Şimdi Ara

[ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
14
Favori
41.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XPERIA ARC S ANDROID 5.1.1


    Kurulum için aşağıda bulunan ''Xperia UltraKat ROM'' daki ''CWM YÜKLEME'' başlıklı yerin sonuna kadar yapıp sonra vericeğim talimatları yapmanız yeterli.

    İNDİRME


    YÜKLEME

    İndirdiğimiz dosyayı hafıza kartına atıp cihazımıza takıyoruz. Cihaz kapalıyken güç düğmesine basıp titrediği an CWM ekranı gelinceye kadar ses yükseltme tuşuna hızlı hızlı basıyoruz. CWM ekranı geldiğinde ''install zip'' seçeneğini seçip indirmiş olduğunuz ROM'u flaşlayarak işlemi tamamlamış olacaksınız.








    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------









    Xperia UltraKat v2.0.1 (04.04.2014)

    Xperia Z2 Arayüzü - AndroidOS 4.4

    Çok Hızlı | Mükemmel Batarya Ömrü | Stabil | Xperia Z2 UI | 4.4.2 KK


     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
    EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !


     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
    ÖZELLİKLERİ

    - Legacy Xperia ROM üzerine dayalı
    - nAa+ Kernel
    - Mükemmel Pil Süresi
    - Stabil
    - Hızlı
    - Emoloji Destekli Xperia Z2 Klavyesi
    - Sony Select
    - Xperia Z2 Duvar Kağıtları
    - Xperia Z2 Arayüz
    - Xperia Z2 Şarkı ve Bildirim Sesleri
    - Xperia JB Boot Animasyon


