Şimdi Ara

Samsung Super Clear LCD TFT ve Super AMOLED KArşılaştırması ( N8, Galaxy S, Wave 1 Wave 2'ye Karşı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
17.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda Wave 2 nin ekranı wave 1 den daha kötü diyenler oldu bunun tersi olduğunu test sonuçları olduğunu söylediğimde dalga geçen ler oldu onlara güzel bir cevap ve uzun zamandır bilinen bir yanlışı düzeltmek için resimler ve 13 yıllık Resim - Heykel - Grafik - Fotoğraf sanatı geçmişimle hem test fotoğraflarını sizlere sunacağım hemde renk değerleri olarak yorumlayacağım. 13 Yıldır sanatla uğraştığımdan ve işiminde bu olduğundan renklerin doğal hallerini, karışımlarını, renk piğmentlerinin nasıl oluşturulduğunu ve renklerin dijitalle doğal ortamlardaki farklerini çok iyi görebilmekteyim. İYİ OLAN KAZANSIN

Samsung Wave II 'i Nokia N8'e Karşı:
     Samsung Super Clear LCD TFT ve Super AMOLED KArşılaştırması ( N8, Galaxy S, Wave 1 Wave 2'ye Karşı )

Bu resimde ağaçlarda görüldüğü gibi çamurlaşma olmuş zaten bariz netlik ve renk farkını görebilirsiniz.

Bu resimde üst tarafta n8 ekranının gün işiğinin doğal rengini nasıl bozduğunu hatta daralttığını yansıramadığını görebiliyoruz. Hele arka plandaki mink yaprak ayrıntılarını elediğini rahatça görebiliriz. Yapraklar ise doğal tonlarından bir kaç ton şaşmış. Wave 2 ise sabah uyandığınızda doğan güneşe baktığınızdaki o tonu ve hissi gayet başarılı bir şekilde vermiş ve temiz net bir görüntü var galiba samsung un super clear demesinin sebebi burdaki temiz netlikten geliyor.

Bu resimde ev ve önündeki tahta yoldan çok rahat nasıl renkleri boğduğunu n8 in görebiliriz.

Bu resim de yeşilliklerdeki ayrıntıları nasıl elendiğini görebilirsiniz rahatça.

Bu resim n8 in ekranının görüntüyü nasıl yapaylaştırdığını görmemiz için güzel bir test olmuş.

Samsung Wave II'i Samsung Galaxy S'e Karşı:

Burada n8 den daha iyi bir performans sergilesede galaxy s wave ıı'nin ekranının doğallığı karşısında eziliyor güneş ışığının doğallığını galaxy s öldürmüş.

N8 kadar elemesede güneş ışığının doğallığını ve arka planın ayrıntılarını genede wave II ye karşı ekranı ezik kalıyor. Ama galaxy s in ekranı dallardaki ayrıntıları daha başarılı gösteriyor n8 e göre tabiki wave II y göre başarısız.

Aslında bu resimde galaxy s in ekranının ayrıntıları eleyip renkleri öldürdüğünü görmek için 13 yıl resim sanatı ile uğraşmak gerekmez.

Ayrıntı konusunda wave II ya galaxy s in yaklaşabildiği tek resim bu oluyor bundada renklerin doğallıkalrını kaybettiğini çok rahat görüyoruz.

Evden ve önündeki yoldan nasıl ayrıntıların elendiğini görebiliriz.

Samsung Wave II'i Samsung Wave'e Karşı :

Wave 1 Bu cihazlar içinde Wave II'ye en çok yaklaşan cihaz oldu ama altaki çimlerde wave 1 in yeşil renği doğallığından nasıl uazaklaştırdığını görüyoruz ölü bir renk tonu vermiş. Bulutlarda ve ağacın olduğu yerin arkasındaki çalılıkların üstünde ise güneş ışıklarını wave 1 elemiş bulutlarda ise güneş ışıkları doğallığını kaybetmiş. Bu resimde bulutların üstündeki koyulukta mavi bulutların sarı güneş ışıklarıyla birleşmesinden doğan hafif yeşilimsi tonu wave 1 ise yakalayamıyor.

Bu zorlu resimde wave II' ye en çok yaklaşan cihaz gene wave 1 oluyor. Yukardaki güneş ışığının sarılığının olduğu noktayı iki cihaz arasında karşılaştırırsanız wave 1 de ekranın 1-2 ton gün ışığını beyazlattığını o kendine has gün ışığı sarısının tonunu bozduğunu görüyoruz. Yapraklarda ise gün ışığının sarı renginin kırmızı yapraklar üzerine düştüğündeki yanık ne sıçak kırmızıyı wave II daha iyi yakalıyor wave 1 de ise o yerlerde b1-2 ton gene beyazlık seziliyor.

Bu resimde altaki çalılıklarda wave 1 gene ayrıntıları eliyor ve renklerde doğallığını kaybetme var. Wave II de çalılara vuran gün ışığının sarılığının yola yansıdığını rahatlıkla sezebiliyoruz ama wave 1 de bu ayrıntıyı yakalıyamıyoruz.

Bu resimde uğur böceğindeki kırmızının doğallığını wave 1 yakalayamıyor.

Bu resimde wave 1 de gayet başarılı bu resmde wave II biraz netlik farkıyla geçebiliyor wave 1 'i evin önündeki tahtalara bakarsanız renğin doğallığıyla wave II' wave 1'i geçiyor. Ayrıca tahta üzerinde birazcık ayrıntıları gene elemiş wave 1. Evin sudaki yansımasına bakarsanız wave 1 in elediği ayrıntıları daha rahat hissedersiniz.

Sonuç:
    Wave II piyasanın amiral gemisi cihazları geçiyor gerek ayrıntı gerekse renk doğallığı yönünden wave II gayet başarılı. Wave II diğer çıhazları açık ara geçiyor Wave !'i ise derecelendirmek gerekirse %30 gibi bir farkla geçiyor. Resimleri çeken kışı ise yabancı biri kendi yorumlarında wave 2 nin verdiği performansı kendisininde beklemediğini ve gayet memnun edici olduğu şeklinde yorum yapmış.

Forumda ve etrafta wave 2 wave 1 den daha iyi ekranı dediğimde karşı çıkanlar olmuştu bunu resimlerle ve analizle bu başlıkta sizlere sundum amacım yeni cihaz alacak kişilerin bilerek ve daha bilinçli bir şekild ealışveriş yapmaları.Wave II Kesinlikle bu cihazlardan daha iyi ekrana sahip

limitsizim / 2011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limitsizim -- 15 Nisan 2011; 18:18:44 >

• Ellerinize sağlık.
  • cok basarili ve ozenli bir calisma.ellerinize ve emeginize saglik. forumda ki wave mi wave 2 mi ya da wave 2 mi n8 mi tartismalarina nokta konmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vebo -- 15 Nisan 2011; 19:36:40 >
  • eline şağlık kardeşim herşey burda belli oluyor
  • arkadaslar ben bunu dedikce saldirdilar bana bende sonunda resimleri koydum analizide cok vaktim yoktu asiri ayrintiya inmedim ben daha ayrintiya insem renk kodlari ve karisimlari ile cok daha ayrintili inceleme yazardim ama zaten resimler gosteriyor kendini amacim sizlere yardimci olmak yeni alacaklara fikir vermek goruyorum ki faydasi olmus tesekkurler yorumlar icin emege deydi :)
  • hocam ellerine sağlık bende tam böyle bir araştırma arıyordum ama emin olki samoledciler bunada bir bahane bulur emin ol
  • Hocam Allah bin kere razı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O resimleri canli canli gordukten sonra her kesin fikri degisir size tavsiyem canli canli elinize alin bakin o zaman super amoledin gucunu gorun ayrica gorunum acisindan,ekran inceliginden,gun altinda gorunumden,pil performansindan,siyah renk gorunumunden tutun hepsinde super amoled ezib geciyor super clear lcd yi ha bu arada super clear lcd kotumu asla lcd,super lcd ye gore iyi amma,retina,suuper amoled ekran kalitesine ulasamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan azeri
    O resimleri canli canli gordukten sonra her kesin fikri degisir size tavsiyem canli canli elinize alin bakin o zaman super amoledin gucunu gorun ayrica gorunum acisindan,ekran inceliginden,gun altinda gorunumden,pil performansindan,siyah renk gorunumunden tutun hepsinde super amoled ezib geciyor super clear lcd yi ha bu arada super clear lcd kotumu asla lcd,super lcd ye gore iyi amma,retina,suuper amoled ekran kalitesine ulasamaz

