Şimdi Ara

Bursalılar yardım! - i20 Direksiyon Çok Sert EPS arızası mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    2012 model i20 1.2 Benzinli JUMP aracım var. (47.000 KM) Aracı geçtiğimiz Şubat ayında aldım ve 10 bin kilometre kadar yol yaptım. Aracımın direksiyonu aşırı sertleşti. Sanki hidrolik bile değil. Sarsıntı ya da titreme falan yok ama özellikle aracı park ederken ve küçük manevralar yaparken çok zorluyor beni. Tek elle direksiyon çevirmeyi özledim

    Gelelim çabalarıma:

    1- Kars'ta öğretmen olduğum için aracı önce oradaki yetkili servise götürdüm, açıp bakmadılar bile. Aracın Kars'ın bozuk yollarından dolayı direksiyonu kendiliğinden sertleştirdiğini söylediler. (Ama şu sıralar memlekette cillop gibi yolda da kullanıyorum değişen bir şey yok.) Bir de lastiklerim eski olduğu için yapabileceğini söylediler. Kısacası ikisine de inanmadım.

    2- Memlekete dönünce hemen Bursa'daki yetkili servise (Şentürkler) götürdüm. Önce "Garantiden EPS'yi hallederiz, düzelir." dediler. Ama mutluluğum kısa sürdü. Meğer aracımın eski sahibi dışarıda bir yerde direksiyon tamiri yaptırmış, orijinal olmayan küçücük bir kablo yüzünden direksiyonumu garanti dışı bıraktılar ve tamirat için benden bir dünya para istediler. İşçilik vesaire derken 850tl gibi bir masrafla karşı karşıya kaldım.


    Şu aralar durumum da müsait olmadığı için yaptıramadım tabi ki. Aracımı alıp eve geldim, şimdi kara kara düşünüyorum. Yok mu bu işin ucuz bir yolu? Bursa'da şöyle daha uygun bir fiyata kaliteli bir işçilikle aracımı nerede yaptırabilirim? Ya da ESP tamiri dışında direksiyona başka bir çare var mıdır?



  • Aracı aldığınız kişiye ulaşma şansınız varsa, o şahsı arayın "siz bana arabayı garantisi devam ediyor diye sattınız ama bit işlem yaptırmışsınız araç garanti dışı diyin, hoş adam masrafı karşılamaz ama hem canı sıkılmış olur hem de kulağına küpe olur.

    Siz o kablo her ne kablosuysa orjinale çevirtin yani işlem yapıldığı anlaşılmasın.
    Daha sonra da başka bir yetkili serviste garantiden aracı yaptırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın sahibini bulmak falan kolay ama ben öncelikle arabamı yaptırmak istiyorum. Dediğiniz gibi kabloyu orijinaliyle değiştirsem bile o bölgedeki tornavida vesaire izleri gene kendini belli eder. Muhtemelen airbag de kurcalanmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.