Şimdi Ara

WD 40 İle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
16.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WD 40 ile arabanın arka camıyla kaputun birleştiği yerler paslanmış.Camın pilastiğine lastiğine ve kaportanın boyasına zarar verir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

WD-40 Hakkında Bilgiler

WD-40, çeşitli endüstrilerde kullanılan çok amaçlı bir penetrant yağlayıcı ve pas sökücüdür. Bununla birlikte, WD-40'ın bazı yüzeyler üzerindeki etkileri konusunda bazı endişeler mevcuttur.

WD-40'ın Boyaya Etkileri

WD-40'ın boyaya zarar verebileceği yaygın bir yanlış anlamadır. Aslında WD-40, uygun şekilde kullanıldığında araba boyası, araç boyası ve plastik gibi boyalı yüzeylerde güvenle kullanılabilir. Ancak, WD-40'ı boyaya aşırı uygulamak veya uzun süre yüzeyde kalmasına izin vermek, boyaya zarar verebilir.

WD-40'ın Plastiğe Etkileri

WD-40 genellikle plastik yüzeyler üzerinde güvenle kullanılabilir. Ancak, bazı plastik türleri, WD-40'ın agresif kimyasallarına karşı hassas olabilir. Bu nedenle, WD-40'ı plastik yüzeylerde kullanmadan önce küçük bir alanda test etmek önemlidir.

WD-40'ın Zararları

WD-40'ın gözlerle veya cilt ile teması tahrişe neden olabilir. Bu nedenle, WD-40'ı kullanırken her zaman koruyucu gözlük ve eldiven takılmalıdır. Ayrıca WD-40, solunduğunda zararlı olabilir. Bu nedenle, iyi havalandırılmış bir alanda kullanılmalıdır.

Boyaya Zarar Vermeyen Pas Sökücü Alternatifleri

WD-40'ın boyaya zarar verebileceğinden endişeleniyorsan, boyaya zarar vermeyen pas sökücü alternatifleri mevcuttur. Bunlar şunları içerir:

• Sirke
    • Limon suyu
    • Kolalı içecekler
    • Tuz ve limon suyu macunu

Sonuç

WD-40, çok amaçlı bir penetrant yağlayıcı ve pas sökücü olarak birçok uygulamada güvenle kullanılabilir. Bununla birlikte, boyalı yüzeylerde ve plastikte kullanırken dikkatli olunmalıdır. Boyaya zarar vermeyen pas sökücü alternatifleri mevcuttur ve WD-40'ın gözlerle veya cilt ile temasından kaçınılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big_PoweR

WD 40 ile arabanın arka camıyla kaputun birleştiği yerler paslanmış.Camın pilastiğine lastiğine ve kaportanın boyasına zarar verir mi?

wd 40 camlara ve kaportaya bir zararı olmaz pası kolaylıkla söker yaklaşık 2 dakika bekletin paslanmış yüzeye işlesin ve bez ile silin içiniz rahat olsun kaportayada camada bir zarar vermez yağlayıcı özelliğe sahiptir kaportaya ve cama gelsede temiz bir bez ile silince hiç bir şey kalmaz.
  • hocam benim araba da wd 40 var kullanıyorum.. sıkmadığım yer kalmadı.. kanpanalara bile sıktım.. boyaya bi zararı olmadı.. zaten ahım şahım birşey değil ya.. pas sökücü değil bence bu.. bende çok eskiden bi pas sökücü vardı harbi pas söküyordu.. bunu sıkıyorum ertesi gün sanki hiç sıkmamışım gibi.. uçup gitmiş
  • kapı menteşelerine sıktım malum onlarda boyalı.. boyada bi sıkıntı yapmadı anlayacağınız..
  • Bir zarar vermez ama pas konusunda çok ta etkili olamaz. O pasın kazınıp, temizlenip macunlanması lazım. Yoksa büyümeye devam eder.
  • Teşekkürler...yarın alıp deniyeceğim.
  • wd40 pas sökücü olarak pek güçlü değil daha çok pastan korumaya ve yağlamaya yönelik güçlü pas çıkarıcı bulursanız alın

ama wd40 da her eve lazım türlü yağlama işlerinde kalem etiketinden arda kalan yapıştırıcının çıkarılmasına kadar işe yarıyor al bir tane dursun lazım olur kapın falan gıcırdar(evin) çocuğun varsa bisikletini yağlarsın vs vs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi wd 40'ı dişin ağrısın dişine sık ama pas sökücü olarak pek sonuç vermeyecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguney

abi wd 40'ı dişin ağrısın dişine sık ama pas sökücü olarak pek sonuç vermeyecektir

makine teknisyeniyim aşırı paslarda pek bir etkisi olmaz ama genellikle yardımı çok olmuştur bana WD 40 'ın bana her derde deva tabiri caiz ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

abi wd 40'ı dişin ağrısın dişine sık ama pas sökücü olarak pek sonuç vermeyecektir

makine teknisyeniyim aşırı paslarda pek bir etkisi olmaz ama genellikle yardımı çok olmuştur bana WD 40 'ın bana her derde deva tabiri caiz ise

motor temizlemek için kullanmıştık ondada pek sonuç vermedi wd40 , fakat balata spreyi motorda ki yağı felan çok daha iyi söküyor ek bilgi olsun. wd40 daha çok gıcırdayan kapı menteşeleri zor çevrilen kontak yuvası için felan birebir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

motor temizlemek için kullanmıştık ondada pek sonuç vermedi wd40 , fakat balata spreyi motorda ki yağı felan çok daha iyi söküyor ek bilgi olsun. wd40 daha çok gıcırdayan kapı menteşeleri zor çevrilen kontak yuvası için felan birebir.

Wurth'un WD 40 emsali bir ürünü var daha etkili ama ürünün adını şuan tam olarak hatırlamıyorum bu tür spreylerin asıl amacı yağlama ve pas sökücü özelliği nedeni ile kullanılır sıkışmış metal parçaları rahatlatır

• Evet dediğiniz gibi yağ bu,paslı yerlere sıktım hiç bir etki etmedi.Bende kapı menteşelerine sıktım. Jantlara sıktım pırıl pırıl yaptı ama :)
  • Not olarak yazayim......wd 40 bir gevsetici....yani bir sorun yoksa sorunsuz yuzeylerde kesinlikle kullanmayin...ornegin bir vida nin civata nin hic bir sorunu yok ve siz bu yuzeyde kullandiysaniz o civata zamanla gevsemeye basliyor...hassas plastik yuzeylerde gicirdama yapabiliyor..kendisi bir pas onleyici olarak iyi ama ustte yazdigim gibi yan etkileri de var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 9 Ağustos 2018; 11:23:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.