13th Gen Mavi Ekran
Arkadaşlar merhaba,
CPU: Intel 13900KF,
MOBO: ASUS PRIME Z790-A WIFI
RAM: GSKILL 2x16GB 5600MHZ CL30 (F5-5600J3036D16GX2-TZ5NR)
VIDEO: ZOTAC GeForce RTX 4090 AMP EXTREME AIRO
SSD: SAMSUNG 980PRO
PSU: FSP Hydro PTM Pro HPT2-1200W
şeklinde bir sistem kurdum. Sürekli windows kurarken mavi ekran alıyorum. Verdiği hata "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, intelppm.sys" şeklinde.
Tek ram takarak, bios güncelleyerek, tek ssd takarak fln hepsini denedim bir türlü Windows 11 kurulumu sırasında BSOD'u geçip kurulum yapamadım.
Ayrıca ek olarak Kingston 5200 CL40 ram ile, MSI PRO Z690-A son bios'lu mobo ile denedim işlemciyici ve sonuç alamadım.
Bu arada MemTest86 hiçbir hata vermeden tamamlandı ve ayrıca her türlü linux distrosunu sorunsuz kurdum ve kullandım.
Sebep neyden kaynaklı olabilir, MemTest86 geçen böyle bir sistemde sorun işlemciden kaynaklı olabilir mi, eğer öyle ise işlemci iadesi nasıl yapabilirim?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
itopya.com üzerinden aldığım bilgisayar kasası direk kutusundan hasarlı çıktı. Ankara'da mağazası olmasına rağmen, benim şikayetim ile mağazadan ilgilenmediler, web üzerinden siparişlerin İstanbul'a yollaması gerektiğini söylediler. Ben anlamıyorum neden Ankara'ya şube açıyorsunuz o zaman, eğer gelen müşteri ile ilgilenmeyecekseniz.
İletişim numarası üzerinden İstanbul'daki mağaza ile görüştüm. Bana kargocu arkadaşa tutanak tutturmam gerektiğini söylüyorlar. Aldığım bilgisayar kasasının içinde hiçbir şekilde ilk bakışta görülmeyen kırıklar var. Ben kargo görevlisini ürün teslim alırken eve davet edip, çay içirip önünde kutu açılışı yapıp kasa mı inceleyeceğim?
Kasanın dış kutusunda hiçbir sıkıntı olmadığını, kasanının kutusunu geç kutuyu açsam bile kasanın dışında ilk bakıştı hiçbir sıkıntı gözükmediğini defalarca belirtmeme rağmen gidip kargocuyu bulup ona tutanak tutturmam gerektiğini söylüyorlar. Eskiden UPS ile çalışırlardı, şimdi NetKargo diye hayatımda duymadığım bir firma ile çalışmaya başlamışlar. Hiçbir yerde şubesi yok, bana git kargocuyu bul tutanak tuttur diyorlar. Şaka gibi gerçekten bir daha itopya.com aman diyim uzak durun.
BF3 Infantry Only Server'ımız açılmıştır
|
HTC Desire HD Yardım
|
G930 İncelemem
|
PPsH, AK47 diğer silahlar...
|
Koprulu Sector...
|
|
|
Tam Marksman Headshot'lık...
|
Let Darkness be Parted... |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.033
İkinci El Bölümü Mesajları: 211
Konularının görüntülenme sayısı: 16.126 (Bu ay: 151)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 180 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware