Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU] (4399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
96.373
Cevap
399
Favori
3.429.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 43974398439944004401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FB9D01650

    Arkadaşlar Play Store sürümünüzü paylaşabilir misiniz.
    11.8.09
  • Sms bildirimleri de geç geliyor. Mesela bankacılık uygulamasına giriyorum sms gelmesi lazım. Bekliyorum bildirim falan yok, mesajlara girince sms in aslında gelmiş olduğunu görüyorum bildirim ben mesajı gördükten sonra geliyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mythief

    Yalnız Root ile özelleştirilmiş ROM tamamen farklı kavramlar ve beklentiler de farklı olmalıdır. Özelleştirilmiş ROM'ların vaad ettikleri ile gerçekte sunduklarını karşılaştıracak nesnel bir test ortamı malesef yok. Kullanıcılar yoğun ilgi gösteriyor ancak bence burada biraz da plasebo etkisi var. Yalnız buradan tamamen gereksiz olduklarını düşündüğüm de anlaşılmasın ancak bu yazının asıl amacı root yetkisini anlatmak. Root yetkisi ise telefona hakim olmak adına aslında ne yaptığını bilen kişiler için üreticilerin dahi vermesi gerektiğini düşündüğüm bir yetkidir. Siz özelleştirilmiş ROM ile root yetkisi konusunu neredeyse eş anlamlı gibi anlamışsınız. Bunu da normal karşılıyorum çünkü özelleştirilmiş ROM'ların büyük bir kısmı bazı özellikleri sağlayabilmek için varsayılan olarak root yetkisiyle geliyor ya da özelleştirilmiş ROM kullanabilmek için zaten öncesinde farklı bir recovery kurmanız gerektiği için telefona root yetkisi vermeniz gerekiyor. Dolayısıyla ROM işine girince root ve ROM ikilisini yan yana çok fazla okuyup, dinliyorsunuz.

    Ozelleştirilmiş ROM farklı bir grup tarafından yazılmış mobil telefon işletim sistemidir. Bu özelleştirilmiş ROM'lar saf Android temelli de olabilir, üreticinin ürettiği stok işletim sisteminin değiştirilmesiyle de elde edilebilir.
    Root yetkisi ise ister üreticinin isterse özelleştirilmiş işletim sisteminde yönetici haklarına sahip olmaktır. Her işletim sisteminde (ROM) ister özelleştirilmiş olsun isterse üreticinin olsun root yetkisi olmak zorunda değil. Mesela yanlışım yoksa özelleştirilmiş bir ROM olan Lineage OS'da varsayılan olarak kurulum sırasında root yetkisi yok. Özelleştirilmiş ROM'lar neden genelde root yetkisiyle geliyor çünkü vaad ettikleri bazı özellikleri ancak yönetici yetkisine sahip olduklarında gerçekleştirebilirler.

    Peki ben neden root yetkisini üretici dahi belli bir sözleşmeyi onaylatarak müşterisine vermelidir diyorum çünkü bu bir noktada ehil kişiler için gereklilik olabilir. Root yetkisine sahip bir telefon ehil olmayan bir kişinin elinde güvenlik açığına sebep olabilir ama ehil kişinin elinde telefonda bir sürü güzel şey yapabilirsiniz. Neler bunlar,
    1- DPI ayarını değiştirebilirsiniz,
    2- Firewall kurup, tüm uygulamaların İnternet erişimlerini istediğiniz gibi kontrol altına alabilirsiniz,
    3- İstemediğiniz uygulamaları kaldırabilirsiniz,
    4- İşletim sisteminin çalışmasını istemediğiniz bazı servislerini durdurabilirsiniz

