Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.609
Cevap
94
Favori
424.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili forum ahalisi biz NX kullanıcıları artık bu başlık altında toplanalım. Bilgi ve resim paylaşımını buradan düzenli yaparsak bu makinaları almak isteyen arkadaslara yardımcı oluruz diye düşünüyorum.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

    https://www.facebook.com/samsungnx/photos_stream
    http://samsungcamera.tumblr.com/latest

    Bir Arkadaşınıza E-posta GönderinYazıcıya Gönder
    Ürün ÖzellikleriHepsini gör

    Gerçeklik hiç bu kadar gerçek görünmemişti

    20,3 MP APS-C Sensörü
    NX Sistemi için özelleştirilen, yepyeni, profesyonel düzeyde 20,3 MP APS-C CMOS Sensörü herhangi bir birinci sınıf DSLR’a rakip olabilecek resimler üretiyor. Her bir pikselin geniş bir sensör alanı var ve daha fazla ışık alarak düşük bozulma düzeyleri, yüksek dinamik alan ve doğru renk farklılaşmasını güvenceye alıyor. Daha yüksek duyarlılık düşük ışık durumlarında tanesellik ya da başka bozulmalar olmadan çekim yapabilmenizi sağlıyor. Yeni sensör aynı zamanda Full HD video çıkış yetenekleri de sunuyor.


    Bir tüy kadar hafif ancak dokunuşu güçlü

    Basit ve Hassas Tasarım
    Kamera son derece taşınabilirdir ve mükemmel bir seyahat arkadaşı olabilir. Hafif gövde resim ya da daha uzun süreli video çekimini de kolaylaştırıyor. NX1000’in dışı da içi kadar etkileyici. Modern ve biçimli gövde, genellikle güzel olmaktan ziyade işlevsel olan bir şeye başka bir şıklık ve incelik katıyor. NX1000 gövdesi üç farklı renk seçeneği ile beraber gelirken, lensleri iki seçeneklidir. Dahası, kullanımı kolay arayüzü NX1000’in kullanımını son derece keyifli kılıyor.


    Tek dokunuşla kablosuz paylaşım

    Wi-Fi (Smart link)
    Doğru kabloyu yanınızda taşıma derdinden kurtulun. Dahili Wi-Fi yolda olduğunuz zamanlarda bile özel anlarınızı arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmanızı sağlıyor. Facebook’a fotoğraf yükleyin ya da onları doğrudan NX1000 üstünden sevdiklerinize eposta ile gönderin. Yalnızca bu işleve ayrılmış Smart Link tuşu, çektiğiniz fotoğrafları her türlü uyumlu akıllı telefona kaydetmenizi kolaylaştırırken paylaşım olanaklarını çoğaltıyor.

    Teknik ÖzelliklerHepsini gör
    Görüntü Algılayıcı
    Görüntü Sensörü: CMOS
    23,5 x 15,7 mm Görüntü Sensörü Boyutu
    Görüntü Sensörü: Yakl. 20,3 Mega-piksel (Etkili Piksel)
    Görüntü Sensörü: Yakl. 21,6 Mega-piksel (Toplam Piksel)
    RGB birincil Renk filtresi
    Görüntü Sabitleme
    Resim Sabitlemesi: Lens Kaydırma (Lense bağlıdır)
    Ekran
    TFT LCD Ekran
    3 inç Ekran Boyutu
    VGA Çözünürlüğü (640 x 480), 614k nokta (PenTile)
    Yaklaşık 100%
    Lens
    Montajlar: Samsung NX Montaj
    Lens: Samsung NX Montaj için Samsung Lensler
    Toz Azaltma
    Toz Azaltma: Süper sonik sürücü
    Odaklama
    Seçim : 1 nokta (Serbest seçim)
    Çoklu: Normal 15 nokta, Yakın Çekim 35 nokta
    Yüz Algılama: Maks 10 yüz
    Modlar: Tek AF, Sürekli AF, MF

    Son nesil nx 300

    NX300

    Yüksek performans taşınabilir hale geldi, hareket halindeki fotoğrafçı hiç bu kadar iyisine sahip olmamıştı. Samsung SMART CAMERA NX300, profesyonel ile meraklı arasındaki çizgiyi ortadan kaldıran yeni, ultra duyarlı 20,3 MP APS-C CMOS sensör ve gelişmiş hibrid otomatik odaklama sistemi sunar. Ve 1/6 000 deklanşör hızı sayesinde, hangi eylem olursa olsun, eylemi yakalayabilir ve aksi halde kaçıracağınız hızlı anı hassas şekilde yakalayabilirsiniz.

