Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.709
Cevap
154
Favori
328.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: 1234...192...386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galaxy Z Fold7 (256GB) Galaxy Z Fold7 (512GB) Galaxy Z Fold7 (1TB)
    İşlemci
    CPU Hızı
    4.47 GHz, 3.5 GHz
    CPU Tipi
    Sekiz Çekirdek
    Ekran
    Boyut (Ana Ekran)
    203.1mm (8.0")
    Çözünürlük (Ana Ekran)
    2184 x 1968 (QXGA+)
    Teknoloji (Ana Ekran)
    Dynamic AMOLED 2X
    Renk Derinliği (Ana Ekran)
    16M
    Maksimum Yenileme Hızı (Ana Ekran)
    120 Hz
    Boyut (İkincil Ekran)
    164,8 mm (6,5")
    Çözünürlük (İkincil Ekran)
    2520 x 1080 (FHD+)
    Teknoloji (İkincil Ekran)
    Dynamic AMOLED 2X
    Renk Derinliği (İkincil Ekran)
    16M
    Kamera
    Arka Kamera - Çözünürlük (Çoklu)
    200 MP + 12 MP + 10 MP
    Arka Kamera - F Değeri (Çoklu)
    F1.7 , F2.2 , F2.4
    Arka Kamera - Otomatik Odaklama
    Var
    Arka Kamera - Optik Görüntü Sabitleyici
    Var
    Arka Kamera - Zoom
    3x Optik Zoom, 2x Optik kalitede Zoom (Adaptif Piksel sensörüyle etkinleştirilir), 30x'e kadar Dijital Zoom
    Ön Kamera - Çözünürlük
    10.0 MP
    Ön Kamera - F Değeri
    F2.2
    Ön Kamera - Otomatik Odaklama
    Yok
    Ön Kamera - Optik Görüntü Sabitleyici
    Yok
    Arka Kamera - Flaş
    Var
    Kapak Kamerası - Çözünürlük
    10.0 MP
    Kapak Kamerası - F Number
    F2.2
    Kapak Kamerası - Otomatik Odak
    Yok
    Video Kayıt Çözünürlüğü
    UHD 8K (7680 x 4320)@30fps
    Ağır Çekim
    240fps @FHD, 120fps @FHD, 120fps @UHD
    Depolama/Hafıza
    Hafıza (GB)
    12
    Depolama (GB)
    256
    Kullanılabilir Depolama (GB)
    223.6
    Ağ/Şebeke
    SIM Sayısı
    Çift SIM
    SIM Boyutu
    Nano SIM, Gömülü SIM
    SIM Yuvası Türü
    SIM 1 + SIM 2 / SIM 1 + eSIM / Dual eSIM
    Infra
    2G GSM, 3G WCDMA, 4G LTE FDD, 4G LTE TDD, 5G Sub6 FDD, 5G Sub6 TDD, 5G Sub6 SDL
    2G GSM
    GSM850, GSM900, DCS1800, PCS1900
    3G UMTS
    B1(2100), B2(1900), B4(AWS), B5(850), B8(900)
    4G FDD LTE
    B1(2100), B2(1900), B3(1800), B4(AWS), B5(850), B7(2600), B8(900), B12(700), B13(700), B17(700), B18(800), B19(800), B20(800), B25(1900), B26(850), B28(700), B32(1500), B66(AWS-3)
    4G TDD LTE
    B38(2600), B39(1900), B40(2300), B41(2500)
    5G FDD Sub6
    N1(2100), N2(1900), N3(1800), N5(850), N7(2600), N8(900), N12(700), N20(800), N25(1900), N26(850), N28(700), N66(AWS-3)
    5G TDD Sub6
    N38(2600), N40(2300), N41(2500), N77(3700), N78(3500)
    5G SDL Sub6
    N75(1500+)
    Bağlantı
    USB Arabirim
    USB Type-C
    USB Versiyon
    USB 3.2 Gen 1
    Lokasyon Teknolojisi
    GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS
    Kulaklık Girişi
    USB Type-C
    MHL
    Yok
    Wi-Fi
    802.11a/b/g/n/ac/ax/be 2.4GHz+5GHz+6GHz, EHT320, MIMO, 4096-QAM
    Wi-Fi Direct
    Evet
    Bluetooth Versiyon
    Bluetooth v5.4
    NFC
    Var
    UWB (Ultra-Geniş Bant)
    Var
    PC Senkronizasyon
    Smart Switch (PC versiyon)
    OS
    Android
    Genel Özellikler
    Form Faktörü (Tip)
    Kapaklı
    Sensörler
    İvme Ölçer, Barometre, Parmak İzi Sensörü, Gyro Sensörü, Jeomanyetik Sensör, Hall Sensörü, Işık Sensörü, Mesafe Sensörü
    Fiziksel Özellikler
    Boyutlar (YxGxD, mm)
    158.4 x 143.2 x 4.2
    Katlandığında boyutlar (YxExD, mm)
    158.4 x 72.8 x 8.9
    Ağırlık (g)
    215
    Batarya
    Video Oynatma Süresi (Saat, Kablosuz)
    24 saate kadar
    Batarya Kapasitesi (mAh, Tipik)
    4400
    Çıkarılabilir
    Hayır
    Ses ve Video
    Stereo Desteği
    Var
    Video İzleme Formatı
    MP4, M4V, 3GP, 3G2, AVI, FLV, MKV, WEBM
    Video Oynatma Çözünürlüğü
    UHD 8K (7680 x 4320)@60fps
    Müzik Oynatma Formatı
    MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DFF, DSF, APE
    Servisler ve Uygulamalar
    Gear Desteği
    Galaxy Ring, Galaxy Buds Core, Galaxy Buds3 Pro, Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds Live, Galaxy Buds+, Galaxy Buds3, Galaxy Buds2, Galaxy Buds, Galaxy Buds FE, Galaxy Fit3, Galaxy Fit2, Galaxy Fit e, Galaxy Fit, Galaxy Watch FE, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Watch8, Galaxy Watch7, Galaxy Watch6, Galaxy Watch5, Galaxy Watch4, Galaxy Watch3, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active
    Samsung DeX Desteği
    Evet
    Bluetooth® İşitme Cihazı Desteği
    İşitme Cihazı için Android Ses Yayını(ASHA)
    SmartThings Desteği
    Evet
    Mobil TV
    HayırSAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POLMEN -- 21 Mart 2026; 2:54:1 >

• Uzun süre S23 Ultra'dan sonra Fold 5 kullanıyorum.

Bu konuda biraz yorum yazmak isterim. Öncelikle Note serisinin tamamını kullandım, sonra bitince de, S22 ve S23 Ultra ile devam ettim. Note serisi her zaman beğendiğim, kullandığım seri olmasına rağmen o cihazın doğası gereği olan büyüklüğü benim için hep dezavantajı olmuştu. Severek kullanırdım, ama mesela olmadık bir zamanda tek elle bişeyler yapmam gerektiğinde sıkıntı olurdu.

Fold serisini çıkışından beri takip ediyorum. 1,2,3,4 derken her seride bişeyleri çözdüler ve artık olgunluk çağlarına gelmeye başladı diye düşündüm Fold 5 çıkınca da. Elimdeki S23 Ultra'yı da severek kullandığımdan birkaç ay bekledim ne olur ne olmaz yorumları bir göreyim diye. Yorumlar deyince tabi ülkemizde kullanıcı sayısı azlığından dolayı XDA ve reddit takip ettim.

Sonuçta aldım, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Fold cihazlarla ilgili en büyük eleştiri kaynağı olan dış ekranın en-boy oranı benim cihazın en sevdiğim yanı aslında. Tek elle neredeyse tam kontrol sağlanabiliyor. Ben klavyesine de alıştım, sorun yaşamıyorum. Zaten bu cihazın asıl amacı bu bence. Yani kapalıyken tek elle kullanılabilecek, açınca da mini bir tablete dönüşecek cihaz. Fold 6 için en büyük beklentim bu oranları korumaları.

"Dış ekran genişlesin, bakın diğer markalar neredeyse günlük kullanılabilecek dış ekranlara sahipler.." Bence bu fikir yanlış, sebebi ise Fold'un aslında asıl amacının dış ekranın tek elle kullanım kolaylığı sağlaması. Ben eğer normal oranlarda ve büyüklükte bir ekran istesem zaten S23 Ultra alırım. Ya da diğer markalardan alırım. İddialı şekilde çıkan Oneplus Open'la ilgili ilk yorumlar çok olumluydu. Dış ekran oranı çok övüldü. Ama reddit'de özellikle geçiş yapan kullanıcıların neredeyse tamamı geri dönüş yapıyor Fold serisine. Sebebi Fold'un kullanım kolaylığı ve daha da belki önemlisi yazılım.

