Şimdi Ara

Samsung Super Clear LCD TFT ve Super AMOLED KArşılaştırması ( N8, Galaxy S, Wave 1 Wave 2'ye Karşı ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
17.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wave 2 nin ekranı samoledden iyi diyenleri göz doktoruna davet ediyorum.

Sırf kırmıızı renk daha iyi gösteriyor diye samoledi ezdiler.

Arkadaşlar wave 2 nin ekranında ki yeşilin sarıya kaçtığını görmeyecek kadar körmüsünüz ? Yani bu kadar yanlı bir yorum olmaz.

Ayrıca test tamamen aldatmaca.Wave 2 dışında ki telefonların ekran parlaklıkları resmen kısılmış.

wave 2 de neden samoled değilde lcd ekran kullanıldığını bilmeyenler doluşmuş buraya.Samoled üretim yetersizliğinden dolayı lcd ye geçiş yapmak zorunda kaldı.

Ayrıca i4 çıkmadan önce samoled ekran kullanmak için samsungla anlaşma yapmak istemişti.Ancak samoled ekranın yetersizliğinden dolayı kabul etmediler.

Sizin anlayacağınız böyle bir teknolojiyi apple a kaptırmadılar.Kaldı ki Steve jobs bile kabul etmişti samoled in daha iyi olduğunu.

Hala inanmayanlar gsmarenanın test sonuclarına baksınlar.

http://www.gs marena.com/display_shootout-review-541p7.php

Hani nerede wave 2 ? Hani çok daha kaliteliydi ? Yanına bile gelememiş samoledin.Hala aksini iddia edecek varsa buyursun etsin.

O koyulmuış resimlerde wave dışında ki telefonların ekran parlaklığı bariz şekilde kısılmış.

Sİz hiç galaxy s ekranı gördünüz mü ? Yukarıda ki resimlere inananlar bariz wave 2 fanı.Gerçekçi olun.TEst sonucları yukarıda.

ALIN SİZE EKRAN KALİTESİ.KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRÜN.SAMOLED NEYMİŞ İYİ BAKIN.

http://www.youtube.com/watch?v=0X7y3OtCPns&feature=player_embedded

• quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil
    Hangi bilene danışırsanız,hangi bu işe kafa yormuş,tarafsız testler yapmış adama sorarsanız sorun hepside Super Amoled'in cep telefonu ekran teknolojisinde şu anda lider olduğunu söyler.Sadece telefon değil,televizyon teknolojisinde de LED ekrana geçiş çoktan başladı,çünkü daha kaliteli.

-Televizyondaki LED farklı kavram. LED Tv, LCD televizyonların arka ışıklandırması ledlerle yapılan versiyonudur. Ekran yine LCD yani..
    -Telefonlardaki ekran ise Active Matrix Organic Light Emitting Diode (AMOLED). Yani ışık yayan diyotların bulunduğu bir tabaka.. Televizyonlardaki LED kavramı ile uzaktan yakından alakası yok. Senin kastettiğin OLED televizyon oluyor. 11.5 inç OLED TV'nin 2500 dolar olduğunu duyarsan teknolojinin daha ne kadar yeni olduğunu görürsün
    http://www.engadget.com/2009/08/17/sonys-big-plans-for-oled-hdtvs-may-slip-to-next-year/

AMOLED LCD'ye göre yeni bir teknoloji (mobil cihazlar için)
    Dolayısıyla gelişmesi gereken yönleri var
    Mesela AMOLED siyah ekranda %40 enerji tasarrufu sağlar. Fakat beyaz ekranda da LCDden %300 daha enerji tüketir. Wave I'deki siyah button ve bazı arayüzler(takvim vs), Wave II'de bu yüzden beyaza çevirilmiştir.

Wave S8500 kullanıcısı olarak ekranımın kalitesini biliyorum. Piyasadaki en iyisi diyebilirim ama Wave 2'yi ezip geçer mi? Bence hayır. Wave 1 iyi olabilir ama büyük farkla değil...

Ekleme: @ipodwave8500, fotonun orijinali burada. Teste inanmıyorsan kendin deneyebilirsin.
    http://img691.imageshack.us/i/ladybugd.jpg
    Wave 2'de sararma mevcut, ama Wave 1'de de tonlar maviye kaçmış. Dolayısıyla biri diğerinden üstün demek zor.
    Bir de şu Steve Jobs'un dediği hakkında bir tane link verebilir misin? İğneleme yapmak için söylemiyorum ama internette Steve Jobs'un öyle bir şey dediği yazmıyor

• Seve seve

http://www.c hip.com.tr/konu/iphone-4-mu-oled-mi_20607_1_2.html

Samsung bunu ima ettiğinde steve jobs hiçbirşey diyemedi sadece çözünürlüğünün daha fazla olduğunu söyledi cevap olarak.

O videoyu bulmaya çalışıyorum.Bulunca koyacağım.
  • LCD paneller arkalarındaki floresan yada led ışıgın filtrelenmesi esasıyla çalışır.. Bütün renkler beyaz ışıgın kırınımından elde edilir bu sebeble kontrast oranları kötüdür , siyah tonlarını tam veremez , tepkime süreleri yüksektir..Amoled ekranlar kendi ışıgını ve renklerini kendi üretir kırınım ilkesiyle çalışmaz ..Amoled teknolojisi ile bükülebilir / katlanabilir ekranlar yapmak mümkün olabilicektir..Gelecekte Tablet PC mizi katlayıp cebimize atmamıza imkan verebilir..Amoled yeni ve gelişmekte olan bir teknoloji eksikleri olmakla birlikte Samoled+ ile bunları yüksek oranda gidermiş görünüyor. LCD ye göre tek zaaf noktası maliyettir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 16 Nisan 2011; 9:48:28 >
  • Wave ile Wave II'nin en önemli farkı yeni cep telefonunun Super AMOLED ekrana sahip olmaması.

Bu ekran Samsung'un cep telefonlarını farklılaştıran ve öne geçiren çok öenmli bir teknoloji. Yeni model bu açıdan Super AMOLED sevenleri üzse de yerine Super Clear LCD teknolojisi kullanıyor. Bu ekran teknolojisi de son derece iyi bir alternatif.

Buna karşın direkt kıyaslamalarda Super AMOLED bariz şekilde üstün. Kontrast ve keskinlikte Super AMOLED'in pek rakibi yok denebilir. Samsung bu ekranın popularitesi karşısında üretim yetiştirmekte zorlanıyor.

chip.com.tr..........
  • quote:

Orijinalden alıntı: williamwallace88

quote:

Hangi bilene danışırsanız,hangi bu işe kafa yormuş,tarafsız testler yapmış adama sorarsanız sorun hepside Super Amoled'in cep telefonu ekran teknolojisinde şu anda lider olduğunu söyler.Sadece telefon değil,televizyon teknolojisinde de LED ekrana geçiş çoktan başladı,çünkü daha kaliteli.

-Televizyondaki LED farklı kavram. LED Tv, LCD televizyonların arka ışıklandırması ledlerle yapılan versiyonudur. Ekran yine LCD yani..
    -Telefonlardaki ekran ise Active Matrix Organic Light Emitting Diode (AMOLED). Yani ışık yayan diyotların bulunduğu bir tabaka.. Televizyonlardaki LED kavramı ile uzaktan yakından alakası yok. Senin kastettiğin OLED televizyon oluyor. 11.5 inç OLED TV'nin 2500 dolar olduğunu duyarsan teknolojinin daha ne kadar yeni olduğunu görürsün
    http://www.engadget.com/2009/08/17/sonys-big-plans-for-oled-hdtvs-may-slip-to-next-year/

Mesela AMOLED siyah ekranda %40 enerji tasarrufu sağlar. Fakat beyaz ekranda da LCDden %300 daha enerji tüketir. Wave I'deki siyah button ve bazı arayüzler(takvim vs), Wave II'de bu yüzden beyaza çevirilmiştir.

Wave S8500 kullanıcısı olarak ekranımın kalitesini biliyorum. Piyasadaki en iyisi diyebilirim ama Wave 2'yi ezip geçer mi? Bence hayır. Wave 1 iyi olabilir ama büyük farkla değil...

Ekleme: @ipodwave8500, fotonun orijinali burada. Teste inanmıyorsan kendin deneyebilirsin.
    Wave 2'de sararma mevcut, ama Wave 1'de de tonlar maviye kaçmış. Dolayısıyla biri diğerinden üstün demek zor.
    Bir de şu Steve Jobs'un dediği hakkında bir tane link verebilir misin? İğneleme yapmak için söylemiyorum ama internette Steve Jobs'un öyle bir şey dediği yazmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ipodwave8500

Seve seve

http://www.c hip.com.tr/konu/iphone-4-mu-oled-mi_20607_1_2.html

Samsung bunu ima ettiğinde steve jobs hiçbirşey diyemedi sadece çözünürlüğünün daha fazla olduğunu söyledi cevap olarak.