     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
    İNDİRME

    Xperia UltraKat ROM .zip]Link 1 | Link 2

    Xperia Ultra Kat Kernel Link 1 | Link 2

    Google Apps Link 1 | Link 2


     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
    KURULUM


    BAŞLANGIÇ
    Öncelikle verdiğim linkteki dosyaları indirin kırık link var ise alternatif verdiğim linkleri kullanın , 3 parça dosyamız olacak birisi ROM diğeri KERNEL ve bir diğeri GOOGLE APPS. İndirdikten sonra ROM ve KERNEL'i olduğu gibi zipten çıkartmadan hafıza kartına taşıyın. KERNEL masaüstünde kalsın. Daha sonra Root için istenen yazılıma dönmek ve Kernel flaşlamak için lazım olacak olan Flashtool'u bu adresten Link indirin. Flashtool'u bilgisayarınıza kurun , Flashtool'u kurduğunuz yerde C:/Flashtool-drivers-Flashtool drivers.exe olacak çalıştırın. Arc modeline Flashtool ve Flashboot seçeneklerine tik koyup yükleyin.
    ROOT
    - Yeni başlayanlar için detaylıca anlatacağım , ilk olarak cihazımızı Root'layacağız. Cihaz bir tek 4.0.2.A.0.42 sürümünde Root'lanabilmekte , bu sürümdeyseniz rootlayabilirsiniz ama .62 ya da ICS sürümünde iseniz verdiğim linkteki Stock Rom'u Flashtool ile flaşlamanız gerekmekte.
    Flaşladıktan sonra Ayarlar-Gelişim-USB Hata Ayıklamayı açın , daha sonra Flashtool programını açın ve telefonu bağlayın. Yukarıda kilit işareti belirecek tıklayın , sizden hangi Root'un yüklenmesini soracak istediğiniz herhangi birine tik koyun ( Ben SuperSU tercih ediyorum ) , bir kaç dakika sonra cihazınız Root'lanmış olacak , işlemi düzgün yaptıysanız menüde SuperSU uygulaması gelmesi gerek.
    CWM YÜKLEME
    - Root işlemi bittikten sonra UltraKatRom'u flaşlamak için CWM yüklememiz gerekecek. CWM-Installer vermiş olduğum linkteki CWM yükleyicisini zipten masaüstüne çıkartın. USB Hata Ayıklaması açık bırakın bu işlemde de , USB'yi telefona bağladıktan sonra indirmiş olduğunuz CWM-Install klasörü içerisinde iki tane komut dosyası olacak siz install-cwm1 yazanı açıp işlem yapacaksınız. Bastıktan sonra cihazınızın ekranında Root erişimi isteyecek kabul edin , CWM'niz yüklenmiş olacak , CWM'nizin yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için cihazınızı kapatıp açın , cihazınız titreyip Sony Ericcson yazısı çıktığı an hızlı hızlı ses yükseltme tuşuna basın CWM moduna girene kadar , eğer giriyorsa yüklemeyi başarmışsınız demektir.
    BOOTLOADER KİLİDİ AÇMA
    - Vermiş olduğum ROM stock kernel ile çalışmamakta nAa kernel ile çalışmakta bu kerneli flaşlamak için Bootloader kilidinizin açık olması gerekmekte , Sony sağolsun geliştiricileri düşünerek Bootloader kilidinizi öğrenmenize izin vermekte , UnlockBoatloder-Sony bu adresten cihazımızın Boatloader kilidi kodunu öğreneceğiz , gerekli koşulları kabul ettikten sonra sizden isminizi , e-mail adresinizi , ve telefonunuzun IMEI numarasınının ilk 14 hanesini isteyecek ( cihazınızda *#06# yaparak IMEI numaranızı öğrenebilirsiniz ) , doldurduktan sonra e-mail adresinize kod gönderilmiş olacak bu kodu bir yere not alın. SDK verdiğim linkteki SDK.rar'ın içindeki SDK klasörünü C sürücüsüne çıkartın ( C sürücüsünde herhangi bir klasörün içerisine çıkartmayın olduğu gibi C sürücüsüne atın ) , daha sonra cihazı Fastboot moda almamız gerekecek , cihazı kapatın menü tuşuna basılı tutarak USB kablosunu takın sağ üst taraftaki bildirim ışığı mavi yanacak , bilgisayarınıza sürücü ekranı gelecek elle tanıtmayı seçip SDK klasöründeki USB Driver'ı gösterin driver yüklendikten sonra cihazınızı tekrar kapayın ve yine menü tuşuna basılı tutup USB takarak fastboot moduna alın , led yine mavi yanacak , XP kullanıyorsanız Başlat-Çalıştır-CMD yazın enterlayın , Windows 7 kullanıyorsanız Başlat-CMD yazıp enterlayın , komut dosyası açılacak , açılan komut dosyasına CD\SDK yazıp enterlayın. Daha sonra fastboot.exe -i 0x0fce getvar version yazıp tekrar enterlayın karşımıza 0.3 ya da 3.0 değerleri çıkarsa işleme devam edebilirsiniz demektir , sonra fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY ( Yeşil renkte KEY yazdığım yere not aldığımız bootloader kilit kodumuzu yazacağız ) yazıp enterlayın kilidimiz kalkmış olacak.
    YÜKLEME
    - Son aşamadayız , kerneli flaşlayacağız cihazınız Fastboot modundayken Flashtool programını açın Şimşek işaretine basın Fastboot modunu seçin , ByDoomLord yazısı altında ''Select Kernel to Flash''a tıklayın altta dosya türünü .img olarak değiştirin ve ilk başta vermiş olduğum linkteki kernel dosyasını ( Boot.img ) seçip flaşlayın.
    Hafıza kartınıza ilk başta vermiş olduğum linkteki ROM ve Google Apps'i indirip zipten çıkartmadan atın ve telefona takın.
    Daha sonra cihazınız kapalı iken güç tuşuna basın LegacyXperia yazısı geldiğinde sürekli ses yükseltme tuşuna basın cihaz CWM moda geçmiş olacak.
    Wipe Data-Factory Reset yapın , Mounts and Storage seçeneğinde Format/System yapın , Advenced seçeneğinde de Wipe Dalvik Cache yapın.
    Install Zip seçeneğinde - Choose Zip From / Storage / sdcard seçeneğinden önce ROM sonra Google Apps'i flaşlayıp , Reboot System Now deyin cihaz açılacaktır.
    Cihazın ilk açılması epeyce uzun sürüyor kesinlikle korkmayın bekleyin bir 5 dakika.
    Güle güle kullanın , ben çok memnunum o kadar ROM'un arasında en iyisi şu an bu.


    Yükledikten sonra cihazınızda Root mevcut olacaktır , marketten Uninstall Master'ı indirin Çizim , Filmler , Fener gibi gereksiz uygulamaları kaldırın.
    İşlemci frekansı yükseltilmediği takdirde 1GHz hızında çalışıyor yükseltmek için Ayarlar-Telefon Hakkında-Derleme Numarasına defalarca basın Geliştirici Modu aktif yazısı geldiğinde Ayarlar-Performance bölümü aktifleşecek. Processor kısmına girin min. 460 MHz Max 1400 MHz yapın. Profile kısmınıda Performance yapın. İleride işlemciyi 1.8 GHz hızında çalıştıran DarkKernel'i yayınlayacağım şu an test aşamasında.


    BL kilidini açarken driverlarda sorun yaşayan arkadaşlar içinhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=92945934


    ROM XDA'yden alıntıdır , Android sürümü 4.4 KitKat'dir. Oluşabilecek sıkıntılarda sorumluluk kabul etmiyorum , takıldığınız yerde yardımcı olurum.
    Tonlarca Custom ROM denedim en hızlı , en stabili , en kullanışlısı bu şimdilik. İleride LegacyXperia ROM'unu paylaşacağım şu an test aşamasında 2011 serisi Xperia'ları canavara dönüştürecek.
    Yükleyen , kullanan arkadaşlar deneyimlerini muhakkak yazsınlar , yüklemek isteyenler genellikle yorumlara bakar görüş sizin :)


     [ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
    ~ XperiaUltraKatRom ~





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat.cinar -- 18 Ocak 2016; 18:14:30 >







  • up
  • up
  • İlk mesajdaki maddeleri takip ederek yaptım ben bunu yeterince hızlı, galerisi ve player'ı hoşuma gitti bugüne kadar ics kullanıyordum. ics'den geçince yeni telefon almışım gibi oldu.
  • selamlar,

    daha detaylı ve gorsel koyarak rot lamayı ve cwd yuklemeyı anlatabılır mısınız? bende bunu yuklemek ıstıyorum fakat yazdıklarınızdan anlamadım. detaylı anlatırsanız adım adım yapabılırım.

    sımdıden elınzıe saglık.

    tsk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skylife07

    İlk mesajdaki maddeleri takip ederek yaptım ben bunu yeterince hızlı, galerisi ve player'ı hoşuma gitti bugüne kadar ics kullanıyordum. ics'den geçince yeni telefon almışım gibi oldu.

    Bende çok fazla rom denedim ama bu kadar iyisini bulamadım , telefon değiştirmeyi bile düşünür hale gelmiştim bir süre daha düşünmeyeceğim gibi

    Hakkında kısmında sürüme mi kernele mi yapım numarasına ard arda tıklayınca ayarlarda Performance menüsü açılıyor işlemci hızı vs kontrol edebilirsiniz Min 1Ghz'de çalıştırın harika sonuç alacaksınız. Pil ömrüde bu kadar hızlı stabil olmasına rağmen stock romdan bile fazla gitmesi çok şaşırttı , oyunlarda da bariz fps yükseldi. LegacyXperia'nın stabil duruma gelmesini bekliyorum konu çok fazla takip ediliyor betasını deneyenler bile harika diyor bakalım.




  • arkadaşlar bunu neo v ye yükleyebilirmiyiz
  • mmmpower kullanıcısına yanıt
    Elbette , şimdiden başlıyorum detaylıca yazmaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baranumut

    arkadaşlar bunu neo v ye yükleyebilirmiyiz

    Malesef , ama yardımcı olmaya çalışırım bu hafta sana göre de bir ROM bulurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmmpower

    selamlar,

    daha detaylı ve gorsel koyarak rot lamayı ve cwd yuklemeyı anlatabılır mısınız? bende bunu yuklemek ıstıyorum fakat yazdıklarınızdan anlamadım. detaylı anlatırsanız adım adım yapabılırım.

    sımdıden elınzıe saglık.

    tsk.

    Gerekli düzenlemeyi yaptım , takıldığınız yerde danışabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

    quote:

    Orijinalden alıntı: baranumut

    arkadaşlar bunu neo v ye yükleyebilirmiyiz

    Malesef , ama yardımcı olmaya çalışırım bu hafta sana göre de bir ROM bulurum.

    inş neo v yede çıkar şöyle güzel bir rom gb ve ics kabak tadı veriyor artık :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baranumut

    quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

    quote:

    Orijinalden alıntı: baranumut

    arkadaşlar bunu neo v ye yükleyebilirmiyiz

    Malesef , ama yardımcı olmaya çalışırım bu hafta sana göre de bir ROM bulurum.

    inş neo v yede çıkar şöyle güzel bir rom gb ve ics kabak tadı veriyor artık :)

    Hocam aynı ROM'un Neo V'si için çıkarmış XDA'yde StevenDJ , buyur burada indirme linkleri varhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2657641 , yükleme işlemleri Arc S ile aynı takıldığın konuda sor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

    quote:

    Orijinalden alıntı: baranumut

    quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

    quote:

