Kıymetli forumdaşlar, hepinize merhaba.
Efenim hemen konuya dalacak olursak başlıkta gördüğünüz derin dondurucuyu bayisinden 1 hafta kadar önce aldık. Evin dar olmasından mütevellit dondurucuyu salona koyduk. Ehline malumudur ki bu model hem siemens'te hem bosch'ta (her ikisi de aynı model no ile aynı dondurucuyu üretiyor) en pahalı dondurucu olmasıyla birlikte made in SPAIN, Ispanya üretimi Türkiye değil. Her şey güzel iyi hoş. Amma velakin bu makine saat başı diyebiliriz, tabiri yerindeyse af buyurun arada bir böğürüyor efenim. Bu süreç ifade ettiğim üzre yaklaşık saatte bir olup 15-25 dk kadar sürüyor. Bunun dışında sesi beklenen seviyede normal. Bu arada sitesinde ses seviyesi 40 dbi olarak belirtilmiş. Bu duyduğumuz sesin 40 dbi olduğunu sanmıyorum. Daha yüksek. Servisi çağırdım. Tam yine ses etmekte idi ancak servis bi kaç dk gecikince makinenin duracağı anda geldiler, yani normal sesle çalıştığı anda. Az biraz dinlediler, normaldir, şöyledir böyledir dediler sıyrıldılar. Dedim sizin ses ölçme cihazınız falan yok mu? Hani bir bakın? Yok dedi. Peki bu durum dediğim durum, tarif ettiğim ses, gürültü normal mi, karşılaşıyor musunuz başka müşterilerin aynı makinelerinde dedim? Walla dedi bu makineden pek alan yok zaten hep ucuz olandan alıyorlar o nedenle henüz bu makinenin kendisiyle hiş karşılaşmadım.
Hasılı kelam bu ses normal mi bilmek istiyorum. Hani problem yoksa, bu olağan bir durumsa, değiştirsem ya da Bosch versiyonunu asaydım da aynı sesle karşılaşacaksam eywallah. Başım gözüm üstüne. Ama bir sorunsa bu, ya da Siemens'in yalan beyanıysa 40 dbi diye, bu beni af edersiniz enayi gibi hissettirir, oldukça rahatsız eder, o kadar parayı verip (henüz vermedim gerçi, taksitle aldım) en üst modeli, avrupa üretimini tercih edip böylesi salak saçma bir sorunla karşılaşmak oldukça rahatsız eder.
Efenim şimdi önce telefonumın ses kaydı ile kaydettiğim böğürme sesini paylaşıyorum (ses maknenin yanından kaydedilmiştir):

Şimdi ise servisin tarif ettiği şekliyle derin dondurucudan yaklaşık iki metre öteden kamera kaydı eşliğinde, gündüz kaydettiğim sesini paylaşıyorum:

Dolap laminant parke zemine tam oturmuyorsa bu durum, bir miktar bu sese katkı sağlıyor olabilir.
İşin erbabı, bilirkişiler bu hususta fikir beyan ederse minnet duyacağım. Zira servisin bir şey yapacağı, bir şey diyeceği yok.
AC 7030 Havadar Hava Serinletici Hava Soğutucu
Kıymetli bilirkişi abilerim ablalarım. Bu aleti nasıl bilirsiniz? Alınası bir şey midir?
Bir de şöyle bir şey var:
- Genel anlamda bu tür ürünler gerçekten iş görür mü, alınır mı?
- Bu iki ürün arasında hangisi neden daha tercih edilesidir?
- Aradaki 9 fark nedir?
Ona göre bir tercih yapılacak. Şimdiden teşekkür ederiz.
Beyaz eşya alırken tüketici haklarımızın korunması bağlamında doğrudan bayilerden almak mı yoksa online alışveriş mi daha güvenilirdir?
Misal netten aldığımızda sorun olursa 15 gün içinde iade edeğişim hakkımız var yasal olarak. Ama mağazadan alınca sanıyorum bu hakkımız yok. Diğer yandan Tüketici kanunu 6502 sayılı, 10. maddede "Malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir." deniyor. Acaba bu online ve offline alışverişlerin her ikisini de kapsıyor mu?
Bunun gibi hususlar göz önünde bulundurulursa hangisi tercih edilesidir? Çarşıya gidip bayilerden almak mı yoksa online alışveriş mi?
1 pc 3 monitor extended display
Asus AllinOne Pc kullanıyorum.
ASUS PRO AIO Z240-PRO7SD I7-7700T 16GB 1TB+128GB SSD 4GB GTX1050 DOS 23.8 GOLD
2 adet HDMI çıkışı var. Birinde MateView GT Standard Edition bağlı. Bu monitöre 34" ve 3440 x 1440 çözünürlükte ve yenileme Hızı 165 Hz.
Monitör üzerinde HDMI x 2 (HDMI2.0) girişi var.
Huawei ürün sayfasında şöyle bir bilgi notu düşülmüş: *HDMI 2.0'ın teorik bant genişliği sınırlaması nedeniyle, HDMI 2.0 tarafından desteklenen maksimum çözünürlük 3440 x 1440@100 Hz'dir. DP bağlantı noktası önerilir.
Bu monitorle şuan 3440 x 1440, en fazla 99,98 Hz kalitesinde extended görüntü alıyorum.
İkinci bir monitör bağlamak istiyorum. Yani totalde 3 monitor olacak. İkinci monitör MateView GT 27-inch Standard Edition olacak. Bu moniter 27" ve 2560 x 1440 çözünürlükte ve yenileme Hızı 165 Hz.
Monitör üzerinde HDMI x 1 (HDMI2.0) girişi var.
* Bu monitörü PC üzerinde bulunan ikinci HDMI çıkışına bağlarsam, herhangi bir aparat vs.ye ihtiyaç duymadan extended! görüntü alabilir miyim? Yansıtma değil, tüm ekranlarda aynı görüntüyü istemiyorum. Sürükle bırak yabileceğim.
* Alacağım görüntü monitorun en fazla desteklediği 2560 x 1440 çözünürlükte olur mu ve kaç HZ olur?
* Diğer bir sorum 60 Hz kullanmakla 100 Hz kullanmak arasında görüntü kalitesi açısından fark olur mu? Oyun oynamıyorum, grafik programları kullanmıyorum.
konu hakkında bilgili olanlar paylaşırsa şükran duyarım.

