Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: POLMEN Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
1.505
Cevap
67
Favori
82.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7,6" boyutundaki harika Ana Ekran
    Karşınızda, size daha önce hiç görmediğiniz bir izleme deneyimi sunmak için tasarlanan büyüleyici, dinamik ekran.1,2 Yeniden tasarlanan Esnek Eklem, sevdiğiniz şeyleri daha sıkı kavramak için daha ince bir formla birlikte istediğiniz kadar katlanır.
    1. Diyagonal olarak ölçüldüğünde, Galaxy Z Fold5'in Ana Ekranı tam dikdörtgen şeklinde, 7,6" ve yuvarlatılmış köşeler dikkate alındığında 7,4" boyutundadır; yuvarlatılmış köşeler sebebiyle görüntülenebilir alanı daha küçüktür.
    2. Diyagonal olarak ölçüldüğünde, Galaxy Z Fold5'in Kapak Ekranı tam dikdörtgen şeklinde, 6,2" ve yuvarlatılmış köşeler hesaba katıldığında 6,1" boyutundadır; yuvarlatılmış köşeler ve kamera deliğinden dolayı görüntülenebilir alan daha küçüktür.
    Çoklu Pencere. Çoklu görevlerdeki gizli silahınız
    Tek ekranda üç pencereyle alışveriş yapın, internette gezinin ve daha fazla oyun oynayın.3 On iki adede kadar görevi kontrol edebilen görev çubuğuyla artık uygulamalar arasında geçiş yapmak çok kolay.4 Daha fazla verimlilik için araç setinize S Pen'i de ekleyin.5
    3. Bazı uygulamalar Çoklu Aktif Pencere'yi veya Uygulama Eşleştirme'yi desteklemeyebilir.
    4. Görev çubuğu özelliği yalnızca Ana Ekran'da desteklenir.
    5. Galaxy Z Fold5 için S Pen Fold Edisyonu ayrıca satılır. Sadece Galaxy Z Fold için tasarlanmış bir S Pen kullanın. Diğer tüm S Pen'ler veya stylus kalemler ekrana zarar verebilir. Galaxy Z Fold5'te yerleşik bir S Pen yuvası yoktur. S Pen desteği Ana Ekran ile sınırlıdır.
    Ve şimdi sıra izleme keyfinizde
    Net görüntü için 1.750 nite kadar çıkabilen parlak ekranla aksiyona giriş yapın.6 Galaxy için geliştirilen Snapdragon® 8 Gen 2 Mobil Platformu'nun yükseltilmiş donanım ve yazılımıyla zafere giden yolda çok güçlüsünüz.7
    6. Galaxy Z Fold5'teki Dinamik AMOLED 2X ekran, VDE Almanya'dan DCI-P3 renk aralığında %100 Mobil Renk Hacmi sertifikası aldı; bu da fotoğraflarınızı solup gitmeyeceği ve farklı parlaklık seviyelerinden bağımsız olarak inanılmaz derecede canlı renkler elde edeceğiniz anlamına gelir. Ekran, mobil deneyiminizi daha sürükleyici hale getirmek adına 3.000.000:1 kontrast oranıyla daha parlak bir görüntü kalitesi sunmak için dijital içeriğin karanlık ve aydınlık yönleri arasındaki kontrastı iyileştirerek 1.750 nite kadar parlaklığa ulaşabilir.
    7. Snapdragon, Qualcomm Technologies, Inc. ve/veya yan kuruluşlarının bir ürünüdür. Snapdragon, Qualcomm Incorporated'ın ticari markası veya tescilli ticari markasıdır.
    Göz alıcı kameralar. Bir ekrandan diğerine
    Bu benzersiz iki ekranlı form ile entegre edilmiş üstün kamera sistemi, telefonunuzu 30x Space Zoom sayesinde telefonunuzu eksiksiz bir mobil stüdyoya dönüştürür.8 Çift Önizleme ve Expert RAW ile yepyeni bir yaratıcı özgürlük düzeyiyle çekim yapabilir, yeniden çekimi deneyebilir, yakınlaştırabilir ve düzenleme yapabilirsiniz.9,10
    8. 30x Space Zoom, AI Süper Çözünürlük teknolojisi ile 3x optik zoom ve 30x dijital zoom içerir. Son 3x zoom, bazı görüntü bozulmalarına neden olabilir.
    9. Çift Önizleme, One UI 2.1 ve daha güncel işletim sistemleriyle çalışan cihazlarda, Kamera uygulamasında desteklenir.
    10. Expert RAW, kullanmadan önce Galaxy Store'dan ücretsiz olarak indirilmelidir. Galaxy S23 Serisi cihazlarda, S22 Serisi cihazlarda, S21 Ultra, S20 Ultra, Note20 Ultra, Z Flip, Z Fold5, Z Flip3 ve Z Flip2'de desteklenir.
    73 saate kadar dinleyin, 21 saate kadar izleyin¹¹
    Bu kadar etkileyici bir telefonun -doğal olarak- her zaman başında olmak isteyeceksiniz. Ve devasa 4400 mAh'lik (tipik) pille bunu yapabilirsiniz.12 Bu pil, gelişmiş bir işlemciyle bir araya geldiğinde güç kullanımını alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre akıllı bir şekilde güç yönetimini ayarlayarak tek bir şarjın her zamankinden daha uzun süre dayanmasını sağlar.
    11. LTE üzerinden varsayılan ayarlar altında Bluetooth aracılığıyla kulaklığa bağlanan belirli bir modelin yayın öncesi sürümüyle Samsung dahili laboratuvar test koşullarına dayanmaktadır. Sırasıyla, video oynatma (video dosyası çözünürlüğü 720p, cihaza kaydedilir) ve ses oynatma (mp3 dosyası, 192 kbps, LCD ekran kapalıyken cihaza kaydedilir) sırasında pil kapasitesi ve ölçülen pil gücü tüketimi üzerinden ölçülen akıma göre tahmin edilir. Gerçek video ve ses oynatma süreleri ağ bağlantısı, ayarlar, dosya formatı, ekran parlaklığı, pil durumu ve diğer birçok faktöre göre değişir. Uzun saatler süren pil ömrü.
    12. Üçüncü parti laboratuvar koşullarında test edilen tipik değer. Tipik değer, IEC 61960 standardına göre test edilen pil numuneleri arasında pil kapasitesindeki sapma dikkate alınarak tahmin edilen ortalama değerdir. Nominal kapasite Galaxy Z Fold5 için 4.270 mAh ve Galaxy Z Flip5 için 3.591 mAh'dir. Gerçek pil ömrü, ağ ortamına, kullanım modellerine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
    İçten dışa birinci sınıf ve dayanıklı
    Çerçevedeki Armor Alüminyum, gövdeyi hasardan korurken, yeni, çift raylı Esnek Eklem daha güçlü ve daha dayanıklı bir katlama hareketi sağlar.13
    • 13. Daha önceki Galaxy Z Fold modelleriyle kıyaslandığında.
    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]


