Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Şarjdayken iPhone 4s kullanan kişi, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
178
Cevap
1
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay beee zenginlerin ölümü bile bir başka oluyo abi,bizde anca belediye çukuruna düşeriz.......ben senin adaletini dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HASAN_CRAZY_TURK -- 29 Kasım 2013; 20:29:43 >
  • asparagaz haber

• KESİNLİKLE GERÇEK DIŞI bir haber bana göre

220 volt ile hiç ölen gördünüz mü ben defalarca küçükken prizlere tel sokardım defalarca çarpıldım

220v elektrik iter

--

trafodan çıkan kabloyu tutmuştum küçükken, kablonun altında 1-2 MM'lik sıyrık varmış ve elektrik bir tuttu beni heryeri mor görmeye başladım, elimi istememe rağmen çekemiyorum ! o an gözlerim karardı, babam tshirtten çekip almış beni, kaç saniye içinde oldu bunlar bilmiyorum ama bana çok uzun geldi.

Elimde izi bile kaldı, 1cm den büyük bir iz.

trafo tarzı güçlü elektrik akımı olsa ok, ölür ama

PRİZDEN ASLA !!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 29 Kasım 2013; 20:40:09 >
  • Herkes elektronikçi kesilmiş derken yorumları bir daha incele istersen.Ben tahmini olarak yazdıdığımı yazdım yorumumda.Sadece yazıyorum çünkü burada Konuşmuyoruz.Bundan sonra yorum okurken genelini incelersen ve önyargılı bakmazsan birşeyler değişebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Hep iphone lar patlıyor. Tesadüf olamaz. Niye 3310lar da 3.parti şarj cihazı ile şarj oluyor ama patlamıyor. Yemezler

olm 1 kerede -eksilenme yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

KESİNLİKLE GERÇEK DIŞI bir haber bana göre 220 volt ile hiç ölen gördünüz mü ben defalarca küçükken prizlere tel sokardım defalarca çarpıldım 220v elektrik iter -- trafodan çıkan kabloyu tutmuştum küçükken, kablonun altında 1-2 MMlik sıyrık varmış ve elektrik bir tuttu beni heryeri mor görmeye başladım, elimi istememe rağmen çekemiyorum ! o an gözlerim karardı, babam tshirtten çekip almış beni, kaç saniye içinde oldu bunlar bilmiyorum ama bana çok uzun geldi. Elimde izi bile kaldı, 1cm den büyük bir iz. trafo tarzı güçlü elektrik akımı olsa ok, ölür ama PRİZDEN ASLA !!!!!!!!!

Devreyi tamamlamadığın için çarpılmamışsın. Hem fazı hem nötrü tutsaydın o zaman görürdün ... :D

• Kablosu 59 lira insaf apple !
  • quote:

Orijinalden alıntı: VanpeL[TR]

samsung olsa plastikten dolayı çarpmazdı işte. alın size plastiğin bir faydası

Samsung konusunda ilk defa katıldığım bir yorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu yüzden samsung, HTC, Nokia, örnekler çoğaltılabilir...
  • Çok önceden basında yer alan, belli bir marka telefona dair olmayan, genel bir uyarı var idi, şarjdaki telefonla konuşma yapmanın riskli olduğu ve pil patlaması olabileceği yazılıp çizilmişti. Aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel75 -- 29 Kasım 2013; 21:09:00 >
  • bu çarpma olayı benim ip5te de mevcut. telefon sarj durumundayken dokunamıyorum

• Shady kullanıcısına yanıt
    ben geçenlerde dx.com dan 1$a bir tane aldım. eşim prize takmış, neyse ki o esnada kimse yokmuş odada. bir güm diye patlamış, fiş kabloyu fırlatmış, priz simsiyah, nasıl olduysa telefonda birşey yok. kablo orjinaldi, fiş dx.com dan dı. riske girmemek için kabloyu da attım. gitti 50 liralık kablo... bir daha ordan jelatin dışında birşey almam, kılıfları da çok dandirik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bellair

bu çarpma olayı benim ip5te de mevcut. telefon sarj durumundayken dokunamıyorum

telefondan değil o. eğer sadece evde veya sadece işyerinde yapıyorsa, büyük ihtimalle nötrden topraklama var evinde, sorun o. yok değilse kablo ve/veya fişin sorunlu. hemen değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

