Yüzbaşı
30 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 54 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba;

Teleskop'um ve notebook'um da kullanmak üzere bir akü yapmak istiyorum. Bunun için bilgilerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.

Öncelikle ihtiyacımı açıklayayım. Astrofotoğrafçılık ile ilgileniyorum. Bunun için karanlık alanlarda kamp yapıyoruz ve elektrik ihtiyacımızı kuru aküler ile yapmış olduğumuz powerbanklar ile gideriyoruz. Ama bu powerbankların içinde en az 3-4 adet 12V 7ah kuru akü ve bağlantıları olduğu için oldukça ağır oluyorlar. Bende daha hafif olması için bu sistemi li-ion piller ile yapmak istiyorum. Maliyet daha fazla olacak ama ağırlık en önemli etken şu anda.

Teleskop'um 12V = 3000 mAh bir adaptör ile ya da 8 adet 1.5V kalem pil ile çalışabiliyor. Ben yapacağım sistemde bu (http://www.pilburada.com/panasonic-ncr18650a-3100-mah-li-ion-sarj-edilebilir-pil-43869u.html) tarz 3.7V pillerden kullansam, bunlardan 4 adetini seri olarak bağlayıp 14,8V elde edip bunu 12V'a sabitlesem ve bu şekilde 10 adetini paralel olarak bağlarsam 12V = 31000 mAh gibi bir değer elde etmiş olurum. (Tabi daha uygun pil ile daha yüksek kapasite yapmak istiyorum. Onu araştırıyorum zaten. )

Böyle bir sistem için bana nasıl bir şarj aleti ve başka neler gerekiyor öğrenmek istiyorum. Bu tarz bir sistem sizce mantıklı mı? Ya da başka önerileriniz olur mu? Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
Merhaba;

Asimetrik ve kablosu kısa kulaklık arıyorum. Görselde ki cihazı kullanıyorum, ama orjinal kulaklığı kulak yapıma uygun olmadığı için hem kulağımdan düşüyor hem de iyi ses alabilmek için devamlı elimle bastırmam gerekiyor. 60-70cm toplam uzunluğu olan bir kulaklık önerebilir misiniz? Ben arıyorum ama uygun bir şey bulamadım.

Merhaba;

Uzun bir süredir monitör arayışındaydım. Samsung, LG, Acer, HP gibi bir çok markayı düşündüm, bazılarını almak üzereydim ama son anda vazgeçtim ve en sonunda DELL U2311H model monitörü aldım.

Monitör hakkında teknik bilgileri vereyim öncelikle;

Ekran
Panel Boyutu: 58,4 cm (23�)
En/Boy Oranı: Geniş Ekran (16:9)
Panel Türü: IPS (Düzlem İçi Geçiş)
Optimum Çözünürlük: 60 Hz'te 1920 x 1080
Kontrast Oranı: 1000:1 (tipik), 10.000:1 (dinamik)
Parlaklık: 300 cd/m2 (tipik)
Tepki Süresi: 8 ms (griden griye)
İzleme Açısı: (178° dikey / 178° yatay)
Renk Gamı: %82 (%100 sRGB kapsamı içinde)
Renk Derinliği: 16,7 milyon renk
Piksel Aralığı: 0,265 mm
Ekran Türü: Düz Panel Ekran

Bağlantı Özelliği
HDCP ile 1 Dijital Görsel Arabirim konnektörü (DVI-D)
DisplayPort (DP)
Video Grafik Dizisi (VGA)
1 adet USB 2.0 yukarı akım bağlantı noktası
4 adet USB 2.0 aşağı akım bağlantı noktası
Dell Soundbar için DC güç konnektörü

Stand
Yüksekliği Ayarlanabilir stand, ekseni etrafında çevirme, eğme, döndürme ve yerleşik kablo yönetimi

Güç Tüketimi (Tipik): 33 W (ses ve USB bağlantısı olmadan)
Güç Tüketimi Hazırda Bekleme / Uyku Modu: 1 W'tan az

------------------------------------------

Monitör yurt dışından pazartesi günü geldi ve bugün elime geçti. İstanbulda DELL ürünleri satan bir firma ile temastaydım ve ürünü getirdikleri gibi aldım. Mayıs 2010 yılında üretilen bir ürün, LCD teknolojisi olmasına rağmen enerji tüketimi çok az. Grafik ve web işiyle uğraştığım için IPS panelli bir monitör benim için harika bir seçim oldu. Oyun oynamayı severim ama çok fazla oynayan biri değilim o yüzden 8ms'yi sorun etmedim.