    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POLMEN -- 2 Ağustos 2023; 2:27:9 >







  • Uzun süre S23 Ultra'dan sonra Fold 5 kullanıyorum.


    Bu konuda biraz yorum yazmak isterim. Öncelikle Note serisinin tamamını kullandım, sonra bitince de, S22 ve S23 Ultra ile devam ettim. Note serisi her zaman beğendiğim, kullandığım seri olmasına rağmen o cihazın doğası gereği olan büyüklüğü benim için hep dezavantajı olmuştu. Severek kullanırdım, ama mesela olmadık bir zamanda tek elle bişeyler yapmam gerektiğinde sıkıntı olurdu.


    Fold serisini çıkışından beri takip ediyorum. 1,2,3,4 derken her seride bişeyleri çözdüler ve artık olgunluk çağlarına gelmeye başladı diye düşündüm Fold 5 çıkınca da. Elimdeki S23 Ultra'yı da severek kullandığımdan birkaç ay bekledim ne olur ne olmaz yorumları bir göreyim diye. Yorumlar deyince tabi ülkemizde kullanıcı sayısı azlığından dolayı XDA ve reddit takip ettim.


    Sonuçta aldım, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Fold cihazlarla ilgili en büyük eleştiri kaynağı olan dış ekranın en-boy oranı benim cihazın en sevdiğim yanı aslında. Tek elle neredeyse tam kontrol sağlanabiliyor. Ben klavyesine de alıştım, sorun yaşamıyorum. Zaten bu cihazın asıl amacı bu bence. Yani kapalıyken tek elle kullanılabilecek, açınca da mini bir tablete dönüşecek cihaz. Fold 6 için en büyük beklentim bu oranları korumaları.