KESİNLİKLE GERÇEK DIŞI bir haber bana göre

220 volt ile hiç ölen gördünüz mü ben defalarca küçükken prizlere tel sokardım defalarca çarpıldım

220v elektrik iter

--

trafodan çıkan kabloyu tutmuştum küçükken, kablonun altında 1-2 MM'lik sıyrık varmış ve elektrik bir tuttu beni heryeri mor görmeye başladım, elimi istememe rağmen çekemiyorum ! o an gözlerim karardı, babam tshirtten çekip almış beni, kaç saniye içinde oldu bunlar bilmiyorum ama bana çok uzun geldi.

Elimde izi bile kaldı, 1cm den büyük bir iz.

trafo tarzı güçlü elektrik akımı olsa ok, ölür ama

PRİZDEN ASLA !!!!!!!!!

trucks_one doğrusunu yazmış ama biraz kafa karıştırıcı olmuş açıklaması. ben daha net bir şekilde anlatayım:

şimdi seni 220 volt çarptığında elektriği hızla ileteceğin bir yere bağlı değilsin. halı veya taş betonda duruyorsun ve elektrik rahatça ilerleyemiyor, orda ilerleyebildiği kadarıyla ilerliyor. ama arkadaşın söylediği gibi nötrü tutsaydın çok iyi bir iletken olan bakırı tutmuş olurdun, eletrik hızla oraya akmak isterdi ve ölürdün.

seninkine benzer bir olay benim de başıma geldi. ben çocukken ucu aynı elektrik fişi gibi olan mikrofonlar olurdu, biri elime geçmişti ve prize takmıştım. Beni güzelce salladı ve prizden çektim çıkardım mikrofonun ucunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Hep iphone lar patlıyor. Tesadüf olamaz. Niye 3310lar da 3.parti şarj cihazı ile şarj oluyor ama patlamıyor. Yemezler

çok komiksin arkadaşım. kvk teknik serviste çalışan bir arkadaşım vardı ve orjinal olmayan şarzlar ve araç şarzları yüzünden ne kadar çok telefonun bozulduğunu söylüyordu (o zamanlar iphone filan yoktu).
  • Orijinal şarj aletini, kabloyu pahalı sat, ondan sonrada ucuz adi yan ürün kullananlara boq at. Harika! valla ne güzel iş.

• bende nokia n73 vardı 5tl'ye şarj aleti almıştım telefonu gece taktım sabah baktığımda telefonun beyin çipi yanmıştı bu haber doğru olabilir. ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: giogo

Şarj aleti büyük ihtimal üretim hatası. Çünkü iphone şarjları 5V`tur ve bu durumda insanı çarpsa bile öldüremez.Birde ipad`in 10V şarjıyla iphone şarj edenler var ve cihaz 10V`u çok rahat bir şekilde kaldırıyor ve daha hızlı şarj oluyor. Bu şarj aletinde büyük ihtimal volt dengeliyicisi yoktu veya bozuktu. cihaza 30 volt`un üzerinde bir elektrik gönderdi.Böyle bir durumda cihazın ya kısa devre yapması ya yanması yada patlaması gerekir.Ama adam çok talihsizmiş iphone`u fazla gelen elektriği devrelere yaymış ve sonuç ortada.Birde adam büyük ihtimal cihazı şarja takar takmaz çarpıldı.Diğer türlü insanı öldürecek kadar elektrik veren şarj aleti telefonu en fazla 5 dakika içinde ya yakardı yada patlatırdı.

kaç volt olduğu önemli değil, maruz kaldığı güç ve ne kadar süre ile kaldığıdır önemli olan, çok daha düşük (Volt/amper) maruz kalıp üzerinden geçen (volt/amper) kesilmezse oda öldürücüdür.

• bakalım iphone beni ne zaman çarpacak ?
  • Tuhaf Allah rahmet eylesin,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.