Şimdi Ara

Arkadaşlar ön tamponun hemen arkasındaki demir şasimidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
31.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ön tampon kırıktı plakanın arkasında olduğu içinde alırken görmedim. tamponun hemen arkasındaki demirmi oluyoe şasi? bakınca içeri çok olmasada gömülmüş şimdi bu arabanın şasisinin bozulduğu anlamınamı geliyor. Alalı arabayı 2 ay filan oldu yeni farkettim. Arabada 100 km geçince titremede oluyor rot balanstan diye düşünüyorum zamanım olmadı ama şimdi bir arkadaşın konusunu okuyunca yamuk şasidede balans bozukluğu oluyormuş. Yarın hava aydınlanınca çekip yollayacağım fotoğrafları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam o demir tampon arkasındaki koruma demiri oluyor. Şasenin öndeki iki direğine bağlı durur genelde. Bunun hasar görmesi demek araba önden hafifçe olmasa da tıklamış demektir. Ancak sadece tıklamış belli ki. Çünkü sağlam bindirseydi o yamuk şekilde kalmazdı. Hem önde hem arkada bulunur, genelde de işte şase direklerine bağlıdır. Bazı araçlarda farklı yere bağlı olabilir. Benim kendi aracımda direk şaseye bağlı çok kalın bir demir, Clio'da ise böyle bir şey:

Benim aracımdaki demir de şuna benzer bir şey:

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim valla canın sıkıldı son 2-3 saattir resimli şekilde çok güzel açıklamışsınız bu saatte. Benim araç polo bendede böyle vicdan azabı çekiyordum babamın parasını boşa harcadım diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Greyblack

Teşekkür ederim valla canın sıkıldı son 2-3 saattir resimli şekilde çok güzel açıklamışsınız bu saatte. Benim araç polo bendede böyle vicdan azabı çekiyordum babamın parasını boşa harcadım diye
    Hocam hiç canınızı sıkmayın, şimdiki tamponlar plastik olduğu için, arkasına destek olarak böyle bir parça koyuyorlar ve evet, 30 km hızla bir yere vursanız bile yamulabiliyor. Görünmeyen yerde olduğu için de sahibi masraf etmek istememiştir.
    100 km'den sonra titreme yapması ise lastik balansından kaynaklı olur. Yamuk şasede titremeden ziyade yön sorunu olur. Araç ya ısrarlı şekilde sağa-sola çeker, ya da yengeç gibi yan gider (Arka tekerler, ön tekerlerin izini ezemez, bir kaç santim yan tarafı ezer).
    Ancak şasesi kayık araba titreme yapmaz pek.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Vallahi çok teşekkür ederim size içimi rahatlattınız. Önemsizde olsa buda bana ders olsun kazık yenilmeden öğrenilmiyor bu tür şeyler

• quote:

Vallahi çok teşekkür ederim size içimi rahatlattınız. Önemsizde olsa buda bana ders olsun kazık yenilmeden öğrenilmiyor bu tür şeyler
    Hocam estağfirullah ne demek, içiniz rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam estağfirullah ne demek, içiniz rahat olsun.

Alıntıları Göster
    darbe emici o . şasi sağlam, bükülmez kolay kolay egılmez döküm çelik ya da demirdir. reno gurubundan plastik de olabilir :) öndeki ise darbe emicidir, esnektir, ufak kazaları esneme payı ile hasarsız atlatır. ya da buyuk kaza için ön sevısmedır,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

darbe emici o . şasi sağlam, bükülmez kolay kolay egılmez döküm çelik ya da demirdir. reno gurubundan plastik de olabilir :) öndeki ise darbe emicidir, esnektir, ufak kazaları esneme payı ile hasarsız atlatır. ya da buyuk kaza için ön sevısmedır,

Alıntıları Göster
    darbeyi emmesi için şasiye göre daha ince ve yumuşak metalden üretilir, ufak çarpmalarda eğilip bükülmesinin zararı olmaz amacı o zaten..önemli olan onun bağlı oldugu boydan boya uzanan direk şeklindeki şasiler. geçmiş olsun sorununuz rot balans ayarından kaynaklıdır muhtemelen

• Şasi böyle yamulur:

https://m.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8

Fluence' in şasi yamulmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Şasi böyle yamulur:

özlemişiz bu videoyu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler arkadaşlar yan taraf önemli demek ki

• quote:

Teşekkürler arkadaşlar yan taraf önemli demek ki
    Şaşi kolay kolay yamulmaz önden az bişey vurmayla. Direksiyondaki titreme olayı ise rotlardan rot başlarından, lastik balansından yada disklerdeki yamukluktan olabilir.
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Önden az vurmak değide ben şasi koruma demirini direk şasi sanıyordum ondandı bütün korkum

• quote:

Şasi böyle yamulur:

hocam bu kazada suç oranları neydi acaba? sanırım siz sarıda geçmişsiniz...

• quote:

Şasi böyle yamulur:

Yapma bunu

• mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    %100 Fluence

• Aha özlenen video bir kez daha sizlerle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1.5 yıl önce 2.el jetta aldım. Aracın hasar kaydında 2 adet bedelsiz kazası görünuyordu. Aracı aldıktan 4-5 ay sonra ön panjurda kirik oldugunu farkettim. Onemsemedim. Yakin zamanda panjuru degistirmek istedim orta tampon braketi kirikti ve on koruma demirinin onundeki saç baya bukuktu. Kafama su soru takildi airbag acmis midir? Bilen varsa lutfen yardimci olabilir mi? Velhasil acmissa kisiye karsi dava acsam kazanma sansim ne olur?

• Hatta kocaelide tarcanlar ekspertize gotureyim diyorum iyice kurt dustu icime

• Tampon demiri bir nevi sasinin devamidir amaci ufak kazalarda darbeyi emip sasiye yansitmamasidir fakat oyleki sekli biraz bozuksa cekme yapip sasi saglam gorunse dahi yarim santim 1 santim kayiyor aklinizda bulunsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.