    "Dış ekran genişlesin, bakın diğer markalar neredeyse günlük kullanılabilecek dış ekranlara sahipler.." Bence bu fikir yanlış, sebebi ise Fold'un aslında asıl amacının dış ekranın tek elle kullanım kolaylığı sağlaması. Ben eğer normal oranlarda ve büyüklükte bir ekran istesem zaten S23 Ultra alırım. Ya da diğer markalardan alırım. İddialı şekilde çıkan Oneplus Open'la ilgili ilk yorumlar çok olumluydu. Dış ekran oranı çok övüldü. Ama reddit'de özellikle geçiş yapan kullanıcıların neredeyse tamamı geri dönüş yapıyor Fold serisine. Sebebi Fold'un kullanım kolaylığı ve daha da belki önemlisi yazılım.


    Gelelim diğer bir eleştiri; İç ekranın katlanma izi. Bence Fold serisindeki katlanma izinin diğer markaların katlanabilirlerine göre belirgin olma sebebi Samsung'un garantici yaklaşımı. Yani kullanım senaryolarına göre ve uzun vadede sorun çıkarmaması için şu anda bu tercih ediliyor bence. Yoksa ekran üreticisi hepsinin zaten Samsung. Bilmiyor mu dümdüz yapmayı ?? Şu da var, ilk aldığınızda kat izi neyse 1 yıl sonra da o olsun meselesi var. Diğer markaların kat izi görünmeyen cihazlarına bir de 1 yıl sonra bakmak lazım. Ayrıca beni pek de rahatsız etmiyor. Ekran açıkken zaten görmüyorum. Ek olarak; su geçirmezlik, menteşe mekaniğinin kalitesi ve uzun ömürlülüğü vs gibi etkenlerle teknolojinin maceraya girmeden izin verdiği sınır burası bence. Samsung hızlı şarj konusunda nasıl temkinli gidiyorsa, katlanabilir ekranda da böyle gidecek gibi. Bu yüzden 2-3 yıllık Fold 3 kullananların bile, %90'dan fazlası (anketler gördüm forumlarda) sorunsuz kullanıyorum diyor.


    Form faktör bu cihazın en önemli avantajı. Diğer yönlerden zaten memmunum cihazdan. 8Gen2, Pil süresi, yazılım vs herşey gayet iyi. Artık normal telefonlara döner miyim ?? Hiç sanmıyorum. Çok farklı bir cihaz sınıfı ve deneyim. Gündüz koşturmacasında tek elle herşeye hakim olduğun bir üst sınıf telefon, müsait zamanda da tabletin de hep yanında.


    *** Merak edenler sormadan bir de ek yapayım; S23 Ultra'ya göre dezavantajı nedir ? S23 Ultranın kamerası elbetteki daha iyi. Ama S23 Ultranın kamerasında tek aradığım şey makro modu. 10X Telefoto çok etkileyici ama sık kullandığım bir şey değildi. Ama makro modu, odak geliştiricisi mutlaka gelmeli Fold 6'ya. Zor bişey değil, sadece UltraWide kameraya AF (AutoFocus) ekleyecekler o kadar. Şimdi makro işlerimi Fold 5'de 3x telefoto ile hallediyorum, işimi görüyor. Bunun dışında özlediğim başka birşey yok. Hatta avantaj olarak eklenebilecek bir durumu da ekleyeyim; Fold 5'in özellikle iç ekranı kesinlikle farklı bir ekran teknolojisi. İnanılmaz akıcı, net ve canlı. S23 Ultranın ekranı da muhteşem, ama gördüğüm tüm ekranlardan farklı bir durum var Fold 5'de..

    Evet arkadaşlar Fold 5 ile 3 gün geride kaldı. Deneyimleri paylaşmak farz diye düşünüyorum. Yeni cihaz malum ön siparişte bekleyenler var fazla yorum yok. İlk Fold cihazım olduğunu belirterek gideceğim. Kıyaslamaları da S23'e göre yapacağım. Tasarım olarak farklı olsa da donanım olarak benzer olduğundan fikir vermesi açısından iyi olur diye düşünüyorum.

