Şimdi Ara

safe mode

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracın safe mode da çalıştığını nereden anlarız?

• ABD'de kiralık Sorento'da başıma gelmişti bu. Motor arıza ışığı yanmıştı. Gaza ne kadar basarsam basayım araç 100 km/s'i geçmiyordu. Navigasyondan bir tamirci aradım, buldum bir tane. Gittim arabayı kapattım. Cumartesi diye kapalıydı. Arabayı yeniden çalıştırdığımda düzelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

ABD'de kiralık Sorento'da başıma gelmişti bu. Motor arıza ışığı yanmıştı. Gaza ne kadar basarsam basayım araç 100 km/s'i geçmiyordu. Navigasyondan bir tamirci aradım, buldum bir tane. Gittim arabayı kapattım. Cumartesi diye kapalıydı. Arabayı yeniden çalıştırdığımda düzelmişti.

Çok mantıklı.
    Bizde taksiler, konsoldaki ABS Airbag Motor yağ akü vs bütün lambalar yanmasına rağmen 160 la gidiyor.
  • benim arabada egr fişini çektim araçta titreme vs vardı herşey düzeldi çekiş çok iyi sürüş çok keyifli idi bidahada asla takmam bu fişi demişken, 20 km sonra motor arıza ışığı yandı fakat sürüş halen aynıydı, bi 10-15 km sonra ise araç ışıklarda dururken birden relanti iyice düştü sonra kendini toparladı işte ne olduysa bu an oldu, aracın sesi performansı herşeyi farklı bi hale geldi, sorunsuz yuruyor ancak aracımı tanıdığım için biliyorumki sesli çalışmaya ve daha düşük performans sergilemeye başladı, sebebini merak ediyorum, sanırım guvenli bir modda çalışmaya başladı...
  • Benim araçta motor devrini 3000 ile sınırlıyor safe mod'da (limp mode da deniyor bu duruma)

Kötü yakıttan dolayı katalizörde sorun olmuştu bir kere, o zaman başıma gelmişti. Yeni yakıt alınca kendiliğinden düzelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedilerki

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

aracın safe mode da çalıştığını nereden anlarız?

otomatik vites araçlarda şanzımanı korumak için safe mod var. genelde vites düzgün geçirilmediğinde şanzıman safe moda geçer yani dişli sıyırmasın diye kullanımı kısıtlar. yüksek devir çevirmeyi önler. araç safe moda geçince mutlaka bununla ilgili bir uyarı ışığı vardır ve yanar. safe moddan çıkmak için yapmanız gereken sağa çekin. aracı boşa alın. el frenini çekin ve kapatıp yeniden çalıştırın. nazik bir şekilde d ye yeniden alın. araç bu şekilde safe moddan çıkar.

şanzıman için değilde motorda bir hata durumunda uygulanan safe moddan bahsediyorum, aracımda muhakak farklı bir mod var sensorlerle fişlerle vs oynadığım zaman arıza ışığından bir sure sonra bu moda giriyor, sanırım avans ayarı vs düşürüyor, motor biraz daha sesli ve titreşimli çalışıyor performans düşüyor. ve yol bilgisayarı yok o yuzden uyarıda yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

ABD'de kiralık Sorento'da başıma gelmişti bu. Motor arıza ışığı yanmıştı. Gaza ne kadar basarsam basayım araç 100 km/s'i geçmiyordu. Navigasyondan bir tamirci aradım, buldum bir tane. Gittim arabayı kapattım. Cumartesi diye kapalıydı. Arabayı yeniden çalıştırdığımda düzelmişti.

Çok mantıklı.
    Bizde taksiler, konsoldaki ABS Airbag Motor yağ akü vs bütün lambalar yanmasına rağmen 160 la gidiyor.

Kaç yıldır araçlarımızda bulunan birşey bu. Mesela xsarada, motor arızaya geçtiğinde önemli bir arızaysa 3.000rpm ve 100km hızı geçmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Run in safe mod u geçemiyorum !
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim araba lpg de motor ışığı yanıyordu. hiç bi moda geçmedi. hatta motor ışığını söndürdüğüm zaman araba motor ışığı yanana kadar gitmiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

benim araba lpg de motor ışığı yanıyordu. hiç bi moda geçmedi. hatta motor ışığını söndürdüğüm zaman araba motor ışığı yanana kadar gitmiyordu.

