Şimdi Ara

Samsung Wave mi Xperia X10 mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
7.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba site içinde arama yaptım bu başlıkla alakalı fakat sadece görsel olarak güzel ya da 2 kelimelik kısa cevaplarla karşılaştım
    çarşamba günü telefon alacağım fakat Samsung Wave ile SE Xperia X10 arasında çok kararsız kalmış durumdayım benim için görsellikten çok

1- Performans
    2- Applications ( iphone a yakın hatta daha iyi olanı tercih nedenidir)

Sizlerden Ricam ender bilgilerinizi telefon hakkında ki tecrübelerinizi konuşturarak beni doğru şekilde yönlendirmeniz.

Not: bu siteye kendi id im ile ilk mesajım lakin buraya arkadaşlarımın ya da ahbaplarımın id leriyle çok giriş yaptım
    anlatmak istediğim Çöm gibi davranmayın lütfen :)

Hepinize Saygılar Teşekkürler

Önerilerinizi bekliyorum

• Wave daha sıcak geliyor gibi

Orijinalden alıntı: kuzey69

Wave daha sıcak geliyor gibi
    bende 2 telefon arasında kalmıs durumdayım x10 1200 fiyat fazla geldi

Orijinalden alıntı: Stroma

bende 2 telefon arasında kalmıs durumdayım x10 1200 fiyat fazla geldi

Alıntıları Göster
    Merhaba;

Eğer performans senin için önemliyse tabii ki wave. Diğer konularda da bence wave :)

Bu videoları izlersen aralarında ki farkı anlayacaksın.

http://www.youtube.com/watch?v=e0msDof5Z3c
    http://www.youtube.com/watch?v=qt4dRhJWUf0
    http://www.youtube.com/watch?v=uBSIFNWaMzg&feature=related

• quote:

Orijinalden alıntı: c.r.t

Merhaba;

Eğer performans senin için önemliyse tabii ki wave. Diğer konularda da bence wave :)

Bu videoları izlersen aralarında ki farkı anlayacaksın.

http://www.youtube.com/watch?v=e0msDof5Z3c
    http://www.youtube.com/watch?v=qt4dRhJWUf0
    http://www.youtube.com/watch?v=uBSIFNWaMzg&feature=related

Alıntıları Göster
    BOL uygulamalı bol güncellemeli bir telefon istiyorum o zzaman hangisi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnNashhh

BOL uygulamalı bol güncellemeli bir telefon istiyorum o zzaman hangisi ?

Alıntıları Göster
    wave diyenler neye göre diyor? bikere uygulama istiyorsan xperia x10 android olduğundan dolayı zaten uygulamada önde
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

wave diyenler neye göre diyor? bikere uygulama istiyorsan xperia x10 android olduğundan dolayı zaten uygulamada önde

Alıntıları Göster
    sebepleriyle ya da wave diyenlere antiteziyle x10 diyorsan bilgilerini ricaa edebilir miyiZ :)
    samsung wave mi nokia x6 mı?
    15 yıl önce açıldı
    sony xperiaz2 mi htc one m8 mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sebepleriyle ya da wave diyenlere antiteziyle x10 diyorsan bilgilerini ricaa edebilir miyiZ :)

Alıntıları Göster
    tabi ki wave.. tartışılmaz.. x10 da çok saglam cihaz.. fakat 3g görüntülü görüşme yok,radyo yok,hd çekim yok, kronik ahize olayı (sesi çok az)

bu yüzden x10 alınmaz

Onun yerine 200 tl daha ucuz olan ve yukarda saydığım tüm özellikleri de kapsayan wave alınmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: eXPLoSioN26

tabi ki wave.. tartışılmaz.. x10 da çok saglam cihaz.. fakat 3g görüntülü görüşme yok,radyo yok,hd çekim yok, kronik ahize olayı (sesi çok az)

bu yüzden x10 alınmaz

Onun yerine 200 tl daha ucuz olan ve yukarda saydığım tüm özellikleri de kapsayan wave alınmalı

Alıntıları Göster
    Dostum tartışmasız X10. X10 daha pahalı; ama Wave X10 yanında biraz daha basit kalıyor, Android ve Android Market olayı tamamen bitiriyor.

- 2.1 Update ile HD Video çekim X10'a da gelicek.
    - Gene 2.1 Update ile ses sorunu halledilcek zannediyorum. Sony forumlarında ciddi tartışmalar dönüyor bunun üzerine.
    - Wireless üzerinden konuşma olmadıkça 3G görüntülü konuşma tamamen gereksiz.
    - Radyo evet cidden bir eksiklik X10 için zaten Wave'e karşı tek eksisi o. O da otobüsle yolculuk etmeyen bir insan için bir eksik değil bence.

Bunlar dışında Wave işletim sisteminden dolayı klasik Nokia cihazlardan farksız. Multimedia özellikleri var ama Apps olayı yok. Şimdi Samsung Apps ' den konuşmayalım, çünkü o bence baştan batık bi proje, tabi eğer başka Bada OS'lu telefon çıkarsa ve Samsung Bada OS işini cidden ciddiye alırsa o zaman bilemem. Ama Android potansiyeli varken çok o yöne kaymaya cesaret göstereceğini zannetmiyorum Samsung'un.

Ama X10 çok çok daha farklı bir telefon. Daha doğrusu Wave telefon PDA arası bişiken, X10 özellikle Android'den dolayı tamamen ciddi bir PDA. Bu Apps olayını iPhone veya Android kullanmamış bir insan tam olarak anlayamaz. Deneyip görmek lazım.

Ben kesinlikle X10 diyorum. Ama tabi Wave ' de cidden süper bir telefon.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

Dostum tartışmasız X10. X10 daha pahalı; ama Wave X10 yanında biraz daha basit kalıyor, Android ve Android Market olayı tamamen bitiriyor.

- 2.1 Update ile HD Video çekim X10'a da gelicek.
    - Gene 2.1 Update ile ses sorunu halledilcek zannediyorum. Sony forumlarında ciddi tartışmalar dönüyor bunun üzerine.
    - Wireless üzerinden konuşma olmadıkça 3G görüntülü konuşma tamamen gereksiz.
    - Radyo evet cidden bir eksiklik X10 için zaten Wave'e karşı tek eksisi o. O da otobüsle yolculuk etmeyen bir insan için bir eksik değil bence.

Bunlar dışında Wave işletim sisteminden dolayı klasik Nokia cihazlardan farksız. Multimedia özellikleri var ama Apps olayı yok. Şimdi Samsung Apps ' den konuşmayalım, çünkü o bence baştan batık bi proje, tabi eğer başka Bada OS'lu telefon çıkarsa ve Samsung Bada OS işini cidden ciddiye alırsa o zaman bilemem. Ama Android potansiyeli varken çok o yöne kaymaya cesaret göstereceğini zannetmiyorum Samsung'un.

Ama X10 çok çok daha farklı bir telefon. Daha doğrusu Wave telefon PDA arası bişiken, X10 özellikle Android'den dolayı tamamen ciddi bir PDA. Bu Apps olayını iPhone veya Android kullanmamış bir insan tam olarak anlayamaz. Deneyip görmek lazım.

Ben kesinlikle X10 diyorum. Ama tabi Wave ' de cidden süper bir telefon.

Alıntıları Göster
    ''- Wireless üzerinden konuşma olmadıkça 3G görüntülü konuşma tamamen gereksiz.'' Hocam ben bu cümlede ne demek istediğinizi anlayamadım kusuruma bakmayın.Hiç wireless üzerinden görüntülü görüşme yapmadım normal 3g bağlantısıyla sürekli yapıyorum 750 km uzaklıktaki annem babam ailemle görüşüyorum ve olmazsa olmaz benim için. üstelikte bunun için herhangi extra bir ücrette ödemiyorum..Affınıza sığınarak soruyorum açıklarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: littleblackbutterfly

''- Wireless üzerinden konuşma olmadıkça 3G görüntülü konuşma tamamen gereksiz.'' Hocam ben bu cümlede ne demek istediğinizi anlayamadım kusuruma bakmayın.Hiç wireless üzerinden görüntülü görüşme yapmadım normal 3g bağlantısıyla sürekli yapıyorum 750 km uzaklıktaki annem babam ailemle görüşüyorum ve olmazsa olmaz benim için. üstelikte bunun için herhangi extra bir ücrette ödemiyorum..Affınıza sığınarak soruyorum açıklarsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    iPhone 4 ' deki FaceTime, Galaxy S'de de Fring.

• Ben hala niye 3g görüntülü görusmenin gereksiz oldugunu anlayamadim.Sokakta yürürken nerden wifi bulupta gelen görüntülü aramaya cevap verebiliyorlar anlamis degilim valla.yeni teknoloji herhalde.Neyse ben waveimle 3g uzerinden görüntülü görüsmeye devam ediyim.Evde zaten wireles var bagliyorum laptopu 107 led e msn skyp kocaman ekranda keyif yapiyorum.Neyse konu dagilmasin ben aslinda wave i öneririm demek icin giris yapmistim.iyi forumlar.
  • Goruntulu konusmayi bi kere kac kisi killaniyor benim cevremde ullanan da yok gerek duyan da ama sen kullaniyorsan o senin secimin 2. Olarak hd video kaydi yok ama su video kaydinin samsungn hd videosundan daha iyi olduguna eminim ayrica eylulde gelcek bu da sorun degil ayrica es ve kamera ozelliginde bildgin sony diger markalardan cok ustun uygulama olarak gerek oyun gerek diger uygulamada androidden dolayi zaten wave ye bin basar radio da kisisine gore eksiklik gibi gelebilir bence degil ama sizin tercihiniz. Karari gene bunlari dusunerek sizin vermeniz lazim
  • quote:

