Şimdi Ara

kömür tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
52.431
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ankara beypazarında ikamet ediyorum. doğal gaz bu sene yeni geldi henüz evlere bağlanmadı. artı doğal gazın ısıtmadaki performansını da tam bilmiyoruz. kömürcüler bu sene gaza bastı. geçen yıl polyak marka karpuz -kömürü 680 tl ye almıştık. dolar bazında bu kömürün şu an fiyatı 816 tl olması lazım . ama malesef tonuna 920 tl istiyorlar. acaba bu işten anlıyan ve tavsiyede bulunabilecek olan var mı. kömür 8 daire 2 dükkanlı bir apartmanda otamatik olmayan bir kazanda yakılacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihatxy1 -- 9 Ağustos 2017; 23:49:57 >



  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sobada papila yeşil torba kullandım, külü az, kalorisi yüksekti. Alyaka göre çok çok iyiydi. Alta portakal, üstüne ceviz şeklinde yaktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 Senede her yil 3ton alan biri olarak tonu 1000 liraya yaklaştığını rahatça söyleyebilirim. Siz de yalıtımlı ise en fazla 1.5-2 ton yakarsiniz rahat rahat isinirsiniz. Tabi pahalıya geliyor. Doğalgaz ekonomik ancak bir kömür kadar rahat ısıtmaz. Çok yakarsiniz başka tabi.

    Akabe bu konuda en iyi kömürdur diye biliyorum. Elbet başka iyi markalar da vardır. Kalorisine dikkat edin. Mümkünse performansını birkaç torbayla test edin. Kalorisi düşük kömüre dikkat edin. Çok kül çıkması, yanma performansı, içinden taş çıkması durumlarına dikkat edin. İyisi pahalı onu söyleyebilirim. İyisini 900e bulursanız kaçırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir maden mühendisi olarak aşırı derecede kömürle ilgim olmasada sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

    Kömürde markadan çok aldığınız kömürün özelliklerine odaklanın, yani kömür ne yazıkki isim olarka aynı olsada 2 torbadan biri diğerini tutmayabilir. Özellikle torbalanma tarihleri ya da parti no başka ise. Evde sobada kullanılacak kömür ile merkezi sistemde kullanılacak kömür aynı olmamalı. Merkezi sistemlerde kalori değeri daha önemlidir, zira fazla kalori ile aynı miktarda kömür uygulanırsa kazan patlaması adı verilen olayın olması ihtimali artar. Çeşitli eminiyet yöntemleri olsada bu riske girmemek lazım.

    Merkezi sistem için önerim şu olur, maliyet açısından uygun olması bakımından;

    1) Fındık+Portakal şeklinde bir karışım yapılabilir(ilk tutuşma sonrası fındık, devamında portakal, yatmadan önce belki yine fındıkla biraz takviye gibi)
    2) Bilmiyorum piyasada nasıl bulunuyor ama, toz kömürün preslenmiş hali var, bundan alınıp sadece tutuşturma amaçlı kullanıp üzerine limon, portakal, ayva veya karpuz ile devam(bulunulan yere göre seçilebilir)

    Tüm bunlarda ortak nokta, nem ve kül miktarı düşük olacak, safsızlıklar az olacak, kalori değeri mümkün olduğu kadar yüksek olacak ve birde mutlaka yıkanmış(bildiğimiz yıkama değil, zenginleştirme işlemidir bu) kömür olacak.


    7500-8000 kalorilik kömürler var, genelde ithaldir, bunlardan seçilirse mesela, ton olarak pahalı görünsede içeriği bakımından daha ucuza gelecektir. Ne yazıkki kömürler ıslakken torbalanabiliyor, hem ağır gelmesi bakımından hemde vakit kaybetmemek açısından işlerine gelir firmaların. Alırken buna dikkat edin, ıslak kömürde hem verim çok düşük olur, hemde zehirlenme gibi vakalar daha fazla olur.




  • Çok pahalıymış Soma kömürü geçen sene 550 liraydı. Kalorisi yüksek kömürdür.

    Siz bence fiyat alın buradan 3-5 bina birleşip nakliye tutun. Daha uyguna gelir
  • Kömürü 10 yıl önce kullanan birisi olarak ifade edebilirim ki, kaliteli kömür şans işi. Çuvaldan çuvala değişir. Bu konuda başka bir tavsiyem bulunmuyor.
    Şu anda firmamız 2012 yılından beri Pelet yakıtlı kalorifer sistemleri ve 1995'den bu yana doğalgazlı kombi satış, servis ve petek tesisatı kurulumu yapmaktadır.
    Doğalgaz kullanıcılarına sorunsuz konfor sunan bir yakıt türüdür .
    Doğalgazın ısıtmasıyla ilgili hiçbir sorun yoktur. Hatta Türkiye şartlarında en ucuz diyebileceğim yakıt türlerinden birisidir. (Doğalgazdan sonra en ucuz ısınma pelet yakıtı ile sağlanmaktadır. ,Isınmanın farklı yöntemlerle daha ucuza getirildiğini söyleyenler olsa da ispat edilmiş herhangi bir yöntem şu an için yoktur. ) Fakat ucuz olmasını sağlamak için iki temel hususu gözden kaçırmamanız gerekmektedir.
    1- Evin kalori ihtiyacına ve cephe durumuna göre petek ve boru sistemleri döşenmelidir.
    2- Evin kalori ihtiyacına göre kombi tercihi yapılmalıdır.
    Şayet bu iki temel hususu gözden kaçırırsanız DOĞALGAZLI KOMBİ İLE ISINAMAZSINIZ! Düşük kapasiteli kombi alırsanız, kombi hem çok yakar hem de evi ısıtmaz. Büyük kapasiteli kombi alırsanız da ısınırsınız fakat dengesizlikten dolayı çok tüketim olur.
    Konuyla ilgili yardıma ihtiyacınız olursa buradan yanıtlayabilirim.




