Şimdi Ara

HiSENSE TÜRKİYE | QLED ve Mini-LED Serisi Televizyonlar İnceleme & Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
4
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun bir bekleyişin ardından küresel panel devlerinden Hisense sonunda Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapıyor. Forumda Hisense televizyonları için inceleme, paylaşım ve soru-cevapları toplayacağımız tek bir ana konu açmayı düşündüm. Özellikle 2026 itibarıyla Hisense, standart Mini-LED teknolojisini tamamen başka bir boyuta taşıyarak "RGB Mini-LED" devrimini başlattı. Geleneksel olarak beyaz arka ışığı filtrelemek yerine doğrudan kırmızı, yeşil ve mavi Mini-LED ışık kaynaklarını bağımsız kullanan bu yeni nesil teknolojiyi ve markanın diğer fiyat/performans ürünlerini tek bir çatı altında masaya yatıracağız.

🚨 TEMMUZ 2026 TÜRKİYE PAZARI VE İLK MODEL/FİYAT GÜNCELLEMESİ 🚨

Değerli Dostlar, konuyu açtığımız günlerdeki büyük RGB Mini-LED ve Üst segment Mini-LED beklentimizin ardından, Temmuz 2026 itibarıyla ilk modeller Vatan Bilgisayar üzerinde listelendi. Ancak ne yazık ki küresel pazarda ses getiren tepe model RGB Mini-LED serileri (UX, UR9, UR8) ve üst segment Mini-Led U7, U8 serileri henüz ülkemize giriş yapmadı. Distribütör ilk etapta Türkiye pazarına markanın klasik QLED (E7S Pro) ve standart Mini-LED (E8S) modellerini getirmeyi tercih etmiş. Daha da önemlisi, Hisense'in küresel pazardaki en büyük gücü olan "agresif fiyatlandırma" politikasını bu listelemede göremiyoruz. Fiyatlar ederinin ve beklentilerin üzerinde konumlandırılmış durumda.

💰 Listelenen Modeller ve Güncel Fiyatlar:

HISENSE 55E7SPRO (55" 4K HI-QLED VIDAA Smart): 42.999 TL

HISENSE 65E7SPRO (65" 4K HI-QLED VIDAA Smart): 59.999 TL

HISENSE 75E7SPRO (75" 4K HI-QLED VIDAA Smart): 74.999 TL

HISENSE 55E8S (55" 4K ULED Mini-LED VIDAA Smart): 54.999 TL

HISENSE 65E8S (65" 4K ULED Mini-LED VIDAA Smart): 67.999 TL

HISENSE 75E8S (75" 4K ULED Mini-LED VIDAA Smart): 84.999 TL

🔍 İlk Bakışta Durum Ne?

Konuda bahsettiğimiz 3500-8000 nit parlaklıklar, 180Hz paneller ve saf RGB arka ışık mimarisi bu gelen modellerde (E8S ve E7S Pro) mevcut değil. Bunlar standart yerel karartmalı (Local Dimming) Mini-LED ve klasik kuantum noktalı QLED paneller.

📉 Fiyat/Performans Dengesi: Giriş-orta segment sayılabilecek 55 inç bir QLED (E7S Pro) modelin 43 bin TL'den, E8S gibi standart bir Mini-LED'in ise 55 bin TL'den başlaması, Türkiye'de rakipler karşısında işini zorlaştıracaktır. U7 veya U8 serisi gelseydi bu fiyatlar bir nebze kabul edilebilirdi ancak VIDAA OS kapalı işletim sistemi dezavantajını da düşünürsek, bu fiyat bandında tüketicinin eli diğer alternatiflere kayacaktır.

Gelişmeleri, panellerin detaylı teknik altyapısını ve sizlerin yorumlarını aşağıda tartışmaya devam edeceğiz. Modelleri yakından inceleyen ya da satın almayı düşünen forumdaşların da yorumlarını bekliyoruz.

İncelemeye Alacağımız Ana Seriler ve Donanımlar:

• UX Serisi (Üst seviye Amiral Gemisi): Donanımın ulaştığı en uç nokta. 116 inçe kadar ulaşan boyutlarda, devrimsel RGB aydınlatma mimarisiyle çalışır. 8000 nite varan inanılmaz bir parlaklık seviyesine sahip olan bu seri, Opéra de Paris | Devialet destekli 6.2.2 kanal CineStage X Surround sistemi ile harici soundbar ihtiyacını tamamen ortadan kaldırıyor.

• UR9 Serisi (Gerçek RGB Premium): Yeni nesil amiral gemisi RGB Mini-Led teknolojisi. 180Hz değerine ulaşabilen native ekran yenileme hızı ve BT.2020 renk uzayının sınırlarını zorlayan 5000 nitlik parlaklığıyla saf RGB Mini-LED performansı arayanların ana hedefi olmayı hedefliyor.

• UR8 Serisi (Erişilebilir RGB Gücü): RGB Mini-LED teknolojisine giriş yapmanın en optimize yolu. Abisi UR9'un genlerini taşıyan bu model 180Hz paneli, 3500 nite varan tepe parlaklığı ve 55 inçten 100 inçe kadar uzanan boyut seçenekleriyle rekabetçi oyuncular için orta üst segment kategorisinde tercih olmaya aday.

• U7 ve U6 Serileri (Klasik Fiyat/Performans Seçenekleri): Saf RGB serilerine bütçesi yetmeyenler için Hisense'in klasik QLED ve standart Mini-LED teknolojisindeki performans odaklı ürünleri, uygun fiyat bandında yüksek performans sunmayı hedefliyor.

• QD Serisi (Hi-QLED - Bütçe odaklı seçenekler): 4K çözünürlük ve Quantum Dot (Kuantum Nokta) renk teknolojisi sunan bütçe dostu modeller.

Genel İzlenimler ve Kanaatim:

Artıları:

• Devrimsel RGB Aydınlatma: Bağımsız RGB Mini-LED'ler sayesinde OLED seviyesinde renk saflığı, yüksek kontrast ve blooming sorunu olmayan zifiri siyahlar.

• Rekabetçi Yenileme Hızları: Özellikle UR9 ve UR8 serilerindeki 180Hz destekli panellerle, yeni nesil konsollar ve PC oyuncuları için sıfır yırtılma ve düşük tepki süresi.

• Üst Düzey Akustik: Premium UX ve UR serilerinde kullanılan, Devialet ile birlikte tasarlanmış entegre yüksek başarıma sahip ses sistemleri (4.1.2 veya 6.2.2 konfigürasyonları).

• Parlama Önleyici Kaplama: Gelişmiş anti-glare (düşük yansıma) yüzey teknolojisi ile gün ışığında ve çok aydınlık salonlarda dahi siyah derinliğinin korunması.

Eksileri:

• Arayüz Deneyimi: Hisense, cihazlarını Kuzey Amerika (ABD/Kanada) pazarında genellikle Google TV veya Roku TV ile piyasaya sürerken Avrupa, İngiltere ve Türkiye'nin de dahil olacağı global pazarda tamamen kendi geliştirdikleri kapalı ekosistem olan VIDAA OS'u kullanıyor. VIDAA OS kendi ekosisteminde hızlı çalışsa da, kapalı bir sistemle geldiği için bir Android veya Google TV kadar geniş bir uygulama havuzu barındırmayabilir.

• Premium UR ve UX cihazların, üst düzey donanım maliyetleri sebebiyle yüksek başlangıç fiyat etiketlerine sahip olması.

ÖNE ÇIKAN VİDEOLAR VE PANEL İNCELEMELERİ

1. Hisense Official 2026 World Cup RGB Mini-Led Tanıtım Videosu:

Hisenseyoutube
    Light Up Your FIFA World Cup 2026™ | Hisense RGB MiniLED
    https://www.youtube.com/watch?v=4U34yqzRIDI

2. CalebRated YouTube Kanalı - Hisense UR9 QA & Detaylı İnceleme:

CalebRatedyoutube
    Hisense UR9: The First RGB TV Test -- Official Review
    https://www.youtube.com/watch?si=GAj7SwvXdSoD_-dL&v=o5j0Cc_1Bws&feature=youtu.be