Goruntulu konusmayi bi kere kac kisi killaniyor benim cevremde ullanan da yok gerek duyan da ama sen kullaniyorsan o senin secimin 2. Olarak hd video kaydi yok ama su video kaydinin samsungn hd videosundan daha iyi olduguna eminim ayrica eylulde gelcek bu da sorun degil ayrica es ve kamera ozelliginde bildgin sony diger markalardan cok ustun uygulama olarak gerek oyun gerek diger uygulamada androidden dolayi zaten wave ye bin basar radio da kisisine gore eksiklik gibi gelebilir bence degil ama sizin tercihiniz. Karari gene bunlari dusunerek sizin vermeniz lazim
    wave bence çok daha iyi x10 dan,

Ekran süper amoled. lcd ler çok sönük kalıyor yanında aynı zamanda kapasitif ve multitouch mevcut...
    Video kayıt yetenegi çok iyi (1280*720 30fps)
    Fotografcılık yeteneğide fena değil...
    Mp3 çaları oldukca iyi ,ses yüksek ,5+1 desteği mevcut..
    Radyo ve radyodan kayıt mevcut....
    full format video oynatıcı mevcut(mp4,wmv,divx,xvid,mkv)
    x10 dan daha ince ve daha küçük ....

• quote:

Goruntulu konusmayi bi kere kac kisi killaniyor benim cevremde ullanan da yok gerek duyan da ama sen kullaniyorsan o senin secimin 2. Olarak hd video kaydi yok ama su video kaydinin samsungn hd videosundan daha iyi olduguna eminim ayrica eylulde gelcek bu da sorun degil ayrica es ve kamera ozelliginde bildgin sony diger markalardan cok ustun uygulama olarak gerek oyun gerek diger uygulamada androidden dolayi zaten wave ye bin basar radio da kisisine gore eksiklik gibi gelebilir bence degil ama sizin tercihiniz. Karari gene bunlari dusunerek sizin vermeniz lazim
    şimdi samsung un application sitesini ziyaret ettiğimde pekte pasif durduğu sölenemez (Bkz.http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsGate.as)
    android marketi hiç kullanmadığım için sadece yine site üzerinden üstün körü gördüğüm için çok net bişey söyleyemiyorum doğrusu.
    xperia x10 hakkında olumsuz yorumlar almama rağmen xperia ağır basıyo şuan ama eğer x10da hayal kırıklığı yaşarsam kendime çok kızarım hem ucuz telefonu kaçırdığım için
    hemdee yanlış karar verdiğim için

• quote:

Sony Ericsson Xperia X10 - Video test

http://www.youtube.com/watch?v=viksN5PXiWE

Samsung Wave HD Video Test

http://www.youtube.com/watch?v=Ck3zud9jSRM&feature=channel

Araştırmadan yorum yapmayalım

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ee? ben videoda wave in üstünlüğünü göremedim yada hani üstünse de bariz üstün bişey? video gayet ayrıca dümdüz yolu gösteriyo hiçbi hareketlilik yok bişe yok karar verdirici video değil

• quote:

quote:

Araştıracak bişi yok. Wave'in video çekimi tartışmasız daha iyi şu an. Biliyorsunuz bahsedildiği gibi gelecek olan update ile X10'a da 720p video çekimi gelecek ve eminim ki Wave ' in kalitesini yakalayacak X10 ki kamerası daha kaliteli olduğu için daha iyi video çekimler bile yapabileceğini düşünüyorum.

Şimdi bir şey daha söyleyeceğim. Buna bir dolu arkadaş katılmıcak; ama kendim X10'a sahibim, brightness ayarı full açıldığında bence SAMOLED inanılmaz dağlar kadar fark yaratan birşey değil. İkisini de yanyana elime aldım ve renk canlılığı olarak elbette Wave daha üstün; ama bu doğal kullanımda akıllara zarar fark yaratacak bir şey değil veya en azından ben öyle düşünüyorum. X10'un bariz bir eksisi var tabi, 65k renk olayı. Bunun gelecek update ile değişeceğini söylüyorlar, çünkü şu anki Android 1.6 max 65k renk destekliyor ve X10 donanım olarak 16M renk destekli deniyor. Ama tabi hala gelecek olan update ile bunun değişip değişmeyeceği bir muamma.

