Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Killing Road

Dediğiniz o ilk 500e girip 20k dan kisi ile ayni sinifta olmak tek soru isaretim bilkent hakkinda zaten. Neyse ki ozel okullarda bunun en iyisi durumunda, 128k dan öğrenciler ile okumaktan iyidir.
    Boun zaten ogrenci kalitesi olarak muhendislikler bazinda tüm okullari tokatliyor. Egitime gelince kucuk alandan dogan dezavantajlari var, labin asiri önemli olmadigi (bkz cs) dallarda da önde kalıyor.
    Kocun 8 kisi burslu milyoj kisi burssuz almasi benim icin lokasyondan sonra 2.yazmama sebebi zaten. Eğitim kalitesi iyi olabilir ama ortam ogrenci profili cok onemli. Ali kocun kankasinin 100k daki cocugu ile ayni yerde okumak istemem
    quote:

Bu forumda sınavda sıralaması daha yüksek olan kendini daha iyi geliştirmiş daha kaliteli bir insandır gibi bir algı var,

Bunun nesi yanlis anlamadim genel olarak doğru bu zaten. Ne yani ankara fenden ilk 500e girmiş cocukla balgat meslekten 50k ya girmis cocuk bir mi. Siralama yukseldikce ogrenci kalitesinin genellikle yukseldigi bir gercek zaten. İstisnalar var mı var ama adi uzerinde istisna zaten.
    Son cumlenize ise tamamen katılıyorum gereksiz fanatizm olmamali.
    Hocam bu sıralama olayı çok abartılıyor bizim hocalar üni başarısı ile yks başarısı arasında bir orantı olmadığını söylüyorlar
    Not:Bilkent'teyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk senen değilse sabancının esprisi yok pek. Beni tek tavlayan noktası ilk sene mesleksiz eğitim yapmaları.

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Hocam Bilkent’in mühendislikleri için aynı fikirdeyim. Hatta yarı ve sıfır burslular daha bile rekabetçi olabiliyorlar ama sosyal bilimler tarafı için aynı şeyi söyleyemem. 140 kişilik kontenjanın 120-125 kişisi Tm’den 100k ila 500k bandında giriyorsa orada bi sorun vardır benim gözümde. Tamam üniversite sınavı her şeyi ölçmüyor ama bu hiçbir şeyi ölçmüyor demek değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Bahçesehir muhendisliklerine bile 235k ile girilmiyor hocam bahcesehirin beni beklemedigine emin olabilirsiniz, ben bahcesehiri tercih listeme bile almiyorum

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Hocam adam bilkente en kotu 30k ile giriyor nasil bir ogrenci farkindan bahsediyorsunuz

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Hocam evet aslında bunu derken mühendislik ve fen fakültesini baz alarak konuşmuştum iibf ve sosyal bilimlerle ilgili pek bilgim yok açıkçası

• Bir daha okuyunuz mesajı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravitist kullanıcısına yanıt
    O ayarda bi okuldayim
    Oyle yapanlar yok degil. Ama dedim ki bu insanlar istisnalar grubuna giriyor zaten. Siz o okullarin 120 kisisinin 2sini görüyorsunuz sadece. O dediginiz kaliteli cocuklar o okulların iyi siralamasinda -okulun tamami tr de kalacakmis gibi varsayarak yazıyorum yoksa özellikle gs ve roberte çoğunluk yurt disina cikiyor zaten- daha fazla emin olun. Dediginiz konusamayan tipler yok değil ama onlar her yerde var zaten. Ayrica burssuz duzgun 2 gsl li olmasi tum burssuzlari duzgun veya tum burssuzlari gsl li yapmiyor. Ve sonuç olarak 110 bin liralık bir okuldan bahsediyoruz gelebilecek öğrenci profili cok sınırlı.
    Ve son konuyla alakasiz dipnot: Kabataş ülkenin açık ara en overrated okuludur.
    Ayrica edit: bu mesaj tamamen o kabatasli gsl linin yurt disi sınavına hazirlanmasi ve ucundan kacirmasi.ile baba parasi ile girmesi gibi iyimser senaryo üzerine yazıldı. Yoksa bana soracak olursaniz o cocuk muhtemelen liseyi takmamistir ve üniversiteyi de takmayacaktir bana gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 26 Temmuz 2020; 19:13:0 >

Yani kesin bir oranti olmayacağı muhtemelen zaten. Tabi soyle bi gerçek de var Bilkent in paralı ogrenci profili bile Türkiye ortalamasi icin asiri iyi zaten.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Evet hocam orası da doğru ama burda daha çok amaç yks sıralamasına göre öğrenci kalitesi karşılaştıran arkadaşların dikkatini çekmek.

Hangi bölüm hocam

Yks sonucu her seyi vermese de gelecek hakkinda fikir verir yine de az cok. Çocuk iyidir sınavda ve sene içinde kotu bir şey başına gelmiştir bu son derece normal ama bu bir olur iki olur her zaman olmaz. Nasil bazı kesimin ilk 1000 disi gerizekalı modundaki tutumu yanlissa diger kesmin o 100k tayfa ilk 100den kaliteli tutumu bir o kadar yanlis.
    Gs vb yabanci okullari ve robert fen tek tarzi ozel saglam okulların dinamiklerine hakim olmasam da iyi devlet okullarinda sinavda basarili olanların cogunlugu -%70 filan oran verebilirim hatta- son derece dolu insanlar. O ilk 100 denince gozde canlanan inek kiz profili ise nasıl oluyor bilmiyorum 4 yil calissalar da sınavda beceremiyor, ankara ege gazi tip gibi yerlere zor giriyorlar
    Tabi dipnot o tayfadan hepimizi tek alicak manyaklar da cikmiyor degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 26 Temmuz 2020; 19:19:46 >
  • AppleFB kullanıcısına yanıt
    EEdeyim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 26 Temmuz 2020; 19:21:28 >
    Ya tabii belli bir sıralamadan sonra iş değişiyor ama ilk 20kdaki ünilerde bu kadar kesin karar vermek doğru değil

Konu ilk 20kda olsa -bkz bilkent- hicbisi demicem zaten, bilkentte ciddi bir sekilde burslu burssuz ayrimi yapılabileceğini düşünmüyorum, cunku ilk 600 hedefleyen çocuk cok rahatlıkla 3000e hatta kotu gecen bir gun sonrasi 10k ya düşebilir yani. Tabi konu sabanci, 142 kisi alıyor sifir burslu ve gecen sene 66 olan kontenjan bu sene 142 olmasina rağmen sadece 14k geri atmış yani çoğunluğun nereden girdigi belli oluyor.

Ben 50k sonrasının çok sırıtmaya başlayacağını düşünüyorum hocam zaten 142 burssuz almak da çok fazla bu konuda haklısınız bence de böyle olması sorun yaratır

Mf den girenler bir yana eger birisi mf de 299k daysa (en dusuk cs) 240k tm ile de sabancida bilgisayar okuyabiliyor. Yani ciddi bir kalite farki olusacagi bariz

Benim bundan haberim yoktu hocam tmde sıralamalar düştükçe aradaki fark daha çok açılıyor ve tmde rekabet sayısala göre daha azmış gibi geliyor bana

Hocam tm de rekabet olsa sadece 12.sinifta 3 gun edebiyat bakıp ilk 300e giremezdim. 3 gün gerisine baksam ilk 100deydim.

sen hangi bölümü yazmayı düşünüyorsun hocam

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.