Şimdi Ara

Samsung Super Clear LCD TFT ve Super AMOLED KArşılaştırması ( N8, Galaxy S, Wave 1 Wave 2'ye Karşı ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
17.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: williamwallace88

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Kendi gözünüzle gördüğünüz halde , hala lcd samoledden daha iyi diyorsanız sesimi çıkarmayacağım.YUkarıda ki videoyu kime izletirsen izlet hangisnin daha iyi olduğnu kolayca söyler.

Bakım hocam ne yazmışım

quote:

Orijinalden alıntı: williamwallace88

Wave S8500 kullanıcısı olarak ekranımın kalitesini biliyorum. Piyasadaki en iyisi diyebilirim ama Wave 2'yi ezip geçer mi? Bence hayır. Wave 1 iyi olabilir ama büyük farkla değil...

Benim garibime giden birine 3d led tv birine siyah beyaz tüplü tv muamelesi yapılması

Benim sözüm size değil.Lcd ye samoledden daha iyi diyenlere.Birde konu açmışlar lcd daha iyi diye.Yukarıda ki resimlerde , Wave 2 hariç diğer telefonların ekran parlaklığı bariz şekilde kısılmış ve utanmadan test yapmışlar.

Arkadaşta buna inanıp konu açmış.İş kazası diyelim.SUperamoled olan hiçbir telefonun ekranı yukarıda ki gibi olamaz.İMkanı yok.

Kendi düşüncenizdir saygı duyarım.ANcak yukarıda ki video da ve gsmarena gibi bir sitenin testinde samoled büyük farkla önde gözüküyor.

Yukarıda ki videoya ve gsmarena ya rağmen arada büyük fark olmadığını hala iddia edebilir misiniz ?

Gözümüzle gördüğümüze mi inanalım ? Yoksa sizin söylediklerinize mi ?

• Sclcd ekrani savunanlar ucuz etin yahnisini savunmaya devam edeceklerdir.Konuyu acan arkadad gsm arena veya benzer ciddi kaynaklarin super amoled in bariz ustunlugunu belirten testlerine ragmen ne oldugu kimin yaptigi belli olmayan karsilastirmalari buraya eklemistir. Neden samsung amiral gemilerinde sclcd ekrani tercih etmiyor? Neden hicbir ciddi kaynagin incelemelerinde sclcd super amoledden ustun degildir ? Neden wave 2 ekran buyuklugune ragmen kendinden daha once cikmis olan wave 1 den daha ucuzdur? neden samsung ovundugu super amoled kalitesinin aksine sclcd ile ilgili hicbir iddali aciklamada bulunmamistir? ve neden yuksek maliyetine ragmen cikacak olan amiral gemisi galaxy s 2de s
    super amoled ekrandan vazgecmemistir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertofiole -- 17 Nisan 2011; 13:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: robertofiole

Sclcd ekrani savunanlar ucuz etin yahnisini savunmaya devam edeceklerdir.Konuyu acan arkadad gsm arena veya benzer ciddi kaynaklarin super amoled in bariz ustunlugunu belirten testlerine ragmen ne oldugu kimin yaptigi belli olmayan karsilastirmalari buraya eklemistir. Neden samsung amiral gemilerinde sclcd ekrani tercih etmiyor? Neden hicbir ciddi kaynagin incelemelerinde sclcd super amoledden ustun degildir ? Neden wave 2 ekran buyuklugune ragmen kendinden daha once cikmis olan wave 1 den daha ucuzdur? neden samsung ovundugu super amoled kalitesinin aksine sclcd ile ilgili hicbir iddali aciklamada bulunmamistir? ve neden yuksek maliyetine ragmen cikacak olan amiral gemisi galaxy s 2de s
    super amoled ekrandan vazgecmemistir?

Ve neden superamoled teknolojisine 2 milyar dolardan fazla yatırım yapmıştır ?

• quote:

Şu videoyu izledikten sonra hala superlcd samoledden iyi diyorsanız göz doktoruna görünün bir zahmet.

Wave 2 de ki ekranın önüne resmen perde inmiş ve renkler farklı renklere kaçıyor.

İşte fark budur yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: terekeme_1903

quote:

Şu videoyu izledikten sonra hala superlcd samoledden iyi diyorsanız göz doktoruna görünün bir zahmet.

Wave 2 de ki ekranın önüne resmen perde inmiş ve renkler farklı renklere kaçıyor.

İşte fark budur yaa

BU video dan sonra konu kilitlenmeli.Şu görüntünn üstüne konuşulması cahilliktir.