    1: Kamera: İncelemelerde belirtildiği gibi S23 ile benzer. Kapak kapalıyken sorun yok. Ama kapak açıkken fotoğraf çekince önizleme olayı çok iyi. Ama nedense bu ekranda böyle fotoğrafı işliyor gibi bekletmesi hoşuma gitmedi. Profesyonel değilim. Deklanşöre bastım mı çeksin isterim :) Kamera konusunda s23 ile aynı diyebilirim. Tek güzel yanı böyle katlayıp falan havalı havalı fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Birinin fotoğrafını çekerken arkada kendisini görmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu deneyimler oldukça farklı gerçekten. Ama mesela arka kamerayla selfie yapmak için her defasında kameranın üst tarafında selfie kısmına basmanız gerekiyor. Sabit ayar olabilir aslında.

    2- Ahize: Telefonla cihazın en büyük korkutan tarafı boyutuydu. Garip bir şekilde telefonla konuşmak çok rahat geldi. S23'ten bile rahat olduğunu söyleyebilirim. Telefon katlı haldeyken çok ince çünkü. Avucunuzu kocaman açmak yerine tek telle rahatça kullanabiliyorsunuz. Ahize ses yüksekliği de oldukça yüksek. Gürültülü ortamda bile kulağınıza yapıştırmadan rahatça konuşabiliyorsunuz. Mi 9T Pro'da bu konuda sinir hastası olmuş biri olarak beni tatmin etti :)

    3- Hoparlör: Kalitesi beklentimin çok üzerinde çıktı. Fold'da hoparlörü farklı deneyimliyorsunuz. Sebebi ise hoparlörin üst tarafta kalması. Telefonu katlı şekilde masaya koyduğunuzda ses zeminden etkilenip dağılmıyor. Sanki hala elinizdeymiş gibi ses geliyor. Ben mesela evde telefonu müzik açık şekilde sağa sola bırakırım.Arkada çalsın diye. S23'te hoparlörden memnundum. Küçücük cihaz olmasına rağmen oldukça başarılıydı. Bu daha iyi ve herhangi bir zemine bıraktığınızda fold yapısı sayesinde sesi daıtmadan tertemiz veriyor. Gayet yüksek ve tok. Son ses açtığınızda ses bozulmuyor.

    4- Isınma: Yukarıda bir arkadaş ısınacağını söylemiş. Tabiki bu bir tahmin. Cihazı kullanmasam ben de böyle düşünebilirdim. Ama cihazı kaç gündür kurulum falan derken baya zorladım zerre sıcaklık hissetmedim. Son günlerde pastırma yazı olmasa da hissederdim diye düşünüyorum. Bu konuda s23'ten de memnundum. Bu cihazda da sorun yaşamadım. Eski fold'lar nasıldı bilmiyorum. Ama bu cihazın böyle bir sıkıntısı yok. Gen 2'nin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Malum S22'de ısınma ve pil şikayetleri S23'e göre çok daha fazlaydı. Tasarım ve pil neredeyse aynı olmasına rağmen işlemcinin büyük faktörü ortaya çıkmıştı. Aynı durum Fold 5'te de mevcut.

    5- Klavye: Memnun olmadığım konulardan biri diyebilirim. Tabi ki bu biraz şahsi mesele. Ben yılların swiftkeycisiyim. Türkçe qwerty olarak kullanırım. Büyük ekran bunu kullanmak inanılmaz rahat. Ama kapak ekranı dar olduğu için türkçe qwerty orada kullanmak işkence. Durum böyle olunca mecbur Samsung klavyeye geçtim. Samsung klavye cihaza göre optimize edilmiş. İster ayrık, ister birleşik kullanabiliyorsunuz. Kapak ekranı ve büyük ekran için seçenekler var. Büyük ekranda türkçe qwerty, kapak ekranında türkçe karakterler olmadan kullanıyorum. Tabiki swiftkey bütün androidlere hitap ettiği için böyle bir özelleştirme yok. Ya türkçe qwerty sevdamdan vazgeçeceğim, ya dar ekranda alışacağım ya da samsung klavyeye alışacağım. Dediğim gibi şahsi deneyimler bunlar. Fold kullananlar bunu biliyordur. Ama benim gibi ilk defa Fold'a geçecekler için değerli görüşler olduğunu düşünüyorum. :)

