slm arkadaşlar şahin araba almayı düşünüyoruz yeni alacağımız arabaya ses sistemi yapacağız şuan elimde pioner 307f( bagajda yer kaplamasın die frree air aldık pandizota koyucaz) 1 çift oval ve amfi var şimdi arkadaşlar ben 1 tane daha aynı woofer dan ve 1 çift oval almayı düşünüyorum arkadaşlar beni düşündüren şahine mdf pandizot alsam acaba 2 woofer 4 oval takabilirmiyim? amfileride mdf altına yada yana bi yere çakıp bagajı kullanıma açmak için yani şahin pandizot bölümü 2 woofer 4 oval alırmı nette 4 woofer takan gördüm
Arkadaşım baslarla ovelleri aynı yerde kullanma wooferlar çok naturel vurur ayrı litreli bi kutu yapmanı tavsiye ederim ses dinlemen için saygılar..
üstad ben özellikle kutu(kabin ) istemiyorm örn lpg de koyarsak eğer bagajda yer almıyor bide woofer free air yani kabinsiz pandizotta çalışır tarz
sedan araçlar için subwooferın arka panzota monte edilmesi daha uygundur. bagaj içerisine kutulu montajlarda verim daha çok hatchback ve station vagonlarda alınır. şahin için arka panzota 2 subwoofer + 4 oval hoparlör montajı yapılabilir, daha önceden de onlarca kez yapılan bir iş. dikkat edilmesi gereken husus arka panzotun altında depo-lpg tankı vs gibi nesneleri rahatsız etmeyecek mesafede olacak bir şekilde montajlarının yapılması. herhangi bir kısa devre durumunda ciddi bir tehlike oluşturmaması için özenli bir montaj yapıldıktan sonra bir sorun yok. yeterki montajına dikkat edin. hoparlörlerin ve subwooferların derinlik ölçülerine uygun bir şekilde mdf yi monte edin. gerekirse mdf nin altına destek koyarak biraz daha yukarıdan montaj yapın ki aşağıya temas etmesin. amfileri ise bagajda sağ veya sol çamurluk kenarındaki boş alanlara monte edin, herşey dipdibe olmasın.
quote:
Orijinalden alıntı: Vol-vo-cu
sedan araçlar için subwooferın arka panzota monte edilmesi daha uygundur. bagaj içerisine kutulu montajlarda verim daha çok hatchback ve station vagonlarda alınır. şahin için arka panzota 2 subwoofer + 4 oval hoparlör montajı yapılabilir, daha önceden de onlarca kez yapılan bir iş. dikkat edilmesi gereken husus arka panzotun altında depo-lpg tankı vs gibi nesneleri rahatsız etmeyecek mesafede olacak bir şekilde montajlarının yapılması. herhangi bir kısa devre durumunda ciddi bir tehlike oluşturmaması için özenli bir montaj yapıldıktan sonra bir sorun yok. yeterki montajına dikkat edin. hoparlörlerin ve subwooferların derinlik ölçülerine uygun bir şekilde mdf yi monte edin. gerekirse mdf nin altına destek koyarak biraz daha yukarıdan montaj yapın ki aşağıya temas etmesin. amfileri ise bagajda sağ veya sol çamurluk kenarındaki boş alanlara monte edin, herşey dipdibe olmasın.
spr bi açıklama oldu üstad saolasın..
üstad bu arada lpg altına vs gelmemesi için o zmn pandizot biras havada tutmakmı gerekir?? yada sorunsuz kablolama vs? yani ufak bi hata lpg etkilermi
valla eski modellerde benzin deposu dikey olarak arka panzotun tam altına gelirdi, üretimden kalkmaya doğru tofaş depo kapağının yerini değiştirdikten sonra depoyu nereye koydular hatırlamıyorum, ama tahminen senin araç heralde deponun dik olarak arka panzotun altında olan şekilde olması lazım. eğer değilse yerini belirtirsen ona göre çözüm yazarız. benzin deposunu arka panzotun altında olarak varsayıyorum; malum subwooferların yüksekliği 10-15 cm civarı bişi oluyor, ovallerin ise 10 cm e yakın. orjinal plastik arka panzota oval kolonları taktığında kolonlar direk depoya temas eder hatta oturmayabilir. o yüzden mdf yapmak gerekli. mdf yapınca o plastik panzottan biraz daha kalın olacağından sadece ovalleri taktığında bi sorun olmuyor. ama subwooferları takmaya kalktığında ise bu sefer mdf de kurtarmıyor. mdfyi arka panzottaki metal aksamın üstüne destek koyarak 3-5 cm daha yükseltmek zorundasın.
montaj yaparken dikkat etmezsen ne olur? hele bide lpg varsa cümbüş olur. amfiyi bagaja koyarsan içeri elektrik çekmen lazım, benim hatırladığım arka koltuğun sağ üst köşesinde kabinden bagaja geçiş olan bi delik vardı, ya orayı kullanacaksın yada içerde başka delik delip ordan bagaja elektrik çekeceksin. bu çektiğin kablo kaliteli bişi olmalı, zedelenmemeli, amfiyi monte ettiğin yere su falan gelmemeli herhangi bi kısa devre asla olmamalı. malum, lpg taktığında oldu ki azıcık bir kaçak oldu, bi elektrik kısa devresi olursa güm diye şenlik olur. lpgsiz kullanırsan risk daha az olacak haliyle, ama yinede amfiyi bagaja koyduğunda çekeceğin elektrik tesisatı hiçbi şekilde depoyla yüzgöz olmamalı. tabi bununla beraber hoparlör kabloları da bi miktar elektrik taşımakta, onlar da kesinlikle kısa devre yapmamalı. bi kıvılcım temize havale eder.
seçim sana kalmış ama amfiyi bagajda kullanmakta ısrarlı değilsen depodan ve lpgden uzakta olacak şekilde kabin içinde ön koltukların altına koyabilirsin. gerçi o da amfinin daha fazla ısınmasına sebep olabilir ama en azından bagaja elektrik çekmek zorunda kalmazsın.seçim sana kalmış kardeş.
dostum nasipse alıcaz bu yıl içinde ses sistemi hazır ama coğu amfi dc kaçıyor piyasadaki?? yani bu sorun değilmi kablolama bu arada jameson kablomama kiti aldım tamamı kalın kablodan oluşuyor
sorun kablo kalınlığı değil, o sadece amfine gelen gücü belirler. sorun kalın olsun ince olsun o kabloları döşerken dikkatli olmak. kabloların kesinlikle zarar görmeden yerleştirilmesini sağlamak. yerinden oynamayacak kopukluk olmayacak şekilde sabitlemek. elektrik bu şakaya gelmez. sonuçta bir kere döşüyorsun, özenli olsun.
netten bu tür pandizot satan varmı bildiğiniz? 3kat mdf olsa basslara uygun olur sanırım yükseklik olarak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme