W

Yüzbaşı
20 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 139 (Bu ay: 2)
Gönderileri

Merhabalar Amazonda 15.000 tl'ye bu model satılıyor, gördüğüm kadarıyla başka sitede de satışı yok. Bu yüzden çok fazla kaynak ya da yorum bulamadım.

Bana fiyatı çok mantıklı geldi. Çoğunlukla yazılım işleri için kullanacağım, bu yüzden güçlü ve verimli bir işlemci olması büyük artı. Arada fırsat bulursam oyun oynarım ama asıl amacım oyun olmadığı için 3050 beni idare eder diye düşünüyorum.

Özetle

- 12. nesil güçlü bir işlemci olması

- Artırılabilir RAM

- Harici ekran kartı olması

- Metal kapak

- 144hz ekran

gibi artılardan dolayı bu modeli alacağım sanırım. Aynı işlemci olup ekran kartı olmayan laptoplar 18.000 civarı satılıyor. Model ile ilgili görüşü, yorumu ya da alternatifi olan var mıdır?

Teşekkürler.

Merhabalar Amazonda 15.000 tl'ye bu model satılıyor, gördüğüm kadarıyla başka sitede de satışı yok. Bu yüzden çok fazla kaynak ya da yorum bulamadım.

Bana fiyatı çok mantıklı geldi. Çoğunlukla yazılım işleri için kullanacağım, bu yüzden güçlü ve verimli bir işlemci olması büyük artı. Arada fırsat bulursam oyun oynarım ama asıl amacım oyun olmadığı için 3050 beni idare eder diye düşünüyorum.

Özetle

- 12. nesil işlemci olması

- Artırılabilir RAM

- Harici ekran kartı olması

- Metal kapak

gibi artılardan dolayı bu modeli alacağım sanırım. Aynı işlemci olup ekran kartı olmayan laptoplar 18.000 civarı satılıyor. Model ile ilgili görüşü, yorumu ya da alternatifi olan var mıdır?

Teşekkürler.

Merhaba, telefonda uygulamaları açtığımda sürekli olarak ilk defa açmışım gibi oturum açmamı istiyor. Whatsapp, Youtube vs farketmiyor. Oturum aç dediğimde şifre sormuyor ve ekrana yönleniyor. Ama uygulamayı kapatıp açtığımda aynı sorun tekrar nüksediyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı? İki gündür bu çıkıp duruyor ve beni kanser etti resmen.
Merhaba, eşim için her gün uzun yola gidecek araba arayışındayım. Ankara-Polatlı arası gidecek, dolayısıyla yolda doğru düzgün viraj bile yok dümdüz her gün 100 küsür kilometre gidecek bir araba lazım :)

Şu an Hyundai Getz LPG var. Araba çok az yakıyor ama hiç güven vermiyor. Bir de ara ara motor ışığı yakmaya başladı, fakir karışım nedeniylemiş, 5-6 kere farklı yerlerden LPG ayarı yaptırdık ama tutmadı gitti, resmen değiştirin artık beni diyor.

Daha güvenli ve sorunsuz bir araç arayışı içindeyiz. Mesafe uzun olduğu için az yakması da önemli tabi. Eşim kullandığı için otomatik şartı var malesef.

LPG'yi çok uzun süre kullanırsan motoru iyice öldürür diyor ustalar. Bu yüzden LPG'li araçlardan çekiniyorum ama bu şekilde deneyimleriniz varsa aracı öğrenmek isterim. Bütçem max 60.000TL. Aklıma aşağıdakiler geliyor.

- Riske girip yine LPG otomatik almak. Auris vs aklıma geliyor.

- Dizel otomatik en ideali aslında. Ama bu paraya sorunsuz ve az km bulmak zor. Clio EDC vs olabilir.

- Daha riske girip benzinli otomatik almak. Nispeten daha yeni olur. Bende golf var. Ankara-Polatlı 90'a sabitleyince 4.5 litre yakıyor. LPG'nin 3 liraya dayandığını görünce çok da mantıksız gelmiyor. Ama ne olacağı belli olmaz o yüzden bu riske girmek zor.

Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler :)
Selamlar, aileme uydu alıcı arıyorum. Kanal aramadan zerre anlamazlar, dolayısıyla ben kurayım kanal gelirse kendi eklensin, silinirse çıksın ki ikide bir arayıp bu kanallar açılmıyor demesinler. Hızlı kanal değiştirsin, görüntü kalitesi de iyi olsun.

Önereceğiniz cihazlar nelerdir? Ona göre bütçe ayırıp cihazı alacağım.