    Sensörü bir sonraki seviyeye taşıyor

    Gelişmiş 20,3 M APS-C CMOS Sensörü
    Profesyonel fotoğrafçılara layık, ancak meraklılar için üretilmiş olan 20,3 MP APS-C CMOS sensörü, şimdi Faz algılama AF'si ile, sınıfının en yüksek çözünürlüğü ile yüksek kaliteli görüntüler ve gerçek yaşama uygun renkler sunar. Aynasız kamerada kullanılan en büyük sensörü sayesinde, otomatik odaklanan fotoğrafçılık için de idealdir. 23,5 mm x 15,7 mm ölçen sensör, en fazla ışığı toplar böylece, düşük aydınlatılmış ortamlarda bile pürüz olmaksızın güzel görüntüler oluşturabilirsiniz.

    Daha fazla netlik ve hız ile yakalayın

    Gelişmiş Hibrid AF Sistemi
    Hibrid AF (otomatik odaklama) sistemi daha hızlı ve daha doğru otomatik odaklama için Faz algılama AF'sini ve kontrast AF'sini bir araya getirir. AF maksimum kontrast için odağa ince ayar uygularken, Faz algılama AF'si konunuzun mesafesini neredeyse anında belirler. İnanılmaz derecede kısa deklanşör gecikmesini sağlayan hibrid AF Sistemi doğru, keskin derecede ayrıntılı görüntüleri daha hızlı çekmenizi sağlar.

    Anları bir anda yakalayın

    8,6 fps Kesintisiz Çekim
    Ağa atış yapmak için esneyen bir tenis oyuncusu gibi hızlı hareket eden eylemleri çekerken, bir dizi mükemmel netlikte fotoğrafla tüm sekansı zahmetsizce yakalayın. Samsung SMART CAMERA NX300, istediğiniz çekimi elde etmenizi sağlamak için saniyede 8,6 karelik ultra hızlı oranla kesintisiz olarak çekim yapmanıza izin verir. Gelişmiş otomatik odaklama sistemi, hızlı hareket eden konulara kristal netliği katar ve kısa deklanşör açılma gecikmesi, konu çerçeveden çıkmadan önce kayan anları yakalamanıza yardımcı olur.

    Harika fotoğrafçılık
    için ihtiyaç duyduğunuz hız

    1/6 000 saniyelik Deklanşör Hızı
    Ailenizin nesiller boyu konuşacağı çekimi yapmak için yarım saniyeniz var. Onu, sınıfının en hızlısı olan 1/6 000 sn'lik deklanşör hızına yükselten Samsung SMART CAMERA NX300 ile çekin. Bu tarz bir deklanşör hızı ve hızlı otomatik odaklama sistemi ile kayan bir kaykaycıyı veya havadaki bir snowboard'u, hareket bulanıklığı izi olmaksızın yakalayabilirsiniz.

    Anılarınızı paylaşmaya daima hazır

    Smart Camera 2.0 (Dual Band Wi-Fi)
    Dünyanıza ve akıllı cihazlarınıza bağlanın. Özel bir Doğrudan Bağlantı kısayol tuşu, cep telefonunuza, tabletinize, PC'nize veya Akıllı HDTV'nize, doğrudan kameranızdan görüntüleri hızla ve kablosuz olarak göndermenizi sağlar. Arkadaşlar, aile ve en sevdiğiniz sosyal ağlarınızla anlar paylaşmak için mükemmeldir. Samsung SMART CAMERA NX300 Dual band'ı da (2,4 GHz ve 5 GHz) destekler böylece daha hızlı ve daha fazla stabilite ile çevrenizdeki kablosuz ağlara bağlanabilirsiniz.

    Çekerken fotoğraflarınızı kameranıza ve
    akıllı telefonunuza kaydedin

    AutoShare
    Wi-Fi bağlantısı üzerinden yüksek kaliteli fotoğraflarınızı çok kolay bir şekilde yedeklemek ve paylaşmak için—eşzamanlı olarak çektiğiniz her fotoğrafı cep telefonunuza gönderin. AutoShare özelliğini bir kez ayarlayın, kamera bunu varsayılan ayar olarak kaydedecektir. AutoShare özelliği ayrıca Akıllı Telefonunuzla birlikte fotoğraflarınıza GPS işareti koyar.

    Arayüzü dahil, kamera ile ilgili her şey daha hızlıdır

    Hibrid UI (Dokunmatik ve 5 Yön Tuşlu) Variation
    Samsung SMART CAMERA NX300, 3,31" (84 mm) WVGA ekrandaki menüde gezinmek için bile, çoklu seçenekler sunar. Sezgisel Hibrid Dokunmatik Kullanıcı Arayüzü 5 yönlü düğmeyi dokunmatik bir ekran ile birleştirir, böylece efektler uygulamak, görüntüleri paylaşmak, metin girmek ve daha fazlası için menü seçeneklerini hızla seçebilirsiniz. İster ekranınıza dokunuyor olun ister imleci oynatın, yaptığınız herşey daha kolay ve daha hızlıdır.

    Retro modern tarzıyla dikkat çekmek için tasarlandı

    Retro Modern Tasarım
    Samsung SMART CAMERA NX300'ün, gücünü eski kamera tasarımının basitliği ve son teknolojik yeniliklerden alan tasarımı zarif, akan hatları ve lüks dokulu hissi ile etki bırakır. Sağlam metalden işlenmiştir, buna rağmen hareket halinde çekim için kompakt ve hafiftir. Keskin kenarları, yukarıdan bakıldığında şık bir silüet sunar, ergonomik tasarımı güvenli ve sabit kavrayış sağlar.

    Hayata dair farklı bir bakış edinin

    3,31" (84 mm) AMOLED Eğimli Ekran
    Dünyayı farklı görün ve yakalayın. 3,31" (84 mm) AMOLED Eğimli Ekran yukarıya 90° ve aşağıya 45° çevrilir. Yani artık vücudunuzu garip şekilde bükmeniz veya yere yatmanız gerekmeden düşük açılı bir görüntüyü kolayca çerçeveleyebilir ve yakalayabilirsiniz. Yüksek açılı çekim için kamerayı kalabalığın üzerine de tutabilir ve tam olarak ne elde ettiğinizi görebilirsiniz. Çeşitli açılardan çekim yapmak da daha heyecan verici fotoğraf albümleri ortaya koyabilir.

    Mükemmel çekim için güçlü motor

    DRIMe IV Yeni Görüntü Motoru
    Samsung’un yeni nesil DSP görüntüleme motoru ile desteklenen DRIMe IV görüntü işlemcisi, yaşamınızdaki özel anları doğru şekilde yakalar. Üstün renk üretimi ve gürültü azaltımı dahil, iyileştirilmiş genel performansı açısından öncüllerinden daha hızlıdır. İster 2D ister 3D çekim yapıyor olun, bu güçlü motor, geliştirilmiş Tam HD film kalitesi ile, yaşamınızın geri kalanında anılarınızı hazineye dönüştürmenizi sağlar.

    Filmlerinize ve fotoğraflarınıza popülerlik ekleyin

    Gerçek 3D Oluşturucu (Dünyanın İlk Tek Mercek Sistemi) – 3D Fotoğraf / Film Yakalama Becerisi *yalnızca 45 mm 2D/3D Mercek Kiti
    True 3D Creator Make ekrandan fırlayacakmış gibi tatil fotoğrafları ve videolar hazırlayın. 2D ve 3D görüntüler için dünyanın ilk tek mercek sistemini sunan Samsung SMART CAMERA NX300, aynı zamanda, Samsung 45mm 2D/3D merceği ile fotoğrafları ve filmleri 3D çekmenizi sağlayan tek değiştirilebilir mercekli kameradır. Çekiminiz bittiğinde, uyumlu bir 3D HDTV'de çarpıcı derecede canlı maceralarınızı göstererek, arkadaşlarınızın sizinle birlikteymiş gibi evlerinde hissetmesini sağlayın.

    Tam HD videonun gerçek güzelliğini keşfedin

    Tam HD Film (1080/60P)
    Samsung SMART CAMERA NX300 bir video kayıt cihazı gibi görünmeyebilir, ancak Tam HD 1080/60P video yakalama becerisine sahiptir. 18-200 mm mercek ve geniş zoom becerisi ile desteklenen ödünsüz performansı ile Samsung SMART CAMERA NX300, HDTV'nizde sorunsuz oynayan pürüzsüz, profesyonel görünümlü videolar sunar. Gösteri zamanı için hazır olduğunuzda, HDMI arayüzü, görüntünüzü doğrudan büyük ekrana iletmenizi sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezgintr -- 11 Ekim 2013; 0:40:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu konu hakkında çok kez konuşuldu ama konuyu takip etmeyen kişier doğal olarak tekrar gündeme getiriyorlar bu durumu.

    Samsung sadece TR'den değil neredeyse her yerden çekildi. Şu anki lenslere bakılır ve yeterliyse bu sisteme girilir. Yeterli değilse 3-4 katı parayla başka sistemlere girilir. Bu kadar basit. Şu anda 2000 lirayla iyi bir makine ve yanına birçok lensle beraber komple bir set kurulabiliyor. 3-4 sene sonra bunları çöpe atsanız masrafınız 2000 lira olacak. Başka bir markadan alsanız da ikinci elde kaybedeceğiniz zarar bundan aşağı olmaz. Böyle hızlı gelişen teknolojide ve böyle amatör ürünlerde 10 sene sonrasını düşünmeye gerek yok. Bu makineler yoğun kullanılsalar bile en az 4-5 sene çalışacak. Bu kadar pahalı bir hobi için 5 senede 2000 lira çok uygun bir fiyat. Kaldı ki şimdi en iyi makineyi de alsanız 5 sene sonra demode olacak. O yüzden geleceğe yatırımdan ziyade bugün kendinize en uygun olanını (fiyat+özellik olarak) almakta fayda var.

    Lens sayısı az diyenler var bir de. Gören de 10 tane lens kullanıyorlar sanacak. Adam X marka makine kullanıyor ve 2-3 tane lensi var. Gelip Samsung'un lens sayısı az diyor. Senin kullandığın sistemde çok da sen niye kullanmıyorsun o lensleri deyince bir şey demeden uzuyor. Bu kadar amatör haliyle Samsung'un 20 tane lensini yeterli bulmayan varsa Canon makine alıp L serisi lenslerle kullanmasında fayda var.
  • İlk fotoğrafta netleme konusunda sıkıntı var gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cwr

    İlk fotoğrafta netleme konusunda sıkıntı var gibi

    Cocuk gercekten çok hareketli evdeki akvaryumda balıkları çekerken bile bukadar zorlanmamisimdir. 2 yasında cocuk bide otomatikte çektim pozları özel ayar yapmadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence örnek fotoğraflar için çocuğun oyuncak arabalarından falan koyun bir yere, en düşük ISO ve farklı diyaframlarda falan çekip koyun. Mümkün ise adım adım ISO yükseltip çekin !.. :) Böye zor bir kompozisyonda makinanın yeteneklerini göstermek de çok zor.
  • Bu aksam amatörce birkaç deneme yaptım umarım yardımcı olabilirim.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

    Tasarımını ve üretimini benim yaptıgım sehpa üzerinde calışma gereclerim.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

    Diyafram öncelikli çekimim.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

    İso 800 elle çekimim
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

    İso 4000 serbest elle çekimim
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

    Makro modunda lens 50 cekim hızı 50 de çektim.