    bunun gibi daha bir sürü şey sayılabilir. Özellikle 2., 3. ve 4. özellikler hatta sadece 2. madde bile telefonu çok daha güvenli hale getirir ki nerede kaldı güvenlik açığı! Siz telefondaki her uyguamaya rastgele root yetkisi vermediğiniz sürece bir sorun yaratmaz. Güvenlik açığı denilen şeylerin çoğu aslında kullanıcının bilgisizliğine dayalı şeylerdir. Üreticiler bunu bahane ederek telefonunuzda sizden çok yetkiye sahip olmak istiyorlar. Lafta güvenlik ama bu aslında bir pazarlama stratejisi ve mucidi de Apple sanırım. Standart kullanıcılar için böyle bir politika gütmeleri normal yoksa yetkili servisler abuk hatalarla uğraşırdı ama dediğim gibi belli bir sözleşmeyi kullanıcıya onaylattıktan sonra bunu kabul eden kullanıcıya da üretici bence root yetkisini vermelidir.

    Andorid'de yapılan bu saçmalığı Windows ya da Linux dağıtımları bilgisayarlar için yapmış olsaydı ciddi kavga çıkardı.

    Uzun yazdım ama umarım faydalı olmuştur.

    Alıntıları Göster
    Bi kere custom rom baştan yazılmış bir işletim sistemi değildir. Size Android'in tarihçesini okumanızı öneririm. XDA ve bilimum ortamlardaki tüm custom rom'lar başka cihazlardan port edilme yolu ile yapılmakta. Bunun için muazzam yazılım bilgisine gerek yok. Biraz ingilizceniz varsa biraz merak ve biraz sabır sizler de yapabilirsiniz.

    Eski Note 2'me Note 4'Den portlanan bir yazılımı alıp kendime göre editlemiştim. Simsiyah bir rom yapmıştım. Ama hiç bir zaman release etmemiştim.

    Root konusunda ise size katılmıyorum. Apple kadar olmasa da bootloader kilidinin küt diye açılması ve twrp vb bootloader kullanılarak custom rom kurma şimdiki gibi devam etmeli. Xiaomi bile booloader kilidi açma süresini 2 katına çıkarmış. Yani giderek zorlaştırıyorlar.

    Ben yıllarca rom,root,twrp envai çeşit kullandım. Ama bir daha bunları kullanacak zaman bile bulamıyorum. Meraklı olan gençler uğraşın bence.




  • DnyL kullanıcısına yanıt
    Ben de bu bildirimlerin geç gelmesini ve gelen bildirimlerin icon üzerinden silinmesine gıcığım. Nougat bu konuda çok iyiydi.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    quote:

    "Bi kere custom rom baştan yazılmış bir işletim sistemi değildir. Size Android'in tarihçesini okumanızı öneririm."


    Ben de size okuduğunuzu tekrar gözden geçirmenizi öneriyorum. Ne yazmışım;

    "Ozelleştirilmiş ROM farklı bir grup tarafından yazılmış mobil telefon işletim sistemidir. Bu özelleştirilmiş ROM'lar saf Android temelli de olabilir, üreticinin ürettiği stok işletim sisteminin değiştirilmesiyle de elde edilebilir."

    quote:

    "Root konusunda ise size katılmıyorum... Xiaomi bile booloader kilidi açma süresini 2 katına çıkarmış. Yani giderek zorlaştırıyorlar."

    Katılmamanızın gerekçelerini de yazsaydınız. Ben dahil diğer okuyucular da sebeblerini öğrenmiş olurdu. Üreticilerin işleri giderek zorlaştırdıkları doğru ama bu uygulamanın doğru olduğunu göstermiyor.




  • mythief kullanıcısına yanıt
    quote:

    Ozelleştirilmiş ROM farklı bir grup tarafından yazılmış mobil telefon işletim sistemidir.


    Hayır bir grup tarafından yazılmaz bunu anlatıyorum. Alınır editlenir. Oturup yazılmaz. Ben okuduğumu anlamayacak kapasitede biri değilim. Kimse oturup milyonlarca satır kod ile uğraşmaz. Portlanır hocam. Sağdan soldan çeşitli paketler alınır ve custom ROM'un ilgili klasörlerine konulur.