• Ben vurmuyorum öldü galiba.
  • su anda wave bir elimde resimdeki test sonuclari aynen dogru hatta haftaya pazartesi imkan olursa ( buyuk ihtimal olmaz ) kendi testlerimi yapacagim ve wave in ekranininda su andada bakiyoruz hafof beyaz tonda sarilik var ve test deki yesil calilarin renklerine laf atan oldu sahte diyen oldu su anda bakiyoruz ve aynen resimdeki performansi verdi wave bir kendi mani cikmaz sa iki cihazi yan yana koyup test resimleri ile test yapacagiz samsung 8 mp dijital kamera fotograflarini cekip koyacagim su anda gordugum bir sey var oda wave 1 in ekrani siyahi daha duzgun veriyor oda grafikde 6 tonda siyah diyoruz biz o sihlyaha ama diger konularda testlerdeki resimler aynen dogru su anda 2 cihazda elimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

su anda wave bir elimde resimdeki test sonuclari aynen dogru hatta haftaya pazartesi imkan olursa ( buyuk ihtimal olmaz ) kendi testlerimi yapacagim ve wave in ekranininda su andada bakiyoruz hafof beyaz tonda sarilik var ve test deki yesil calilarin renklerine laf atan oldu sahte diyen oldu su anda bakiyoruz ve aynen resimdeki performansi verdi wave bir kendi mani cikmaz sa iki cihazi yan yana koyup test resimleri ile test yapacagiz samsung 8 mp dijital kamera fotograflarini cekip koyacagim su anda gordugum bir sey var oda wave 1 in ekrani siyahi daha duzgun veriyor oda grafikde 6 tonda siyah diyoruz biz o sihlyaha ama diger konularda testlerdeki resimler aynen dogru su anda 2 cihazda elimde

Yukarıda ki videoyu izle.Bırak testleri falan.Video ve gsmarena herşeyi açık açık ortaya koydu.O kadar şey yazdık yukarıya.Okumadın galiba.

Son çırpınışlarınız bunlar ama o da fayda etmeyecek.Son kez söylüyorum.Yukarıda ki videoyu izle.

slcd samoledin yanına asla ve asla gelemez.BUnu kabullenin artık.slcd o kadar iyi olsaydı samsung samolede 2 milyar dolar yatırım yapmazdı ve bütün amiral gemilerinde smaoled kullanmazdı.

ADamlar salak bi siz akıllısınız zaten.Boşuna çırpınmayın.Gerçekleri asla değiştirmezsiniz.

Şunuda unutma.Yukarıda ki sonuclar tamamen yalan.Samoled asla ve asla yukarıda ki gibi mat ve soluk bir görünüm veremez.Hala neyin peşindesniz anlamıyorum ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 17 Nisan 2011; 17:43:57 >

• limitsiz samsung keske sizi duysa ve amiral gemisi modellerinde sizin ovdugunuz ucuz maliyetli sclcd ekrana donse bosuna yuksek maliyetli super amoled ekranla ugrasiyorlar. Hatta gsm arena falan bu isi biraksin super amoled adamlarin testinde sclcd ekrani ezip geciyor sizin dediklerinize gore gsm arena bu isi beceremiyor. SCLCD gibi siradan bir ekrani super amoledle yaristirma telasi komik. Biri retina ekrani savunsa anlarim ama samsung un bile goz bebegi olan super amoled kalitesini sclcd ile yaristirmak abes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robertofiole

limitsiz samsung keske sizi duysa ve amiral gemisi modellerinde sizin ovdugunuz ucuz maliyetli sclcd ekrana donse bosuna yuksek maliyetli super amoled ekranla ugrasiyorlar. Hatta gsm arena falan bu isi biraksin super amoled adamlarin testinde sclcd ekrani ezip geciyor sizin dediklerinize gore gsm arena bu isi beceremiyor. SCLCD gibi siradan bir ekrani super amoledle yaristirma telasi komik. Biri retina ekrani savunsa anlarim ama samsung un bile goz bebegi olan super amoled kalitesini sclcd ile yaristirmak abes.

Birde yukarıdaki testler doğru diyor. Testte edecekmiş haftaya.(büyük ihtimal olmayacakmış.Bahanede hazır.CÜnkü sonuc belli)

Allah bilir yaptığı testte samoledin parlaklığını 4 e düşürür slcd yi 10 a alır öyle yapar.Hoş , ancak o şekilde yarışırya..

Anlamazlar hocam.Samsung salak bi kendileri akıllı.Kendilerini haklı çıkarmak için ölene kadar savunurlar ama nafile.