bosch dedik boş çıktı
2016 yılında bosch seri 8 alman üretimi (model waw2856xtr) bir çamaşır makinesi aldık. 7 yıl olmuş. şimdiye kadar sorunsuz çalıştı ve işini güzel yaptı. birkaç gün önce kapağı açmamış. elktriği kesmiş hatta rivayete göre bir arıza kokusu da çıkmış. sonra aşağıdaki kapak açılarak makinenin çamaşır doldurma kapağı açılabilimiş. ama bu defa gövdedeki kapağı tutan tırnak da kırılmış. neyse servis çağırdık. bu makine gönvdesinde kapağın tutunduğu avuç içi kadar olan plastik kısmı yeniledi. sonra beyni yanmış falan dedi, bir de amartisörler değişecek dedi. ayrıca bakım da öneriyoruz dedi. bakım normalde 1100 lira falan ama 700 olur dedi. artı diğer değişecek 3 parça ve işçilik toplam 3500 lira dedi. ne acıdır ki makineyi 2600 liraya almıştık:) şimdi bilmiyorum kara geçmişizdir. 20 - 25 bin vardır. bakmadım. demem o ki bu hasar tespiti, bu masrfa doğru mudur? bilen biri özelden yorumlarsa memnun olacağım.
Dualtron Türkiye maceram
Bir dolandırma teşebbüsü hikayesine evrilmekte olduğu için başlık buradan silinebilir. Daha sonra uygun yerde yeni başlık açacağım.
LG AN-MR600 TV Kumandası
Şöyle bir tv var. Vakti zamanında (dediysem dedemin zamanı değil daha üç beş yıl önce) 2650 liraya almıştım. Kumandası ki LG AN-MR600 öldü. Bir ara bakmıştım, artık üretilmiyormuş. Yerine LG AN-MR700 varmış artık. O ara pandemi dönemiydi yanılıyorsam, 400 civarı bi şeydi. Pahalı gelmişti. Dandik bir çakma kumanda alıp onlunla bir iki yıl idare ettik. Yine bir süre sonra bakmıştım bu kumandanın fiyatına 800 civarı oluvermişti. Tabii çakma olanlar da öldü bu arada. Sonra şimdi bakayım dedim az önce, aboww 2100 lira yapmışlar, yani TV yi aldığım fiyat neredeyse. Sizin ben yapacağınız, halkı düdükleyeceğiniz işin içine.. demeyeceğim tabii küfür etmem ben. Ama birileri fena bi şeyler yapıyor. Neyse bu konumuz değil. Konuya dönecek olursak, şimdi sesli komut benim için önemli değil. Joistik olsa fena olmaz sanıyorum. Hoş, TV'yi sadece ve sadece Yabancı (ing-ar) diziler izlemek için kullanıyorum, dilleri geliştirmek için. Sanıyorum joistik olmasa da olur. Nete falan bağlı değil. Yaklaşık 30TB'lık dizi film vs arşivim var. PC ye bağlıyorum oradan izliyorum. Yani sadece ekran olarak kullanıyorum. Bu durumda ne önerirsiniz? Sadece orijinal olan bir kumanda alacağım. Bir servis original LG olsun herhangi bir manuel kumanda da uyar size onlar da 400 civar gibi bir şeyler dedi. Ne yapmalıyım? İkinci el temiz falan bulunmaz mı? Sahibinden'e baktım göremedim. Tecrübeli kişiler bir el atarsa sevinirim. Bu arada afedersiniz o çuk kadar kumandaya 2000 lira, tv yi çöpe atar yine vermem.