Teşekkürler
Merhabalar,

Anneme min 9. kg çamaşır makinası alacağım. Bütçem 1400'e kadar çıkabiliyor. Sizce ne almalıyım?
Forumda Profilo CMG140DTR epey övülmüş fakat annem Samsung WF90F5E0W2W görmüş beğenmiş. Bende de en ucuzundan Samsung var ve hiçbir sıkıntısını görmedim birkaç yıldır. Siz ne önerirsiniz? Samsung'da EcoBubble, Seramik Rezistans gibi teknolojiler var, Profiloda da benzerleri var mı? Ya da başka marka ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler
Merhabalar,

TTNet üçü bir arada (Fiber + TV + Telefon) tarifesinin süresi doldu. Şu an toplam 120 lira fatura geliyor. 3-4 ay sonra şehir değiştireceğim ve gittiğim yerde hazır internet olduğu için taahhütsüz ucuz internet arıyorum. Ek olarak apartmanda merkezi sistem olmadığı için Tivibu da var.

120 lira haliyle uçuk olduğu için düzgün taahhütsüz bir tarifeye ihtiyacım var. Ama düzgün bir şeye denk gelmedim.

En uygun bulduğum Turkcell Vınn + Turkcell TV (Maalesef bu da taahhütlü).. Onda da TV izlerken kotanın dolup dolmadığından tam emin değilim. Bu konuda kesin bilgi lazım..

Sizce Vınn + TV uygun mudur? Ya da taahhütsüz uygun bir tarife var mıdır?

Şimdiden teşekkürler
Merhabalar,

Dedemin dedesinden kalsa çalışır durumda tamir görmemiş saatim var.

Sizce bu saatin bir değeri var mıdır? Satsak ne kadar eder? Evladiyelik saklasak ömrü dayanır mı?
Merhabalar,

Annem için telefon bakıyorum. Dokunmatik telefon konusunda çok tecrübeli değil, pek uygulama vs de kullanacağını sanmıyorum. Kamerası iyi olsun istiyor..

Önerilerinizi bekliyorum
Merhabalar,

Temmuz ayı içerisinde TTNet Fiber + Tivibu taahhütümü bozup (yaklaşık 4-5 ay kullanmıştım) DSmart Süper Paket + Limitsiz Fiber İnternet aboneliğine geçiş yaptım.

Başta her şey rahat gibiydi. Üye oluşumun ertesi günü geldiler ve TV kurulumunu yaptılar. İnternet devir işlemi için de form doldurttular. Dediklerine göre geçiş işlemi otomatik olacaktı ve Tivibu cihazı teslim etmem için de Telekom'dan mesaj gelecekti. Tamam dedim form doldurma işlemi tamamlandı ve adamlar evden ayrıldı. İnternet birkaç gün sonra kesildi ve 2-3 sonra tekrar geldi. DSmart online işlemlerden kotamın dolduğunu görünce geçiş işleminin tamamlandığını anladım fakat Telekom'dan henüz mesaj gelmemişti.

ŞOK1 : TTNet'in son faturası 600 TL geldi. Faturada 150tl modem ücreti, 220tl Tivibu cihaz ücreti vardı.

Önce gidip Tivibu cihazı teslim ettim. Dilekçe doldurdum. Birkaç gün sonra aradılar ve dilekçemin kabul olduğunu, Tivibu cihaz ücretini düştüklerini söylediler. Daha sonra modem için TTNet'i arayıp hala Telekom altyapısı kullandığımı, aynı modemle internete girdiğimi, bu cihaz ücretinin alınmaması gerektiğini söyledim. Hatta TTNet kurulum ekipleri cihazlar eve ipoteklidir, interneti kestirseniz bile cihaz evde kalacak demişti. Bunu da belirttim. TTNet müşteri hizmetlerinden azar yiyerekten sonuç alamadan görüşmeyi kapattım. DSmart'ı arayarak durum böyle böyle daha önce ücretsiz kullandığım modeme size geçince 150 lira ücret biçtiklerini söyledim. Yardımcı olamayız dediler.

ŞOK2: Oturdum TTNet taahütnamesini okudum. Hiçbir yerde modem ücretinin esamesi okunmuyordu.

TTNet'i tekrar arayıp haksız ücret kestiklerini, şikayet edeceğimi söyledim. Hemen modemi iade edin ücreti iade edelim dediler. Bunun üzerine modemi iade ettim, tutanağı faksladım ve ücreti geri alabileceği belirttiler. (20 ağustos)

Buraya kadar olan sıkıntılarım genel olarak DSmart odaklı değildi. Fakat asıl sıkıntı şimdi başladı.
Modemi teslim ettiğim için artık internete giremiyordum. DSmart'ı arayıp modem istedim. Modem istemek hakkımdı çünkü üyeliğimin başından beri DSmart modem yollamamıştı ve kampanya sayfasında aynen şu yazıyor:
Eve kadar fiber alt yapısında fiber modem ücretsiz sunulmaktadır.
Dsmart müşteri hizmetleri altyapının Telekom olduğunu, modemi onlardan istemem gerektiğini söyledi. Telekom'u aradım biz size yardımcı olamayız bizim abonemiz değilsiniz dedi. DSmartı aradım böyle böyle dediler dedim. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok dedi. Defalarca telefon üzerinden tartışma, iki firma arası mekik dokuma derken, DSmartı sonunda ikna edebildim ve modem yollamak için Telekom'la iletişime geçeceklerini söylediler. Telekom'un beni arayacağını ve modemi bırakacağını söylediler.

