Şimdi Ara

SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.757
Cevap
20
Favori
107.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu carman arkadaşımızdan tarafıma devredilmiş olup gerekli düzenlemeleri yapmaktayım. Kullanıcı listesinde isminizin yer almasını istiyor iseniz özel mesaj ile isteğinizi dile getirmeniz rica olunur.
    Şu an 2 adet imza mevcut fakat yakın zamandaki geniş düzeltme ile birlikte fotoğraf ve gif olmak üzere daha fazla imzalar eklenecektir. Önerilerinizi bekliyorum.

    Mevcut imzalar :
    1)
     [center][image]http://i.imgflip.com/4ho5r.gif[/image[/center]   
    [center]Xperia™ Z Ultra - Big Screen, Big Entertainment[/center]

    2)
    [center][image]http://i.imgflip.com/4hoff.gif[/center]    
    [center]Xperia™ Z Ultra - Big Screen, Big Entertainment[/center]


     SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU

    aranızda cihazı büyük bulanlarda var saçma bulanlarda var ama bu cihazı gerçekten almayı düşünenler var bu yüzden birbirimize saygılı olalım.

    buradaki amacım birkaç gündür ufak ufak araştırdığım ve edindiğim bilgileri sizlere aktarmaya çalışacağım (elimden geldiğince) bunu açma sebebim ise hem merak edip bildiklerimi paylaşmak hem sıkıntımı gidermek hemde eksikliği gidermeye çalışmak.

    konu telefon türkiyeye girdiğinde aktifliğini kaybedicektir yani kullanıcı kulübü haline getirmeyi düşünmüyorum.


     SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU


    [Kunye= dünyanın en büyük ve en ince telefonu
    ]-6,4 inç Tam HD Ekrana sahip ama sadece 6.5 mm kalınlıkta ve bir telefona göre ağır olmasına rağmen 7" ekrana yakın olmasından dolayıda en hafif tabletler arasına giriyor belkide en hafifidir araştırmadım. sonuç olarak sadece 212 gram

     SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU


    tıpkı xperia z gibi bu telefonda su geçirmezlik özelliğini devam ettiriyor ve mutlu haber bu sefer 3.5mm jack girişinin herhangi bir kapağı bulunmuyor.

    IP 58 ile uyumlu bir şekilde 1.50 metrelik tatlı suda 30 dakikaya kadar durabilir.

    1.X-Reality destekli Tam HD TRILUMINOS™ Ekran ve bununla birlikte parlak renkler bizleri bekliyor. inch başına 342 piksel

    2.Daha düşük yansıtmalı, daha duyarlı – OptiContrast™ ve Direct Touch (panel, parlak güneş ışığında bile daha az yansımaya neden olarak daha net izleme sağlamanın yanı sıra, telefon kapalı durumdayken pürüzsüz bir siyah yüzey oluşturur.)

    3. 8mp kamera zde 13 kullanılırken bunda neden 8 mp anlam veremedim ve bu telefon ince tasarlanabilsin diye sony flash kullanmayı reddetmiş ve kullanmamış

    4. qualcomm snapdragon 800 ve adreno 330 grafik birimi kullanılıyor ve buna 2 gb ram eşlik ediyor 3000mah pilde sisteme güç veriyor (belirtilene göre adreno 320 den %50 performans artışı varmış)

    cihazın bir sürü özelliği var onlara girmek istemiyorum enel şeyler söylemek istedim ve birkaç vidyoyla devam edeceğim





















     SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betabahisci1 -- 23 Kasım 2013; 12:28:29 >







  • Yıllardır beklediğim 6" bu tarz bir telefon idi. 6.44" oldu biraz büyüdü ayrıca alt ve üst kısımlarında epey boşluk bırakılmış. Daha kısa olsaydı iyi olurdu.. Mega ile arasında çok fark yok. mega yı taşıyan bunu da taşır yani sınıf farkı yok. Ben kalın mukavva üzerine her ikisinin boyutlarını çizip kestim. Pek fark göremedim. Daha önce dediğim gibi 1 gün o kartonu yanımda taşıdım. Sanki telefonmuş gibi. Çünkü telefonu görmeden alacağım. Hongkong ta 5 ağustosta teslimatlar başlayacak. İlk imkanda oradan alacağım.

    1 günlük izleninlerimi yazmıştım. ama tekrar edeyim.

    1- çantasız cepte taşımaya uygun değil. çantada genelde taşınmalı..Portföy çanta lazım.. reklamlarda bayanşarın kullanılması bu yüzden. erken nereye koysun telefonu..

    2- Cebe giriyor ama oturuşlarda cepte durmuyor. Eğilecek hissi veriyor zorlanıyor. Oturma sırasında cepte olmuyor. Arka cep belki ana ucu çok dışarı çıkıyor.
    3- Muhakkak reklamlardaki kulaklık gerekli. Her zmana telefonu kulağa götürmek zor oluyor.
    4- tek elle ekranın her yerine ulaşılamıyor. Ulaşayım derken düşüyor. Belki orjinali biraz daha ağır. Daha iyi tutulur.

    Taşıma sorunu dışında en boy oranı, boyutlar çok güzel ayarlanmış. Oturuken veya çift elde küçük bile geliyor. Yani taşıma sorunu olmayanlar (benim gibi sürekli çanta taşıyanlar) için güzel bence..




  • bencede taşıma sıkıntısı olmayana süper bir telefon sizin yaptığınız mukavva olayını bende yapmayı planlıyorum. megayı gördüm denedim taşınması sıkıntı olacak bir telefon değil bence ama bu ondanda büyük ilk başlarda kulağıma götürmeye utanırım ama zamanla insanlar alışıyor note 2 yede zamanında öyle deniyordu şimdi bütün arkadaşlarıma normal geliyor kısa zamanda birileri getirsede görme fırsatımız olsa
  • Rezerve

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia z ye büyük kardeş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TAGRNT

    Xperia z ye büyük kardeş

    Kardeş mi :D Z'nin babası :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcaners

    quote:

    Orijinalden alıntı: TAGRNT

    Xperia z ye büyük kardeş

    Kardeş mi :D Z'nin babası :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karşılaştırmalar burada
     SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU




  • 3000 mah degistirilemez pil oldugu surece benden uzak dursun o telefon. 6.44 inch i nasil besleyecek, sony neyin kafasinda. Ayrica flash siz kamera ile resmen sacmalik. Ama bunlari bir kenara atarsak gayet guzel telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dampierre

    3000 mah degistirilemez pil oldugu surece benden uzak dursun o telefon. 6.44 inch i nasil besleyecek, sony neyin kafasinda. Ayrica flash siz kamera ile resmen sacmalik. Ama bunlari bir kenara atarsak gayet guzel telefon.

    değiştirilebilir pil kasayı kalınlaştırdığı için tercih edilmemiş büyük ihtimal evet pil mah bazında yeterli durmuyor gibi ama bunu test etmedende bilemeyiz çünkü yeni ekran teknolojisinin pil tasarrufunun yüksek olduğu yazıyor

    kamera konusu aynen sıkıntılı gerçi resmi sitesinde her ortamda ve ışıkta net çeker deniyor inanmadık ama internettede şuan için bir video bulamadım ben
  • Cebe sığmaz sanırsam.Hadi kışın montun cebine korsun da yazın mecbur ya elinde taşıyacaksın ya da el çantasında.
  • Satın almam herhalde ama merak ettim gelince iyice bir incelemek istiyorum
  • Ellerim çok büyük olduğu halde ben bile almayı düşünmüyorum
  • telefonun ölçülerinde bir şey kesip denedim ceplerime oluyormu diye kotlarda ucundan gözüküyor şortların hepsine oluyor bakalım birde gelince elime orjinalini almak isterim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dampierre

    3000 mah degistirilemez pil oldugu surece benden uzak dursun o telefon. 6.44 inch i nasil besleyecek, sony neyin kafasinda. Ayrica flash siz kamera ile resmen sacmalik. Ama bunlari bir kenara atarsak gayet guzel telefon.

    Pil konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak ekran teknolojisini bilmiyoruz. 4" telefonlara 1500 mAh yetiyor. 6.44" yaklaşık 2 katı ekran doğru orantı ile 3000 mah görülüyor. Ekran teknolojisi de biraz iyileşse ve 2.25 Ghz 4 çekirdek And. 330 ekran artıları buradan karşılanırsa standart telefon ömrünü karşılayacak gibi bir beklentim var. 212 gr olmuş ağırlık. Piller epey ağırlık yapıyor. 4000 mAh olsa idi 300 gr ı bulurdu bu da kullanışsız olurdu. Bu sefer çok ağır diye itirazlar çıkardı. Bekleyip göreceğiz. 3-4 gün sonra yorumlar gelmeye başlar.


    Flash ise fotoraf için zaten işe yaramıyor. Sadece el feneri için gerekliydi bence. Başka işe yaramıyor. Fotoraf için bkn. Xperia i1 orada yeterince iyi donanım var foto için. Bu telefonun amacı foto değil sanırım.




  • Pil sıkıntısı büyük olmazsa güzel cihaz. Almanya'da Saturn 679 Euro ile ön sipariş almaya başladı. Çıkış tarihi Eylül sonu diyorlar..
  • afd92 kullanıcısına yanıt
    Hong kong ta şu an satılıyor. 6200 HK$
  • insanlar alsında inceleme vidyoları gelmeye başlasın
  • Kim alır kim almaz bilinmez ama benim babam gibi banka ile çok işi olanlar mobil üzerinden rahatlık arıyorlar.
    O yüzden babam tablet aldı mesela. Bilgisayar taşımak istemiyorsan bu cihaz hem telefon hem tablet tarzında en mantıklı cihaz.
    Hem Sony kalitesi var yani. Malzeme olarak süper bence. Bu Z'den belli zaten.
  • aslında insanların cihaza büyük demesi bir bakıma haklı ama samsung mega kullanma şansı olanlar cihazın inceliğinden dolayı kullanımı kolay hale geliyor ki z ultra daha ince bir yapıya sahip ayrıyetten 6.44 inch olması ve şuanki teknik özellikleri açısından en iyi telefon ve tabletlerden biri 6.44 olması sizin bir tablete ihtiyaç duymanızı engelliyor tabiki genede size kalmış ayrıca piyasadaki 7" tabletler arasında en hafiflerden birisi zaten tablet almayı planlayan biri bunu alabilir gene tabletmiş gibi elinde taşıyabilir 2 cihaz taşımaktan kurtulur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.