Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 10 / Note 10+ [ANA KONU] (431. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.155
Cevap
171
Favori
884.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğru benzer durum telefonlar içinde geçerli oluyor. Planlı eskitme noktasında Android kesimi daha acımasız.

  • Apple kullanmıyorum. Android'le büyüdük android'le devam. Daha çok cocuk kullanacak okul derslerinde. PC den zoom eba mı nedir verimli çalışmıyormuş. Telefondan takip ediyordu derslerini. O da sağlıklı değildi küçücük ekran ses derseniz kulaklıkla. Bu fazlasıyla iş görür. Özellikleri iyi.


    Bu ürün alınmıştır. Yanında Samsung marka orijinal klavyeli kılıfı da veriyor hepsiburada. Ama sadece satıcı hepsiburada ise. Klavyeli kılıf ayrıca satış fiyatı 700 lira.


    https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-tab-s5e-sm-t720-64gb-10-5-ips-tablet-siyah-p-HBV00000NLE22?magaza=Hepsiburada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 23 Kasım 2020; 11:3:29 >




  • Antabi78 A kullanıcısına yanıt

    Şebeke sorunu yaşamıyorum,çift sim aktif Turkcell ve Turk Telekom kullanıyorum,görüşme net sıkıntısız.Hatta Volte (HD) görüşme yapıyorum.4G çift simde de aktif,etkin.

    Yalnız internet hızları aynı konumda evdeki eski cihazlarım A8 Plus 2018 ve S7 Edge internet hızlarının yarısı kadar.

    Bu 2 cihaz ile aynı operatör,aynı simkart ile aynı noktada aynı 5 dakika içinde internet hızım yaklaşık 120 mb/s iken Note 10 Plus cihazımda 4G internet hızı 50 mb/s 70 mb/s arasında. Yani ortada bir anormallik var. Note 10 Plus bu diğer cihazlardan çok çok üst seviye bir cihaz.

    En azından A8 Plus 2018 cihazının verdiği hızı verebilmesi lazım ama yarısını bile zor alıyor. Ayrıca batarya da S7 Edge cihaza göre çok çok bariz hızlı bitiyor. 2 cihazla da aynı tür aynı sitedeki internet kullanımlarımda,yada internet açık uyku halinde note 10 plus bariz hızlı azalıyor. Arka planda çalışan uygulamalar vs oralarla alakalı olmadan bu durum. Arka plan,Always On Display vs her detayı aynı duruma getirdim. Note 10 Plus cihazı süs olsun diye almıyoruz,bir karşılığı olmalı. Yıllardır kullanılan S7 Edge cihazın bataryasından hızlı bitemez,ve S7 Edge cihazın verdiği internet hızının yarısı kadar hız vermek yerine en azından aynısını verebilmeli. Cihazın 4G ayarları vs tam. Hem internet hızının beklentinin ve bilinenin altında olması ve bataryanın beklentinin altında olması tahmin ettiğim kadarıyla bir bant sıkıntısı olabilirdi ve iş oraya vardı. Hizmet verdiği CSC bölgeleri ile ilgisi var.

    Şimdi size internet hızınızı nPerf.com sitesinde ComNet TR sunucusunu seçerek ölçünüz buraya yazınız demek istiyorum ama doğru analiz için hem aynı operatörü kullanmamız lazım hem aynı konumda aynı m2 içinde olmamız lazım. Yine de siz nperf.com/tr sitesinde sunucuyu otomatik değil manuel seçerek ComNet TR sunucuyu seçerek bir hız testi yapın buraya sonucu yazın.

    Benim cihazda aynı sunucuda şuan hız 50 mb/s 70 mb/s arası,yeterli bir hız ama dediğim gibi aynı konumda aynı m2 içinde aynı 10 dakika içinde A8 Plus ve S7 Edge cihazlarımda aynı sunucuda bu hız Note 10 Plus'ın 2 katı yaklaşık 120 mb/s. Ayrıca sarjında bariz şekilde bu 2 cihaza göre hızlı azalması da var hem uyku modunda hem aktif kullanımda. S7 Edge neredeyse 4 yıllık sürekli kullanılan bir cihaz.

    Düşünceme göre CSC eğer TUR olsaydı bu olumsuz durum olmayacaktı. Çift Sim isteyip Snapdragon işlemci isteyince tabi bu duruma mecbur kalınıyor,çift simli snapdragon note 10 pluslarda CSC bu şekilde olması zaten beklenir ama Katar vb Ortadoğudan gelen dual sim snapdragonlarda CSC TUR olduğunu da okudum,duydum. S7 Edge bana mesela Katar satışlı geldi ve CSC TUR var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar,hepsiburada veya samsung shop ta satılan note 10 plus lar çift sim kartlı mı acaba?

