kabinlerinde de olabilen birşey kullanıcı hatası yada kusuruna gerek olmadan nadir de olsa kendiliğinden oluyorlar. Sebebiyle ilgili teknik bilgiye googledan kolayca bakabilirsiniz.
Normal bir cam patlaması mı yoksa bir darbe sonucu mu diye incelemek için aldığınız yerin teknik kapasitesi varmıdır bilmem ama satıcı ile iletişime geçin sonuçları bizimle de paylaşırsınız
-
garantiyle falan uğraşıp ağzının tadını kaçırmaktansa, uygun ölçülerde pleksi al tak; büyük ihtimalle kullanıcı hatası diyecekler.
-
Aynısını yazacaktım, Plexi artan döviz kurundan dolayı pahalı gelirse temperli cam kestirirsen daha ucuza mal olabilir ve temperli olduğundan da patlarsa dağılmaz.
-
@sasuta @shruikan @Mxsr @damn2u cevabınız için hepinize teşekkür ediyorum direk raijintek firması ile iletişime geçtim adresimi,fatura ve birkaç fotoğraf istedi gönderdim şansıma müşteri temsilcisi hemşehrim çıktı ,bana yardımcı olacağını söyledi bakalım bir süre onlardan haber beklemek istiyorum. Eğer olumsuz sonuçlanırsa pleksi takmayı düşünüyorum
-
sonuç nedir ?
-
temperli cam durduk yere patlamaz. ellemeseydiniz bir şey olmazdı da diyemeyiz ama muhtemelen olmazdı.
üretim, nakliye, montaj, tekrar nakliye, tekrar sizin montajınız, her açılıp kapandığında hareket etmesi gibi sebeplerle olur.
kesinlikle parke, seramik karo, cam, taş vb. üzerine koymayın. mutlaka halıya koyun. menteşeleri oturturken camdaki menteşelerden birine daha fazla yük binmesine izin vermeyin.
katı bir cisim gibi düşünmeyin. kapağı açarken hem alttan hem üstten tutarak eşit kuvvet uygulayın açarken. kapağın arkaya doğru serbest hareket etmesine izin vermeyin. duvar yumuşak, çarpsa bir şey olmaz demeyin. tornavida vs. ile zayıf bir şekilde bile temas ettirmeyin.
bu camların menteşe deliği fabrikada açılır, daha sonra kasa üreticisi oraya menteşe takar. araya chipping denen küçük kırılmaları önlemek için conta koymaları gerekir. o conta işlevini yitirirse metal malzeme temperli camı çizer.
Arkadaşlar merhaba kasanın içinden garip bir ses geldiği için çalışır halde yan paneli açtım. Sorunu düzelttikten sonra camı yerine takmaya çalışırken cam birden patladı
Spontaneous breakage of tempered glass is most commonly caused by chipped or nicked edges during installation, stress caused by binding in the frame, internal defects such as nickel sulfide inclusions, thermal stresses in the glass, and inadequate thickness to resist high wind loads
-
hocam direk Raijintek firmasi ile iletisime gectim sagolsunlar direk yeni cam gonderdiler
-
Hem CM 520 hem de su anda kullandıgım TT 35 de temper Cam var.Calısırken de soktum calısırken de taktım.Kapalıyken de sokup taktım.Oyle bir olay ile karsılasmadım.
Orada ya bir dusme ya bir temas ya darbe birsey olması lazım bence, durduk yere dagılması pek mumkun degil...
En Beğenilen Yanıtlar

Geçmiş olsun, satıcı Teknobiyotik olduğu için sizin açınızdan pek olumlu bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. |
hocam direk Raijintek firmasi ile iletisime gectim sagolsunlar direk yeni cam gonderdiler |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X