Gelelim diğer bir eleştiri; İç ekranın katlanma izi. Bence Fold serisindeki katlanma izinin diğer markaların katlanabilirlerine göre belirgin olma sebebi Samsung'un garantici yaklaşımı. Yani kullanım senaryolarına göre ve uzun vadede sorun çıkarmaması için şu anda bu tercih ediliyor bence. Yoksa ekran üreticisi hepsinin zaten Samsung. Bilmiyor mu dümdüz yapmayı ?? Şu da var, ilk aldığınızda kat izi neyse 1 yıl sonra da o olsun meselesi var. Diğer markaların kat izi görünmeyen cihazlarına bir de 1 yıl sonra bakmak lazım. Ayrıca beni pek de rahatsız etmiyor. Ekran açıkken zaten görmüyorum. Ek olarak; su geçirmezlik, menteşe mekaniğinin kalitesi ve uzun ömürlülüğü vs gibi etkenlerle teknolojinin maceraya girmeden izin verdiği sınır burası bence. Samsung hızlı şarj konusunda nasıl temkinli gidiyorsa, katlanabilir ekranda da böyle gidecek gibi. Bu yüzden 2-3 yıllık Fold 3 kullananların bile, %90'dan fazlası (anketler gördüm forumlarda) sorunsuz kullanıyorum diyor.

Form faktör bu cihazın en önemli avantajı. Diğer yönlerden zaten memmunum cihazdan. 8Gen2, Pil süresi, yazılım vs herşey gayet iyi. Artık normal telefonlara döner miyim ?? Hiç sanmıyorum. Çok farklı bir cihaz sınıfı ve deneyim. Gündüz koşturmacasında tek elle herşeye hakim olduğun bir üst sınıf telefon, müsait zamanda da tabletin de hep yanında.

*** Merak edenler sormadan bir de ek yapayım; S23 Ultra'ya göre dezavantajı nedir ? S23 Ultranın kamerası elbetteki daha iyi. Ama S23 Ultranın kamerasında tek aradığım şey makro modu. 10X Telefoto çok etkileyici ama sık kullandığım bir şey değildi. Ama makro modu, odak geliştiricisi mutlaka gelmeli Fold 6'ya. Zor bişey değil, sadece UltraWide kameraya AF (AutoFocus) ekleyecekler o kadar. Şimdi makro işlerimi Fold 5'de 3x telefoto ile hallediyorum, işimi görüyor. Bunun dışında özlediğim başka birşey yok. Hatta avantaj olarak eklenebilecek bir durumu da ekleyeyim; Fold 5'in özellikle iç ekranı kesinlikle farklı bir ekran teknolojisi. İnanılmaz akıcı, net ve canlı. S23 Ultranın ekranı da muhteşem, ama gördüğüm tüm ekranlardan farklı bir durum var Fold 5'de..

2 ay sonundaki görüşlerimi yazıyorum. Dikkat çeksin diye bazı yerleri sert yazdım. Alınganlık yok, herkesi çok seviyorum.

Fold 7 KESİN ALINMALI dedirten nedenler:

1- Samsung Türkiye. Fold serisine çok çok iyi servis hizmeti veriyorlar. Garanti süresince çok rahatsınız. Sonrasında da sorunlarınızı hızlıca, yormadan çözüyorlar.

2- Samsung Türkiye, yine. Avrupa Fiyatı 2200 Euro olan telefonu, indirimle 2000 euroya, taksitle sattılar. O sırada Avrupa Fiyatı 2000 Euro olan iPhone 17 Pro Max 1tb, Türkiye'de 3000 euro. Alt seriler, Fold parasına satılıyor.

3- Samsung Türkiye, yeniden. Çinli, servisi ortalıkta onda bunda olan telefonlardan daha ucuza satılıyor, Google ve Samsung'un en iyi AI özelliklerini barındırıyor.

4- Yeni formuyla elde tamamen normal telefon gibi hissettiriyor. Çok ama çok iyi görünüyor.

5- Kamerası artık geri kalmıyor. Çok başarılı.