  • Nette yabancı kaynaklarda google üzerinde kısa bir araştırma yaptım. Buna dair bir bilgiye, soruya rastlamadım. Sanırım bunu ancak bir Türk aklı düşünebiliyor. Güzel fikir aslında:) Ben uygun olmayacağını düşünüyorum. Alır da dener ve olumlu sonuç alırsan bilelim.


    Diğer soru için:


    https://www.samsung.com/tr/mobile-accessories/type-c-to-35mm-headphone-jack-adapter-ee-uc10juwegww//



    Ayrıca bu aparat için şu tableti alabilirsiniz içinden çıkıyor:)


    https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-tab-s5e-sm-t720-64gb-10-5-ips-tablet-siyah-p-HBV00000NLE22?magaza=Hepsiburada


    02:00 dk.dan itibaren bakınız.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 23 Kasım 2020; 11:29:32 >




  • tamirci14 kullanıcısına yanıt

    n11 deki samsung mağazasına sakın bulaşma derim hocam.geçen periembeden beri süründürüyorlar,sorunlu cihazı değişim yapmayı reddediyorlar.ürün yorumlarını yeniden eskiye doğru sıralarsan şikayetleri görürsün,200-300 fazla ver başka yerden al.

  • kadirsu kullanıcısına yanıt
    Değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam hangi banka taksit yapıyor ve vade farkı nedir?

  • Arabistan (KSA) ROM'ları multi CSC'li, içinde TUR'da var. KSA ROM'lu Note FE kullanırken forumda bahsediliyordu, Türkiye için en uyumlu ROM diye... Eğer Snapdragon chipsetli Note 10 plus için KSA ROM varsa yükleyebilirsiniz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timucinpusat

    Değil

    lite olanlar çift hatmış demek ki.

  • Arkadaşlar ben Google Asistanı aktif bir şekilde kullanıyorum (malumunuz Bixby'nin Türkçe dil desteği yok). Bluetooth kulaklık ile hiç telefona dokunmadan arama yapmadan tutunda müzik çalmaya kadar pekçok komutu sesli olarak verebilirsiniz: Ok Google veya Hey Google demeniz yeterli...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgi. Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fergusonnn kullanıcısına yanıt
    Teşeklür ederim. Cevapladım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • timucinpusat kullanıcısına yanıt
    Fiyatını koruyamama adına haklı olabilirsiniz ama diğer konuda sizinle aynı fikirde değilim. Samsung'a çok fazla modelde piyasa tabletleti yaptığı için bende çok kızgınım. Samsung tabletlerinde S serisini diğer model tabletleri ile karıştırmayınız. Aynı Note serisi gibi. Ekran kalitesi, kalemi, DeX modu ile S serisine Samsung ayrı bir önem veriyor. Samsung'un amiral gemisi telefonlarda kullandığı ekran tip ve özellikleri (sAMOLED, Dynamic AMOLED, HDR, HDR 10+) S6 ile Tab serisinde kullanılmaya başlandı. Kalem asıl üretkenliğini büyük ekranda gösteriyor. Note serisi ile Samsung kalem teknolojisinde oldukça yol kattetti. Yazar-çizer takımı için olmazsa olmaz. Note 10 kalemi ile aynı özelliklerde. Hemde Apple gibi ayrıda satmıyor. DeX modunu telefonda çoğunuz denemiştir sanırım, tablete klavyeli kılıfı takınca hooop DeX moduna geçiyor; al sana dizüstü bilgisayarı. Klavyedeki touchpadini kullan olmazsa mouse bağla... USB'lerine istediğini tak. Note 10'daki 3 büyük güncelleme alt sınırı tabletlerde de Tab S6 ile başlıyor. Pandeminin başında uzaktan eğitim başladığında matematik öğretmeni bir arkadaşıma Tab S6 aldırdım, 11 Kasım indiriminde de Note 4'den Note 10 plus'a geçirdim. Evde, yolda, arabada, parkta kendine gönderilen soruları takır takır kalemle çözüp gönderiyormuş. Uzaktan eğitim, yakından eğitim özel ders ile paraya para demiyor 😆. Şu son alınan karar ile tekrar uzaktan eğitime geçildiği için diğer hocalar bile ona danışır olmuş (Oysa 11 Kasımdan beri ne çektiğimi ben bilirim, hala daha Note 4 daha iyiydi demez mi 😬)

    https://www.youtube.com/watch?v=PGhriTj1tOk&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 23 Kasım 2020; 13:6:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bende de snapdragonlu note 8 kullandım. Malesef internet hızı düşük kalıyordu diğer cihazlara göre. Snapdragonlu cihazda csc sorunu var. Ama stabilite olarak 10 numaraydı. Türkiyede umarım snapdragonlu versiyonlar satılır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayaydin

    Arkadaşlar ben Google Asistanı aktif bir şekilde kullanıyorum (malumunuz Bixby'nin Türkçe dil desteği yok). Bluetooth kulaklık ile hiç telefona dokunmadan arama yapmadan tutunda müzik çalmaya kadar pekçok komutu sesli olarak verebilirsiniz: Ok Google veya Hey Google demeniz yeterli...