:)) araç motor ışığı yanana kadar normal değerler ile çalışmaya çalışıyor fakat olmayınca ışık yakıp guvenli modda çalışıyor, siz güvenli modu normal sanıyorsunuz hepsi o...
  • Bazı arabalarda birşey farketmiyor. Ya da anlayamayacağınız düzenlemeler yapıyor. Bendeki 94 saab son demlerinde paso motor ikaz ışığı yakardı. Enjektörler tıkalı olduğu ve okeye döndükleri içindi. Motor ikaz ışığı yanarkenle yanmazken arasında bir fark yoktu. Hatta aracın 200.000km'deki performansı ile 300.000km'deki ikaz ışığı yakar hali arasında da bir fark yoktu. Arabanın motor suyu seviyesi, yağ seviyesi, silecek suyu seviyesi gibi ikazlarını öterek ve ekranında göstererek yapardı. Motor suyu ve yağ düşüklüğünde motor ikaz ışığı da yakardı; ama gene motorun çalışma şeklinde bir farklılık olmazdı.

98 Opel frontera'da ise, motor ikaz ışığı yandığında siz motorda bir problem olduğunu çoktan çıkan koku, ses ve dumandan anlamış oluyordunuz ki bu tamamen ayrı bir konu.

2003 Volvo şanzımana ayrı, motora ayrı koruma yapmış. İkisini de yaşadım. Şanzıman koruması ile tanıştığımda 2007 yılının parası ile bana 2000TL kaçmıştı. O yüzden tercihen şanzıman koruması ile tekrar karşılaşmazsam sevinirim. Motor korumasını hava giriş oranı çok düştüğü için yemiştim. 3000 devir koruması falan oluyor. Çıkan filtrenin halini görmeliydiniz... Ankara'daki elektrik hatlarını aşağıya aldıkları dönemdi... Filtre bakıma kadar bile dayanamadı, gerisini siz düşünün.

Bir de tabii Fusion... Şirket için aldığım araba mı leylek mi belli olmayan objeyi ile İstanbul'a bırakmaya giderken, araç daha 280km'de iken ve ben Ankara gişelerinden yeni çıkmış iken, bir anda sarsılıp, garip bir ışık yakıp, 3000 devire mahkum etti beni. Hızım düştü 85'e. Sağa çektim. Kullanım kılavuzunu açtım, ışığın yakıt koruma ışığı olduğunu öğrendim. Depodaki mazot çok azaldığında araç kendini ekonomik moda alır yazıyordu. Çeyrek depo mazot var arabada. Safça "Oha! Amma korumacı davranmışlar lan!" diyerek ilk benzinliğe kadar tın tın gittim. İlk benzinlikte biraz mazot aldım. Bastım çıktım. 5km sonra tekrar yaktı ışığı... O an ne kadar salak olduğumu anladım ve dank etti. Bir araba tehlikeli derecede azalan mazota önlemi nasıl alır? Mazot borusundaki basınç sensörünü okur. Basınç çok düşerse sistemi devreye alır. O zaman, yarım depo mazot olan bir arabada basınç neden düşer?
    1- Pompa arızası
    2- Boruda kaçak var.
    Sağa çektim, arabanın altına eğildim. Elimle pedala dokunup gaz verirken arabanın altına baktım, akan mazotu gördüm... Kızılcahamam çıkışından çıktım. Şehre varamadan, Otoban bağlantı yolu ile eski İstanbul yolunun kesiştiği göbekte yolda kaldım. 280km'deki arabayı çekiciye yükledim ve Ford'a geri döndüm... Fabrika'da borunun motora girdiği rekoru iyi sıkmamışlar... Görüldüğü üzere koruma modu tek tip de değil. Az yakıta karşı koruma yapan arabalar da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bazı arabalarda birşey farketmiyor.....

keyifle okudum, özellikle fusion objesi bölümü süperdi :))) elinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 21 Kasım 2012; 16:25:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.