    6- Bir arkadaş katlama boşluğundan bahsetmiş. Lansmanda bir sürü cihaz inceledim öyle bir şey görmedim. Benim cihazda sıfıra sıfır :)

    7- Katlama izi: Fold incelemelerinde hep bunlardan bahsediliyor. Önceki fold'lar nasıldı bilmiyorum. Ama onlardaki yorumu bende yapabilirim. Kullanınca farketmiyorsunuz :) Başkası bakınca görüyor açıdan dolayı. Direkt karşıdan kullandığınız için hem siz görmüyorsunuz, hem de muhtemelen alışıp beyin yok sayıyor. Mesela normalde burnumuzu görürmüşüz. Ama sürekli orda olduğundan beyin onu yoksayarmış. Fold'un katlama izi içinde aynı şey geçerli sanırım :)

    8- Gelelim her ana konunun gündemi olan ekran süresine. Konularda bunların sürekli tartışılmasını ben de sevmiyorum. Ama yeni bir cihaz olduğundan paylaşmakta beis görmüyorum. Almak isteyenlerin soru işaretini giderecektir. Girizgah yapmışken kendi beklentimi ve neler hissettiğimi söyleyeyim. S23 alırken 3.900 mah gözümü korkuttu. Malum S22'deki pil şikayetleri de çok fazlaydı. Ama gerçekten 7 saat civarı ekran süresi alıyordum ve içim rahatladı. Pil anlamında beni tatmin eden bir cihazdı. Fold'larda ise benzer durumun olacağını öngörmüştüm. Ama bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. 8 saat civarı ekran süresi veriyor. S23'le kıyaslayınca 500 mah daha fazla evet ama ekran kat kat daha büyük. Haliyle S23 kadar gitmez diye düşünüyordum. Ama fazlası var eksiği yok. Kullandıkça daha açılacaktır gibi geliyor. Özellikle ben S23'ten iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü s23'te tek uygulama oluyor ekranda. Fold'u ekran çok büyük olduğundan hep çift ekran kullanıyorum. Yani ekranda hep çift uygulama açık oluyor. Haliyle bu işlemciyi daha fazla zorlayan bir durum. Buna rağmen 8 saatleri görebiliyorum. İlk dolumda 7 buçuk civarı gördüm. İkinci dolumun sonucu aşağıda. Yani eski fold'lara nazaran pili çok daha iyi durumda. Burada da yine Gen 2'nin nimetleri söz konusu.

    Pil konusunda eleştireceğim durum ise şarj süresi. S23 Ultra'daki 45w desteğini bu cihaza koyması gerekirdi. 25w bu cihaz için komik kalıyor. Evet apple'da bundan iyi değil. Ama 120w'lerin piyasada olduğunu görüyoruz. Böyle bir cihaz yapmışsın. Hali hazırda 45w destekli başka modelin var. Hadi s23 ultra kameralarını koyma kabul. Ama 25w bu cihaz için kabul edilemez. En azından 65 olması gerekirdi. Hadi hiçbir modelinde yok bari 45w koyaydın. Ek olarak tersine ve kablosuz şarjlarda da hız düşmüş sanırım. Yanılmıyorsam s20 fe'de tersine şarj 15w destekliyordu. S23'te bu 10w'ye düştü. Daha sonra çıkan Fold 5'te 4.5w. Kullandığım bir şey değil. Ama eski cihazlarına ekleyerek gitmelisin. Var olan özellikleri kısmayı biraz malzemeden çalmak olarak görüyorum. Maliyetse maliyet 1.800 dolarlık bir telefon bu. Detaylarıyla güzel olmalı.

    Son eleştirimin benim için hiçbir dezavantajı yok. Ama objektif bir değerlendirme olması için eleştiriyorum. Çünkü buna ihtiyaç duyacak insanlar var. Ben masabaşı çalışıyorum. Çantamda sürekli her ihtimale karşı powerbank olur. Arabamda hazır kablom duruyor. Şarj sorunu yaşamam çok mümkün değil. Ama işi gereği sürekli sahada olan insanlar var. Bir telefonun 1 saatte şarj olmasıyla 1 buçuk saatte şarj olması arasında benim için problem yok. Ama bu çoğu kişi için problem olabilir.