    Nx1000 20-50 çekimlerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tek renk seciminde çektim bu özelliğin olmasi gercekten çok başka bı hava katıyor.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke ilk mesaja makinanın özelliklerini ve bi kaç fotoğrafını koysaydınız daha güzel olurdu. Ama bu başlık tutar demedi demeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu büyük resimleri nasıl ekliyorsunuz?
  • Sn. Sezgintr,

    Başlığı açtığınız çok iyi olmuş ancak nx1000 kamera ile 5d2'ye yakın kalite alan bir kullanıcı olarak şunu söylemeliyim;

    Eğer bu kamerayı alma niyetiyle yüklediğiniz fotoğrafları referans alsaydım kesinlikle bu makinayı almazdım.

    20-50 lens mükemmel keskinlik verebilen seçkin bir optiğe sahip olmasına rağmen OIS (titreşim önleme) özelliği olmaması sebebiyle 1/100 perde hızı ve altında elde çekim yapıldığında blur (netsizlik) oluşmakta.

    Gün ışığında 1/1000 civarı elde çekim yapmıyorsanız, elde çekimde çok keskin ve kaliteli sonuçlar alamazsınız. Bunun için mutlaka tripod kullanmalısınız. Ya da kapalı mekanlarda keskinlik alabilmek için mutlaka flaşını kullanmalısınız.

    Ben 5dmk2 kullanıcısı olarak taşınabilirlik bir kompact makina almak istiyordum ve Nikon j1, sony nex5n, sony r100 gibi kameraları alıp beğenmeyerek geri iade ederek aradığım kaliteyi ancak nx1000 ile bulabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 6 Mart 2013; 11:03:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m@hm@

    Keşke ilk mesaja makinanın özelliklerini ve bi kaç fotoğrafını koysaydınız daha güzel olurdu. Ama bu başlık tutar demedi demeyin

    Maalesef tablet ile girdiğim icin böyle bisey yapamadım ama ilk mesajı bilgisayardan girdiğim fırsatta degistiricem. Eleştirileriniz ve yardımlarınızla biz kullanıcılar icin iyi bir başlık hazirlayabiliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    Sn. Sezgintr,

    Başlığı açtığınız çok iyi olmuş ancak nx1000 kamera ile 5d2'ye yakın kalite alan bir kullanıcı olarak şunu söylemeliyim;

    Eğer bu kamerayı alma niyetiyle yüklediğiniz fotoğrafları referans alsaydım kesinlikle bu makinayı almazdım.

    20-50 lens mükemmel keskinlik verebilen seçkin bir optiğe sahip olmasına rağmen OIS (titreşim önleme) özelliği olmaması sebebiyle 1/100 perde hızı ve altında elde çekim yapıldığında blur (netsizlik) oluşmakta.

    Gün ışığında 1/1000 civarı elde çekim yapmıyorsanız, elde çekimde çok keskin ve kaliteli sonuçlar alamazsınız. Bunun için mutlaka tripod kullanmalısınız. Ya da kapalı mekanlarda keskinlik alabilmek için mutlaka flaşını kullanmalısınız.

    Ben 5dmk2 kullanıcısı olarak taşınabilirlik bir kompact makina almak istiyordum ve Nixon x1, sony nex5n, sony r100 gibi kameraları alıp iade ederek aradığım kaliteyi ancak nx1000 ile bulabildim.



    Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Hayatımda ilk kez elime profesyonel bir makina alıyorum çok acemiyim bu konuda cekim hızını dediğiniz gibi 100e çıkarttım ama kapalı mekanda ışıktan dolayı sıkıntı var. Maalesef aksamdan aksama kurcalayabiliyorum haftasonu güzel kareler yakalamaya gayret edicem ;)

    Bende d90 ve Sony nex3 ile kıyaslayacak aldım taşınabilirlik konusunda mükemmel. En kısa sürede ornek fotoğraflarınızla biz kullanıcılara yardımcı olursanız çok sevinirim. D90 kullanan arkadasım bile bana bu işi öğretmek istemiyor daha fazla kıskanmayayim diyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezgintr -- 12 Ocak 2013; 1:11:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezgintr

    quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    Sn. Sezgintr,

    Başlığı açtığınız çok iyi olmuş ancak nx1000 kamera ile 5d2'ye yakın kalite alan bir kullanıcı olarak şunu söylemeliyim;

    Eğer bu kamerayı alma niyetiyle yüklediğiniz fotoğrafları referans alsaydım kesinlikle bu makinayı almazdım.