Yukarıdaki videoyu izlese savunmasına devam etmeyecek.Ama niye izlesin ki

• super amoled ve retina bu ikisi en kaliteli ekranlardir siz sclcd ekrani kendi sinifi olan duz amoledle karsilastirirsaniz cok daha yararli olur.
  • istanblue aslinda koydugunuz videolar ki saglam kaynaktan almissiniz super amoled in ustunlugunu bir kez daha kanitliyor ama benim malim iyi olmalidir mantigi insanlari gercegi gormekten alikoyuyor. Arkadas testi yapsin sonra samsung u uyaralim yanlis yapiyosunuz amiral gemisi modellere sclcd kullanin diye.
  • arkadaşlar bişey sorucam yukarıdaki video nun iki telefon dada hd olduğunu nerden biliyorsunuz ya sadece wave deki hd ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: yulapan

arkadaşlar bişey sorucam yukarıdaki video nun iki telefon dada hd olduğunu nerden biliyorsunuz ya sadece wave deki hd ise

Video iki telefonda da aynı ve tamamaen gerçek.Samoledin çok daha iyi olduğuna şaşırmayalım.

Hd video olayına hiç girmeyelim isterseniz.Samoled ezer geçer bu sefer :)

Ama videonun yanlış olduğunu düşünüyorsanız gsmarena testlerine göz atabilirsiniz.Orada yanlış ve yanlı bilgi asla olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 17 Nisan 2011; 18:28:47 >
  • yok artik o kadar da olmaz hd video da super amoledle ekran yarisina girmezler. Ama menu goruntusune bakip fark yok diyenler cikacaktir her zaman.
  • cevaplarda seviyemi korumaya calisiyorum ADAM GIBI YORUM YAZIN CEVAP HADDINIZI ASMAYIN bu bende dahil herkez icin gecerli su anda kpss ye de calisiyorum ve bir yandan da grafik ve heykel isleri yapiyorum bu isler yan mahalleye resim yapmak gibi degil sozlesmeli ve buyuk firmalarla isler bir mani olmazsa diye o yuzden dedim wave bir sahibi arkadasimla yarin bulisabilirsem ki bu gun konustuk yarrin bulusacak gibiyiz resimlerle cihazlari yan yana kouyup testleri yapacagim test nasil olacak wave bir ve iki nim isik degeri sona verilecek yuksek kalte dogal resimlerle bazi ayribtilari olan grafik resimleri kullanmayidusunuyorum wave bir in bu gun soyledigim siyah rengi daha kaliteli dedigim olayida gostermek icin corelde ozel olarak hazirlayacagim alti ton siyah olan ozel bir siyah renk kullanacagim cunku siz gibi amacimiz bir cihazi kotulemekdegil etrafa saldirmakda degilseviyeli ve mantikli bir test yapmak bu gun gene bazi denemwlwr yaptim yanimda fotomakinesi olmadigi icin cekemedim bilgi resim link verip kanitli konusmayacaklar yazmasin yoksu soyleyok bu boyle diye seviyesi dusuk yazilar yazmayin. william vardi bilgili yaziyordu onuda biktirsiniz yorumlarin seviyesine dikkat lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

cevaplarda seviyemi korumaya calisiyorum ADAM GIBI YORUM YAZIN CEVAP HADDINIZI ASMAYIN bu bende dahil herkez icin gecerli su anda kpss ye de calisiyorum ve bir yandan da grafik ve heykel isleri yapiyorum bu isler yan mahalleye resim yapmak gibi degil sozlesmeli ve buyuk firmalarla isler bir mani olmazsa diye o yuzden dedim wave bir sahibi arkadasimla yarin bulisabilirsem ki bu gun konustuk yarrin bulusacak gibiyiz resimlerle cihazlari yan yana kouyup testleri yapacagim test nasil olacak wave bir ve iki nim isik degeri sona verilecek yuksek kalte dogal resimlerle bazi ayribtilari olan grafik resimleri kullanmayidusunuyorum wave bir in bu gun soyledigim siyah rengi daha kaliteli dedigim olayida gostermek icin corelde ozel olarak hazirlayacagim alti ton siyah olan ozel bir siyah renk kullanacagim cunku siz gibi amacimiz bir cihazi kotulemekdegil etrafa saldirmakda degilseviyeli ve mantikli bir test yapmak bu gun gene bazi denemwlwr yaptim yanimda fotomakinesi olmadigi icin cekemedim bilgi resim link verip kanitli konusmayacaklar yazmasin yoksu soyleyok bu boyle diye seviyesi dusuk yazilar yazmayin. william vardi bilgili yaziyordu onuda biktirsiniz yorumlarin seviyesine dikkat lutfen.

Adam gibi yorum yazıyoruz canını sıkma sen.Kusura bakma ama senin yaptığın testi kimse dikkate almaz.(wave 2 kullanıcıları ve sen)NEdenide gsmarena gibi bir sitenin yapmış olduğu testte samoledin bariz farkla önde olduğu ispatlandı.Herkes oraya bakar senin yaptığın teste değil.

Ayrıca yukarıda ki videoyu pc ye geçtiğinde izlemeni şiddetle tavsiye ediyorum.Görüceksin arada ki bariz farkı.Hala neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ki ? Sana bir kaç soru sorucam onun cevabını ver sadece.

1)- Samsung firması neden Superamoled teknolojisine 2 milyar dolar yatırım yapıp güney afria , singapur ve taiwan da tesis açtı ?

2)- Slcd , samoledden daha iyiyse neden amiral gemilerinde ve yeni çıkacak olan galaxys 2 modeline superamoeld teknolojisi kullandı ?

3)- Neden hicbir ciddi kaynagin incelemelerinde sclcd super amoledden ustun degildir ?

4)- Neden wave 2 ekran buyuklugune ragmen kendinden daha once cikmis olan wave 1 den daha ucuzdur?

5)- Neden samsung ovundugu super amoled kalitesinin aksine sclcd ile ilgili hicbir iddali aciklamada bulunmamistir?

6)- Neden samsung firması o çok övdüğünüz slcd ekranı wave 1 de kullanmadı ?

Bu soruların cevabını verdiğinde senle tekrar konuşalım.

• Samoled kontrast , renk doygunlugu , tepkime süresi gibi konularda S-LCD den üstündür bunun yanı sıra amoledler ile bükülebilir / katlanabilir ekranlar yapmak mümkündür.. bunun aksini soyleyen hiç bir review bulamazsınız.. Ama keskinlik konusunda Samoled 480x800 cozunurlukte iphone 640x960 cozunurlugune gore zayıf kalmıştır.. ancak bu durum Samoled plus ile aşıldı.. S-lcd nin SAmoled plus ile yarışması mümkün değil.. nasıl ki tüplü televizyonların lcd televizyonlarla yarışamayacagı gibi.. Her zaman yeni çıkan teknoloji eskisini ezer.. Eğer ezemiyorsa zaten piyasaya zaten cıkamaz.. LCD nin samoled plus a tek bir üstünlüğü var maliyet bu sebeble samsung kırpılmış yada ekran yetiştiremediği modellere s-lcd kullandı ama yeni tesisleri ile orta-üst ve üst sınıf telefonlarına bundan sonra s-lcd yi kullanacagını sanmıyorum.. Kırpılmış yada alt modellerine S-lcd kullanacaktır.. ORNEK i9000 galaxy ve i9003 galaxy sl ..

• Burda deneyip beraber sonuçları görmek isteyen yok hala bir karış havada cevaplar geliyor beraber deniyelim diyoruz ona bile yapılan yoruma bak kim takarmışta bilmemneymişte biz yüzlerce kişiye sanat konferansları veriyoruz bilimsel araştırmaları ceviriyoruz adam diyorki senin yaptıgın testi kim takar mantıgın buysa öyle devam et işte resimler inanan inanır inanmayan kendi bilir zaten kaliteli bir resmi atip yan yana eşit şartlarda koyup inceleyen anlar. Adamlara beraber test edelim diyoruz ki video kamera ayarlıyordum test sırasında videoya çekmek için o kadar objektif bir test olacaktı laflara bak . Bende objektif bir test olsun beraber birşeyleri deneyelim diye ayarlamalar yapıyorum ne uğraşıyorum mantıga bak kafaya bak bunla uğraşcağına Türk oyun geliştiricilerine parduse gönüllü grafik içeriği yap nasılsa bu mantıktaki birine %100 objektif bir test yapsan gene aynı şeyleri söyleyip duracak.SON OLARAK SÖYLEYECEĞİM WAVE 2 İLE WAVE 1i YAN YANYNA DENEYİP KENDİNİZ GÖRÜP ÖYLE KARAR VERİP ALIN YENI ALACAK ARKADAŞLAR.

• Chip sitesinin iki ekran hakkındaki yorumu
    Super AMOLED vs Super Clear LCD

Wave ile Wave II'nin en önemli farkı yeni cep telefonunun Super AMOLED ekrana sahip olmaması.

Bu ekran Samsung'un cep telefonlarını farklılaştıran ve öne geçiren çok öenmli bir teknoloji. Yeni model bu açıdan Super AMOLED sevenleri üzse de yerine Super Clear LCD teknolojisi kullanıyor. Bu ekran teknolojisi de son derece iyi bir alternatif.

Buna karşın direkt kıyaslamalarda Super AMOLED bariz şekilde üstün. Kontrast ve keskinlikte Super AMOLED'in pek rakibi yok denebilir. Samsung bu ekranın popularitesi karşısında üretim yetiştirmekte zorlanıyor.

Bu yazı samsung un neden amiral gemisinde süper amoled kullandığını neden wave 2 nin wave 1 den büyük ekranına ragmen ucuz olduğunu anlatıyor aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertofiole -- 17 Nisan 2011; 21:36:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.