O videoyu bulmaya çalışıyorum.Bulunca koyacağım.

burada Steve Jobs'un Super Amoled'in daha iyi olduğunu söylediği yazmıyor...
    Hatta haberin girişine bakarsanız Samsung; Steve Jobs'ın ortaya attığı, iPhone 4'ün "retina ekranı"nın Super AMOLED'lere göre daha üstün olduğu iddiasına cevap verdi. diyor.

Steve Jobs Super Amoled daha iyi değil Retina daha iyi diyor... Verdiğiniz link kendinizi yanlış duruma düşürüyor

• william bende goremedim o linkde o degilde su samsung un amoled gidligindan bu ekrana gectik aciklamasini biri yabanci ve resmi bir siteden verebilirmi efsane gibi dolasiyor gercekten okumak istedigim icin soruyorum art niyet yok
  • Wave 2'yi savunan arkadaşlar hala "Ezer geçer, ezilir, çok kötü vs." gibi lafları kullanırlarsa karşılarında Wave 1 sahiplerini bulacaklardır. İnsan der ki "şu renklerde bu , bu renklerde şu iyi. Bunun böyle avantajları var , diğerinin şöyle.". Ama siz kalkıpta vay babam SAmoled'de neymiş ben test ettim SLCD daha iyi gibisinden laflar ederseniz sonuç bu olur. Sanki kendisi üretmiş gibi konuşuyor. Yuh kere yuh !
  • resmi siteden sıkıntı yaşadığını yazmazlar herhalde..
    ama samsungla ilgili her haberi alabileceğin samsunghub'da haber var
    http://www.samsunghub.com/2010/09/14/samsung-to-adopt-super-tft-due-to-super-amoled-shortage/
  • quote:

resmi siteden sıkıntı yaşadığını yazmazlar herhalde..
    http://www.samsunghub.com/2010/09/14/samsung-to-adopt-super-tft-due-to-super-amoled-shortage/

O ekran veya bu ekran olayı değil dostum hiçbir firma hele hele yeni çıkarttığı ürüne böyle demez pazarlama politikalarına aykırı amoled üretmede sıkıntı var onu bende duymuştum ama bu cihaza amoled koymamasını açıklamaz ha birde şu var amoled ekranda yanma sorunu mu ne vardı wave 1 düşünürken ögrenmiştim mavi ekranda açınca batarya vb. üsteki simgeler silüyet şeklinde gözüküyormuş belkide bu sorundan dolayı koymadı amoled ti eziyor falan denilmesine şikayet edenlerde olmuş acıkara önde olunan şeylere denir bu bazı wave 1 sahipleri niyeyse normalde bile çok kullanılan şeylere bile alınıyorlar anlamıyorum gerçekten anlamıyorum burda wave 2 den daha iyi ekran çıktıgında bende söylerim bunu bundan gocunmam teknoloji bu zaten her zaman daha iyisi çıkar. Willim ve bazı kişiler gayet yapıcı aydınlatıcı yorumlar yapmış ellerine yüreklerine sağlık teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

quote:

resmi siteden sıkıntı yaşadığını yazmazlar herhalde..

O ekran veya bu ekran olayı değil dostum hiçbir firma hele hele yeni çıkarttığı ürüne böyle demez pazarlama politikalarına aykırı amoled üretmede sıkıntı var onu bende duymuştum ama bu cihaza amoled koymamasını açıklamaz ha birde şu var amoled ekranda yanma sorunu mu ne vardı wave 1 düşünürken ögrenmiştim mavi ekranda açınca batarya vb. üsteki simgeler silüyet şeklinde gözüküyormuş belkide bu sorundan dolayı koymadı amoled ti eziyor falan denilmesine şikayet edenlerde olmuş acıkara önde olunan şeylere denir bu bazı wave 1 sahipleri niyeyse normalde bile çok kullanılan şeylere bile alınıyorlar anlamıyorum gerçekten anlamıyorum burda wave 2 den daha iyi ekran çıktıgında bende söylerim bunu bundan gocunmam teknoloji bu zaten her zaman daha iyisi çıkar. Willim ve bazı kişiler gayet yapıcı aydınlatıcı yorumlar yapmış ellerine yüreklerine sağlık teşekkürler.