Kutu içeriği şu şekilde;

Monitör, stand, VGA, DVI ve USB kablo, CD ve kitapcık.

Kurulumu yaptıktan sonra görünüşü

İlk başta ölü piksel var mı diye baktım ve hiç ölü piksel çıkmadı. Ayrıca monitörün 0 piksel ve 3 yıl garantisi var. Bu insana oldukça güven veriyor. Monitörün tasarımı benim için muhteşem. Sade bir tasarım olması bazılarının hoşuna gitmeye bilir ama ince kenarlı monitörlere bayılıyorum. Pivot ayak olması da bir diğer güzelliği. İstediğim yükseklikte ayarlayabiliyorum. Çok rahat hareket ediyor.

Monitörü esas tercih etmemin sebebi IPS panel olması. Henüz standart renk ayarları ile kullanıyorum ve buna rağmen renk ayarlarından çok memnunum. Sadece parlaklığını kıstım çünkü gözümü aldı. CRT monitörümü aratmadı hiç bir şekilde. Hazırladığım web sitelerini kontrol ettim ve renklerde hiç fark göremedim. Siyah ve beyaz kalitesi ise en çok merak ettiğim konuydu ve çok iyi sonuçlar aldım.

Siyah renk testinde burada gördüğünüz sayılardaki siyahların hepsini seçebiliyorum. İş yerinde ki monitörüm de 7-1 arası hiç ayırt edilmiyordu.

Beyaz testinde ise yine çok iyi bir sonuç aldım. 254 hariç bütün değerleri çok rahat görebiliyorum. 254 biraz dikkatli baktığım zaman seçiliyor. Küçük bir ayarla bunu düzelteceğim.

Benim için en önemli olan siyah ve beyaz testlerinden oldukça başarılı bir sonuç çıktı. Filmlerde karanlık sahnelerde hiç bir sorun gözükmüyor. Çok ayrıntılı olarak inceleyemedim ama ilk izlenimim çok iyi. 3-4 tane film açtım, karanlık sahnelerde bir rahatsızlık hissetmedim. Belki en çok merak edilen konunun backlight olduğunu biliyorum. Etrafta hiç ışık yokken aldığım backlight bu şekilde;

Sol köşede biraz sızıntı var ve açınıza göre bu sızıntı oldukça büyüyor. Ama tek sızıntı burada, diğer köşelerden bir sızıntı göremedim. Biraz canımı sıksa da bunun normal olduğunu biliyorum ve bir sorun yaratmayacak benim için. Filmlerde hiç gözükmüyor onuda söyleyeyim.

IPS panel olmasının en büyük artılarından biri yan açılardan görüntüsünde bir değişiklik olmaması. İşte kanıtları...

Bilgisayarım da şu anda sadece PES2011 yüklü. Diğer oyunları yüklediğim zaman onlarında bilgilerini veririm bu başlıkta. 8 ms nedeniyle hayalet efektinin az da olsa olabileceğini düşünüyorum, ama hem PES2011 de hem de filmlerde bunu hissetmedim. Zaten almadan önce bir sürü incelemesini okumuştum, oyun videolarını izlemiştim ve hiç bir sıkıntı vermemişti bana. Araba yarışlarında hiç bir sorun yaratamıyor 8ms. Zaten insan gözünün algılayabileceğini pek sanmıyorum, ama yorumlarda bazı FPS oyunlarda hissedildiğini söylemişlerdi. Bu 8ms değerinin gerçek değer olduğunu biliyorum, çoğu firma gibi satış politikası için düşürülen bir değer değil. O yüzden çok sorun etmiyorum.

Eğer renk doğruluğu sizin için önemliyse, çizim ya da grafik işiyle uğraşıyorsanız ve monitör alacaksanız birinci tercihiniz bu monitör olmalı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Fiyat performans oranı herhalde en üst seviye IPS panelli monitördür. Diğer monitör alacak arkadaşlarda tercih edebilir. Dediğim gibi 8ms çok sorun değil, o farkı hissetmeniz çok zor. Ayrıntılı oyun incelemesini daha sonra yazacağım zaten.

Okuduğunuz için teşekkürler...

--

Fiyat hakkında yazdığım yazıyı kaldırdım. Haklı olarak burada ki yazdıklarımı okuyan arkadaşlar monitörü aldığım Radius Bilgisayardan aynı ücretle almayı talep etmişler. Firma da zor durumda kalmış benim yüzümden. Onlardan özür diliyorum, kötü bir niyetim yoktu. Ürün incelemesi yaptığım için fiyatıda yazmıştım bilgilendirmek için...

Monitörü almak isteyen arkadaşlar, firmadan fiyat talebinde bulunurlarsa uygun bir fiyata anlaşabilirler.
Merhaba;

Bu monitörü kullanan ya da bilgisi olan var mı?

Bayıldım bu monitöre ama Türkiye'de yok

Panel Boyutu: 23 "
Optimal Çözünürlük: FULL HD 2048 X 1152 dan 60 Hz'de
Dinamik Kontrast Oranı: 80,000:1 (max)
Parlaklık: 300 cd / m2 (tipik)
Tepki Süresi: 2 ms (tipik)
İzleme açısı: 160 ° / 170 ° (tipik)
Renk Desteği: 16.7 milyon renk
Nokta Aralığı: 0.249mm
Girişler: VGA, DVI, HDMI

Özellik olarak ve test sonuçları olarak oldukça iyi. 2 MP WebCam, Mikrofon, döner taban gibi bir çok özelliği de cabası. Fiyatı ise 299$ - 350$ arası değişiyor.

DELL monitörleri nasıl temin edebiliriz?
Merhaba;

Video web sitesi hazırlıyorum. Ama öyle youtube gibi binlerce video olan bir site değil. 10 tane kategori içerisinde 5'er tane video olacak şekilde bir site. Yaptırmak istediğim, bir kullanıcı paneli ile girip, videoyu bilgisayarımdan upload edip, bir kaç küçük açıklama yazıp, bir ya da bir kaç kategoriye eklenmesi için seçim yapıp yüklemek. Bazı durumlarda da yotube gibi bir sitedeki videoyu eklemek istiyorum. Bilgilendirme amaçlı bir site olacak. Çok yoğun kullanımı olmayacak.

Kategorilerde ise yan yana küçük kareler şeklinde 3'er ya da 4'er tane olacak şekilde sıralanması. Yeni eklendikçe alt tarafa doğru sıralanacak.

Tasarımı ben yapıyorum, o yüzden istediğim sadece kod. Tasarımla uğraşmadan bu şekilde bir script için kaç lira istersiniz? Pm atabilirsiniz?
Merhaba;

www.estetiklazerlipoliz.com adından bir site hazırladım ve sitenin mac'de nasıl gözüktüğünü merak ediyorum. Mac kullanan arkadaşlar bakabilirler mi? Flash animasyon ve soldaki menü düzgün gözüküyor mu?

Sadece bakıp bilgi verebilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhaba;

1 hafta önce avea kontörlü hat aldım. Hiç bir sorun yoktu ve düzgünce kullanıyordum. Bugün eve geldim ve taktım telefona. Telefonum Nokia 6300. Sonra fark ettimki telefonun ekranı beyaz oluyor ve tekrar düzeliyor. Bunu kısa aralıklarla yapmaya başladı. Msj yazamıyorum, ekran bembeyaz oluyor ve yazdığım msj siliniyor. Hiç bir şey yapamadım:( Açılış sırasındaki ekrana benziyor, sadece şarj göstergesi kalıyor ekranda, 3-4 saniye sonra düzeliyor ama sürekli yapmaya başladı bunu.

Telefon bozuldu herhalde diye düşünmeye başladım, vodafone hattımı taktım ve bekledim ama onda hiç bir sorun olmadı. İstediğimi yapıyorum, uğraşıyorum bir değişiklik olmuyor. Sonra tekrar avea hattımı taktım ve yine aynısı oldu. Sorunun avea sim kartından kaynakladığını düşünüyorum.

Sizce sorun ne olabilir?

Saygılar...
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 565
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 5.545 (Bu ay: 262)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.