Uygulama olarak cidden karşılaştırmamak gerekli. Baya enteresan, baya değişik uygulamalar var. Kendim telefonda oyun oynamaktan nefret ettiğim için oyun yönünden birşey söyleyemeyeceğim; ama 1000'lere yakın oyun olduğunu da biliyorum.

Sonuçta X10 şu an eksisi olmaması gereken alanlarda bazı eksilere sahip. Ama Wave vaad ettiği şeyleri yapıyor. Ama X10 2-3 ay içerisinde gelecek updateler ile bu eksikliklerden kurtulursa zaten kusursuz bir telefon. Üstüne bir de Android olmasından kaynaklı olarak Wave'den bir üst klasmanda oluyor. Sonuçta karar vermesi gereken alacak insan.

Bu arada son olarak bir dipnot düşüyorum. Genelde X10 şu anki bilinen eksilerinden dolayı satılırken bir artısı olsun ki kullanıcı alsın durumunda bir telefon ve yabancı forumlara bakarsanız da bu cidden böyle. O artı da X10'un tipi. Kesinlikle gördüğüm telefonlar arasında tip olarak en mükemmel görünen telefon. Kasası da oldukça kaliteli. Beyazı ayrı bir karizma, siyahı ayrı bir karizma.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

quote:

quote:

Araştıracak bişi yok. Wave'in video çekimi tartışmasız daha iyi şu an. Biliyorsunuz bahsedildiği gibi gelecek olan update ile X10'a da 720p video çekimi gelecek ve eminim ki Wave ' in kalitesini yakalayacak X10 ki kamerası daha kaliteli olduğu için daha iyi video çekimler bile yapabileceğini düşünüyorum.

Şimdi bir şey daha söyleyeceğim. Buna bir dolu arkadaş katılmıcak; ama kendim X10'a sahibim, brightness ayarı full açıldığında bence SAMOLED inanılmaz dağlar kadar fark yaratan birşey değil. İkisini de yanyana elime aldım ve renk canlılığı olarak elbette Wave daha üstün; ama bu doğal kullanımda akıllara zarar fark yaratacak bir şey değil veya en azından ben öyle düşünüyorum. X10'un bariz bir eksisi var tabi, 65k renk olayı. Bunun gelecek update ile değişeceğini söylüyorlar, çünkü şu anki Android 1.6 max 65k renk destekliyor ve X10 donanım olarak 16M renk destekli deniyor. Ama tabi hala gelecek olan update ile bunun değişip değişmeyeceği bir muamma.

Uygulama olarak cidden karşılaştırmamak gerekli. Baya enteresan, baya değişik uygulamalar var. Kendim telefonda oyun oynamaktan nefret ettiğim için oyun yönünden birşey söyleyemeyeceğim; ama 1000'lere yakın oyun olduğunu da biliyorum.

Sonuçta X10 şu an eksisi olmaması gereken alanlarda bazı eksilere sahip. Ama Wave vaad ettiği şeyleri yapıyor. Ama X10 2-3 ay içerisinde gelecek updateler ile bu eksikliklerden kurtulursa zaten kusursuz bir telefon. Üstüne bir de Android olmasından kaynaklı olarak Wave'den bir üst klasmanda oluyor. Sonuçta karar vermesi gereken alacak insan.

Bu arada son olarak bir dipnot düşüyorum. Genelde X10 şu anki bilinen eksilerinden dolayı satılırken bir artısı olsun ki kullanıcı alsın durumunda bir telefon ve yabancı forumlara bakarsanız da bu cidden böyle. O artı da X10'un tipi. Kesinlikle gördüğüm telefonlar arasında tip olarak en mükemmel görünen telefon. Kasası da oldukça kaliteli. Beyazı ayrı bir karizma, siyahı ayrı bir karizma.

Alıntıları Göster
    x10 kullanıcısından bazı şeyleri duymak insanı tatmin ediyor. uygulama yönünden zengin bir telefon tercih edeceğim bu sanırım x10 olucak
    kralhasanyigit seni ekledim eğer bir mahsuru yoksa x10 la ilgili sorum olacağı için anlayışın teşekkürler

• quote:

x10 kullanıcısından bazı şeyleri duymak insanı tatmin ediyor. uygulama yönünden zengin bir telefon tercih edeceğim bu sanırım x10 olucak
    kralhasanyigit seni ekledim eğer bir mahsuru yoksa x10 la ilgili sorum olacağı için anlayışın teşekkürler

Alıntıları Göster
    Tabiki sorabilirsin dostum.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.