Bu forumda hic diyilse 5000 -6000 wave ,galaxy s kullanicisi var ve yalniz 2 kisinin basina geldi bu olay oranini sen hesabla gsmarena,phonearena,hatda applenin kolesi olan engadget bile super amoledin en iyi ekran oldugunu kabul ediyor gerek gun altinda goruunmde.gerek bakis acisindan,gerek pil konusunda,gerek ekran inceliginden buda telin inceligine tesir ediyor wave 10.9mm,wave2 11.8 mm ,gerek siyak renklerde her konuda zuper amolded ezib geciyor unu ben soylemiyor dunya capinda telefon uzmanlarinin hemen hepsi soyluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yulapan

quote:

quote:

Dikkat ettiysen AMOLED kelimesinin içerisinde OLED ve LED kelimeleri zaten geçiyor.Amoled ile Led birbirinin aynı olmasa da Led ekranın belli bir evrimiyle önce Oled oradan da Amoled'e geçiş olmuş.Yani kökenleri aynı.Bu yüzdendir ki Amoled ekranlı bir telefonla onunla aynı donanıma sahip olup da ekranı LCD olan bir telefon arasında bariz fiyat farkı var.Amoled daha gelişmiş ve yeni bir teknoloji olduğundan daha pahalı,tıpkı bir zamanların LCD'si gibi.

• Superamoled kalitesi asla tartışılmamalı.Samsung yetkilileri açıklama yapmıştı.ÜRetim sıkıntısı çektiğimiz için wave 2 de samoled kullanamadık diye.Bu alenen bilinmiş bir gerçektir.ŞEhir efsanesi veya kolpa haber değildir.Bunu idrak edelim.

Samsung firması o açıklamasından sonra Güney Kore, Tayvan ve Singapur'da yeni üretim tesisleri açarak 2011 de bu sıkıntıyı gidericeklerini bildirmişlerdi.Öylede oldu ve galaxy s 2 de superamoled plus kullanıldı.

Samsung un elinde olsaydı wave 2 de de samoled kullanırdı.Samoled gibi bir teknolojiyi bırakıp lcd ye geçmezdi.

REsimlere gelince.Açık ve net bir şekilde wave 2 hariç diğer telefonların ekran parlaklıkları kısılmış.Superamoled ekran asla ve asla bu kadar sönük göstermez.

Superlcd de renkler daha doğal gözükür.Ancak yeşil rengin bariz bir şekilde sarıya kaçtığını görelim arkadaşlar.Yukarıda bir arkadaş yeşil renk maviye kaçmış demiş.

Nasıl maviye kaçmış hocam ? REnkleri ayırt edemiyor musunuz ? MAviye kaçmakla uzaktan yakından alakası yok.

Wave 1 de ki renk sıkıntısının samoledle uzaktan yakından alakası yok.Tamamen pent.tabanlı ekran kullanmış olması.Bu samoledin kusuru değil.

Zaten superamoled plus çıkararak bununda üstesinden geldiler.

Yukarıda ki testin alenen wave 2 yi övmek amaçlı olduğu aşikar.

Steven jobs'un samoled ekranın daha iyi olduğunu kabul etti.Ancak retina ekranda çözünürlük daha fazla olduğu için daha net olduğunu belirtti.

Bunu sayın jobs bizzat kendi ağzından söyledi.Videoyu bende bulamadım ama böyle birşey söylediğini takip eden herkes bilir.

Gsmarena nın testinde superlcd den açık ara önde olduğu ispatlanmasına rağmen hala inanmayanlar var.Gerçekten şaşırtıcı.

• Şu videoyu izledikten sonra hala superlcd samoledden iyi diyorsanız göz doktoruna görünün bir zahmet.

Wave 2 de ki ekranın önüne resmen perde inmiş ve renkler farklı renklere kaçıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 16 Nisan 2011; 23:00:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Steven jobs'un samoled ekranın daha iyi olduğunu kabul etti.Ancak retina ekranda çözünürlük daha fazla olduğu için daha net olduğunu belirtti.

Bunu sayın jobs bizzat kendi ağzından söyledi.Videoyu bende bulamadım ama böyle birşey söylediğini takip eden herkes bilir.