6- Bataryası oldukça iyi gidiyor. Boyutu ön yargı yaratsa da testleri izlerseniz anlayacaksınız.

Fold 7 KESİN ALMAMALISIN diyeceğim kişiler:

1- Teknolojiyi sevmeyen, ona heyecan duymayan "normie"ler.

2- Maddi durumu telefona böyle saçma çok paralar harcamaya uygun olmamasına rağmen bütçeyi çok zorlayarak telefon alacak olanlar. Bu telefonun üzerine titremeyeceksiniz. Eşek gibi işinizi yapması için kullanacaksınız. Yoksa ekranda toz taneleri ve çizik kovalarsınız.

3- Büyük ekrana hiç ihtiyacı olmayanlar. Sürekli bilgisayar başında olanlar. Pek seyahat etmeyenler. Yanında tablet, veya laptop taşımayı problem etmeyenler. Bunların cebe sığabiliyor olmasını umursamayanlar.

Yıllar önce yine dh forumdan birileri bu taksit olayını şikayet edip önünü kapattırmıştı. Bu ülkede yaşayan normal vatandaşın yararına nadiren güzel bir şeyler oluyor ama onunda mutlaka önüne taş koyan ikiyüzlü ve bencil insanlar oluyor. Düşmanı dışarda aramaya gerek yok

Telefonun 1tb modeline iphone 14'ten geçtim. Son on yıldır da hep apple cihazlar kullandım. Telefona geçerken burayı okudum, birçok gereksiz, obsesyon dolu yorum olsa da bazı yorumlardan da oldukça faydalandım. Keşke telefonu kullanmayan arkadaşlar kendi deneyimlemedikleri şeyler hakkında yazmasa, vaktimizi de almasa. Burada direk kullanıcı deneyimlerine bakıyor insanlar.

Herneyse aynı yorumu amazon'a da bıraktım, buraya da bırakıyorum, özellikle ios'tan geçişte aklında soru işaretleri olanlara, spesifik sorusu olanlara cevap verebilirim. Benim telefonu ios'tan sonra aktarıp kurabilmem iki günümü aldı açıkçası bu hala biraz sıkıntılı görünüyor.

Son on yıldır apple kullanıyordum. En son galaxy note 4'ün beni çıldırtmasıyla iphone'a geçmiştim. On yıl önce ios'a geçtiğimde yaşadığım "rahatlama" hissinin aynısını bugün ios'tan android'e geçerken yaşıyorum. Kendimi özgürleşmiş hissediyorum. 

1. NFC kullanabiliyorum. 

2. Onunla uyum sağlar mı, bununla çalışır mı diye düşünmeden telefonu evdeki TV, PC, vs gibi herşeye bağlayıp kontrol edebiliyorum. Her aldığım ürünü apple almak zorunda değilim artık, bu bile rahatlatıcı. 

3. Bambaşka boyutta bir yapay zeka desteği alabiliyorum, bunda elbette ilk altı ay ai pro hediyesinin de etkisi var. Ancak pro olmasa dahi yapay zeka olarak fersah fersah öne geçmiş durumda samsung. 

4. Android'i bıraktığım yere göre inanılmaz ilerlemiş gördüm. Sadece tanıdığı özgürlük dolayısı ile hangi uygulamanın varsayılan olacağını iyi belirlemek gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman oldukça stabil çalışıyor. 

Telefonun kendine özgü özelliklerine gelirsek;

1. Açılır ekran inanılmaz bir tecrübe bu tabletle kıyaslanabilecek bir şey değil. Neden? Elimde 6. nesil bir ipad mini var, ekran boyutları yaklaşık aynı olsa da tablette bir şeyler okumak ya da izlemek tabletin ağırlığı ve kalınlığı yüzünden elinizi yorabiliyor. Ancak Fold 7 inanılmaz ince ve hafif; mümkün olduğunca büyük ekranda kullanıyorum ve hiç yormuyor. Daha sonra elime eski telefonumu aldığımda (iphone 14) sanki çok eski bir teknolojiyi elime almış gibi hissediyorum, her şey çok küçük, çok basit görünüyor. 

2. Telefonun en çok eleştirilen ve alırken beni de düşünceye iten batarya ve şerj konusu korktuğum gibi değil. Elbette gönül isterdi ki daha iyi olsun. En azından 50w falan olsun. Ama bu haliyle bile neredeyse tüm gün büyük ekranda kullansam da tam bir günü çıkartıyor. (Oyun oynayan biri değilim, iş, bir şeyler okumak, search, sosyal medya, bir şeyler izlemek vs için kullanıyorum.) Telefonun %13'ten %95'e şarjı tam bir saat sürüyor. (25w ile)

3. Kalemi olsa, en azından destek sunsa ben sevinirdim. Ama şu ana kadar eksikliğini çok hissetmedim. 

4. Samsun'un telefonlarına neden kendinden mıknatıs eklemediğini anlamış değilim. Şu ana kadar eksikliğini en bariz hissettiğim şey bu. 

5. Face id biraz daha geliştirilirse olacak gibi, korktuğum gibi değil. Today view'i özleyeceğim gibi. Yerine alternatifler var ama ekran kilidini açmadan o widgetlara ulaşabileceğim bir muadili yok. Ancak buna karşın öbür tarafta olmayan birçok özellik var tabi.

Özetle telefonu ve android'in ulaştığı noktayı çok başarılı buldum. Telefonun fiyatı göz önüne alındığında (ki bunlar Türkiye için çok büyük rakamlar) dümdüz bir bar telefona bu rakamı verebilenler mutlaka bunu deneyimlemeli demekten başka bir şey diyemiyorum malesef. İstenildiğinde büyük ekrana geçebilmek büyük bir lüks. Elbette bu kadar kısa bir sürede telefonun sağlamlığı ya da samsun'un satış sonrası desteğini deneyimleme imkanım olmadı (ki telefon inceliği nedeniyle narin görünüyor, öyle olmasa da o izlenimi size veriyor yani.) Umarım da olmaz. Telefona notum 10 üzerinden 9, Piyasada bundan yüksek not verebileceğim bir telefon da yok sanırım. 

Şu telefona kullan-at, maksimum 1 sene kullanılır gibi gibi yorumları ciddiye alamıyorum. Fold 4 ü 2 sene kullanıp sıkıntısız sattım. Bu sene de fold 6 yı satıp 7 ye geçtim. Arkadaşım da keza 5 i 2 sene kullandı sıkıntısız. Telefonu uzun süre kullanmayan kişiler şu tarz yorumlarda bulunmamalı.
    Ben Hakkı alkan'la ilgili tüm uygulamaları sildim. Sosyal medyada filan takibi bıraktım. Hasbelkader karşıma çıkarsa bir daha gösterme seçeneğine tıklıyorum. Samimiyetsiz ve güvenilmez buluyorum kendisini. Parayı veren düdüğü çalar evet ama bu kadar da abartılı ve gereksiz övmessin kardeşim. Para bile alsan objektifmiş gibi davranırsın. Bu maşallah, vıcık vıcık jest ve mimiklerle kendinden nefret ettirdi

Arkadaşlar bu cihazın fiyatı mesela ingilterede yaklaşık 2000 Sterlin. Almanya da 1700 Euro. Her iki ülkede de iPhone 15 Pro Max'ın üzerinde.

Yani diğer markalar gibi fiyatlandırılsa 100bin TL'nin üzerinde bir rakama satılması lazım.

Türkiye'de bu fiyatlara zaten Samsung fiyatlandırması sayesinde ulaşıyoruz. Aldığınız en pahalı lansman fiyatı bile söylediğim fiyatların altında.

Elbetteki herkes daha ucuza almak ister de, dediğim gibi aldığımız her rakam cihazın gerçek fiyatının çok çok altında. Bu cihazı alan kişi de "2. elde değer kaybı" vs düşünüyorsa zaten yanlış cihaz almıştır. O yüzden çok takılmayın bence..

Dün, Samsung Emaar'ı ilk aradığımda stokta yok denmişken biraz da şansım yaver giderek 1 Tb siyah alabildim.

Normalde 18-19 Temmuz Swiss Hotel İstanbul'da sabah 10:00 - 18:00 arası bayilerin katılımı ve oradan direkt satın alma ile lansman olacak ve orada cihaz yanında hediye

verilecek Smart Tag 2 ve 2 li kablosuz şarj cihazı ile aldım.

Ayrıca, Samsung Care+ Ekran koruma Sigortası (SDP) 3 aylık hediyesi var, members uygulaması üzerinden kendiniz yapıyorsunuz bilgilerinizi girerek ama şu anda sistemsel bir sorun nedeni ile aktif edilemiyor.