Ha bu arada bunu yalnkzca ben soylemiyor dunyada butun onde gelwn cep telefonu inceleme siteleri,uzmanlar soyluyor zaten yarismalarda birinci ucluge(siralama oylesile)retina,clear black amoled ve super amoled cikiyor zaten super amoled pluslu galaxy s2 satisa ciktiginda onun ekrani rakibsiz olucak
  • @limitsizim eline sağlık hocam bundan sonra heralde wave2 ye ekran konusunda çamur atmazlar
  • açılın samoledci geldi

wave 1 sahibi olarak cevap veriyorum hepsi photoshop lı bu resimlerin

:) şakabiryana çok güzel bir karşılaştırma olmuş elinize sağlık.

gerçekten renk doğallığı yönünden super clead lcd daha başarılı. fakat samoledin 3 başka artısı var
    1. daha az pil tüketiyor
    2. gün ışında daha az görüntü kaybı oluyor
    3. izleme açısı ( telefona yandan-üstten vs) baktığınızdaki netlik daha fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan azeri
    O resimleri canli canli gordukten sonra her kesin fikri degisir size tavsiyem canli canli elinize alin bakin o zaman super amoledin gucunu gorun ayrica gorunum acisindan,ekran inceliginden,gun altinda gorunumden,pil performansindan,siyah renk gorunumunden tutun hepsinde super amoled ezib geciyor super clear lcd yi ha bu arada super clear lcd kotumu asla lcd,super lcd ye gore iyi amma,retina,suuper amoled ekran kalitesine ulasamaz

hocam 2 arkadasimda wave bir var ve onlarda test ettim kendi cihazimla kesinlikle wave 2 geciyor illa bana profesyonel makine bulup kendim test edip koydurtacaksiniz hic vaktim yok olsa vallaha yapacagim denedigim iki arkadas wave 2 almaya karar verdiler ustelik ben testlerimi kapali ve acik ortamda ozel arsivimden HQ kalitede resimlerde ve hd videoda yaptim bu resimler benim testlerim degil ama emin ol benim testlerimde wave daha cok ezilidi cunku kendi hazirladigim grafik tasarim programlarinda ayarladigim ara ton renklerlede denedim elime aldigim 2 adet wave 1 ve kendi cihazimla denedim

@landmoon pil konusunda çok haklısın arkadaşların wave 1 inde denerken bende fark ettim birde wave in çekim gücü daha iyi anlatmak için yüzde olarak örnek verirsem %15 - %20 daha iyi herhalde sar degerini wave 2 de düşürmeleri buna etki yaptı ama beni çok etkilemedi şimdilik. Yorumun için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limitsizim -- 15 Nisan 2011; 23:43:04 >

• @landmoon hocam bence haklısınız ben de galaxy s de samoled i test etme şansım olmuştu. Objektif yorumunuz için çok teşekkürler.
  • Oled herzaman lcd ye göre üstündür.Bu karşılaştırmanın gerçekçi yapıldığını nereden bileceğiz.Bu fotolar uzun süredir nette var.

Ayrıca galaxy s pentile ekran olduğun doğru renkleri yakalayamamış olabilir . Ama nokia n8 de renkler normaldir.

Diğer telefonların ekran ışıkları kısılmış gibi duruyor.Diğerlerinin bu kadar sönük olacağını sanmıyorum.
  • Elinize sağlık hocam gerçek çok başarılı ve ayrıntılı bir çalışma olmuş bir kez daha doğru bir karar verdiğimi düşünmeme neden oldu fotoğraflar ah bi de uygulama sayısı artsa çok daha güzel olur tadıdan yenilmez bir telefon olacak
  • güzel inceleme olmuş elinize sağlık arkadaşlar şimdi diyorum elimde ne telefon varmış bea diyorum
  • -Wave 2'nin donanımında ekran için DNIe(digital natural image engine) vardır. Samsung bunu televizyonlarında da kullanır.

-Wave 2'de Real-Stripe panel teknolojisi kullanılır. Super Amoledlerde Pentile matrix teknolojisi. Bunun anlamı Wave 2'de %30 daha fazla subpiksel bulunur ve görüntüler daha keskin olur.

Zaten Super Amoled ile Super Amoled+ arasındaki tek fark Real-Stripe panel'e geçilmiş olması..