  • Pelet yakıtlı kat kaloriferi sistemleri ile de ilgili olarak birkaç hususu belirtmek isterim.
    Her ne kadar piyasada pelet yakıtının doğalgaz ve kömürden daha ucuz ısınma yöntemi olduğunu iddia edenler olsa da durum sanıldığı gibi değildir. Kullanıcıların yanlış yönlendirilmemesi gerekmektedir.
    1- Pelet yakıtının yıllık maliyeti Doğalgazla ısınan kullanıcılara göre %10-15 daha pahalıdır. Doğalgaz halihazırda en ucuz ısınma yöntemi olarak kabul edilebilir. Fakat doğalgazı dışarıdan aldığımız için milli ekonomiye zarardır. En son tercih edilmesi gerekir.
    2- Pelet yakıtının yıllık maliyeti kömür ile aşağı yukarı aynıdır. (Ton maliyeti değil yıllık maliyeti). Kömürde yıllık 1000 lira harcayan pelet yakıtında da 1000 lira harcar.
    Pelet yakıtı doğal, yenilenebilir, atıklardan yapılır, çevreci, külü yok denecek kadar az olduğu ve özellikle %100 yerli olduğu için özellikle tercih edilmelidir.
    Maliyeti kömür ile aynı olmasına rağmen neden Pelet kullanmalıyım derseniz :
    1- Kömürün zahmetinin hemen hemen hiçbirisi pelet yakıtında yoktur. Tabi doğru pelet yakıtı tercihi yaparsanız.
    2- Emisyon sıfıra yakındır. çevreye ve insana zararı yoktur.
    3- Sobaları tam elektroniktir. Kombi gibi zahmetsizdir.




  • arkadaşlar kömürü aldık. bodrumda geçen yıldan kalma 4 tona yakın kömürümüz vardı.. 21 ton daha aldık. ton fiyatı bodruma istif dahil 925 tl oldu.. apartman 8 daire 2 dükkan. daireler 2000 tl dükkanlar 1600 TL ödeme yapacak. biz kömürden memnunuz. ben yöneticiyim . kışın minimum oda sıcaklığını en soğuk dairenin en soğuk odasını baz alsak bile 24 dereceden aşağı düşürmeyiz. oturma odalarımız insan faktörüyle televizyon aydınlatma gibi faktörlerle 26 derece civarında olur.. kaloriferci aylık fiyatı 500 civarı. 7 ay yakarız yani onun maliyeti de toplam 7*500=3500 tl civarı. artı birde kışın elektrik faturası kalorifer devri-daiminden dolayı yaz aylarına göre ortalama 100 er lira fazlalık verir.. yani elektrik maliyeti de 7* 100=700 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihatxy1 -- 16 Ağustos 2017; 12:1:53 >
  • Doğal gaz candır. imkanınız varsa hemen bağlatın.
    Hem doğaya katkınız olur, hem kesenize...
    Konya ya doğal gaz geldi can geldi.Yoksa her kış ölüyorduk hava kirliliğinden.
  • kömüre para mı veriyorsunuz . oyumu veriyorum kömürümü alıyorum temiz .
    borçlardan dolayı eve haciz geldi ama olsun kömür bedava
  • 920 tl ye polyak almıştık 1120 tl oldu. iyi ki almışız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihatxy1 -- 3 Aralık 2017; 0:59:21 >
  • Geçen yıl haziranda kayak kömürü 565 ten almıştık. 8000 kalori idi. Bu yıl aynı kömür eylülde 840 şimdi ise 1000 TL. Bizde gittik 7500 kalorili şah kar marka fındık kömürün 670 ten aldık Eylül ayında. Kur artınca kömürde arttı. Bizde mecburen bir alt kalorili kömür aldık. Şimdilik memnunuz bakalım tüketim nasıl olacak.



    Kazan stokerli 3 daire ve yalıtım yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tavsiye de benden olsun kesinlikle SAFİ kömür almayın bu sene daire başı 2yon aldık her yıl cayır cayır yaza kadar yakardık bu sene bitmeden kömür alacağız 1er ton

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    merhaba bizde stokerli kozlusan kazan var tam otomatik fındık kabuğunda şeftali çekirdeğine kadar çapı 25 mm ye kadar olan bütün ürünleri yakıyor kazanın deposunu büyütüp yaklaşık iki haftada bir kere deposunu doldurup külünü çıkarıyorsunuz ve yakma işlemi ile uğraşmıyorsunuz herşeyi otomatik ayarlanabiliyor 6 yıldır kullanıyoruz çok da rahat ediyoruz tavsiye ederiz.bu sene şeftali çekirdeği yakıyoruz hem ekonomik hemde kalorisi yüksek denemenizi tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.