Samsung Galaxy Note 10 Plus SM-N975F açılmıyor
Merhaba. Bir yıldır telefona bakım yapmıyordum. Dün sammobile'den güncel resmi Türkiye firmwareini indirip odinle yüklerken acelem vardı. Bitmeye yakın ki normalden fazla sürdü, PC ile telefonun bağlantısını kestim, sorun olmaz evde yeniden yüklerim diye. Ancak telefon ünlem işareti ile birlikte "An error has occured while updating the device software" uyarısı veriyor. Cihazı güncellerken bir hata meydana geldi. Daha önce farklı samsung cihazlara odin ile pek çok kez firmware flashlamıştım ve karşılaştığım sorunlara kendim bir şekilde netten çözüm bulmuştum. Yabancı yerli kaynaklara çok baktım ama çözüm bulamadım.
Telefon bu uyarıda kalıyor. Download ya da recovery moduna geçmiyor. Dün gece ekranı açık bırakmıştım. Kendi kendine kapanmış. Bugün az önce, ses açma kapama aynı anda basıp power tuşuna bastım. Sonuç değişmedi, yine aynı uyarı ekranında kaldı. Gece Samsung switch denedim olmadı. Switch ekranı şu şekilde:

Odin ile yüklemeye çalıştım. Boot yazan kısımda kalıyor. Azcık yeşil çizgi çıkıyor çok az ama bir iki saat orada öylece kalıyor.
Bunu normal hale kendim döndürebilir miyim? Çözümü nedir ne yapmalıyım. Bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim. Teamware ile uzaktan bağlanıp yardımcı da olabilirsiniz. Beklemedeyim. Teşekkürler.
Edit: Odin ile ofisteki (dün odinle flashlama yaparken yarıda bıraktığım pc) pc de yeniden denedim. Şimdi şöyle bir tablo var odinde: Yeşil çizgi ilerliyor. Ama telefonda hareket yok:

Merhba bu siteden bir çanta almak istiyorum. Tr'de satılmıyor.
Total Product Value excl. VAT
196,63 €
Shipping cost
19,99 €
Total amount excl. VAT
216,62 €
VAT included
0,00 €
Ürün 196 euro
Kargo 20 euro
Total 216 euro.
Şimdi biz buna gümrük vergisi olarak %18 daha mı ekleyeceğiz. Bu %18 ise oran şayet, kargo dahil mi hesaplıyoruz hariç mi?
yani totalde 254 euro mu ödeyeceğim yoksa 231 euro mu? Bir de bu gümrük vergisini tıpkı aliexpress alışverişlerinde olduğu gibi postacıya mı ödüyoruz?
Ara sıra, haftasonları şehir civarında 1-2 günlüğüne kamp yapmak, gerekirse biraz yürümek ve ileride belki uzun yol (Likya gibi) yürüyüşü yapmak için çanta baktım. Ancak Türkiye'de Deuter dışında alabileceğimiz pek bir marka göremedim kaliteli olarak. Vardır belki ama ben çok da bilmiyorum markaları. Eşyam aşağı yukarı şunlar olacak:
https://lighterpack.com/r/ayof0n
Buna göre
Deuter aircontact Lite 40 +10 almayı düşünüyorum.
Facebook'ta kimi Forclaz Kadın Trekking Sırt Çantası - 50+10L - Gri - MT500 Air kullanmakta olduğunu, hatta 15+ yükle 23 km kadar yürüdüğünü söyledi ve bu çantayı önerdi. Arada 1500 lira kadar fark var.
- Bu amaç ve bu yüke Deuter uygun mudur? Kullanan var mı? Önerir misiniz? Artıları eksileri nelerdir?
- Forclaz ile kıyaslandığında ne düşünürsünüz?
Tecrübe ve yorumlarınızı beklemedeyim.

Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.817
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 79.344 (Bu ay: 2.648)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 624 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar