Şimdi Ara

SAMPİ Vs KENDİ PİDE SALONUMU MU AÇMAK MANTIKLI (ANKETLİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
2.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

SAMPİ Vs KENDİ PİDE SALONUMU MU AÇMAK MANTIKLI (ANKETLİ)

(En Son Oy Tarihi: 5.9.2014)
Giriş
  • daire fiyatları ortalama 650-700 bin tl den başlayıp 1.2 milyon tl ye kadar ulaşan ve satılan 500 konutluk bir site içerisinde 80-100 metrekare arasında bir dükkan imkanım var .Uygun bir franc. almayı düşünüyorum sizce daha çok ne tercih edersem kazanırım.Sitede çoğunlukla çocuklu insanlar oturucak , ancak oturan kitle grubu geliri yüksek ve çoğunlukla kapalı (ve kapalı çevresi olan grup) tarzında ailelerden oluşuyor.Hal böyle olunca SAMPİ ilk sıraya geldi bende müşteri daha sıcak bakar diye....Birde sizlerden fikir almak istedim...

NOT : SON OLARAK KARADENİZDEN USTA GETİRTİP BAĞIMSIZ OLARAK DÜKKANIMI AÇMA KARARI VERDİM.Çok lüks ve rahat bir dükkan son derece gösterişli bir tabela ile işe başlamayı düşünüyorum.Sebebi ise sampi 5 yıllık sözleşme yapıyor ve 25 $ para istiyor bunun yanında cirodan aylık %6 pay istiyor.Bunun yanında dükkan açma maaliyeti olarak 150 bin tl tutar diyor.Araştırdığımda güzel bir pideci açmak için max 75 bin tl yeterli oluyor En fazla tutan bayii 100 bin tl ciro yapıyor kar oranı %30 ufak bir hesap yapıcak olursam.
    100000/30 = 33 bin tl yapar
    Ustayla birlikte 8 kişi çalışması gerekiyor firma zorunlu tutuyor = 1000tl + 500 tl sigorta kişi başı 1500 tl den yuvarlama hesap = 12 bin tl çalışanlar
    İŞ yeri kirası : 70-80 metrekare = 5000 tl + %25 stopaj( 1000 tl) = 6000 tl
    cirodan %6 = 6000 tl yapar
    aylık diğer giderlerle hesapladığımızda = su , elektrik , doğalgaz , motor benzin vergi = 2000 tl
    aylık muhasebeci gideri : 500 tl

topladığımızda 12 bin + 6 bin + 6 bin + 2 bin + 500 tl = 26,500 tl para yapar

33 bin tl karın üzerinde geriye kılçıksız 6500 tl kalıyor anlayacağınız....o da 100 bin tl cirodan söz ediyorum ortalama pide fiyatını 15 tl den hesaplasam 6500 tane pide satmak gerekiyor aylık olarak ki bu yapan sampi sayısı birkaç tane sadece...

Bu yüzden kendi PİDECİ dükkanımı açsam KARADENİZLİ çok sağlam bir ustayla

-2 usta ve 2 çalışanla olacak kendim kasada durucam yani toplamda 4 kişi = 6 BİN TL
    -İş yeri kirası ve stopaj aynı = 6 bin tl
    - aylık giderler = 1000 tl
    - muhasebe = 500 tl

TOPLAMDA 13500 TL GİBİ BİR GİDERİM OLACAK.PİDE AYNI PİDE HATTA DAHA KALİTELİ OLACAK KİMSEYE BAĞLI KALMIYCAM RAHAT RAHAT KENDİ İŞİMİ KURMUŞ OLUCAM KİMSEYE KAR PAYI VE FRANC BEDELİ ÖDEMEYECEĞİM...

Sampide franch bedeli olarak birşey talep etmiyor anlaşma sınırı yok süre olarak , cirodan her ay %6 alıyor dükkan için metrekaresine 1500 tl civarında bir ücret ödüyorsunuz dükkanı açabilmek için.Öngörülen ciro miktarı 50bin tl ile 150 bin tl arasında değişişyor ve kar marjı %30 civarında...
    NOT : Konu gerçekten çok ciddidir alaycı ve boş yorumlar şikayet edilecektir.