    Bootloader konusu çok teferruatlı. Elimizdeki cihazlar masaüstü ya da notebooklar gibi sürekli güncelleme alan cihazlar değil. Bugün bir çok zombie mobil vihaz kullanılıyor dünyada. Bunların bir de bootloader'ları açık olup root hakkı olsa ohooo çok tehlikeli cihazlar olurlar. Pil çıkartma efsanesi felan gerçek olur.
  • Neden böyle bir tartışma içine girdik anlamadım ama çok gereksiz oldu. Neyse ilk cümle devamı okunmayınca yanlış anlaşılmaya müsait haklisin ancak ifade etmek istediğim custom (özelleştirilmiş) ROMlarin başka bir grup tarafından yönetilmesidir.

    Yazılma yani kaynak kodun yazılması duruma gore yapılan, yapilmak zorunda olan bir durum.

    Saf Android işletim sistemi Google tarafından yazılıyor (AOSP) geri kalan herkes telefon üretici firmaların stock ROMlari dahil ASOP'tan çatallanarak üretiliyor. Elbette herkes bir işletim sistemi altındaki her alanı sıfırdan yazmıyor ama bazen özelleşme o kadar çok farklı oluyor ki ortaya kullanıcı arayüzü bakımından hatta geri planda bazı süreçlerin farklı çalışması açisindan saf Android'ten oldukça farklı şeyler çıkıyor, mesela üreticilerin ROMlari. Teknik olarak onlar da custom ROM ancak üretici ürettiği için stock ROM diyoruz.

    Gelelim XDA gibi yerlede custom ROM denilince anlaşılan kavrama. Burada ya da genel olarak çoğu forumda custom (özelleştirilmiş) ROM denilince bahsedilen

    1. Cyanogen ve onun varisi LineageOS veya benzerleri olanlar
    2. 1.deki ROMlarin bireysel kullanıcılar tarafından düzenlenmesiyle ortaya çıkanlar,
    3. Stock ROMlarin yine bireysel kullanıcılar tarafından düzenlenmesiyle ortaya çıkanlar

    Ben custom ROM denilince genelde 1.maddeyi kastederim geri kalanı da ROMdan saymam ve bireysel kullanıcıya da açıkçası çok guvenmedigimden telefona kurmam.

    Kısacası custom ROM var custom ROM var denilebilecek bir durum var. Senin ifadenle yazılım dahi bilmeden iki şeyi değiştirerek yapılan ROM ile bir ara şirketlesip batan Cyanogenmod veya LineageOS bir tutuyorsan birşey demiyorum. Aynı kümede tutuluyorlar aynı kavram ile ifade ediliyorlar ama tam olarak aynı şey değiller.

    2. ve 3. maddedeki ROMlar icinse bir önceki mesajında yazdıkların doğru haklisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 1 Ekim 2018; 8:42:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mythief kullanıcısına yanıt
    Tartışma için yazmadım. Sadece ifade ettiğin şeyin doğru olmadığını söylemek için yazdım.

    Custom ROM kullanmak isteyenlere yol açık. Ama her yerde şu disclaimer var; "Use at your own risk"

    Benim gözümde tüm custom ROM'lar gri bölgedeki işletim sistemleridir. Hatta bir rom'da içine gömülmüş bir basit service'de tuhaf bir şey görmüştüm. Ama hemen akabinde linç edilerek bu kod değiştirildi zaman içerisinde. Açık kaynak ekosistemi işte böyle güzel bir ortam.

    Ben karşı değilim custom rom'lara ama disclaimer da dedikleri gibi use at you own risk.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    ben denedim. görsel açıdan çok başarılı. ancak sürekli hata verdi. eskiye döndüm. zaten experience 9 ile aynı anda kullanılıyor. varsayılan olarak ayarlamak gerekiyor. Sizin kullanım tecrübeniz nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orbitmach

    ben denedim. görsel açıdan çok başarılı. ancak sürekli hata verdi. eskiye döndüm. zaten experience 9 ile aynı anda kullanılıyor. varsayılan olarak ayarlamak gerekiyor. Sizin kullanım tecrübeniz nasıl?
    Hocam ben üreticinin verdiği dışında bir yazılım işlemi yapmak istemiyorum. Buna da pek vaktim yok ama forumda takip ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung Experience 10 kurup deneyen var mı diyecektim ki üstteki mesajı gördüm.

