Şimdi Ara

Şarjdayken iPhone 4s kullanan kişi, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bi vodafone mağazasından aldım acaba orjinalmiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

110 Volt şebeke geriliminde nasıl ölmeyi başarmış sorgulamak gerek.
    USB Şarj içerisinde zaten 1 kondansatör ve direnç var. Bu parçalar gittikten sonra o kablolar zaten 110 veya 220 volta dayanmaz. Kaldı ki insan çarpıldığı anda o telefonu elinden düşürür.
    Apple fanı falan değilim ama bu haberler çok inandırıcı gelmiyor açıkçası.

Carpilma aninda kaslarinizi kontrol edemezsiniz. Mesela carpmada elektrigin geri firlatma olayinda, aslinda elektrik geri firlatmaz. Carpilan kisi tum gucu ile geri cekilmek ister ama kaslarini kontrol edemediginden bunu yapamaz. Bir anlik elektrikden kurtuldugundada kuvvetli komutlari alan kaslar bir anda vucudu geri atar, sanki elektrik firlatmis gibi olur. Simdi bu olaya gelirsek telefon avucun icinde tutuldugundan, carpilma ile daha kuvvetli kavranmis olabilir. Talihsiz kurban telefonu birakamadigindan uzun sure carpilmis olabilir. Birnoktada telefonu sol eliyle tutarsa akim direk kalbi uzerinden gecer ki cok az bir akim kalbin durmasina yetebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nvidia90

Apple artik iphone kutularina " Dikkat ölüm tehlikesi " ibaresi koyar

Bu durumun Apple ile ne alakası var ? Hem orjinal aksesuar kullanmayacaksın , hem de Apple'ye bok atacaksın ? Yok öyle !
    Bir telefona 2000 küsür lira para verip , iş aksesuara gelince 10 liraya kablo alıp kulanırsan her yerinde patlayabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik olarak adamın ölmesi gayet normal.
    1-) Akım
    *İnsan vücudu "80-100 mA" akıma maruz kalırsa kalpte fibrilasyon ve şuur kaybı yaşar. Ortalama olarak şarj aletleri "1000-2000 mA" akım üretir.

2-) Doğru akım, Alternatif akım
    *Diğer mevzu bazı arkadaşlar 220-110 volt elektriğe maruz kalıp ölmediklerini ifade etmişler. Bunun sebebi maruziyet süresi ve akım cinsiyle alakalıdır. Şehir elektriği Alternatif Akımdır ve Sinüs dalgalanması yapar -"Örnek:+110 / 0 / -110 değerlerini görür"- buda size kendinizi akımdan kurtarma şansı verir, fakat kullandığımız adaptörler akımı Doğru Akıma çevirir ve bu akımda size kurtulma şansı tanıyan bir "0" değeri yoktur sabit bir grafiğe sahiptir.

3-) V=I.R
    *İnsan vücudunun direnci yaklaşık 2000 ohm olarak alınır. 110 volt a maruz kalındığında "55 mA" akım vücuttan geçer.
    Eğer "2000 mA" akıma maruz kalırsa vücut "4000 V" potansiyel fark oluşur.

• Birçok arkadaşımda ayfon var ama içinde 1 kuruş yok. (bknz benzinsiz ferrari) Buda onun gibi birşey 3 binlik telefona 5 liralık şarj cihazı?

Not: Turkcell t11 faturalı mutluyum huzurluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

bazen bu haberleri firmaların çıkardığını düşünmeye başladım insanları orjinal şarj aleti alması için baksanıza resimdeki şarj aleti çakma ...

3 tane çakma şarj aleti kullandım. birinde kaçak vardı erken tespit ettim de başımıza birşey gelmedi.

sonra 100 lira verdim orjinalini aldım.
  • Allah Rahmet Eylesin.
  • 3. Parti kullan ama silikon kılıfla

• Niye samsung kullandığımızı anladınız mı

• Herkes başımıza elektronikçi kesilmiş

• S4 ü sarjdayken cok kullanırım su ana kadar bir sey olmadı

• adamcağızın eli yapışmış telefona yan metal kasada yanmış deri izi var. o Şarj kablosu nasıl öyle sağlam kalmış o kadar akıma ilginç.
  • Ipad Mini şarjda iken bazen elektrik kaçağı oluyor ve çarpılıyorum. Şarj cihazı orjinal olmasına rağmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

quote:

Orijinalden alıntı: ozkul1988

220 volt insani oldururmu?

gerilim oldurmez akim oldurur.

akımda öldürmez.
  • Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    ne biçim bir telefon elektrik yalıtımsız olur? seri katil Apple... original yada değil şarj cihazı çarpmasını önleyecek önlem telefonda olacak... bu eski telefonlarda bile var...
  • popülarizmin getirileri.

• NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    kalbine 5A ver bak ne oluyor... ( sakın deneme mA bile öldürür... )
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

kalbine 5A ver bak ne oluyor... ( sakın deneme mA bile öldürür... )

birşey olmaz.
  • NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    http://ahmetalpat.com/olumcul-akim-degerleri/
    linke bak...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.