özen gösterdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim

bugün chıtır chichken franc. sorumlusu ile telefonda görüşme imkanım oldu...Franch ücreti olarak 20 bin $ istiyorlar onun dışında ortalama maaliyet metrekare başına 1000 tl olarak düşünüyorlar.kardan aylık %4 pay aldıklarını ancak zaten bunun tekrar size geri dönüş olduğunu çünkü reklam ve satış teknik arttırma ve arge için kullanılacağını belirtti.Dükkan konsepti olarak birkaç şekil düşündüklerini belirttiler bende diğer işletme markalarından örneklerle anlamaya çalıştım.büfe , restrant ve corner tarzlarda çeşitleri olacaklarını belirttiler .Hatta birde chıtır chicken plus dükkan tarzı olacakmış bunda ise hem servis hem restoran hemde bira hizmeti olacağını belirttiler tabii ki bunun için min 100 metrekare dükkan düşdüklerini belirttiler.....Detaylı olarak uzun bir muhabbet ettik telefonda.18-21 eylül tarihlerinde cnr expoda 100 metrekarelik bir alanda olacaklarını belirttiler hatta adresime davetiye gönderdiler buyrun gelin karşılıklı bütün detayları görüşelim dediler...İlk izlenim olumlu....Sözleşme süresi yok yani belirli bir zaman sonra sona erdirme gibi durumları yok herşey yolunda ve karşılıklı olumlu devam ederse...

chıtır chicken dışında diğer alternatifler sizce nasıl olur ;

bayimolurmusun fuarında aşağıdaki firmalar olacak şu şekilde..açılış franc bedelleri ve yatırım maliyetleri yazıyor.Dediğim tarzda 2016 yılında tamamlanacak olan 500 konutluk fiyatlar 500 bin-1.2 tl arasında değişen bir site...Dükkanlar şubat 2015 ayında teslim edilecek avm açık olacak

http://bayimolurmusun.com.tr/sektorler/fast-food/29

chıtır chicken dışında aşağıdakileride düşünüyorum ne dersiniz

-http://bayimolurmusun.com.tr/firmalar/chitir-chicken/1147 CHITIR CHICKEN

-http://bayimolurmusun.com.tr/firmalar/pizza-pizza/114 PİZZA PİZZA İZMİR FİRMASI

-http://bayimolurmusun.com.tr/firmalar/pizza-bulls/960 PİZZA BULLS

-http://bayimolurmusun.com.tr/firmalar/tavuk-dunyasi/635 TAVUK DÜNYASI

-http://bayimolurmusun.com.tr/firmalar/sampi/514 SAMPİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 5 Eylül 2014; 10:39:32 >

• Kfc, Popeyes veya Burger King tercih edin derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

Kfc, Popeyes veya Burger King tercih edin derim ben.

Tercihe kalsa tabiki tercih edicem ancak dediğiniz markalar 500-600 bin tl civarında....chitir chicken franc. ücreti almıyor ve açılış maaliyeti 70 bin tl civarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: darnglove

quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

Kfc, Popeyes veya Burger King tercih edin derim ben.

Tercihe kalsa tabiki tercih edicem ancak dediğiniz markalar 500-600 bin tl civarında....chitir chicken franc. ücreti almıyor ve açılış maaliyeti 70 bin tl civarında