Ben randevu için telefon beklerken bir gün kapımda not buldum. Eve geldik sizi bulamadık. 444 0 375'i arayarak tekrar randevu alın diye. Aradım, tekrar müşterileri olmadığımı belirten hafif bir azardan sonra yine randevu alamadım. DSmartı aradım. Çıkan kişi yine modemi Telekom'dan istemeniz gerekiyor dedi. Karşıdakine durumu anlatana kadar yine göbeğim çatladı ama sonunda durumu anladı ve Telekom ekiplerini yönlendireceğini söyledi. Randevu almaları gerektiğini söyledim. Tamam dedi. Ertesi gün hiç aranmamama rağmen kapımda yine evde yoktunuz notunu buldum. DSmartı arayıp aynı işkence methodlarından tekrar geçtikten sonra birkez daha modem talebinde bulundum.

Sonunda bu sefer aradılar. 3 eylül günü saat 17:00-19:00 arası geleceklerini söylediler. Saat 16:30'da toplantıdan kaçtım, 35 kilometre (ev-iş arası uzaklığım) yol geldim ve ne göreyim

ŞOK3: Saat 14:00-16:00 arası geldik sizi bulamadık. 444 0 375'i arayın.

Tepem attı. Hemen DSmart'ı aradım. Modem için delirttiklerini, söz verdiğiniz saatte getirmeleri gerektiğini söyledim. Eğer modemi iki saat içinde eve getiremiyorsanız, aboneliklerimin bedelsiz iptalini istedim. Hemen ilgileneceklerini söylediler. Saat 19:00'a doğru kapım çaldı.

ŞOK4: Kapıda DSmart teknik ekibi vardı ve elinde Zyxel ADSL modem vardı. Şaka yapıyorsunuz heralde dedim. Bizi acele yolladılar, taa Keçiören'den geldik dedi (Ben yapracıkta oturuyorum)

Dsmart'ın bu işi beceremeyeceğini anladım. Kendim el atayım dedim. Şans eseri bir komşumun kapısında da evde yoktunuz notu gördüm ve o notta 0312'li bir numara vardı. O numarayı aradım durumumu anlattım(4 eylül). Adam kaydımı buldu ve gel Ümitköy Telekom'dan modemini al dedi. İçimi bir sevinç kapladı. 5 eylül cuma günü gittim modemi aldım (sonunda). Kurulum için ne gerekli dedim. Adam modemlerin uzaktan ayarları aldığını bir şey yapmamam gerektiğini söyledi. Eve gidip bir heves modemi bağladım. Modem internete bağlanamadı. DSmart teknik desteği aradım. Evet modeminize bağlanabiliyorum ama modeminiz IP alamıyor dedi. Arıza kaydı aldı 48 saat içinde çözülecek dedi. Ben bu 20 ağustostan beri bağlanamadığım zamanın faturasını düşün dedim tamam dediler. Pazara kadar bekledim. Arayan soran olmadı. Pazar tekrar aradım. Tekrar arıza kaydı aldılar tekrar 48 saat dediler. Salı tekrar aradım. Tekrar arıza kaydı aldılar tekrar 48 saat dediler. (11 eylül)Bugün sonunda onlar aradı, bu sefer modeme hiç ulaşamadıklarını söylediler. Arızayı Telekom'a ileteceklerini söylediler.

Bugün ayrıyetten faturam geldi.

ŞOK5: Faturada internet düşümü olmadığı gibi 3 eylül tarihli Teknik Servis Ücreti yansıtılmış. 22 lira servis ücreti dahil toplam 96 lira

Sonuç: 20 ağustostan beri internetim yok.
Sonuç: Kendim kaynaklı olmayan durumlardan ötürü kullanamadığım internet + yanlış gelen servisin ücreti isteniyor...

Yapmam gereken şey nedir? TTnet taahhütü bozarak dünya ceza ödedim zaten, aynı durumla bir kez daha karşı karşıya kalmak istemiyorum. Ama insanı bu tarz durumlar canından bezdiriyor. DSmart müşteri memnuniyetini bu kadar mı umursamıyor?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 749
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 82.701 (Bu ay: 2.743)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 827 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.