    Yükleyip yorumumu yaparım.
  • Arkadaşlar s7'den s8'e geçmeyi önerir misiniz? Takas durumunda üste ne kadar fiyat farkı olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar s7 edge cihazımda pubg akıcı oynuyorum fakat ara ara dalgalanmalar oluyor, hard reset attım yine aynı. Neyden kaynaklanır? 8.0 oreo kullanıyorum nougat a mı dönsem acaba?
  • orbitmach kullanıcısına yanıt
    Bende yükledim ama eski sürüm ile hiç farkı yok. Ayrıca tüm ayarları ve düzeni yeniden kurmak gerekiyor. Yeni hiç bir özellik yok. Yalnızca Launcher programı.
  • ismo3000 İ kullanıcısına yanıt
    Samsung Bu Arayüzü s7 serisine vermedikten sonra harici yükleyeceksem nova launcher daha iyi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar S7 edge telefonumu garantiye göndermiştim. Ses problemi için gönderdiğim telefona ghost ekran var diyerek 1400TL talep ettiler ekranda hiçbir problem yokken. Diğer arkadaşlar da yardımı olabilir diye ayrı konu açtım. Sizden de bilgi sahibi olan varsa yardımı olabilirse sevinirim

    https://forum.donanimhaber.com/samsung-servis-rezaleti--135217005
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DisArt5k

    Arkadaşlar S7 edge telefonumu garantiye göndermiştim. Ses problemi için gönderdiğim telefona ghost ekran var diyerek 1400TL talep ettiler ekranda hiçbir problem yokken. Diğer arkadaşlar da yardımı olabilir diye ayrı konu açtım. Sizden de bilgi sahibi olan varsa yardımı olabilirse sevinirim

    https://forum.donanimhaber.com/samsung-servis-rezaleti--135217005
    Hocam ghost screen diyosalar alın başka yere verin gene aynısını diyip para isterlerse alın cihazı ve tüketici haklarına gidin. Şuan benim cihazımda çizikler ve vuru izleri sebebi ile ghost screen garanti dışı kaldı. Ama ghost screen amoledlerin kronik sorunudur. Şuan bende thhye başvuru yapacağım. Sizde yapın ya da alıp başka yere verin cihazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

    Hocam ghost screen diyosalar alın başka yere verin gene aynısını diyip para isterlerse alın cihazı ve tüketici haklarına gidin. Şuan benim cihazımda çizikler ve vuru izleri sebebi ile ghost screen garanti dışı kaldı. Ama ghost screen amoledlerin kronik sorunudur. Şuan bende thhye başvuru yapacağım. Sizde yapın ya da alıp başka yere verin cihazı.

    Alıntıları Göster
    Hocam sakaryadayım. Burada tek samsung servisi var. İşin garibi tadilatta oldukları için telefonu istanbuldaki samsunga gönderdiler. Bende aynı sekilde tüketici hakem heyetine gidicem. Korktugum nokta ses gelmiyor diye gonderdigim telefonun ekranına zarar vermeleri. Ghost ekranla alaka kuramadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Serserigönlüm12 S kullanıcısına yanıt
    Hocam verin değiştirsinler. Ben de 2 hafta önce %81 pil sağlığıyla verdim cihazı, 4 saat ortalama ekran alırdım değiştirdiler şimdi 6 saat ortalama alıyorum. 81 yazdığına aldanma ver değiştirsinler yalnız benim servis süreci 6 gün sürdü. Samsung Emaar da değiştirtmiştim.
  • 
Sayfa: önceki 43974398439944004401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.