Hocam aslen bana sorsanız sizin markanıza asla girmem. Çünkü bilmiyorum. KFC, Popeyes, Bk gibi markalar kafamda yer etmiş her seferinde bunlardan yerim, o dediğiniz markaya malesef hiç gitmem hiç ama hiç. Umudunuzu kırmayayım ben.
  • hiç önemli değil mantıklı olduğu sürece her türlü yoruma açığım , dediğiniz gibi o markalar çok prestijli ancak o kadar param olsa zaten faize koyarım oturduğum yerden 3-5 birşeyler gelir...Benim söylediğim markanın menüleri 7.90 tl den başlıyor üstelik yiyenlerin yorumlarına da baktım yemeksepetinden , çoğu kişiye göre kfc 'den kat ve kat daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 16 Ağustos 2014; 19:17:29 >
  • yakin civarda kfc,mc d.,bk varsa acmanizi onermem ama yoksa acin derim mutlaka kalabalik sitede tutulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kfc , mc, burger gibi dükkanlar yok olacağını da sanmam açıkçası çünkü daha çok ufak franch, tercih edilir diye düşünüyorum.20 tane dükkan mevcut bu sene sonunda faaliyete geçecek o yüzden tek kurşunu iyi değerlendirmek istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benim kadar yemek seçen varmı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tutar,tutar

Biraz zamanla tadı sevilirse iyi gider
  • yemek sepetinden yorumları okudum çeşitli illerdeki ki oldukça yorum var 130-140 civarı , yorumlar süper tadı çok güzel kfc yanında kötü kalıyor diyorlar bakalım bana da mantıklı geldi.En güzeli her kitleye hitap edebilecek menüler mevcut , 8 tl den dan başlayan menülerden 30 tl civarına kadar ulaşıyor diğer bir güzelliği ise menülerinin içerisinde PİZZA seçenekleri de mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 16 Ağustos 2014; 19:16:59 >
  • İsimden kaybediyor bence hocam.başka bu koşullarda bayilik alabileceğiniz firma var mı bi araştırın derim.tavuk dünyası, baydöner , köfteci ramiz gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miccoli

İsimden kaybediyor bence hocam.başka bu koşullarda bayilik alabileceğiniz firma var mı bi araştırın derim.tavuk dünyası, baydöner , köfteci ramiz gibi

Tabii ki digerleri de olabilir ancak tavuk dunyasi yaklasik 300 bin ramiz 400 bin baydonerde 200 bin civari isim bedeli istiyor

• darnglove D kullanıcısına yanıt
    Her türlü tutar.Hatta öyle bir siteye ne açarsan tutar desem yeridir.Bizim burada(İzmir) Kipa-Carrefour'un üst katlarında her türlü firmanın franc. dükkanları var ve hepsi deli gibi işliyo elbet birini seven var.
  • siz izmirde olduğunuza göre belki chıtır chicken i duymuşssunuzdur çünkü firma normalde izmirli....Bende tam sizin gibi düşünüyorum 500 konut olunca farklı birşeyler yapmak ve bunu en az maliyetli şekilde maximum kar elde edecek bir işletme düşünüyorum , araştırmalarım sonucunda bu mantıklı geldi...Az değil 500 konut ortalama 3 kişiden 1500 kişi yapar ve tavuk beğenilsede beğenilmese de her eve bir şekilde giriyor , çok nadir aileler vardır tavuk yemeyen o da zaten herhangi bir yakını tavuk yada yumurta üreticisi olduğundan işin gerçeklerini ne yazık ki bildiği için uzak durmaya çalışıyor.Kim baharatlarla nefis enfes hale getirilmiş kanat ve butları yemek istemez ki arada birde olsa...İllaki hamburger değil onun dışında pizza seçeneği de var menülerinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 16 Ağustos 2014; 20:02:17 >
  • darnglove D kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi olaya orada yaşayan biri olarak bakarsak. 800 bin tl bi daireye veriyorsam eger ortalamanın çok üstünde bir gelirim vardır yani zengin diye tabir ettiğimiz gruba gribiliriz. şimdi ben zengin biri olsam böyle ufak adı çok duyulmamış yerleri tercih etmem açıkcası biraz ismi duyulmuş ün yapmış hava atılabilecek mekanlar olması lazım ucuzluktan ziyade.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssarunass

hocam şimdi olaya orada yaşayan biri olarak bakarsak. 800 bin tl bi daireye veriyorsam eger ortalamanın çok üstünde bir gelirim vardır yani zengin diye tabir ettiğimiz gruba gribiliriz. şimdi ben zengin biri olsam böyle ufak adı çok duyulmamış yerleri tercih etmem açıkcası biraz ismi duyulmuş ün yapmış hava atılabilecek mekanlar olması lazım ucuzluktan ziyade.