Şunu herkes diyor ama bir link vereni de görmüş değilim
  • quote:

quote:

Şunu herkes diyor ama bir link vereni de görmüş değilim

Steve jobs o sözün karşılığında '' bizim çözünürlüğümüze çıkamıyor'' diyerek karşılık verdi.BUNu herkes söylüyor.Niye hala kabul etmiyorsunuz ?

Herkes yalan söylüyorda sadece wave 2 kullanıcılarımı doğru söylüyor ?

Steve jobs un bu sözünün ne anlama geldiğini hala idrak edemediyseniz birşey diyemeyeceğim.Adam kabul etmiş işte hala niye kabul etmiyorsunuz ki ?

Hadi bu sözü geçtik.Söylenmemiş varsayalım.(Halbuki söylendi) Yukarıda kyduğum video herşeyi ispat ediyor.Samoledin açık açık lcd yi ezdiği görülüyor.

Kendi gözünüzle gördüğünüz halde , hala lcd samoledden daha iyi diyorsanız sesimi çıkarmayacağım.YUkarıda ki videoyu kime izletirsen izlet hangisnin daha iyi olduğnu kolayca söyler.

Edit :

Ayrıca SAMOLED renk ve enerji haric 0 ms olmasi ve inputLAG sorunu olmamasi acisindanda LCD lerden her daim ustun bir teknolojidir.

BUnu bilmeyen yok.Hala LCD tabanlı wave 2 yi nasıl samoledden üstün görürsünüz anlamış değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 17 Nisan 2011; 11:59:45 >

• SLCD ne Supet amoledle ne de Retina ekranla boy olcusemez. Zaten ustun bir ekran olsaydi samsung un amiral gemilerinde kullanilirdi.Samsung galaxy gibi ustun modellerde super amoled
    kalitesini tercih ediyor. Sclcd ancak duz amoled ekranla yarisabilir. Zaten samsung un sclcd ile ilgili iddali bir aciklamasi yoktur. Bir seyi koru korune savunmadan once gsm arena gibi ciddi kaynaklarin testlerine goz atmakta fayda vardir. Sclcd gibi siradan bir ekrani super amoled kalitesiyle karsilastirmak tuhaf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertofiole -- 17 Nisan 2011; 12:16:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: robertofiole

SLCD ne Supet amoledle ne de Retina ekranla boy olcusemez. Zaten ustun bir ekran olsaydi samsung un amiral gemilerinde kullanilirdi.Samsung galaxy gibi ustun modellerde super amoled
    kalitesini tercih ediyor. Sclcd ancak duz amoled ekranla yarisabilir. Zaten samsung un sclcd ile ilgili iddali bir aciklamasi yoktur. Bir seyi koru korune savunmadan once gsm arena gibi ciddi kaynaklarin testlerine goz atmakta fayda vardir. Sclcd gibi siradan bir ekrani super amoled kalitesiyle karsilastirmak tuhaf.

Gelde anlat işte.ADamların önüne sayısız gsmarena testleri koydum/koydular , video koyduk / koydular ama hala kabul etmiyorlar gerçeği.Ya da etmek istemiyorlar.

ÇOk güzel söylemişsin ''ustun bir ekran olsaydi samsung un amiral gemilerinde kullanilirdi.Samsung galaxy gibi ustun modellerde super amoled kalitesini tercih ediyor''

Şunu bi anlayabilseler..

ADamlar samoled üretimine devam etmek için Güney Kore, Tayvan ve Singapur'da yeni üretim tesisleri açtılar.Hemde kaç milyar dolar yatırım yaparak.Samoled'e yatırım yaparak galaxys 2 de samoled + kullandılar.

Lcd samoledden o kadar iyi olsaydı adamlar niye milyarlarca dolar yatırım yapsın ? KOskoca samsung firması salak mı ? KOyardı superlcd yi hem maliyetten kurtarırdı hemde uğraşmazlardı.

AMa anlamıyorlar hala.Ne desek boş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 17 Nisan 2011; 12:30:06 >

• quote:

Kendi gözünüzle gördüğünüz halde , hala lcd samoledden daha iyi diyorsanız sesimi çıkarmayacağım.YUkarıda ki videoyu kime izletirsen izlet hangisnin daha iyi olduğnu kolayca söyler.

Bakım hocam ne yazmışım

quote:

Benim garibime giden birine 3d led tv birine siyah beyaz tüplü tv muamelesi yapılması
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.