    Sağolun hocam, ben ingilizcemi geliştirmek için özellikle bixby kullanıyorum ama kullanıyorsanız bir şey sormak isterim.


    Daha önce google asistanı kullanmak istediğimde sadece telefon ekranı açıksa kullanabiliyordum. Bu durum değişti mi? Ekran kapalıyken de seslendiğimizde komut algılıyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktım 4.5 g çalışmıyor note 8 de. Root yollarını araştırdım ülkede sd işlemcili note 8 root atan yok. Kendim uğraştım ve bir yolunu bulup rootladım telefonu. Bu telefonu ilk rootlayan kişiyim desem abartı olmaz. Root atınca samsung pas ve samsung pay kökten gidiyor. Güvenli klasör shealth devre dışı kalmıştı onları yeniden düzelttim. Csc tur attım. Buna rağmen internet hızında yavşaklık vardı. 70 60 mbps hıza anca ulaşıyorum maksimum. Csc tür atınca volte aktif oldu. Yerli note 10 plus a asla root atılmamalı
    Telefon topal ördeğe döner.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Tablet konusunda Samsung'dan cacık olmaz hocam. Kusura bakmayın böyle konuştuğum için  


    TabS3 aldım ben, samsung'un amiral model tableti. O yüzden çok iyi biliyorum.


    Sıkıntı kullanılan malzeme, ekran kalitesi falan değil kesinlikle. Samsung yazılım desteği vermiyor. Umursamıyor kesinlikle. Güncelleme de değil demek istediğim. PlayStore da ki uygulamalar cep telefonları için yapılmış ve pek çok uygulamada hata yaşadım, kullanamadım.


    Tabletin orjinal kapağını kapatıyordum da ekran kapanmıyordu bile. Daha yeni çıkış yapmış piyasaya.


    Halbuksem Apple öyle değil. Tabletleri için yayınladıkları hem güncellemeleri hem de her uygulamanın Tablete göre uyarlanmış yazılımları sayesinde her şey dört dörtlük.


    Samsung'da istediğim programları kullanmadım. Ya playstore dan yükleyemedim, ya yüklenen açılmadı, ya da açılan uygulama ekrana tam oturmuyordu. Bir sürü can sıkıcı durum yaşadım. Vallaha aldığıma-alacağıma bin pişman etti. TabS serisi ucuz da değil. Ucuz olsa tamam diyecem.


    Apple 'da her ugulama tablete göre yayınlanmış. Ve Apple telefonlarından ayırmıyor. Samsung tabletlerine üvey evlat muamelesi yapıyor.


    Note8 alabiliyordum ben o sene TabS3'ün fiyatına. Ama şuan TabS3 elimde bulunan Note5'ten daha yavaş. Bu nasıl olabilir, daha hızlı işlemcili 2 sene sonra çıkmış bir tablette?


    Asla ama asla Samsung un pahalı tabletlerini tavsiye etmiyorum. Az param var ucuz tablet alacam diyorsanız alın. Çok para verecekseniz kesinlikle Apple Tablet alınmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iltrks kullanıcısına yanıt

    İade almıyorlar mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklama.

    Tab S7 dün kısa bir süre hepsiburada da 4800 liraya satıldı. Sonra 5200 e yükseldi.

    S7 plus şuan 6600 lira

    Bu kadar para vermek istemedim. Zaten para kalmadı da:)

    Tablet kullanmaya hiç ihtiyaç duymadım şimdiye kadar. Desktop pc, ultrabook, telefon ve kindle tüm işlerimi görmeye yetti. Ancak çocuğun dersleri için aldım. Almışken de hem çok para vermeyeyim hem de kötü bir şey olmasın dedim. En uygun bunu tespit ettim bir kaç saat araştırmamla. Normale tabletler ne ilgimi çekmiştir ne de hakkında bilgim vardır.

    S6 ya baktım özellik olarak s5e den daha düşük. Bu nedenle s5e tercih ettim. Umarım doğru seçimdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.