    Orijinalden alıntı: baranumut

    arkadaşlar bunu neo v ye yükleyebilirmiyiz

    Malesef , ama yardımcı olmaya çalışırım bu hafta sana göre de bir ROM bulurum.

    inş neo v yede çıkar şöyle güzel bir rom gb ve ics kabak tadı veriyor artık :)

    Hocam aynı ROM'un Neo V'si için çıkarmış XDA'yde StevenDJ , buyur burada indirme linkleri varhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2657641 , yükleme işlemleri Arc S ile aynı takıldığın konuda sor :)

    sağolun haber verdiğiniz için bakalım şu kilidi kaldırabilirsem hemen kuracağım :)




  • Üstadım, arc s telefonuma daha önce yazılım atmıştım (Başarılı da olmuştum) ona güvenerek sizin yazdığınız kitikat yüklemeye kalktım. kerneli yükledim.
    Orada takıldı kaldı. ne ileri ne geri gidemiyorum. ekranda Legacy Xperia yazıyo. onun altında Büyük L'nin içinde kocaman bi X harfi duruyo. bilgisayara baglayınca USB aygıtı tanınamadı diyo. Böylece kaldım. Üstadım bir yardım lütfen. Ankaradayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetki

    Üstadım, arc s telefonuma daha önce yazılım atmıştım (Başarılı da olmuştum) ona güvenerek sizin yazdığınız kitikat yüklemeye kalktım. kerneli yükledim.
    Orada takıldı kaldı. ne ileri ne geri gidemiyorum. ekranda Legacy Xperia yazıyo. onun altında Büyük L'nin içinde kocaman bi X harfi duruyo. bilgisayara baglayınca USB aygıtı tanınamadı diyo. Böylece kaldım. Üstadım bir yardım lütfen. Ankaradayım.

    Elbette yardım ederim , Kerneli flaşlamayı başarmışsın , tek bir adım kaldı o da CWM'den ROM ve Google Servislerini flaşlamak. Kapatın telefonu açın titrediği an ses yükseltme tuşuna defalarca basın seri şekilde CWM ekranı gelecek ROM ve Google Apps'i flaşlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat.cinar -- 4 Mayıs 2014; 19:48:50 >
  • Sanıyorum halletmeye çalışırken pili bitirdim. Bağladığımda şarj etmiyor. Pil olmadan da ne yapacağımı bilemiyorum. arc s eski bir telefon olduğundan arkadaşlarımdan bir yedek telefonla şarj edemiyorum.
    Ankaradan yardım lütfen ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yetki

    Sanıyorum halletmeye çalışırken pili bitirdim. Bağladığımda şarj etmiyor. Pil olmadan da ne yapacağımı bilemiyorum. arc s eski bir telefon olduğundan arkadaşlarımdan bir yedek telefonla şarj edemiyorum.
    Ankaradan yardım lütfen ...

    Flashtool ile stock ROM'a dönmeye çalış , olmadı batarya şarj edici aletler var 5-10 liraya temin edin bir telefoncudan şarj edin kerneli zaten yüklemişsiniz tek şey CWM'ye girip ROM ve Google Apps'i flaşlamak. Telefon açıldığı an ardarda ses yükseltme tuşuna basın CWM görüntülenecek.
  • Bu romu kullanan arkadaşlar acaba boş ram ve kullanılan ram miktarına bakabilirler mi?
    diğer bi sorum flashtool ile downgrade yada upgrade yapabiliyorum orjinal romu. sadece bu şekilde romu indirip flash la atsak olmuyo mu,yada olabilecek rom var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetdemirbay

    Bu romu kullanan arkadaşlar acaba boş ram ve kullanılan ram miktarına bakabilirler mi?
    diğer bi sorum flashtool ile downgrade yada upgrade yapabiliyorum orjinal romu. sadece bu şekilde romu indirip flash la atsak olmuyo mu,yada olabilecek rom var mı?


    150 MB Ram boşta kalıyor , Sony'nin gereksiz uygulamaları olmadığı için arkaplanda bir şey çalışmıyor. Çok rom denedim en başarılısı şu an bu.

    Custom ROM'lar .zip uzantılı olduğu için bir tek CWM ekranından flaşlanabiliyor , Flashtool ile anca stock ROM'larda downgrade , upgrade işlemi yaparsınız.
  • Teşekkürler üstadım,ben GB .62 kullaniyorum, bos ram 200 mb kadar çıkıyor. Oyun oynamıyorum ama görsellik ariyorum artık biraz. Garanti temmuzda bitiyor bu romu yüklemeyi düşünüyorum,destek için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.