Dedikleriniz mantık olarak bakılınca doğru olabilir ancak öyle bir zamandayız ki ne zenginler sırf lezzetli diye nerelerde ayak üstü atıştırmalık şeyler bile yiyebiliyorlar çünkü işin içinde sırf lezzet var...
  • quote:

quote:

Dedikleriniz mantık olarak bakılınca doğru olabilir ancak öyle bir zamandayız ki ne zenginler sırf lezzetli diye nerelerde ayak üstü atıştırmalık şeyler bile yiyebiliyorlar çünkü işin içinde sırf lezzet var...

tamam onu bende savunurum parası önemli degil çok lezetli olduktan sonra 10 tl lik şey 20 tl olsun yine deli gibi iş yapar ama bahsettiginiz franch bilindik bir lezzet yani tamam güzel olabilir tadı ama ne kadar farklı olabilir insanları çekecek kadar orası önemli gerçekten çok farklı bir lezet sunma imkanınız olursa o zaman iş yapar derim ama hergün kfc popeyes tarzı yerlerde yedigimiz ve alışık oldugumuz lezette bir yer olursa beklenen ilgiyi görmeye bilir. bunlar benim düşüncem tabi herkesin bakış açısı farklı

• quote:

quote:

quote:

tamam onu bende savunurum parası önemli degil çok lezetli olduktan sonra 10 tl lik şey 20 tl olsun yine deli gibi iş yapar ama bahsettiginiz franch bilindik bir lezzet yani tamam güzel olabilir tadı ama ne kadar farklı olabilir insanları çekecek kadar orası önemli gerçekten çok farklı bir lezet sunma imkanınız olursa o zaman iş yapar derim ama hergün kfc popeyes tarzı yerlerde yedigimiz ve alışık oldugumuz lezette bir yer olursa beklenen ilgiyi görmeye bilir. bunlar benim düşüncem tabi herkesin bakış açısı farklı

500 konutluk bir siteden söz ediyoruz ortalama üç kişiden hesaplasak 1500 kişi yapar...Bahsi geçen bu populasyondan ne kadar ilgisizlik görülebilinir ki sonuçta evlerinin altında ve evlere servis olarak sunulacak , tabii ki ikameleri olacak başka fastfood isimleri de girecek işin içine ancak oradaki tek bu tarz(kfc) tavuk işini yapan ben olucam çünkü aynı tarzda başka dükkana izin yok sözleşmeye göre ...Önemli olan f/p olarak en karlısını tutturmak bende onu araştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 16 Ağustos 2014; 20:31:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

500 konutluk bir siteden söz ediyoruz ortalama üç kişiden hesaplasak 1500 kişi yapar...Bahsi geçen bu populasyondan ne kadar ilgisizlik görülebilinir ki sonuçta evlerinin altında ve evlere servis olarak sunulacak , tabii ki ikameleri olacak başka fastfood isimleri de girecek işin içine ancak oradaki tek bu tarz(kfc) tavuk işini yapan ben olucam çünkü aynı tarzda başka dükkana izin yok sözleşmeye göre ...Önemli olan f/p olarak en karlısını tutturmak bende onu araştırıyorum

Kiraya versen ne kadar getirisi var dükkanın aylık 20bin gibi bir şey bırakacaksa hiç uğraşma 20binle çalışmadan yaşarsın.

İllede açacaksan işletmeyi ilk 3ay cebinden besleyebilecek sermayen olmalı çünkü o süre ayakta durmayı başarırsan illaki üç beş müşteri gelecektir evlere servis olayı iyi birde pizza falan koyacam demişsin zaten menüler falan yap tatlılı içecekli illaki iş görür.

açılışa 70bin verecen onun yanındada en az 30-50 bin gibi bir rakamın olmalıki ilk zamanlarda tutulmadığı için kapatmak zorunda kalma.