CalebRatedyoutube
    Hisense UR9 Q&A: U Asked, We Answered
    https://www.youtube.com/watch?v=ygnBuMjWwHw

3. CalebRated YouTube Kanalı - TCL QM8L vs. Hisense UR9 Karşılaştırması:

CalebRatedyoutube
    TCL QM8L vs Hisense UR9: You Might Hate My Conclusion
    https://www.youtube.com/watch?si=BqP1JS95TvQAhW5s&v=ovrYaXqNHqI&feature=youtu.be

İŞLETİM SİSTEMİ GÖRÜNTÜ AYARLARI VE İLK KURULUM REHBERİ (Buraya ilerleyen günlerde cihazlar elimize ulaştıkça kendi ayar kombinasyonlarımızı veya güvendiğiniz yabancı kaynaklı kalibrasyon videolarını ekleyebiliriz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anotherx -- 7 Temmuz 2026; 15:51:46 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Eğer Avrupa fiyatları civarında bir fiyatla veya yakın fiyatla sunarlarsa pazarın parlayan yıldızı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anotherx kullanıcısına yanıt

Fiyat politikası çok önemli tcl rakip güzel fiyatlarla girerse rekabet biz tüketicilere yarar hocam.Tcl gibi kar marjı yüksek olsun derse zaten tcl var pek bir cazibesi olmaz bence.

Evet size katılıyorum. Daha önceki mesajda da belirttiğim gibi, Son tüketici için rekabetin fiyatlara pozitif olarak yansıyacağını düşünüyorum. Ben de merakla bekliyorum HiSENSE TÜRKİYE | QLED ve Mini-LED Serisi Televizyonlar İnceleme & Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] 

• Fiyat performans ürünü bir televizyon arıyordum. Hisense haberini görünce erteledim. Umarım bekletmezler. Merakla bekliyorum satış operasyonlarının başlamasını. Herhalde yeni giriş yaptıkları ülkede açılış fiyatları avantajlı olacaktır.

• tcl gibi salak saçma yurtdışından 2-3 kat pahalı fiyata gelecekse boşuna zahmet etmesinler.lg-samsung ile rekabet etmek istiyorlarsa bu 2 firmadan bile daha agresif fiyatlarla girerlerse güzel satış yapabilirler.rekabet herzaman bizlere yarar.tcl malı bunu değerlendirmek istemedi.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anotherx

Şu an için resmi bir Hisense Türkiye satış ofisi veya online satış kanalı haberi bulamadım. Yakın zamanda kendileri ile bir görüşme gerçekleştirmeyi düşünüyorum.

Hisense Türkiye Ofisi Torun Center'da hocam ;)

Merhabalar hocam, bilgilendirme için teşekkürler. Henüz Hisense Türkiye resmi web sitesinde Türkiye ofisleri ile ilgili bir bilgilendirme bulamadım. Bu yüzden kendilerinden bilgi alarak yazmayı uygun gördüm.

Henüz bie bir bilgi bulamazsınız birkaç aydır Torun Center'dalar ancak daha geçen hafta resmi olarak duyurdular Türkiye'ye geldiklerini.

şuan birkaç firma ile görüşüp anlaştılar servis, ürün dağıtımı vb için..

Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: Bayrakk084

Henüz bie bir bilgi bulamazsınız birkaç aydır Torun Center'dalar ancak daha geçen hafta resmi olarak duyurdular Türkiye'ye geldiklerini.

şuan birkaç firma ile görüşüp anlaştılar servis, ürün dağıtımı vb için..

bilkom yoktur inşallah anlaştıklarının içinde, gönül isterdi ki xiaomi gibi ithalat ve dağıtımın hepsini kendileri üstlenselerdi

HiSENSE TÜRKİYE | QLED ve Mini-LED Serisi Televizyonlar İnceleme & Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]

Amazon Italya dan aldım fiyatı

• dalu D kullanıcısına yanıt
    Evet, arada ciddi farklar var. Maalesef beklediğim fiyat skalasında değil ürünler ve ayrıca ürün çeşitliliği yönünden çok zayıf görünüyor şu an için.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.