    20-50 lens mükemmel keskinlik verebilen seçkin bir optiğe sahip olmasına rağmen OIS (titreşim önleme) özelliği olmaması sebebiyle 1/100 perde hızı ve altında elde çekim yapıldığında blur (netsizlik) oluşmakta.

    Gün ışığında 1/1000 civarı elde çekim yapmıyorsanız, elde çekimde çok keskin ve kaliteli sonuçlar alamazsınız. Bunun için mutlaka tripod kullanmalısınız. Ya da kapalı mekanlarda keskinlik alabilmek için mutlaka flaşını kullanmalısınız.

    Ben 5dmk2 kullanıcısı olarak taşınabilirlik bir kompact makina almak istiyordum ve Nixon x1, sony nex5n, sony r100 gibi kameraları alıp iade ederek aradığım kaliteyi ancak nx1000 ile bulabildim.



    Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Hayatımda ilk kez elime profesyonel bir makina alıyorum çok acemiyim bu konuda cekim hızını dediğiniz gibi 100e çıkarttım ama kapalı mekanda ışıktan dolayı sıkıntı var. Maalesef aksamdan aksama kurcalayabiliyorum haftasonu güzel kareler yakalamaya gayret edicem ;)

    Bende d90 ve Sony nex3 ile kıyaslayacak aldım taşınabilirlik konusunda mükemmel. En kısa sürede ornek fotoğraflarınızla biz kullanıcılara yardımcı olursanız çok sevinirim. D90 kullanan arkadasım bile bana bu işi öğretmek istemiyor daha fazla kıskanmayayim diyo.

    Ben buraya nasıl fotoğraf yükleyebileeğimi bilmiyorum. Eğer basit bir yolu varsa örnek fotolarımı yüklerim. Hatta ben elimdeki pentax ve Can'ın lensleri bu kamera ile manual kullanabilmek adına (pk to nx) ve (eos to nx) bayonet adaptörlerini bile y.dışından aldım getirttim. Ancak gövdenin manual lensleri desteklemediğini sonradan farkettim ve kullanamıyorum.

    Şuanda elimde 20-50 ve 50-200 OIS lensler var. Görüntü kalitesi her ikisinde de mükemmel. Tek sorun AF hızlarının yavaşlığında. Örneğin sürekli hareket halinde bir çocuğu hızlı netleme yaparak çekemiyorsunuz. Bu konuda 5d2 mükemmel.

    Aynı gece manzarasını 5d2 ve nx ile çektim, nx kalitesi beni daha fazla memnun etti.

    Kısacası, profesyonel düşünen fotoğraf amatörlerinin şuanda 2. kamera olarak alabilecekleri en iyi görüntü kalitesi nx'lerde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sezgintr

    quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    Sn. Sezgintr,

    Başlığı açtığınız çok iyi olmuş ancak nx1000 kamera ile 5d2'ye yakın kalite alan bir kullanıcı olarak şunu söylemeliyim;

    Eğer bu kamerayı alma niyetiyle yüklediğiniz fotoğrafları referans alsaydım kesinlikle bu makinayı almazdım.

    20-50 lens mükemmel keskinlik verebilen seçkin bir optiğe sahip olmasına rağmen OIS (titreşim önleme) özelliği olmaması sebebiyle 1/100 perde hızı ve altında elde çekim yapıldığında blur (netsizlik) oluşmakta.

    Gün ışığında 1/1000 civarı elde çekim yapmıyorsanız, elde çekimde çok keskin ve kaliteli sonuçlar alamazsınız. Bunun için mutlaka tripod kullanmalısınız. Ya da kapalı mekanlarda keskinlik alabilmek için mutlaka flaşını kullanmalısınız.

    Ben 5dmk2 kullanıcısı olarak taşınabilirlik bir kompact makina almak istiyordum ve Nixon x1, sony nex5n, sony r100 gibi kameraları alıp iade ederek aradığım kaliteyi ancak nx1000 ile bulabildim.



    Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Hayatımda ilk kez elime profesyonel bir makina alıyorum çok acemiyim bu konuda cekim hızını dediğiniz gibi 100e çıkarttım ama kapalı mekanda ışıktan dolayı sıkıntı var. Maalesef aksamdan aksama kurcalayabiliyorum haftasonu güzel kareler yakalamaya gayret edicem ;)

    Bende d90 ve Sony nex3 ile kıyaslayacak aldım taşınabilirlik konusunda mükemmel. En kısa sürede ornek fotoğraflarınızla biz kullanıcılara yardımcı olursanız çok sevinirim. D90 kullanan arkadasım bile bana bu işi öğretmek istemiyor daha fazla kıskanmayayim diyo.

    Ben buraya nasıl fotoğraf yükleyebileeğimi bilmiyorum. Eğer basit bir yolu varsa örnek fotolarımı yüklerim. Hatta ben elimdeki pentax ve Can'ın lensleri bu kamera ile manual kullanabilmek adına (pk to nx) ve (eos to nx) bayonet adaptörlerini bile y.dışından aldım getirttim. Ancak gövdenin manual lensleri desteklemediğini sonradan farkettim ve kullanamıyorum.

    Şuanda elimde 20-50 ve 50-200 OIS lensler var. Görüntü kalitesi her ikisinde de mükemmel. Tek sorun AF hızlarının yavaşlığında. Örneğin sürekli hareket halinde bir çocuğu hızlı netleme yaparak çekemiyorsunuz. Bu konuda 5d2 mükemmel.

    Aynı gece manzarasını 5d2 ve nx ile çektim, nx kalitesi beni daha fazla memnun etti.

    Kısacası, profesyonel düşünen fotoğraf amatörlerinin şuanda 2. kamera olarak alabilecekleri en iyi görüntü kalitesi nx'lerde.

    Çekimlerinizi merakla bekliyorum. Kısaca siteye resim yüklemeyi anlatayım.
    İmageshack sitesinden İnternet'e resim yüklüyorsunuz resim yüklendikten sonra en altta direkt link yazan yeri cevap yazdığımız yerde Image yazan bı ikon var ona tikladigimizda otomatik bir yazı atıyor bu yazının ortasına o direkt linki kopyalayınız.
    Benim gibi ipadten giriyorsanız Upload Image uygulamasını yükleyin resmi imageshack üzerinden yükleyin resim yüklendikten sonra tek link var orda, onuda bu yazının ortasına kopyalayınız.
    İkiside çok basit sadece resmi İnternet'e yüklerken 20-30sn bekliyorsunuz.

    Bu makinanın profesyonel ellerde çekilmiş, 5d ile kıyaslamalı fotoğraflarınızı bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezgintr -- 13 Ocak 2013; 11:11:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben bir profesyonel değilim. Ancak profesyonel görüntü kalitesi (gerçeklik hissi) arayan bir amatörüm.

    Nx-1000 kameranın 20-50 ve 50-200 ile bana verdiği en büyük lezzet, ışığın yeterli olduğu (gün ışığı) ortamlarda elde çektiğim görüntüleri %100 crop'ladığım zaman bile detaylardaki keskinlik kalitesinin bozulmaması.

    Bu özelliği sebebiyle mevcut fotoğrafın içinden neredeyse macro ayarında kareleri kalitesi bozulmadan çıkarabiliyorum. Bu imkan bana büyük bir esneklik sağlıyor.