Yinede ben olsam uğraşmadan kiraya verir rahatıma bakardım.

Ben ankaradayım fakir halkın bulunduğu bir semtte mado açıldı dondurması 15tl falan yani normalde oranın halkından oturan olmaz oraya ama iş yapıyor yinede.

Çokta büyük değil ama 2katlı biryer sahibi 60bin kira ödüyormuş mesela sonra aynı yerde komşumun bir dükkanı var adam diyorki kiraya versem 20bin verirler bende zaten o civarda kazanıyorum ama mağazanın ismi devam etsin diye bırakmıyorum diyor tercih meselesi tabi kira imkanı varsa riske girme bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

quote:

quote:

quote:

quote:

Kiraya versen ne kadar getirisi var dükkanın aylık 20bin gibi bir şey bırakacaksa hiç uğraşma 20binle çalışmadan yaşarsın.

İllede açacaksan işletmeyi ilk 3ay cebinden besleyebilecek sermayen olmalı çünkü o süre ayakta durmayı başarırsan illaki üç beş müşteri gelecektir evlere servis olayı iyi birde pizza falan koyacam demişsin zaten menüler falan yap tatlılı içecekli illaki iş görür.

açılışa 70bin verecen onun yanındada en az 30-50 bin gibi bir rakamın olmalıki ilk zamanlarda tutulmadığı için kapatmak zorunda kalma.

Ben ankaradayım fakir halkın bulunduğu bir semtte mado açıldı dondurması 15tl falan yani normalde oranın halkından oturan olmaz oraya ama iş yapıyor yinede.

Çokta büyük değil ama 2katlı biryer sahibi 60bin kira ödüyormuş mesela sonra aynı yerde komşumun bir dükkanı var adam diyorki kiraya versem 20bin verirler bende zaten o civarda kazanıyorum ama mağazanın ismi devam etsin diye bırakmıyorum diyor tercih meselesi tabi kira imkanı varsa riske girme bence.

Dedikleriniz cok dogru katiliyorum ancak dukkan benin degil bir tanidik vasitasiyla ihaleye girmedeb kiralama seklinde olacak.Cunku islek bir yer olacagindan diger dukkanlar kiraci olarak ihale ile girecekler.Dediginiz gibi ilk birkac ay kendimi idare edecek kadar en kotusunu dusunerek ayarlanaya calisiyorum butcemi ve guveniyorumda acikcasi her kesimden musteri potansiyeli olabilecegi kanisindayim cunku tavuk fastfoodcusu olarak tek olucam site icerisinde, evlere servis ve pizza imkanini yaninda tatlisiyla birlikte dusununce gercektn tutmamasu icin bir neden yok diye dusunuyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

quote:

quote:

quote:

quote:

Dedikleriniz cok dogru katiliyorum ancak dukkan benin degil bir tanidik vasitasiyla ihaleye girmedeb kiralama seklinde olacak.Cunku islek bir yer olacagindan diger dukkanlar kiraci olarak ihale ile girecekler.Dediginiz gibi ilk birkac ay kendimi idare edecek kadar en kotusunu dusunerek ayarlanaya calisiyorum butcemi ve guveniyorumda acikcasi her kesimden musteri potansiyeli olabilecegi kanisindayim cunku tavuk fastfoodcusu olarak tek olucam site icerisinde, evlere servis ve pizza imkanini yaninda tatlisiyla birlikte dusununce gercektn tutmamasu icin bir neden yok diye dusunuyorum.

ne kadar ödeyeceksiniz orası bellimi bu arada kendinizi siteyle kısıtlamayın çevre sitelere yada iş merkezlerine falanda broşür dağıtın birtane motorlu eleman olsun tamamdır

Ayrıca restoranı yemeksepeti.com a falanda ekleyin oradanda müşteri çıkıyor ama gidemeyeceğiniz semtlerden sipariş verilmesini engelleyin tabi sonra başınız ağrır

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.