Dolayısıyla Super Clear LCD oldukça kaliteli bir ekran. Tepki zamanı ve kontrast oranı hariç her konuda Super Amoled ile yarışır
  • @williamwallace88 diger soylediklerin hakkin da bilgim yok ama resimleri test eden arkadas DNIe teknolojisi hakinda yazmis arastirdim dogal goruntu saglayan bir sistem ( dogal goruntu motoru gibi birsey oluyor tr cevirisi ) ama ben bakinca wave 1 dede var diye gordum o yuzden DNIe i yazmistim yazida sonra cikarttim aslinda arastirmak lazim wave 1 de varmi bu teknoloji kesin bilginiz varmi wave 1 de DNIe olmadigina dair olup olnadigini ben tam arastiramadim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limitsizim -- 16 Nisan 2011; 1:18:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

@williamwallace88 diger soylediklerin hakkin da bilgim yok ama resimleri test eden arkadas DNIe teknolojisi hakinda yazmis arastirdim dogal goruntu saglayan bir sistem ( dogal goruntu motoru gibi birsey oluyor tr cevirisi ) ama ben bakinca wave 1 dede var diye gordum o yuzden DNIe i yazmistim yazida sonra cikarttim aslinda arastirmak lazim wave 1 de varmi bu teknoloji kesin bilginiz varmi wave 1 de DNIe olmadigina dair olup olnadigini ben tam arastiramadim ?

Wave 1'de de DNIe mevcut fakat aktif değil. Çünkü Super Amoled'de görüntünün aşırı doymuş görünmesine neden oluyor (over saturated, türkçede tam olarak nasıl çeviriliyor bilmiyorum)
    Denemek istersen

1-) *#197328640# tuşla
    2-) Sırasıyla 6-5-2 tuşlarını gir (bu işlem DNIe deaktifse aktif, aktifse deaktif duruma getirecek)
    3-) Arama kapama tuşuna basarak menüden çık ve kilit tuşuna basarak ekranı karart.
    4-) Kilidi tekrar aç ve yeni ekran karşınızda...

Beğenmezsen (yüksek ihtimal) aynı işlemi tekrarlayarak eski haline dönebilirsin

• Wayyyyy bea?Neymiş bu LCD kardeşim.Hem Amoledlere göre daha ucuz hem de daha kaliteli görüntü veriyor.İyide o zaman bu Samsung'u aklı kıtlar yönettiği için mi yeni amiral gemileri Galaxy S2'ye Super Amoled ekran koyuyorlar?Ya da bizlerin hesabında büyük bir yanlışlık mı var?Seçin birini.

Ben kendi adıma seçimimi yaptım ve buradaki hesapta bir yanlışlık olduğu sonucuna vardım.Nasıl mı?Hangi bilene danışırsanız,hangi bu işe kafa yormuş,tarafsız testler yapmış adama sorarsanız sorun hepside Super Amoled'in cep telefonu ekran teknolojisinde şu anda lider olduğunu söyler.Sadece telefon değil,televizyon teknolojisinde de LED ekrana geçiş çoktan başladı,çünkü daha kaliteli.Bu yüzdendir ki üreticiler LCD'den Amoled'e doğru bir geçiş yapma sürecindeler.Arkadaş internette sürekli dolaşan resimleri derlemiş,toplamış,yayınlamış,sağolsun.Peki bunların hakikaken tarafsız olduğunu kim ispat edebilir.Acaba telefonların parlaklıkları ne seviyedeydi?(Ben bir Galaxy S kullanıcısı olarak ilk defa bu kadar sönük renk gösteren bir Galaxy S gördüm resimlerde)Ya da en önemli soru,tüm cep telefonları farklı renkler karşısında aynı performansı gösterirler mi?
    Sizinle şimdiye kadar ki edindiğim bilgileri paylaşayim.Amoled LCD'den daha az enerji tüketir,bu yüzden öndedir.Amoled her açıdan aynı görüntü kalitesini verir,LCD ise sadece karşısından baktığınızda,bu yüzden Amoled öndedir.Gelelim en can alıcı kısma yani renk meselesine.Amoled ekranlar beyazın hakim olmadığı koyu renklere üstündürler,LCD ise beyaz ve tonlarında(renkli bir dünyada yaşıyoruz,buradaki kazananı siz seçin)

Uzun lafın kısası herkes elbette ki kendi kullandığı ürünü övecek ve diğerlerinden üstün görecektir.Ama tarafsızca bir kazanan belirlemek istiyorsak,bu konuda hiç bir şey bilmeyen bile ilk paragrafımı okuduğunda kararını verecektir.

Hemen bulduğum bir link bakarsanız tam doğruyu anlarsınız.

http://www.gsmarena.com/display_shootout-review-541p7.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcombil -- 16 Nisan 2011; 3:05:32 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.