    En yakın zamanda eğer becerebilirsem örnekler yüklemeye çalışacağım




    yüklemeyi denedim karışık geldi yapamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 16 Ocak 2013; 20:44:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nx1000 konusunda bilgi almak icin girdim fakat nedense kullanicilar yorumlari ilerletmemisler. sanki konu durmus gibi
    acikcasi bende 2 adet canon dslr makina ve lenslerim var bu makinayi uzun zamandir izliyorum. saniyorum bu tip makinalari dslr makinasi olupta dslr kalitesinde resim cekmek isteyan fakat cok ta agirlik olmasin diye dusunler aliyor. dslr si olmayan da alabilir fakat piyasayi arastirdigimda nx1000 fiyatina dslr ler satiliyor hic dslr si olmayan birisi icin bu tip makinalar cok cazip degil. cunku sonucta bu tip makinalarda da lens almak zorunlulugu var. simdi benim merak ettigim konu su ;
    dslr tip makinalarda elde cekim yaparken 2 el ve bir de yuze dayamak sayesinde 3 nokta temas var. bu makina compact tarzi makinalara benzedigi icin acikca soylemek gerekirse vizor olmadigi icin 2 el ile tutup , gozden belli bir uzaklikta tutup, lcd den gordugumuz kadari ile (cok ta cazip degil) fotofrafi cekmek zorunlulugu var (ne cekerse bahtina cunku lcd kaliteli bile olsa buyuttugunuzde anlayabiliriz gercek degerleri)
    bu durum fotograflarda cok sorun yaratiyor mu ?
    bir de bu tip makinalarda goruntu sabitleyicinin lenste degilde sensorde olmasi gerektigi dusunuyorum
    cunku dslr tipi makinalarda vizorden bakarken goruntu sabitleyicinin calismasi ve nasil cektiginizi gormeniz onemli fakat nx1000 de vizor olmadigi icin zaten lcd de cektiginiz goruyorsunuz (aynasiz mantigi bu) .
    bu sumu demek oluyor siz ayni anda 4-5 kare cekin, hangisi net ise onu kullanin .

    uzun sure kullanip test eden arkadaslardan yorum ve test bilgisi rica etsem cok mu bir seyler istemis olurum

    saygilarimla




  • asagida kopyaladigim linkte karsilastirmalari gorebilirsiniz
    benim gozlemledigim nx1000 hepsine gore daha iyi sonuclar vermis


    http://www.digitalversus.com/digital-camera/face-off/edff9788b79e2fb886fa53b5f3487644bb4c1d38
  • NX 1000i mediamarktan teşhir ürünü almıştım isterseniz kapalı kutuya değiştirebilirsiniz dediler. 1ay kullandım kapalı kutu geldigini arayıp ilettiler hadi dedim gidip kapalı kutu alayım gittigimde isterseniz başka bı urunle değiştirebilirsiniz dediler gene gittim nx1000 aldım. Parasinin hakkını fazlasıyla veren bı cihaz ve merceklerinde çok rahat ve ucuza buluNabiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu makineye Samsung 35mm f2 NX objektif almıyorsunuz ya :) Resmen makineye hakaret ediyorsunuz :)
    Şu lensi alın da millet makinenin gerçek gücünü görsün :) Gözlerimiz bayram etsin :)
  • saniyorum assagida ozellikleri olan lensten soz ediyorsunuz
    30 mm ama 35 mm formati
    usa fiyati 250 usd vergi haric % 8 vergi koyarsak 270 usd eder 500 TL sabit bir lens icin cok ta ucuz degil
    cunku canon nun ayni lensi de 280 usd. sonuc olarak cok genis acida degil cunku kullanimi 46,2 mm geliyor
    ama kullanici yorumlari cok keskin oldugunu soyluyor. tek kotu tarafi tak - gez lens degil.
    ama vermis oldugunuz bilgi icin cok tesekkur ederim.
    bu makinayi almadim simdilik gozlemliyorum. kullanicilar da cok fazla yorum yapmiyor nedense
    yukarida somus oldugum sorularin cevaplarini bulamadim
    mesela gunduz cekim yaparken yuksek gunes isiginda lcd nin aydinlatmasi yeterli mi ?



    Samsung NX Montaj
    Odak Uzaklığı

    30 mm (35 mm formata 46,2 mm eşdeğeri)

    Ürün Adı

    S30NB

    Gruptaki Elemanlar

    5 grupta 5 element
    (1 Asperik lens dahil)

    Görüş Açısı

    50,2°

    Diyafram

    F2 (Min. F22),
    (Kanat Sayısı : 7, Dairesel Açık Diyafram)

    Minimum Odak Uzaklığı

    0,25m ~ ∞

    Maksimum Büyüme

    Yakl. 0,16X

    Kapak

    İsteğe bağlı


    Filtre Boyutu

    43 mm




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.