Bir de S Sport Plus 2 aylık ücretsiz hediyesi mevcut.

Kılıfsız kullanamam diye kalan son siyah standlı kılıfta denk geldi ve alıp çıktım.

Standlı kılıfın iç tarafında 3 adet yapışkanlı yer var ve çıkmasını engellemek için sabitleme görevi görüyor ama telefon kılıftan

tak çıkar yapılırsa akibeti ne olur bilemiyorum.

Buyback te mükemmel kondisyon saydıkları Fold 4 e 16.500 TL gibi bir rakam verdiler ki 21.000 TL Samsung online fiyat vermişti ama acil durumlar

servis vs. gibi durumlar için Fold 4 ü elimde yedekte tutmaya karar verdim.

İlk izlenimlerimde belki kimseyi rahatsız etmeyecek şeyler olabilir ama Fold 4 de Android 15 de One UI 7 ile bildirim panelindeki 5 ikon alan satır

4 e düşmüş ve bunu neden böyle yapmışlar anlamadım.

Ayrıca, evde yaşlı bir annem var ve evdeki kameralar sürekli bildirim gönderirken kullandığım en az rahatsız edici kısa ses Beep Once iken o sesi de kaldırmışlar :)

Orijinal kılıflarda sadece kamera adasını koruyacak kısım için üretilen kılıflar üstü koruyamayınca sanki kılıfın üst tarafı kırılmış hissi veriyor bana ki Fold 4 te kalemli orijinal kılıfta da bu hissi yaşamıştım.

Bu cihazın dış ekran kenarlarından darbe alma ihtimali yüksek ve anlık günü kurtarır ama ne kadar telefon gibi ince kılıflar yapmış olsalar da uzun soluklu kılıflar değil bence.

Kılıf kutu içeriğinden çıkan ekran koruyuculardan yüksek beklentiniz olmasın derim.

Vermedik demesinler kalitesinde :)

50 ve 200 mp lerde 5x zoom fena gelmedi bana ama kamera yapısı en fazla S25 Edge ayarında diyebilirim, bir S25 Ultra ya yaklaşma bile yok gibi ilk izlenimlerime göre.

Ama Fold serilerinde ki şu ana kadar en iyi kameralar gibi de gözüküyor ilk izlenimim olarak.

Selfie kameralarında dış ekrandakine göre iç ekrandaki kamera bana sanki biraz daha canlı geldi bu arada.

Bu arada Fold 4 parmak izi butonunu yukarı aşağı kaydırarak bildirim çubuğunu açardım ama bunda ya yok ya da ben bulamadım.

Pil olarak ilk günüm olduğu için cihaz daha kullanım alışkanlıklarımı öğrenme aşamasında ama sabah 7 gibi %100 şarj ile başladım ve şu anda % 44.

Kendi kullanımıma göre beni baz almamanız lazım diye düşünüyorum çünkü evde kameralar var ve sürekli bildirim gönderiyor, evin kapısı, kombisi ve arabayı bile

telefon üzerinde kontrol ettiğim için pil konusunda beni mutlu edecek mi ben de bilmiyorum.

Bir de Fold 4 hali hazırda Android 15 ve One UI 7 ile sadece Yapı Kredi bankası uygulamasını hiç uykuya geçirmeden çalıştırdığımda yüksek pil tüketimi hatası alıyordum ki yine aynı senaryoda şu ana kadar bu uygulama bir sorun çıkarmadı ama muhtemelen uygulamanın Android 15 ve üzeri ile uyumsuz olma ihtimali de var.

Ve Fold 7 de Samsung music uygulamasını bulamadım.

Android 16 ve One UI 8 de kaldırmış olabilirler mi emin değilim ki aynı şekilde kısa mesaj hizmeti de sadece Google mesajlar ile çalışıyor!

Kendi zevkime göre yüklediğim onlarca müzik Fold 4 ten Fold 7 ye aktarırken de hali ile yok oldu ama Allah'tan Fold 4 ü hala elimde tutuyorum da gerekirse orada bir şekilde sonra atarım diye düşünüyorum.

Google mesaj uygulamasına da alıştığım söylenemez çünkü herhangi bir mesaj geldiğinde kısa mesaj bildirim olarak açıldığında bile SİL seçeneği çıkardı ama Google mesajda böyle bir özellik varsa da ben göremedim, illa uygulama içine girip, mesajı seçip silmek gerekiyor.

Aklıma ilk gelenler bunlar ve sorularınız olursa fırsatım oldukça yardımcı olmaya çalışırım.

Daha güzelleri sizlerin olsun.

Saygılarımla...

• SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

Güncelleme geldi fakat ota üzerinden 4 kez dememe rağmen kopma nedeniyle yarıda kaldı.

Smart Switch PC üzerinden güncellemeyi yapmaya başladı.

Güncellemeyi bitirdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 sene kadar fold 2 kullandım ve sonrasında fold 4e geçiş yaptım varsa sorusu olan yanıtlayabilirim

• Fold serisi hevesim olan ve almaya niyetlendiğim bir cihaz. Ama bugün Vatan'da bir S23 Ultra denedim. O 10X zoom şeysine hayran kaldım tek. Keşke onu Fold'a da getirseler. Karşılaştırma olarak çektiğim fotoğrafı bir de Fold'un ekranı tam açarak çektim ki, birinin 10x'i ayna gibi, diğer bulanık dijital görüntü. :D

Daha Fazla Göster
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Fold 5 için beklenen bir özellik olabilir.

• POLMEN P kullanıcısına yanıt

Umarım gelir. Eksiksiz bir cihaz olur gelirse. Samsung katlanma özelliğine önem verip, gerisine pek önem vermedi gibi cihazın.

Fold 3 kullanıyorum fold 4 ile aralarında uçuk fark olmadığı için tercih ettim. Genel olarak note ve s serilerinde de bazı modeller arası özellik farkı fazla yok. Sıçrama modellere geçiş yapılabilir lakin samsung bir apple gibi değerini koruyan ürün değil, satıp üst modele geçmenin maliyeti yüksek olabiliyor. Genel olarak cpu hızlı 5g var kapak yeni modelde geliştirilmiş olsa da bununki sorun yapacak gibi durmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: POLMEN

Fold 3 kullanıyorum fold 4 ile aralarında uçuk fark olmadığı için tercih ettim. Genel olarak note ve s serilerinde de bazı modeller arası özellik farkı fazla yok. Sıçrama modellere geçiş yapılabilir lakin samsung bir apple gibi değerini koruyan ürün değil, satıp üst modele geçmenin maliyeti yüksek olabiliyor. Genel olarak cpu hızlı 5g var kapak yeni modelde geliştirilmiş olsa da bununki sorun yapacak gibi durmuyor.

Fold 3 ile Fold 4 arasında aman aman fark yok zaten. Ama Fold 4 işlemcisi daha verimli bir işlemci olduğundan uzun vadede daha işime gelir bir cihaz olur. 4'te menteşe sistemi değişmiş ama önceki çarklı sistem yerine birbirine sürten bir sistem var yenilerinde, uzun vadede gıcırdama vs. yapabilir gibime geliyor. Samsung'un sevdiğim kısmı o. Az kullanılmış cihazları uyguna bulmak bari mümkün oluyor. Iphone'lar gibi sonsuza kadar pahalılanmıyor... :)

• Geçen sitesinde 39999 tl idi grisi. Akşam sepete attım 13 pro max değişime verip üzerine 500 tl vererek alacaktım. Tarih 31 Mart. 1 Nisan sabahı bir baktım ki 44999 olmuş. Kredi kartı sıfırlansın ekstre kesilsin diye beklerken 5000 tl bindi fiyata. S23 Ultra alma niyetindeydim ama z fold 4 aklımı çeliyor. Bir yandan da ağustosa bir şey kalmadı z fold 5 beklemek istiyorum. lakin onda da muhteşem uçuk bir fiyattan çıkıp her zaman olduğu gibi kısa sürede değer kaybedeceğini düşünüyorum.

• Nisan güvenlik güncellemesi Türkiye Cihazlarına geldi.

Ben bişey fark etmedim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Belki bu güncelleme ile 5G açarlar dedim ama bir ses çıkmadı.

• Z Fold 4 ile kılıf olarak ne kullanıyorsunuz? Standart cihazlarda kullandığım kılıfımı aldım, bunda ön ekranda ekran etrafındaki kısmı çok kalın bir yapıya sahip, navigasyon hareketleri kullanılamaz halde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.