    Kısaca özetlemem gerekirse, Fold 4 ile fiyat farkı var evet. Geçmeye değmez. Ama yeni fold alıncaksa kesinlikle 5 alınmalı. Sebepleri aşağıda.

    • Az olsa da daha iyi ekran kasa oranı
    • Daha az kat izi
    • Daha fazla pil
    • Daha iyi işlemci
    • Daha iyi kamera
    • Daha uzun güncelleme desteği
    • Daha ince (Dramatik bir fark görünmese de kalın telefon uzun kullanımda bıktırabilir.)
    • Daha hafif. (10 gramın önemsiz olduğunu düşünüyorum. Bazı kişiler önemseyebilir.)

    Özetle bu cihaz alınır. Taş gibi kullanılır. Fold 3 varsa ve para varsa sırf pili, işlemcisi ve katlama boşluğu için geçilir. Diğerleri ince detaylar.

    Fold 4 varsa bu cihaza geçilmez. Fold 6 beklenir. Parayı koyacak yeriniz yoksa tabiki geçilir :)

    SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

    Arkadaşlar bu cihazın fiyatı mesela ingilterede yaklaşık 2000 Sterlin. Almanya da 1700 Euro. Her iki ülkede de iPhone 15 Pro Max'ın üzerinde.


    Yani diğer markalar gibi fiyatlandırılsa 100bin TL'nin üzerinde bir rakama satılması lazım.


    Türkiye'de bu fiyatlara zaten Samsung fiyatlandırması sayesinde ulaşıyoruz. Aldığınız en pahalı lansman fiyatı bile söylediğim fiyatların altında.


    Elbetteki herkes daha ucuza almak ister de, dediğim gibi aldığımız her rakam cihazın gerçek fiyatının çok çok altında. Bu cihazı alan kişi de "2. elde değer kaybı" vs düşünüyorsa zaten yanlış cihaz almıştır. O yüzden çok takılmayın bence..

    1 yıllık 14 plus deneyimimden sonra evdeki xr'ı vatan'da değişime vererek fold5 aldım.
    Telefonun kalınlığı, ön ekranın uzun ve dar oluşu tam bana göre. Nokia 5110, ericsson gh serisi gibi bir hava yarattı bende. Gerçekten yıllardır böyle bir cihaz istiyordum sonunda buldum :)
    Cihazı alalı 10 gün oldu inanın iç ekranı 3 yada 4 kere açmışımdır. Kapalı şekilde kullanmak bana yetiyor.
    Bu seri bu şekilde devam ederse artık başka telefon kullanmam.

    Hocam kesinlikle Galaxy Z Fold 5 derim.


    Telefonun yeniliklerini şöyle özet geçebilirim.


    Artık daha parlak bir ekranı var. Snapdragon 8 Gen 1 yerine Snapdragon 8 Gen 2 yonga setiyle geliyor. CPU ve GPU daha güçlü. Kalınlığı 14,2 mm’den 13,4 mm’ye düştü. Ayrıca 10 gram daha hafif. Menteşe sistemi yenilendiği için artık ekran katlandığında tam olarak kapanıyor. Araya toz vs. girmez. Wifi 6E desteği eklenmiş. Bluetooth versiyonu 5.3’e yükseltilmiş. Batarya aynı ama işlemcinin tasarrufundan dolayı pil daha uzun süre gidiyor.

    Çalıştığım şirketin sosyal medya hesaplarını yönetiyorum. Galaxy Z Fold 5'e geçiş yaptım ve bir haftadır kullanıyorum. Resmen dünya varmış ya. Aynı anda iki üç uygulamada işim oluyor. Hepsini yan yana açıyorum. Birden fazla telefonum varmış gibi çatır çatır kullanıyorum. Sürükle bırakla dosyaları birbirine taşıyabiliyorum. Bilgisayardan dosya aktarmak, dosya göndermek çok kolay. S Pen sayesinde telefona not almaya başladım. Not defteri kullanmayı bıraktım. Excel dosyalarında çalışmak ve pdfe not almak rahat. Tüm bunları yaparken herhangi bir kasma takılma yok. Cebinize sığabilen bir tablet veya PC gibi bir şey resmen. Çok memnunum. Telefonda yoğun işler yapan herkese tavsiye ederim.

  • SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

    Güncelleme geldi fakat ota üzerinden 4 kez dememe rağmen kopma nedeniyle yarıda kaldı.

  • SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

    Smart Switch PC üzerinden güncellemeyi yapmaya başladı.

  • SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]

    Güncellemeyi bitirdi.

  • Mart güvenlik Yaması geldi. SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]
  • 2 sene kadar fold 2 kullandım ve sonrasında fold 4e geçiş yaptım varsa sorusu olan yanıtlayabilirim

  • Fold serisi hevesim olan ve almaya niyetlendiğim bir cihaz. Ama bugün Vatan'da bir S23 Ultra denedim. O 10X zoom şeysine hayran kaldım tek. Keşke onu Fold'a da getirseler. Karşılaştırma olarak çektiğim fotoğrafı bir de Fold'un ekranı tam açarak çektim ki, birinin 10x'i ayna gibi, diğer bulanık dijital görüntü. :D

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Fold 5 için beklenen bir özellik olabilir.
  • POLMEN P kullanıcısına yanıt

    Umarım gelir. Eksiksiz bir cihaz olur gelirse. Samsung katlanma özelliğine önem verip, gerisine pek önem vermedi gibi cihazın.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Fold 3 kullanıyorum fold 4 ile aralarında uçuk fark olmadığı için tercih ettim. Genel olarak note ve s serilerinde de bazı modeller arası özellik farkı fazla yok. Sıçrama modellere geçiş yapılabilir lakin samsung bir apple gibi değerini koruyan ürün değil, satıp üst modele geçmenin maliyeti yüksek olabiliyor. Genel olarak cpu hızlı 5g var kapak yeni modelde geliştirilmiş olsa da bununki sorun yapacak gibi durmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POLMEN

    Fold 3 kullanıyorum fold 4 ile aralarında uçuk fark olmadığı için tercih ettim. Genel olarak note ve s serilerinde de bazı modeller arası özellik farkı fazla yok. Sıçrama modellere geçiş yapılabilir lakin samsung bir apple gibi değerini koruyan ürün değil, satıp üst modele geçmenin maliyeti yüksek olabiliyor. Genel olarak cpu hızlı 5g var kapak yeni modelde geliştirilmiş olsa da bununki sorun yapacak gibi durmuyor.

    Fold 3 ile Fold 4 arasında aman aman fark yok zaten. Ama Fold 4 işlemcisi daha verimli bir işlemci olduğundan uzun vadede daha işime gelir bir cihaz olur. 4'te menteşe sistemi değişmiş ama önceki çarklı sistem yerine birbirine sürten bir sistem var yenilerinde, uzun vadede gıcırdama vs. yapabilir gibime geliyor. Samsung'un sevdiğim kısmı o. Az kullanılmış cihazları uyguna bulmak bari mümkün oluyor. Iphone'lar gibi sonsuza kadar pahalılanmıyor... :)





  • Geçen sitesinde 39999 tl idi grisi. Akşam sepete attım 13 pro max değişime verip üzerine 500 tl vererek alacaktım. Tarih 31 Mart. 1 Nisan sabahı bir baktım ki 44999 olmuş. Kredi kartı sıfırlansın ekstre kesilsin diye beklerken 5000 tl bindi fiyata. S23 Ultra alma niyetindeydim ama z fold 4 aklımı çeliyor. Bir yandan da ağustosa bir şey kalmadı z fold 5 beklemek istiyorum. lakin onda da muhteşem uçuk bir fiyattan çıkıp her zaman olduğu gibi kısa sürede değer kaybedeceğini düşünüyorum.

  • SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]
  • Nisan güvenlik güncellemesi Türkiye Cihazlarına geldi.
  • POLMEN P kullanıcısına yanıt
    Ben bişey fark etmedim
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Evet ben de fark göremedim.
  • POLMEN P kullanıcısına yanıt

    Belki bu güncelleme ile 5G açarlar dedim ama bir ses çıkmadı.

  • Z Fold 4 ile kılıf olarak ne kullanıyorsunuz? Standart cihazlarda kullandığım kılıfımı aldım, bunda ön ekranda ekran etrafındaki kısmı çok kalın bir yapıya sahip, navigasyon hareketleri kullanılamaz halde.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben kılıf kullanmıyorum 360 kaplama yaptırdım
  • Fold 4 kullananlar hangi kilifi önerir?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.